Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

Man irgi tokios mintys kilo, kad čia gal ne maisto kaltė. Nes tų spuogeliu yra ir ant kaklo kur labiau prakaituoja. Nusipirkau "Neutral" bandau perskalbt visus rūbelius.
O iš vaiko kosmetikos naujai naudojam tik Balmondol aliejų, kaži ar jis gali alergizuot? g.gif
Dar klausimukas, ar alergiškam vaikui į maistą (pvz sriubą) galima dėti svogūnų, česnakų, pipirų, petražolių, krapų, lauro lapų?
Nu nemoku aš skaniai pagalimt be prieskonių doh.gif , o neskaniai jis nevalgo.

Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 04 07, 09:11)
Man irgi tokios mintys kilo, kad čia gal ne maisto kaltė. Nes tų spuogeliu yra ir ant kaklo kur labiau prakaituoja. Nusipirkau "Neutral" bandau perskalbt visus rūbelius.
O iš vaiko kosmetikos naujai naudojam tik Balmondol aliejų, kaži ar jis gali alergizuot?  g.gif
Dar  klausimukas, ar alergiškam vaikui į maistą (pvz sriubą) galima dėti svogūnų, česnakų, pipirų, petražolių, krapų, lauro lapų?
Nu nemoku aš skaniai pagalimt be prieskonių  doh.gif , o neskaniai jis nevalgo.

Gali alergizuoti ir Balmondol aliejus. Juk tai migdolu aliejus, o nuo riesutu bei jo aliejus vaikucius daznai beria, taip kad stebek, kuri laika netepk, gali buti berimas nuo jo.
Pas mane alergenu atmintineje parasyta, kad alergizuoja lauro lapeliai, krienai, gvazdikeliai, garstycios, saldieji pipirai, rekomenduojama petrazoles, krapai. As i sriuba dedu svogunu, kvapuji pipira, lauro lapeli, sode isaugintu petrazoliu, krapu, baziliku. Siaip prieskoniai pagrinde atveztiniai, irgi gali alergizuoti. Ant lietuvisku prieskoniu parasyta, kad jie atvezti is Egipto ir kt. pan. saliu....
Mano seima priprato prie tokio presko maisto. Nu ka padarysi, geriau maitintis sveikiau, nei deti i sriubas chemijos.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 04 07, 09:11)
O iš vaiko kosmetikos naujai naudojam tik Balmondol aliejų, kaži ar jis gali alergizuot?  g.gif
Dar  klausimukas, ar alergiškam vaikui į maistą (pvz sriubą) galima dėti svogūnų, česnakų, pipirų, petražolių, krapų, lauro lapų?
Nu nemoku aš skaniai pagalimt be prieskonių  doh.gif , o neskaniai jis nevalgo.

Aš irgi už tai, kad į maistą kuo mažiau visokių kvapiklių ir skaniklių dėt (ypač visokie ten atseit vištienos sultiniai ir vegetos) schmoll.gif . Aš į sriubą įmetu lauro lapelį, vos vos svogūno, petražolių ir krapų (jų per vasarą prisišaldau). Nugi skanios tos sriubos gaunasi, šeimyna nesiskundžia lotuliukas.gif essen.gif
o iš higienos priemonių vaikiukui EUCIRIN pamėgink, jos tikrai neturėtų alergizuoti. Aš vaikui pati naudoju prausimosi aliejuką EUCIRIN, jis ir putoja, ir išprausia švariai, ir iš karto sutepa odytę aliejuku ir suminkština ją thumb_yello.gif
Atsakyti
Tai aš jau nebekalbu apie tuos sintetinius priekonius. Bet man jau ir česnakai su svogūnais, lauro lapais, krapais įtarimą kelia. Be morkų sriuba jau praranda dalį skonio, o jei iš priekonių lieka tik druska doh.gif.
Virto maisto be priekonių vaikas nemėgsta, o keptą valgo, bet kaži aliejus gali alergizuot? Nežinau kokį aš ten pirkau, kažkokį paprastą iš pigesnių, bet man jau ir aliejus įtartinas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 04 07, 12:11)
Tai aš jau nebekalbu apie tuos sintetinius priekonius. Bet man jau ir česnakai su svogūnais, lauro lapais, krapais įtarimą kelia. Be morkų sriuba jau praranda dalį skonio, o jei iš priekonių lieka tik druska  doh.gif.
Virto maisto be priekonių vaikas nemėgsta, o keptą valgo, bet kaži aliejus gali alergizuot? Nežinau kokį aš ten pirkau, kažkokį paprastą iš pigesnių, bet man jau ir aliejus įtartinas  unsure.gif

aliejus neturėtų alergizuoti, bet tik naudok geresnį, spaustą iš tikrų saulėgrąžų, bet tik ne iš genetiškai modifikuotų produktų schmoll.gif Morka alergizuoja tik būdama "žalia", o virta, kepta ir troškinta alergizuot neturėtų ax.gif Pati pastebėjau, kad vis rašau "neturėtų", nes žinau atvejų, kad ir iš "nekaltųjų " produktų sąrašo kažkuris vieniem būna nieko, o kitiem ima ir sualergizuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lidukas @ 2008 04 07, 12:22)
aliejus neturėtų alergizuoti, bet tik naudok geresnį, spaustą iš tikrų saulėgrąžų, bet tik ne iš genetiškai modifikuotų produktų schmoll.gif Morka alergizuoja tik būdama "žalia", o virta, kepta ir troškinta alergizuot neturėtų ax.gif Pati pastebėjau, kad vis rašau "neturėtų", nes žinau atvejų, kad ir iš "nekaltųjų " produktų sąrašo kažkuris vieniem būna nieko, o kitiem ima ir sualergizuoja doh.gif

Mano dukryte zalios morkos nevalgo, visada dedavau i sriuba ir labai alergizuoja nors isvirta. Karotinas jus nepasisalina isvirus.
Atsakyti
Maniškis užraudo nuo visų patiekalų su morkom, nuo kai kurių mažiau kitų daugiau, bet kurį laiką nerizikuosu net su virtom. schmoll.gif
O aš jas dėdavau beveik visur doh.gif
Atsakyti
Nuo 6 men ruosiames pradeti ragauti normalaus maisto biggrin.gif (t.y. ne vien mamos pieno). Galvojau pradet nuo morkos sutrintos su siuo pienu. Bet va pasiskaiciau jusu pokalbio apie morkas, ir galvoju gal ne pats nekalciausias produktas alergiskiems vaikuciams unsure.gif
O kas tada tiktu paciai pradziai? bulve, rope?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 04 08, 13:25)
Nuo 6 men ruosiames pradeti ragauti normalaus maisto  biggrin.gif (t.y. ne vien mamos pieno). Galvojau pradet nuo morkos sutrintos su siuo pienu. Bet va pasiskaiciau jusu pokalbio apie morkas, ir galvoju gal ne pats nekalciausias produktas alergiskiems vaikuciams  unsure.gif
O kas tada tiktu paciai pradziai? bulve, rope?..  g.gif

Pradzioj reikai duoti bulve, nes ji neskaniausia. Vaiaks paragaves morkos nebenores ziureti i bulves, nes jos saldzios. Taip pat gali duoti cukinijos, brokolio, kalafijoro, po biski maisyti su morka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringiux: 08 balandžio 2008 - 12:28
QUOTE(Daddygirl @ 2008 04 08, 13:25)
Nuo 6 men ruosiames pradeti ragauti normalaus maisto  biggrin.gif (t.y. ne vien mamos pieno). Galvojau pradet nuo morkos sutrintos su siuo pienu. Bet va pasiskaiciau jusu pokalbio apie morkas, ir galvoju gal ne pats nekalciausias produktas alergiskiems vaikuciams  unsure.gif
O kas tada tiktu paciai pradziai? bulve, rope?..  g.gif

Is morkos vidu isimk, nes tik sitas alergizuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2008 04 08, 13:45)
Is morkos vidu isimk, nes tik sitas alergizuoja  smile.gif

O tai ka tada valgyti - skura? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2008 04 08, 13:53)
O tai ka tada valgyti - skura? biggrin.gif

Jo biggrin.gif
Atsakyti