Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar-šiandien gamino taupančios?III dalis

Šiandien kepsiu vištienos krūtinėlės, kuri liko užvakar išmėsinėjus vištą, kepsniukus - voliosiu į kiaušinių ir krakmolo plakinį (gaila, kad nebeturiu majonezo, o į parduotuvę neisiu), o po to - džiūvėsėlius smile.gif valgysim su ryžiais ir mano raugintais agurkėliais thumbup.gif

o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:18)
Šiandien kepsiu vištienos krūtinėlės, kuri liko užvakar išmėsinėjus vištą, kepsniukus - voliosiu į kiaušinių ir krakmolo plakinį (gaila, kad nebeturiu majonezo, o į parduotuvę neisiu), o po to - džiūvėsėlius smile.gif valgysim su ryžiais ir mano raugintais agurkėliais thumbup.gif

ir aš tą patį darysiu,nuo ano savaitgalio liko krūtinėlės thumbup.gif
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams blush2.gif
Atsakyti
As tai siandien galvoju pica daryt ax.gif

QUOTE(bjaurybe @ 2007 07 13, 09:21)
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams blush2.gif

o kaip darai varskes tingini g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 07 13, 09:21)

o tu visada gamini desertą šeimai pati? kažkaip kai mano vaikas dar mažutėlis, negaminu jokių desertų, pamaloninam kartais kokiu šokoladu ar kitu pirktiniu skanėstu vienas kitą ax.gif n9rs kai vaikis paūgės, ko gero teks ir man prisiminti pyragų klepimo įgūdžius g.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:18)

as irgi gaminsiu vistienos kepsniukus lotuliukas.gif populiariausias valgis thumbup.gif galvoju gal dar koki deserta pagamint,tik nzn ka g.gif
Atsakyti
nežinau dėl tų uogų, gaila atidaryt, ki grįš vaikas, tada ragausim smile.gif
Atsakyti
[quote=rona,2007 07 13, 09:49]
o kaip darai varskes tingini g.gif ?
[/quote/]

čia pagal Sonatiną,tik pritaikyta pagal tai ką turėjau blush2.gif
ėmiau 0.5 kg varškės,0.5 paprastų sausainių,razinų,cukraus,ir ten dedasi minkštas sviestas,bet neturėjau tai pyliau grietinėlės,žiūrėjau pagal šlapumą,tada viską sumaišiau ir suformavau,ir į šaldytuvą ax.gif
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:49)
o tu visada gamini desertą šeimai pati? kažkaip kai mano vaikas dar mažutėlis, negaminu jokių desertų, pamaloninam kartais kokiu šokoladu ar kitu pirktiniu skanėstu vienas kitą ax.gif n9rs kai vaikis paūgės, ko gero teks ir man prisiminti pyragų klepimo įgūdžius g.gif

dažniausiai tai pati..retsykiais tik nuperku kažką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 07 13, 11:25)

Aciu bigsmile.gif reikes pabandyti, nes turiu daug varskes, reikia sunaudoti smile.gif
Atsakyti
Šiandien dešrelės su bulvėm ir šv. kopūstų sriuba. Kopūstą gavau palikimo, dešrelių atnešė draugė. Nieko neišleisiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 16:17)
o kur po to tuos kopūstus sudėt? kibire ir laikyt ar į sloinikus kraut galima ir uzsukt? o kibiras gelezinis ar plastmasinis?

Skaičiau ir nutariau įsikišti.
Oi, nepatarčiau raugti kopūstų, nes tokiu metų laiku būna tik ankstyvieji kopūstai užaugę. Čia kaip ir su agurkais - ne visos rūšys tinka rauginimui ir konservavimui.
O raugiasi kopūstai taip: smulkiai supjaustai (šiaudeliais), pridedi rupiai tarkuotos morkos, kmynų, spanguolių (nebūtinai) ir druskos. Viską pamaigai rankomis, kol susidaro sultys ir pastatai kambario temp. Kiek žinau, raugti reikia emaliuotame inde. Reikia laikas nuo laiko kopūstus su mentele prabadyti, kad išeitų dujos (kambary kvapelis bus nelabai, jei raugiamų kopūstų kiekis - koks kibiras). Ir tik kai kopūstai išrūgsta (reikia paragauti), jie sudedami į stiklainius suspaudžiant ir laikomi šaldytuve. Na, skanūs rauginti kopūstai - tai jau pasiekimas.
Jei raugsit dabar ir pavyks - parašykit. Ką šiais laikais žinai, gal ir vasariniai tinka raugimui, visokių veislių yra dabar. g.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 11:18)
lorespa, geriau tu parašyk kaip ją gamini. o paeljos yra atskira tema, ten pilna prašmatnių receptų, vien jūros bjaurybės kiek kainuoja.

mirksiukas.gif Na gerai parasysiu paellos receptuka kaip darau as.Bet istiesu juros bjaurybes cia nekainuoja labai jau daug.5-iems asmenims pavalgyti dariau is triju vistos ketvirciu(apie2eurus),300g.islukstentu kreveciu(2eurai),2--ju kalmaru(1euras),1.5stiklines ryziu(1kg.kaiuoja 0.57e),3skilteles cesnako sumalto su rysulelu petrazoliu(petrazoles duoda nemokamai,kai perki darzoves) ir slakeliu alyvuogiu aliejaus,puse paprikos,colorantes(morkvines spalvos vagomieji dazai spec.paellai).Darbas:vistos ketvircius supajaustau nedidukais gabalais,paprieskoniuoju ir apkepu truputyje aliejaus,tada nedideliais kubeliais pjaustyta paprika,dar pakepu,poto krevetes ir griezineliais pjaustytus kalmarus,dar siek tiek pakepu,galiausiai supilu cesnaka su petrazolem ir colorante.Viska ismaisau ir dedu i skarda,ipilu nevirtus ryzius ir viska uzpilu is kubeliu pagamintu sultiniu(sultinio turi buti dvigubai daugiau ne ryziu)ir ikisu i orkaite,na ir kepa kol nelieka skyscio ir ryziai buna minksti.Anksciau iki galo darydavau viska keptuveje,bet orkaitej patogiau,imetei ir pamirsai biggrin.gif ,o keptuvej reiktu maisyti...Nezinau,ar aiskiai parasiau,kas neaisku klauskite mirksiukas.gif Musu seimai labai patinka sis patiekalas.Aisku dar galima ir kitokiu juros gerybiu idet,pvz.ivairiu kriaukliu ir t.t.,bet as apsiriboju siom...Skanaus,kas gaminsit. drinks_cheers.gif O as siandien balandeliu uzsimaniau-seniai valgem!!! thumbup.gif
Atsakyti
šiandien pietums ir vakarienei bus daržovių sriuba, o desertui tinginys wink.gif
Atsakyti