QUOTE(rusneliukas @ 2009 03 24, 11:06)
Laba diena.
Oi turiu ir as bedu. Pries 4 menesius istrauke protini dantuka, viskas buvo gerai. Bet savaitgali pradejo skaudeti, toj vietoj uzaugo pulinukas
. Tiksliau jis neiskilo, bet paspaudus bega puliai. temperatura 37.2
o dar laukiuosi.
Vakar buvau pas dantista kuris dantuka trauke. Paziurejo, paspaude ir nieko daugiau nedare, sake palauk gal pats isivalys, tipo neapsimoka dabar pjaustyti. Pasiule gert antibijotikus, bet kai pasakiau kad
tai sake "negali tai negerk".
O skausmas tai nemazeja
.
gal kas patars ka man daryti?
Oi turiu ir as bedu. Pries 4 menesius istrauke protini dantuka, viskas buvo gerai. Bet savaitgali pradejo skaudeti, toj vietoj uzaugo pulinukas

Vakar buvau pas dantista kuris dantuka trauke. Paziurejo, paspaude ir nieko daugiau nedare, sake palauk gal pats isivalys, tipo neapsimoka dabar pjaustyti. Pasiule gert antibijotikus, bet kai pasakiau kad

O skausmas tai nemazeja

gal kas patars ka man daryti?
labas Mamyte,
oj sudetinga situacija-dantys, puliniai ir dar augantis pilvukas

ka cia tau bepatarti... reikia pamatyti, o tada kazka sakyti... tikiuosi daktaras teisus, kad geriausia laukti... ydomu, ar ten zaizdele jau uzgijusi? zodziu, dabar jau nei rentegeno nepadarysi, kas zino ko ten puliuoja-gal liko skeveldru (jso tikrai turetu issivalyti), o gal kokia danties luzena liko... reikia rentgeno tokiu atveju, bet jo dabar

luktelkit diena dvi, ir vel atakuokit gydytoja... o gal ten nuo salimais esancio danties tas pulinys? na sunku ka nors sedint prie kompo pasakyti...
mano pasiulymas-taj skalauti gerai druskos tirpalu, kelis kart per diena, zando nesildyti ir nesaldyti... gal ten tik y bebaigiancia gyti zaizda papuole koks maisto trupinelis, jis eme gesti ir gavosi tokia reakcija....
kogero niekuo nepadejau

Papildyta:
QUOTE(kariatide @ 2009 03 24, 11:33)
laba diena
labai noreciau informacijos
mano maziukei dar tik 7men, turi 3 dantukus ir butu labai idomu suzinoti kaip pradet juos saugoti, kad kuo ilgiau nesugestu...nuo kada jau galima valyti kudikiams dantukus su pasta? pakolkas valomes tik su sepetuku suvilgytu vandeniu ar su merliuku
. kada pirma karta reikia pasirodyti odontologui?
is anksto dekoju

labai noreciau informacijos

mano maziukei dar tik 7men, turi 3 dantukus ir butu labai idomu suzinoti kaip pradet juos saugoti, kad kuo ilgiau nesugestu...nuo kada jau galima valyti kudikiams dantukus su pasta? pakolkas valomes tik su sepetuku suvilgytu vandeniu ar su merliuku

is anksto dekoju

labas,
na kaip suprantu is jusu pasisakymo, jus jau pirmuosius dantukus jau pradejot saugoti ir saugojat labai graziai... teisingai-pirmas valymas yra svariu merliuku, galima duoti sepetuka pazaidimui, pamokinti kaip jy deti y burnele, nepriestarauti jeigu vaikas nori paziureti kaip valotes jus, parodyti, paaiskinti... gal dar kiek ir ankstoka, bet tuoj mazyle ims ropoti ir atropos visur kur tik bus mama-kai virs valgyt, kai prausis ryte ir vakare...
pastos naudojimas yra individualus dalykas... as esu pries pastas kol vaikas dar nemoka isspjauti... 2metuku, gal jau ir anksciau galima pamazu yvesti ir pasta... gal kitas odontologas sakys kitaip, kad pasta jau nuo puses metuku, bet as laikausi savo... nezinia koks "geris" sudetas y tas pastas, o chemijos ir taip gauna musu vaikai su kaupu...
siulyciau ziureti mityba-jokiu saldziu arbateliu nakty-geriausia vandenukas arba MP.. privenkite saldainiu, ypac vakare kai jau isvalete danntis.. vaikui dantis tevai turi padeti priziureti iki mokyklos, kol ismoksta rasyti pirma zody
pirmas apsilankymas pas odontologa rekomenduojamas puses metu, taj daugiau vizitas mamai, pasakojimas kaip ir kada, kuo valyti dantukus, kaip juos priziureti, papasakojimas apie ju dygimo seka, maisto ytaka ir pan... pas mus LT sakyciau taj neyprasta ir daugelis eina tada kai yra reikalas... tajgi spresti jums