QUOTE(Fructic @ 2007 07 19, 22:57)
Perskaičius paskutinį sakinį, kažkaip net nejauku pasidarė. Kas tai?
Kažkokia sekta kvepia.

va va

Taip yra dėl to, kad matau, kaip kartais kitas žmogus tampa kaltu tik dėl to, kad jis yra toks, koks yra. Yra žmonės, kurie tiesiog negali būti kartu. Vienas nori lėkti, o kitas namuose sėdėti. Jų tiesiog gyvenimo tempai nesuderinami. Bet ir jie, manau, gali būti kartu, jei yra pagarba. Vienas lekia, kitas sėdi namuose. Paskui susitinka prie kavos puodelio.
Gal mano požiūris į santuoką kitoks. Kartais atrodo, kad kiti santuoką laiko kaip buvimą vienu kūnu ir siela. Na man sutuoktinis vis tiek yra atskiras žmogus. Jis turi save, savo norus ir būna su manimi, kai pats to nori. Žinau tą jausmą, kai pradedi prievartauti žmogų, kad jis būtų toks, kokio tu nori. Jauti nuolatinę įtampą, jausmas toks, lyg jautį į ganyklas temptum. Tai baisiai vargina. Ir pats tampi neįdomus. Aš tiesiog paleidžiu. Lai elgiasi taip, kaip jam reikia. Tada būna lengva. Tada būna labai gera būti kartu, nes tau nereikia dirbti. Tiesiog priimi žmogų. Neieškai, ką jis padarė ne taip.
Gal mano požiūris į santuoką kitoks. Kartais atrodo, kad kiti santuoką laiko kaip buvimą vienu kūnu ir siela. Na man sutuoktinis vis tiek yra atskiras žmogus. Jis turi save, savo norus ir būna su manimi, kai pats to nori. Žinau tą jausmą, kai pradedi prievartauti žmogų, kad jis būtų toks, kokio tu nori. Jauti nuolatinę įtampą, jausmas toks, lyg jautį į ganyklas temptum. Tai baisiai vargina. Ir pats tampi neįdomus. Aš tiesiog paleidžiu. Lai elgiasi taip, kaip jam reikia. Tada būna lengva. Tada būna labai gera būti kartu, nes tau nereikia dirbti. Tiesiog priimi žmogų. Neieškai, ką jis padarė ne taip.
Dėl pirmos dalies visiškai pritariu - teko susidurti, kai vienas lekia, kitas sėdi, ir pastarojo bandymai uždaryti pirmą baigėsi skyrybomis. Būtent dėl to, kaip ir sakai - kategoriškai buvo neigiamas žmogaus būdas, sakoma "tu pasikeitei", Nors iš tiesų pasikeitė tik "sėdinčiojo" lūkesčiai.
Aš manau, kad kiek besistengtum matyti žmogų gerą (galų gale, jeigu jis ir iš tiesų geras), visų pirma turi pats/pati savo jausmus ir mintis susidėlioti į vietą, pamatyti ką TAU duoda TAVO gyvenimas, o ne apie tai, ką tau turi duoti vyras. Paimkime moterį, užsiknisusią buityje, kuriai niekas nebesako komplimentų, nebegiria pagaminto maisto, kuri dovanas sau perka pati, šeimos atostogas organizuoja pati... Statistinę, laikančią tris kampus. Asmenį, užgožtą buities (ar mažai tokių?). O jei dar vyras iš antros pusės tampa konfliktuojančia puse, tada manau reta kuri užsikraus sau dar ir santykių gaivinimo naštą. Aš noriu pasakyti, kad turi būti kažkokia motyvacija, ne vien tai, kad mes esam susituokę ir privalom tokiais likti. Pvz., kad neįsivaizduoji savęs be to žmogaus ar panašiai.