Įkraunama...
Įkraunama...

Žvejojančios mamytės

QUOTE(*monikute* @ 2008 10 14, 13:32)
Mes preitą savaitgalį nebenuvažiavom į žvejybą, bet ir gerai, kad nevažiavom, nes pilnatis buvo  doh.gif  O šį savaitgalį bandysim vėl lėkti Rusnės pusės link, tik šį kartą pasiimsiu valtelę ir būtinai pasikrausiu fotoaparatą  biggrin.gif  biggrin.gif

O kuo nepatinka pilnatis? As kiek skaiciau apie zvejyba ir menulio fazes, tai parasyta, kad geriausias laikas zuvims maitintis - priespilnis ir pilnatis. Nors man atrodo, kad lemiamos itakos tai neturi. Gavau dovanu kalendoriu, kur nurodyta kuriomis valandomis zuvys maitinasi - pora valandu ryte ir pora valandu vakare. Juokas vienas, negi dvi valandas pasedejus eisi nuo vandens!?
O tau Monikute - nei zvyno nei uodegos! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RIVIL: 15 spalio 2008 - 14:17
QUOTE(RIVIL @ 2008 10 15, 15:16)
O kuo nepatinka pilnatis? As kiek skaiciau apie zvejyba ir menulio fazes, tai parasyta, kad geriausias laikas zuvims maitintis -  priespilnis ir pilnatis. Nors man atrodo, kad lemiamos itakos tai neturi. Gavau dovanu kalendoriu, kur nurodyta kuriomis valandomis zuvys maitinasi - pora valandu ryte ir pora valandu vakare. Juokas vienas, negi dvi valandas pasedejus eisi nuo vandens!?
O tau Monikute - nei zvyno nei uodegos!  thumbup.gif

Dėl mėnulio fazių - aš literatūroje skaičiau, kad per pilnatį nekimba smile.gif Tiesa tai ar ne nežinau šimtą procentinai, bet kiek yra buvę kartų mums, kad tai ir pasitvirtino smile.gif Bet manau, kad ne tik nuo mėnulio priklauso, o nuo daugelio aplinkybių - vandens lygis, oro slėgis, temperatūrų kaita ir t.t.
Dėl žuvų maitinimosi įpročių - yra tam tikros taisyklės, kada maitinasi atskirų rūšių žuvys - tai nuo seno išlikę insktinktai ir maitinimosi laikai, bet kiekviename vandens tvenkinyje susiformuoja atskiri įpročiai, priklausomai nuo metų laikų, nuo ten gyvenančių žuvų (ar tai plėšrios žuvys ar ne) ir kitų aplinkos veiksnių, kurie veikia tą vandens telkinį, todėl tų pačių žuvų maitinimosi įpročiai skirtinguose vandenyse gali šiek tiek skirtis smile.gif ir nemanau, kad gali būti tikslus valandų skaičius kada kimba biggrin.gif biggrin.gif
Čia mano asmeninė nuomonė ax.gif
Atsakyti
RIVIL, super, įsivaizduoju, kad ir nieko nepagavus nebūtų gaila laiko jei oras puikus mirksiukas.gif Aš irgi norėčiau upėtakį pagaut, bet, kad tik tvenkiniuose dažniausiai žvejojam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 15 spalio 2008 - 14:57
Man irgi patinka zvejoti tvenkiniuose arba ezere. Tada ir vyras kartu vaziuoja, nes jis megsta patogia "zydiska" zvejyba - su kedute, kava ir pan. Kaip sakiau, aptikome netoli tokia uztvankele, kur yra karpiu. Tai dabar per ziema reikia susiruosti ju zvejybai visa iranga. Nera arti normalios zukles priemoniu parduotuves, tai reikes ieskoti internete arba "blusu turguose". Reikia pasidaryti keleta fideriu. Nesu bandziusi zvejoti su bumbulu ant plauko g.gif , man pats mieliausias jaukas - sliekas arba kukuruzas. Dar noriu isigyti gumines kelnes (waders) braidyti upetakiu zvejyboje, bet jos labai brangios, ko gero reikes palaukti gimtadienio, tai draugams nebus problemos sukti galva, ka man padovanoti - gales susimesti wader'iams. Gal kas is jusu yra karpininkes, tai patarkite, kokius fyderius jus naudojate, kaip tvirtinate. As tai anksciau Lietuvoje gaudydavau ant taip vadinamu "kormuskiu".
Atsakyti
QUOTE(RIVIL @ 2008 10 15, 16:31)
Man irgi patinka zvejoti tvenkiniuose arba ezere. Tada ir vyras kartu vaziuoja, nes jis megsta patogia "zydiska" zvejyba - su kedute, kava ir pan. Kaip sakiau, aptikome netoli tokia uztvankele, kur yra karpiu. Tai dabar per ziema reikia susiruosti ju zvejybai visa iranga. Nera arti normalios zukles priemoniu parduotuves, tai reikes ieskoti internete arba "blusu turguose". Reikia pasidaryti keleta fideriu. Nesu bandziusi zvejoti su bumbulu ant plauko  g.gif , man pats mieliausias jaukas - sliekas arba kukuruzas. Dar noriu isigyti gumines kelnes (waders) braidyti upetakiu zvejyboje, bet jos labai brangios, ko gero reikes palaukti gimtadienio, tai draugams nebus problemos sukti galva, ka man padovanoti - gales susimesti wader'iams. Gal kas is jusu yra karpininkes, tai patarkite, kokius fyderius jus naudojate, kaip tvirtinate. As tai anksciau Lietuvoje gaudydavau ant taip vadinamu "kormuskiu".

Pas mus Lietuvoje waders vadina nefrogenais biggrin.gif Mes irgi turim tokius. Labai geras ir patogus žvejyboje daiktas thumbup.gif Lietuvoje jie taip pat nepigūs verysad.gif
Tas bumbulas skirtas karpiams pas mus Lietuvoj vadinamas boiliu ax.gif Mes su vyru turim du fyderius, yra keli skirtingi galiukai (skiriasi kietumas) priklausomai nuo vietos ir nuo oro sąlygų pasirenkam tinkamą. Pavadinimas meškerių SPRO smile.gif Kol kas tikrai nesiskundžiam kokybe thumbup.gif O žvejojam keliais būdais arba dedam boilį ant siūliuko ir šeryklėlę su pašaru arba slieką su kukurūzais ir šeryklėle ax.gif
O kaip jūs gaudote?
Atsakyti
As daugiau linkusi karpiu zvejyboje naudoti indikatoriu ir slankiojancia seryklele. Tuo labiau, kad uztvanka nera plati ir toli nereikia mesti, tai mazesne galimybe, kad susipainios. O keliais pavadeliais jus zvejojate? As skaiciau, kad kai kas zvejoja prismaigstydami iki 5 kabliu i seryklele - man tai atrodo barbariskas metodas. Mes paprastai zvejojame su 1 kabliu virs serykleles, o antras - gale.
Zinau as, kad tie bumbulai boiliais vadinasi, tik pasakiau del vaizdingumo tongue.gif . Bet man atrodo, kad jie daugiau tinka dideliu karpiu zukleje. Nors ir vidutiniu karpiu burnytes nemazos. Gal teko naudoti PVA maiselius?
Kita savaite vel trauksiu ant savo upelio smile.gif . Jau rytais saltoka - reikes silciau apsirengti cool.gif .
Kaip sekesi visoms si savaitgali, jei kas zvejojote? thumbup.gif
Atsakyti
Siandien buvau zvejoti upetakiu. Kibimu buvo lyg ir nemazai, bet keleta paleidau, nes nedideli, o vienas monstras nutruko, taigi grizau su dviem "silkutem". Prakeikiau save kam nepasiemiau graibstuko - be jo nebuvo sansu istraukti, nes status krantas. Bet kai reikia nueiti per diena nemazai kilometru paupiais, tai stengiuosi kuo maziau nestis svorio. Na, bet pasitampyti su juo teko apie 10 min, po to, kai nutruko, rankos dar ilgai drebejo.
Idedu sios dienos ataskaita

http://public.fotki....a/siandien.html
Atsakyti
Įsivaizduoju kaip liūdna paliko kai pabėgo geras laimikis unsure.gif Bet kaip smagu, kad taip dažnai žvejojat rolleyes.gif Mes jau pora savaičių nebuvom ir kažin ar dar važiuosim, nes šalta pas mumis, o gerų šiltų rūbų žvejybai neturiu verysad.gif
Atsakyti
ax.gif Aš šia liga tikrai nesergu, bet kartais tikrai smagu pažvejoti, o kai dar pasiseka aplenkti visus vyrus esančius kartu - pagautų žuvų kiekiu.. lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(M@ngo @ 2008 10 23, 16:16)
ax.gif Aš šia liga tikrai nesergu, bet kartais tikrai smagu pažvejoti, o kai dar pasiseka aplenkti visus vyrus esančius kartu - pagautų žuvų kiekiu..  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
Na tai papasakok plačiau ką esi pagavusi, kaip žvejojate, kur žvejojate ax.gif
Atsakyti
Ar kas nors ruosiasi zvejoti ziema?
Atsakyti
QUOTE(RIVIL @ 2008 10 23, 21:41)
Ar kas nors ruosiasi zvejoti ziema?

Deja ne verysad.gif Teks laukti kol ateis pavasaris, nes neturiu net aprangos tinkančios.
Atsakyti