Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar-šiandien gamino taupančios?III dalis

paragavau trintų aviečių su r. serbentais, nu baisiai baisiai skanu, tik įtariu ten reikia daug cukraus dėt.
o kada kopūstai pasidaro tinkami rauginimui? aš gi galiu ir palaukt. o agurkai?
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 07 13, 11:55)
mirksiukas.gif Na gerai parasysiu paellos receptuka kaip darau as.Bet istiesu juros bjaurybes cia nekainuoja labai jau daug.5-iems asmenims pavalgyti dariau is triju vistos ketvirciu(apie2eurus),300g.islukstentu kreveciu(2eurai),2--ju kalmaru(1euras),1.5stiklines ryziu(1kg.kaiuoja 0.57e),3skilteles cesnako sumalto su rysulelu petrazoliu(petrazoles duoda nemokamai,kai perki darzoves) ir slakeliu alyvuogiu aliejaus,puse paprikos,colorantes(morkvines spalvos vagomieji dazai spec.paellai).Darbas:vistos ketvircius supajaustau nedidukais gabalais,paprieskoniuoju ir apkepu truputyje aliejaus,tada nedideliais kubeliais pjaustyta paprika,dar pakepu,poto krevetes ir griezineliais pjaustytus kalmarus,dar siek tiek pakepu,galiausiai supilu cesnaka su petrazolem ir colorante.Viska ismaisau ir dedu i skarda,ipilu nevirtus ryzius ir viska uzpilu is kubeliu pagamintu sultiniu(sultinio turi buti dvigubai daugiau ne ryziu)ir ikisu i orkaite,na ir kepa kol nelieka skyscio ir ryziai buna minksti.Anksciau iki galo darydavau viska keptuveje,bet orkaitej patogiau,imetei ir pamirsai biggrin.gif ,o keptuvej reiktu maisyti...Nezinau,ar aiskiai parasiau,kas neaisku klauskite mirksiukas.gif Musu seimai labai patinka sis patiekalas.Aisku dar galima ir kitokiu juros gerybiu idet,pvz.ivairiu kriaukliu ir t.t.,bet as apsiriboju siom...Skanaus,kas gaminsit. drinks_cheers.gif O as siandien balandeliu uzsimaniau-seniai valgem!!! thumbup.gif

idomus patiekalas,tai galima ir isvis nedet juros gerybiu ane g.gif
Atsakyti
Vakar bulviniai blynai, šiandien tik kepta duona su morkų mišraine smile.gif
Atsakyti
mes siandien valgem troskinio likusio nuo vakar, o veliau vaziuosim pas sese is svecius balandeliu valgyt biggrin.gif tai labai pigu bigsmile.gif
Atsakyti
Siandien dariau sojos paplotelius su morkomis padaze, bulviu kose su burokeliu ir mojonezu salotomis.
Atsakyti
QUOTE(pupux @ 2007 07 13, 19:37)
Siandien dariau sojos paplotelius su morkomis padaze, bulviu kose su burokeliu ir mojonezu salotomis.

turiu sojos mėsos nusipirkusi ax.gif gal kas žino, kaip skaniai ją pagaminti? g.gif
Atsakyti
{quote=hobo,2007 07 13, 13:18]
o kada kopūstai pasidaro tinkami rauginimui? aš gi galiu ir palaukt. o agurkai?
[/quote]
Čia esmė ne "pasidaryme tinkamais", o kopūsto ar agurko veislėje (ar rūšyje, net nežinau, kaip čia tiksliau pasakyt).
Agurkai ne visi tinka rauginimui ar marinavimui. Perkant agurkų sėklas, ant pakelio būna parašyta, ar ši veislė tinka rauginti ir marinuoti. Jei paraugsit ar užmarinuosit kokios pačios ankstyvosios veislės agurkus, kurie tam netinka, tai turėsit košę, o ne agurkus.
Panašiai yra ir su kopūstais. Irgi ant sėklų pakelio būna parašyta pvz., kad "veislė yra vidutinio vėlyvumo ir tinka ilgam laikymui" ir pan. Šitie kopūstai (kai darže iš šitų sėklų užauga) tinka rauginimui.
Bet įtariu, kad su daržu neturit nieko bendro? Tada perkam turguj pas babytę agurkus ar kopūstus ir paklausiam "o kokie čia pas jus, ponia, agurkai/kopūstai?"Jei babytė pasitaikys sąžininga, tai ji ir pasakys, kad "vaikeli, šitie agurkai/ kopūstai tinka/netinka žiemai ruošti" ir pan. Jei babytė papuls nesąžininga - blush2.gif
(aš asmeniškai pirkdama turguje visada pažiūriu į pardavėją. Na, būna, kad žmogus nevalyvas matosi, labai giria savo prekę ar dar kas...).
Kitas paprastas dalykas - niekada vasaros viduryje nebus prekyboje vėlyvųjų kopūstų, kurie tinka raugti ir laikyti žiemai, ir nebus ankstyvą pavasarį agurkų, kurie tinka konservavimui ar rauginimui. Agurkams tai jau tuoj tuoj metas į stiklainius keliaut, o su kopūstais luktelkim iki kokio rugsėjo. O gal prekybos centruose ir dabar yra raugintų kopūstų pirkti?
Atsakyti
labai ačiū grice už tokį išsamų atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 13, 11:21)
idomus patiekalas,tai galima ir isvis nedet juros gerybiu ane g.gif

ax.gif Na gali ir be juros gerybiu,bet man skaniau su jomis ir paella pagrinde yra gaminama su juros gerybemis,vietoj vistos galima deti zuvies file gabaliukus smile.gif O siandien dar valgysim nuo vakar likusius balandelius,nes daug gavosi,o popiet vaziuosim kept saslyku. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 07 14, 12:38)
ax.gif Na gali ir be juros gerybiu,bet man skaniau su jomis ir paella pagrinde yra gaminama su juros gerybemis,vietoj vistos galima deti zuvies file gabaliukus smile.gif O siandien dar valgysim nuo vakar likusius balandelius,nes daug gavosi,o popiet vaziuosim kept saslyku. mirksiukas.gif



aciukas 4u.gif
Atsakyti
siandien krabu salotos
Atsakyti
svieziu grybu sriuba 4u.gif negaliu kaip ji kvepia man cia po nosim bigsmile.gif
Atsakyti