QUOTE(rasike1982 @ 2009 02 01, 21:56)
del kreivu dantuku reiketu konsultuotis pas ortodonta, o del tu apnasu taj kazkaip lb ydomiai (tik isdyge dantukai, pasak jusu valomi ir priziurimi, bet su apnasomis). Gal yra kokiu kitu lydinciu ligu-virskinimo, skrandzio?
1. soda nepakenks dantukams, nors gali siek tiek subraizyti emaly
2.yra tokiu pastu, bet siulyciau ieskoti priezasciu, kodel tiek daug apnasu-kitos ligos, valgo daug cipsu, sausainiu (jie lipnus ir prilimpa prie dantu, sunkiai nusivalo)
3. na tikrai nesiulyciau tokiame amziuje Balinimo proceduru...
Ačiū už patarimą.
Dėl plokštelės dėjimo sakė, kad turiu ateit kai išdygs iltiniai dantys. O gal jau reiktų dabar kreiptis? O su apnašom tai ir yra pats įdomumas. Pirmieji dantukai balti, viršutiniai antrieji 4 dantukai - balti, o apatiniai 4 antrieji dantukai ir yra šiekt tiek kreivoki ir apsinešę (bent man taip aiškino, kad dėl to blogai ir nusivalo dantys). Čipsų ir saldainių nėra mėgėjas. Pavalgo jų, bet retkarčiais, šiaip jis mėgėjęs pavalgyti gerai: mėsa, sriuba, žuvis, sumuštiniai (suprantu, kad tai negerai, bet juk norisi), valgo daug sūrelių ir geria nemažai pieno, gal čia nuo jų? Niekuo jis nesiskundžia, niekas neskauda, tik hemoglobinas šiek tiek mažokas. Tiesa, pradėjo lankyti darželį ir pradėjo dažnai sirgt gerklės uždegimu, tad jau keletą kartų gėrė antibijotikus. Tai gal nuo jų taip? Nes anksčiau jis nei sirgo nei vaistų gėrė. O tai kiek kartų per savaitę galiu valyt su soda? Aš tai savaitę laiko valau ir ryte ir vakare, gal tiek kartų negalima? Jau labai noriu, kad mano vaikis turėtų labai gražius ir sveikus dantukus, nes pati niekada tokių neturėjau.
Jei tu negirdi, tai dar nereiškia, kad tylu, ir jei nematai, tai dar nereiškia, kad ten nieko nėra