Įkraunama...
Įkraunama...

Reaktyvinis artritas

Sveiki, man ,maždaug, prieš 4,5 mėnesio buvo diagnozuotas reaktyvinis artritas. Gal kas nors turite tokią problemą? rolleyes.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
man irgi daktarai itare reaktyvini artrita verysad.gif
todel dabar atsisedus ieskau informacijos apie sita liga.
perspektyvos nelabai dziugina,kaip supratau ,kai kam ji gali visti letine
siu metu naudoju antibijotikus jau apie 3savaites,ir dar prirase Movalio gerti.
kaip tau pasireiske pirmi simptomai ir koks skirtas gydymas?
Atsakyti
QUOTE(Ritta @ 2007 07 31, 19:19)
Labas 4u.gif
man irgi daktarai itare  reaktyvini artrita verysad.gif
todel dabar atsisedus ieskau informacijos apie sita liga.
perspektyvos nelabai dziugina,kaip supratau ,kai kam ji gali visti letine
siu metu naudoju antibijotikus jau apie 3savaites,ir dar prirase Movalio gerti.
kaip tau pasireiske pirmi simptomai ir koks skirtas gydymas?

Sveiki, kaip jau rašiau,bėdos prasidėjo kovo antroj pusėje unsure.gif .Trumpiau tariant, susuko taip,kad negalėjau pakilt iš lovos(skaudėjo nugarą ir kojas).Mano terapeutė išrašė siuntimą pas reumatologus,kurie mane pasiguldė ligoninėn ir surado clamidiją g.gif .Nutarė,kad man galėjo tuos neįgalumus sukelti butent ji. Paskyrė gerti antibiotikų(3sav.).Jau baigiant gerti juos vėl prasidėjo temperatūros pakilimai ir skausmo priepuoliai blink.gif .Galima buvo įtarti,kad ne šis gyvis sukėlė tai. Tiesa,dar pradžioje susirgimo darė kraujo tyrimus- viskas buvo tvarkoje,tik buvo aukšti uždegimo rodikliai.Visą tą laiką ir dabar vartoju nesteroidinius priešuždegiminius vaistus(tipo movalis).Anksčiau vartojau Dicloberl,o dabar atradau Aponil 100mg.Jie man geriau veikia, o ir skrandį bei žarnyną žaloja mažiau nei Dicloberlas.Movalio veiklioji medžiaga irgi yra švelni,tik nuo jų man geriau nelabai būdavo.Matyt,kiekvienas turi atrast savo vaistą.Clamidija buvo sunaikinta, bet mano būklė pagerėjo nedaug, taigi, reumatologė man paskyrė gerti pusę metų Sulfasalazin 500mg.Sakė, kad turi pagerėt. Būklė mano dabar yra gan gera- dirbu.Dar vis jaučiu skausmelį tai nugaroj,tai kojose,bet tai jau niekis.Gerti tuos vaistus turėsiu iki gruodžio mėn.Kas bus toliau, nežinau.Priežasties taip ir nenustatėax.gif.O ar buvo nustatyta priežastis jums?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dotiokyte: 01 rugpjūčio 2007 - 21:35
mano istorija butu tokia:
man koja, stubura, ranka pradejo skaudeti po truputi ir skausmas vis daresi stipresnis.ypac rytais.
kadangi gyvenu Londone ir planavau grizti atostogu ,tai cia pas daktarus nejau,o tik grizus i Vilniu nuejau.is pradziu itare podagra,paskyre vaistu,po poros savaiciu vel nuejau ir kadangi kojos tinimas nedingo gavau siuntima pas reaumatologa.ji man ir itaria reaktyvini artrita.kadangi jau buvau pradejus gerti antibijotikus,tai sunku nustatyti infekcijos kilme.atostogos baigesi,vel isvaziavau.taip man liko ir neaisku kaip cia yra su ta liga doh.gif .jau baigiau gert antibijotikus,liko movalis.koja dar patinus,nors skausmas ir aprimes.pavargus skausmas jauciasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritta @ 2007 08 02, 17:38)
mano istorija butu tokia:
man koja, stubura, ranka pradejo skaudeti po truputi ir skausmas vis daresi stipresnis.ypac rytais.
kadangi gyvenu Londone ir planavau grizti atostogu ,tai cia pas daktarus nejau,o tik grizus i Vilniu nuejau.is pradziu itare podagra,paskyre vaistu,po poros savaiciu vel nuejau ir kadangi kojos tinimas nedingo gavau siuntima pas reaumatologa.ji man ir itaria reaktyvini artrita.kadangi jau buvau pradejus gerti antibijotikus,tai sunku nustatyti infekcijos kilme.atostogos baigesi,vel isvaziavau.taip man liko ir neaisku kaip cia yra su ta liga doh.gif .jau baigiau gert antibijotikus,liko movalis.koja dar patinus,nors skausmas ir aprimes.pavargus skausmas  jauciasi verysad.gif

Aišku, man yra lengviau, kadangi esu vietoje. Dar prieš kokį mėnesiuką mano keliai irgi buvo patinę unsure.gif . Dariausi vieno kelio, kurį labiau skaudėjo magnetinį rezonanso tyrimą. Pasakė, kad yra menisko pakenkimai ir yra skysčio. Todėl buvo ir skausmas, ir patinimas. Dabar patinimo nebėra, tik kojų maksimaliai lankstyti negaliu, t.y.atsitūpti ar atsiklaupti. Nežinau net, ar būklei gerėti atėjo laikas,ar geriamas sulfazolinas padarė savo, bet šiuo metu dirbu savo fiziškai nelengvą darbą ir beveik neprisimenu, kad buvo taip negerai ax.gif .
Atsakyti
dar norejau paklaust,gal laikoties kokios dietos?pvz.kokiu produktu vengti,ar panasiai? g.gif
ar tepalu tepat skaudamas vietas?
Atsakyti
QUOTE(Ritta @ 2007 08 03, 12:29)
dar norejau paklaust,gal laikoties kokios dietos?pvz.kokiu produktu vengti,ar panasiai? g.gif
ar tepalu tepat skaudamas vietas?

Bėdų pradžioje,kol nežinojau savo diagnozės,įtarinėjom podagrą,kadangi nupunktuoto kelio skystyje buvo rasta rombo formos šviesą laužiančių kristalų,panašių į tokius,kurie būna prie podagros.Tada kurį laiką vengiau maisto turinčio purinų,pagrinde, mėsos ir alkoholio,nevalgiau ir mėsiškų sriubų(sultiniai turi daug purinų).Valgiau kažkiek vištienos ir lengvai virškinamą pienišką maistą.Šiuo metu valgau viską,tik stengiuos laikytis sveiko maisto principų, geriu daug negazuoto mineralinio vandens.Tepaliuką(turėjau kažkokį diklofenako tepalą) naudojau,tik nezinau ar jis man padėjo.Kažkaip esu gan kritiškai nusiteikus jų atžvilgiu,nors kiti sako,kad kai jiems reikia,pasitepa ir to gana- padeda. Darydavausi kompresiukus su Dimeksidu(skystis) ant patinusių vietų.Lyg ir pamažėdavo skausmas,patinimas sumažėdavo tikrai.Taigi,tokia ,vat, mano patirtis. rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
kaip as nenoriu tu dietu blush2.gif
tikriausiai kai visai susuks tada jau laikysiuosi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritta @ 2007 08 03, 22:16)
kaip as nenoriu tu dietu blush2.gif
tikriausiai kai visai susuks tada jau laikysiuosi blink.gif

Kiek domėjausi,tai neradau jokio paminėjimo apie maistą sergant reaktyviniu.Svarbiausia,manau,gydymas "chemija",t.y.vaistais.Tiesa,dar pastoviai geriu tabletes,kurias sudaro gliukozaminas,chondroitinas ir MSM.Tai yra maisto papildas sąnarių elastingumui ir lankstumui palaikyti.Pakenkimai,kuriuos pridaro reaktyvinis artritas su sąnariais,išlieka.Man taip aiškino.Gal ir tas kelio menisko plyšimas yra pasėkmė,todėl man patarė vartoti šiuos papildus,nes jie tarsi stimuliuoja susidarinėti sąnarių skystį,kuris gerina sąnario kremzlės būklę.Tokių papildų,manau,laisvai gautumėt ir Londone.Vilniaus vaistinėse radau tik gliukoz. su chondroit. vienoje tabletėje po 500mg ir MSM tabletes atskirai pirkausi.Mano mama atsivežė iš Amerikos tokių tablečių,kur viskas yra vienoje ir dvigubai didesnėm dozėm.Tai yra patogiau,kai paros dozę gali išgerti vienu metu. rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
zinau as tuos vitaminus.reikes pasidometi gal rasiu vienoj tabletej .
as irgi planavau juos gerti,bet vis pamirstu nusipirkt doh.gif
o ka dabar jauciat vartodama vaistus?patinimas visiskai isnyko ar tik sumazejo?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritta @ 2007 08 06, 18:20)
zinau as tuos vitaminus.reikes pasidometi gal rasiu vienoj tabletej .
as irgi planavau juos gerti,bet vis pamirstu nusipirkt doh.gif
o ka dabar jauciat vartodama vaistus?patinimas visiskai isnyko ar tik sumazejo?
g.gif

Dabar jau eina penktas mėnuo nuo tada, kai susirgau. Gal jau koks geras pusė mėnesio, kai nebėra jokio patinimo bigsmile.gif . Karts nuo karto jau nebegeriu nesteroidų(kaip movalis) bigsmile.gif . Klubų ir kelių sąnariai,aišku, nėra tokie kaip anksčiau- yra galima judesių amplitudė,kurią peržengus- gan aštrus skausmas rolleyes.gif .
Atsakyti
kaip mai nepatiko mintis,kad sanariu lankastumas nera toks kai buvo pirma g.gif blink.gif verysad.gif
taip noriu ,kad viskas pasibaigtu be pedsaku doh.gif

vitaminu dar nenusipirkau blush2.gif
Atsakyti