paragavau trintų aviečių su r. serbentais, nu baisiai baisiai skanu, tik įtariu ten reikia daug cukraus dėt.
o kada kopūstai pasidaro tinkami rauginimui? aš gi galiu ir palaukt. o agurkai?
QUOTE(lorespa @ 2007 07 13, 11:55)





idomus patiekalas,tai galima ir isvis nedet juros gerybiu ane

Vakar bulviniai blynai, šiandien tik kepta duona su morkų mišraine

mes siandien valgem troskinio likusio nuo vakar, o veliau vaziuosim pas sese is svecius balandeliu valgyt
tai labai pigu


Siandien dariau sojos paplotelius su morkomis padaze, bulviu kose su burokeliu ir mojonezu salotomis.
QUOTE(pupux @ 2007 07 13, 19:37)
Siandien dariau sojos paplotelius su morkomis padaze, bulviu kose su burokeliu ir mojonezu salotomis.
turiu sojos mėsos nusipirkusi


{quote=hobo,2007 07 13, 13:18]
o kada kopūstai pasidaro tinkami rauginimui? aš gi galiu ir palaukt. o agurkai?
[/quote]
Čia esmė ne "pasidaryme tinkamais", o kopūsto ar agurko veislėje (ar rūšyje, net nežinau, kaip čia tiksliau pasakyt).
Agurkai ne visi tinka rauginimui ar marinavimui. Perkant agurkų sėklas, ant pakelio būna parašyta, ar ši veislė tinka rauginti ir marinuoti. Jei paraugsit ar užmarinuosit kokios pačios ankstyvosios veislės agurkus, kurie tam netinka, tai turėsit košę, o ne agurkus.
Panašiai yra ir su kopūstais. Irgi ant sėklų pakelio būna parašyta pvz., kad "veislė yra vidutinio vėlyvumo ir tinka ilgam laikymui" ir pan. Šitie kopūstai (kai darže iš šitų sėklų užauga) tinka rauginimui.
Bet įtariu, kad su daržu neturit nieko bendro? Tada perkam turguj pas babytę agurkus ar kopūstus ir paklausiam "o kokie čia pas jus, ponia, agurkai/kopūstai?"Jei babytė pasitaikys sąžininga, tai ji ir pasakys, kad "vaikeli, šitie agurkai/ kopūstai tinka/netinka žiemai ruošti" ir pan. Jei babytė papuls nesąžininga -
(aš asmeniškai pirkdama turguje visada pažiūriu į pardavėją. Na, būna, kad žmogus nevalyvas matosi, labai giria savo prekę ar dar kas...).
Kitas paprastas dalykas - niekada vasaros viduryje nebus prekyboje vėlyvųjų kopūstų, kurie tinka raugti ir laikyti žiemai, ir nebus ankstyvą pavasarį agurkų, kurie tinka konservavimui ar rauginimui. Agurkams tai jau tuoj tuoj metas į stiklainius keliaut, o su kopūstais luktelkim iki kokio rugsėjo. O gal prekybos centruose ir dabar yra raugintų kopūstų pirkti?
o kada kopūstai pasidaro tinkami rauginimui? aš gi galiu ir palaukt. o agurkai?
[/quote]
Čia esmė ne "pasidaryme tinkamais", o kopūsto ar agurko veislėje (ar rūšyje, net nežinau, kaip čia tiksliau pasakyt).
Agurkai ne visi tinka rauginimui ar marinavimui. Perkant agurkų sėklas, ant pakelio būna parašyta, ar ši veislė tinka rauginti ir marinuoti. Jei paraugsit ar užmarinuosit kokios pačios ankstyvosios veislės agurkus, kurie tam netinka, tai turėsit košę, o ne agurkus.
Panašiai yra ir su kopūstais. Irgi ant sėklų pakelio būna parašyta pvz., kad "veislė yra vidutinio vėlyvumo ir tinka ilgam laikymui" ir pan. Šitie kopūstai (kai darže iš šitų sėklų užauga) tinka rauginimui.
Bet įtariu, kad su daržu neturit nieko bendro? Tada perkam turguj pas babytę agurkus ar kopūstus ir paklausiam "o kokie čia pas jus, ponia, agurkai/kopūstai?"Jei babytė pasitaikys sąžininga, tai ji ir pasakys, kad "vaikeli, šitie agurkai/ kopūstai tinka/netinka žiemai ruošti" ir pan. Jei babytė papuls nesąžininga -

(aš asmeniškai pirkdama turguje visada pažiūriu į pardavėją. Na, būna, kad žmogus nevalyvas matosi, labai giria savo prekę ar dar kas...).
Kitas paprastas dalykas - niekada vasaros viduryje nebus prekyboje vėlyvųjų kopūstų, kurie tinka raugti ir laikyti žiemai, ir nebus ankstyvą pavasarį agurkų, kurie tinka konservavimui ar rauginimui. Agurkams tai jau tuoj tuoj metas į stiklainius keliaut, o su kopūstais luktelkim iki kokio rugsėjo. O gal prekybos centruose ir dabar yra raugintų kopūstų pirkti?
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 13, 11:21)



QUOTE(lorespa @ 2007 07 14, 12:38)



aciukas

siandien krabu salotos
svieziu grybu sriuba
negaliu kaip ji kvepia man cia po nosim

