Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Ačiū jums labai 4u.gif
keista ta mano seimos gydytoja g.gif ,jos toks požiuris ir sukėlė man abejones,nes intenete perskaiciau,kad pieniniai dantukai gali labai greit sugest ,o ta procedura tikiuos neskausminga,nes labai nesinori ,kad vizitas pas gydytoja vaikui taptu didelę baime
dar kartą ačiū už kantrybę ir išsamų paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Rasike, būsiu kantri ir valysim valysim valysim kol taps vėl balti dantukai, o paskui vėl valysim valysim valysim biggrin.gif
O kaip su skalavimo priemonėmis, ar jau galima duoti šešemečiui, ar yra specialios vaikams ar tinka tokia kokią ir patys naudojam?
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 02 02, 19:20)
Ačiū jums labai  4u.gif
keista ta mano seimos gydytoja  g.gif ,jos toks požiuris ir sukėlė man abejones,nes intenete perskaiciau,kad pieniniai dantukai gali labai greit sugest ,o ta procedura tikiuos neskausminga,nes labai nesinori ,kad vizitas pas gydytoja vaikui taptu didelę baime
dar kartą ačiū už kantrybę ir išsamų paaiškinimą  4u.gif

taip, pieninia dantukai nera tokie stiprus kaip nuolatiniai, cia taj tiesa, bet jiems ir nereikia buti stipriems, jie gi tarnauja tik 5-6metukus..
bet negaliu garantuoti kad apsilankius pas odontologe jums neskaudes, manau jei ji ras skylute taj imsis darbo ir tvarkys... bukit rami, kad ir kiek griestokai daktare taj darys, pati bukit aktyvi ir jei taisys dantuka pasisodinkit mazaja ant keliu, stipriai laikykit, nes geriau jau sveikas dantukas negu sugedes... o ir iki 3metu sako vaikas nepamena dantu gydymo skausmo mirksiukas.gif

QUOTE(Poli1 @ 2009 02 02, 23:08)
Ačiū, Rasike, būsiu kantri ir valysim valysim valysim kol taps vėl balti dantukai, o paskui vėl valysim valysim valysim  biggrin.gif
O kaip su skalavimo priemonėmis, ar jau galima duoti šešemečiui, ar yra specialios vaikams ar tinka tokia kokią ir patys naudojam?

skalauti neaaaa... schmoll.gif nes sudedamosiose dalyse yra alkoholio... jus geriau tik valykit, nepades jam skalavimai..
prasom wub.gif
Atsakyti
Labai dėkui Rasikei už atsakymus 4u.gif . Kaip gerai, kad atsiranda mamyčių , galinčių virtualiai pakonsultuoti, juk dėl įvairių smulkmenėlių ir neaiškumų pas gydytojus nepribėgiosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 02 03, 10:18)
taip, pieninia dantukai nera tokie stiprus kaip nuolatiniai, cia taj tiesa, bet jiems ir nereikia buti stipriems, jie gi tarnauja tik 5-6metukus..

Pasimeciau blush2.gif , ka 5-6 metu pypliui jau pradeda keistis dantukai? Nes mums penkeri, yra keelta skyluciu ir mes jas saziningai lopom, net nesusimasciau, kad greit galim siu dantuku netekti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta @ 2009 02 08, 11:03)
Pasimeciau blush2.gif , ka 5-6 metu pypliui jau pradeda keistis dantukai? Nes mums penkeri, yra keelta skyluciu ir mes jas saziningai lopom, net nesusimasciau, kad greit galim siu dantuku netekti... ax.gif

O mums seseri ir jau kliba 7 dantukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta @ 2009 02 08, 12:03)

taip taip, pirmiausiai priekiniai, o po metu kitu ir kruminiai... cia jau individualiai-vieniems greiciau, kitiems leciau, bet su pieniniais niekas visa gyvenima nelieka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 02 09, 09:26)
taip taip, pirmiausiai priekiniai, o po metu kitu ir kruminiai... cia jau individualiai-vieniems greiciau, kitiems leciau, bet su pieniniais niekas visa gyvenima nelieka wub.gif

O kada pradeda pieniniai dantukai klibėt?
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 02 09, 13:23)
O kada pradeda pieniniai dantukai klibėt?

cia labai individualu, kaip vaiku ugis svoris ir kt dalykai... vienas ziurek jau artedamas prie sestojo gimtadienio vaiksto be dantu, o kitam ir 7-neriu dar nekliba nei vienas smile.gif
Atsakyti
Sveiki, ir aš turiu klausimą 4u.gif mano sūneliui 1 m. 10 mėn., viršuje turim 8 dantis, o pačioje tik 4 (krūminiai ir tie vadinami "pirmukai"), apatiniai iltiniai panašu, kad tuoj tuoj išlįs, bet apatinių "antrukų" mano akimis žiūrint net nebus blink.gif ar tai realu? nes nei dantenose kauburėliai yra kaip būdavo kituose dantukuose, kurie dar nebuvo isdygę rolleyes.gif tai dabar kai šypsosi tai atrodo kaip kūdikis, nes matosi tik tie 2 apatiniai dantukai smile.gif ar gali būt, kad visai neišdygs dantukai, o gal apskui išdygs nuolatiniai? o jei visai nebus, tai ar neliks tarpai? 4u.gif nu labai neramu darosi mirksiukas.gif dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dryyle @ 2009 02 12, 13:50)
Sveiki, ir aš turiu klausimą  4u.gif  mano sūneliui 1 m. 10 mėn., viršuje turim 8 dantis, o pačioje tik 4 (krūminiai ir tie vadinami "pirmukai"), apatiniai iltiniai panašu, kad tuoj tuoj išlįs, bet apatinių "antrukų" mano akimis žiūrint net nebus  blink.gif  ar tai realu? nes nei dantenose kauburėliai yra kaip būdavo kituose dantukuose, kurie dar nebuvo isdygę  rolleyes.gif tai dabar kai šypsosi tai atrodo kaip kūdikis, nes matosi tik tie 2 apatiniai dantukai  smile.gif  ar gali būt, kad visai neišdygs dantukai, o gal apskui išdygs nuolatiniai? o jei visai nebus, tai ar neliks tarpai?  4u.gif  nu labai neramu darosi  mirksiukas.gif  dėkui už atsakymą  4u.gif

labas
na dar turite laiko pieninio sakandzio susiformavimui, tikiuosi dantukai isdigs, kad ir veliau, nors aisku, buna, kad nera dantuku uzuomazgu...
tam reiketu daryti rentgeno nuotrauka, is kurios jau dabar butu mmatyt kokia situacija su nuolatiniu dantuku uzuomazgomis... todel sunku atsakyt y jusu klausima... manau turekit kantrybes iki 3metuku, o tada jei lb neramu galit konsultuotis su savo odontologu...
jeigu paaiskes kad nera uzuomazgu ju ir neatsiras g.gif tada reiktu laukti vaiko brandos, laukt nuolatiniu dantu ir jeigu ju nebus-breketai, protezai, kazkas gelbes tarpus...
atsipalaiduokit ir apie taj dar negalvokit, tikiu, kad viskas bus gerai ir dantukai kad ir paveluotai islys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 02 12, 20:22)
labas
na dar turite laiko pieninio sakandzio susiformavimui, tikiuosi dantukai isdigs, kad ir veliau, nors aisku, buna, kad nera dantuku uzuomazgu...
tam reiketu daryti rentgeno nuotrauka, is kurios jau dabar butu mmatyt kokia situacija su nuolatiniu dantuku uzuomazgomis... todel sunku atsakyt y jusu klausima... manau turekit kantrybes iki 3metuku, o tada jei lb neramu galit konsultuotis su savo odontologu...
jeigu paaiskes kad nera uzuomazgu ju ir neatsiras g.gif tada reiktu laukti vaiko brandos, laukt nuolatiniu dantu ir jeigu ju nebus-breketai, protezai, kazkas gelbes tarpus...
atsipalaiduokit ir apie taj dar negalvokit, tikiu, kad viskas bus gerai ir dantukai kad ir paveluotai islys mirksiukas.gif

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif Na, guodžiuosi vienintele mintim, kad dantys pradėjo dygti vėlai, tai galvoju, kad gal dar išlįs kada, nu bet kai pažiūriu i burnytę jo, tai visas optimistiškumas išgaruoja, nes tos vietos, kur turėtų būti tie dantukai, tikrai skiriasi nuo kitų, kiap atrodė prieš dygimą, dantenos plonytės, ant viršaus dantenų ta juostelė tokia pakili verysad.gif žodžiu, laukiam ir tikimės 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti