Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(anaid79 @ 2009 04 04, 13:26)
Sveiki  4u.gif
Turiu klausimuką  blush2.gif , man 2000 m. išrautas apatinis dešinės pusės 6 dantis, kai paskutinį kartą lankiausi odontologijos klinikoje, man pasakė gydytojas, kad reikia tą dantį protezuoti, kaip suprantu geriausia implantuoti, bet kai sužinojau kiek tai kainuos, pradėjau abejoti ar tai būtinas dalykas, gydytojas pasakė tik tiek, kad dėl to, kad nėra 6 apatinio danties, 6 viršutinis pailgėjęs. Gal kas žinot, kokios bus pasekmės, jei neprotezuosiu to danties  g.gif ?

pasekmes jau yra-issilgejes 6virsutinis dantis... dar galite pastebeti dantu isretejima (gamta nemegsta tustumos ir dantukai pamazu slenka y istrauktojo vieta-sis dalykas daznesnis jauniems zmonems)...
dabar tiksliai neprisiminsiu, bet yra atlikti net statistiniai tyrimai kokio amziaus zmogus kiek dantu gali netureti ir kad jam taj netrugdytu normaliam gyvenimui ir kramtymui... manau jeigu jau desimtmety nepasigendate to danties isgyvensite ir dar simtmety....
dantu protezavimas yra reikalingas dalykas, bet brangus... galite pasitarti su gydytoju del dantu vainikeliu (tilto), bet cia reikes slifuoti du gretimus dantis... jei jie sveiki-gaila ta daryti....
na nenoriu skleisti tokia info, kad protezuoti dantu nereikia, as tikrai taip nesakau... jusu atveju manau, kad odontologas nori sutvarkuti tam, kad turetumete visus dantis, pilna sakandy, bet patikekit esu maciusi tokiu liudnu vaizdu, kur burnoj pas 25metu motery keletas dantu, o protezavimui pinigu nera-ir gyvena... spresti jums-del vieno danties neturejimo tikrai gyvensite graziai ir laimingai, o gal ateis ir geresni laikai? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 04 06, 13:54)
pasekmes jau yra-issilgejes 6virsutinis dantis... dar galite pastebeti dantu isretejima (gamta nemegsta tustumos ir dantukai pamazu slenka y istrauktojo vieta-sis dalykas daznesnis jauniems zmonems)...
dabar tiksliai neprisiminsiu, bet yra atlikti net statistiniai tyrimai kokio amziaus zmogus kiek dantu gali netureti ir kad jam taj netrugdytu normaliam gyvenimui ir kramtymui... manau jeigu jau desimtmety nepasigendate to danties isgyvensite ir dar simtmety....
dantu protezavimas yra reikalingas dalykas, bet brangus... galite pasitarti su gydytoju del dantu vainikeliu (tilto), bet cia reikes slifuoti du gretimus dantis... jei jie sveiki-gaila ta daryti....
na nenoriu skleisti tokia info, kad protezuoti dantu nereikia, as tikrai taip nesakau... jusu atveju manau, kad odontologas nori sutvarkuti tam, kad turetumete visus dantis, pilna sakandy, bet patikekit esu maciusi tokiu liudnu vaizdu, kur burnoj pas 25metu motery keletas dantu, o protezavimui pinigu nera-ir gyvena... spresti jums-del vieno danties neturejimo tikrai gyvensite graziai ir laimingai, o gal ateis ir geresni laikai? mirksiukas.gif

ačiū Jums labai už atsakymą 4u.gif , visgi nusprendžiau protezuoti smile.gif .
Atsakyti

Atsakyti

Atsakyti
Labas Rasike 4u.gif
Noriu paklausti, kokia Tavo nuomonė apie dabar su programa peršamus silantus? Ar tikrai tai yra geriausia išeitis norint apsaugoti 7-mečių pirmus nuolatinius dantukus? Gal tiesiog jų priežiūrai reikia skirti daugiau dėmesio - dažniau keisti šepetukus, naudoti gerą dantų pastą, padėti vaikui kuo geriau išsivalyti, nuolat lankytis pas odontologą?
Juk dengiant silantais emalis yra paėsdinamas rūgštimi, tai pat, kaip prieš plombuojant - gaunas, kad iš anksto "silpniname" emalio sluoksnį. O jei dar po silantu prasidės gedimas, mes jo nematysim - gaunas "meškos paslauga"...
Gaila, nerašo mamytės į žemiau esančią temą "Silantai" savo patirties, kaip sekas jų vaikučių silanuotiems dantukams verysad.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2009 04 10, 13:40)
Labas Rasike  4u.gif
Noriu paklausti, kokia Tavo nuomonė apie dabar su programa peršamus silantus? Ar tikrai tai yra geriausia išeitis norint apsaugoti 7-mečių pirmus nuolatinius dantukus? Gal  tiesiog jų priežiūrai reikia skirti daugiau dėmesio - dažniau keisti šepetukus, naudoti gerą dantų pastą, padėti vaikui kuo geriau išsivalyti, nuolat lankytis pas odontologą?
Juk dengiant silantais emalis yra  paėsdinamas rūgštimi, tai pat, kaip prieš plombuojant - gaunas, kad iš anksto "silpniname" emalio sluoksnį. O jei dar po silantu prasidės gedimas, mes jo nematysim - gaunas "meškos paslauga"...
Gaila, nerašo mamytės į žemiau esančią temą "Silantai" savo patirties, kaip sekas jų vaikučių silanuotiems dantukams  verysad.gif ...

labas, sutinku su jumis is dalies... taip, silantai dabar persami, juos deda nemokamai, tik dekites... sunku pasakyti ar tai tikrai apsaugo vaiku dantis... bet statistika rodo gerejancius profilaktikos duomenis...
jei silantas yra uzdedamas teisingai, taisyklingai, esdinimo laikas rugstimi nera praeilginamas, kruopsciai nuplaunama, issausinama ir tiksliai, taisyklingai y vagele yra yvedamas silantas nemanau kad tai pakenkia danciui labai smarkiai... aisku ir po silantu reikia nepamirsti burnos higienos... svarbu, kad silantas neiskristu, kad vagele buti svari, neprigmentuota ir pan... iskrites silantas, pigmentas tikrai skatina karieso atsiradima, todel tokiu dantu silantuoti negalima, o susilantavus gausime meskos paslaugele....

kodel vykdomas silantavimas-reta mama ar tetis siame uzsimtumo periode turi laiko ryte vakare savo vaikui valyti dantis, net tokiam 7-8metu, kai jau manoma, kad pats sugeba kruopsciai issivalyti... dygdami nuolatiniai dantys yra zemiau uz kitus sakandzio dantis, todel lb daznai visi pieninukai buna isvalyti, o 6dantukai lieka nepaliesti...
Taip rugstis danciui kenkia, bet ar daug jusu dantu pakenkta del to, kad jie plombuoti??? tas pats ir su silantu...
tikiuosi, kad del ju, ateityje turesime maziau darbo thumbup.gif o deti ar ne juos-kiekvieno apsisprendimo reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Man nerimą kelia tai, kad silantai gali iškristi, ir, kaip supratau po kurio laiko iškrenta, ar nusikramto, ar panašiai...
Kai pareiškiau abejones dėl silantų vaiko odontologei, toji tik išpūtė akis, sako, kad aš esu pirma mama, kuriai dar klausimai kyla dėl silantų naudos... O vėliau pareiškė, kad jai tai išviso "dzin", kaip noriu taip tedarau...
Kadangi dabar pati esu nestuke.gif tai gal kiek per jautriai reaguoju į visokius tokius nesklandumus... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 10 balandžio 2009 - 12:23
QUOTE(Juodai @ 2009 04 10, 14:21)
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Man nerimą kelia tai, kad silantai gali iškristi, ir, kaip supratau po kurio laiko iškrenta, ar nusikramto, ar panašiai...
Kai pareiškiau abejones dėl silantų vaiko odontologei, toji tik išpūtė akis, sako, kad aš esu pirma mama, kuriai dar klausimai kyla dėl silantų naudos... O vėliau pareiškė, kad jai tai išviso "dzin", kaip noriu taip tedarau...
Kadangi dabar pati esu  nestuke.gif tai gal kiek per jautriai reaguoju į visokius tokius nesklandumus...  ax.gif

manau ne tik SM bet ir daugiau nete galite rasti nuomoniu, apie silantus, ju geruma ir bloguma, o spresti jums... del nestuke.gif suprantama,... linkejimai pilvukui nuo maanojo nestuke.gif
Atsakyti
Ačū už linkėjimus bigsmile.gif
Jums irgi gero augimo 4u.gif
Atsakyti
Prasau patarimo.
Mano sunus (jam 7 m ) siandien buvo pas odontologe, nes skaudejo krumini dantuka.Apziurejusi visus, pasake, kad visus sugedusius reikia salinti.Ir salinti visus is karto, kad kuo maziau nerimautu berniukas.Mano sunus labai bailiukas, jis nepasedi ramiai, vis verkia apziuros metu.
Dantis rauna Kauno klinikose chirurgas.Vaikas uzmigdomas. g.gif
Man tai baisiai skamba, nors suprantu , kad nera kitos isseities.Neteksim maziausiai 4 dantuku galiniu. verysad.gif
Kada turetu issaugti kiti (nuolatiniai) dantukai?
Ar vaikas labai svepluos?Nes visgi pirma klase...
...ir ar labai skaudes? unsure.gif
Atsakyti
Oi, padekit! Pradejo skaudeti danti! Jis yra vilktas! Ka daryt? Esu ne lietuvoje, pas cionykscius dantistus bijau eiti, jie jau gyde kazkada! doh.gif I lietuva grisiu tik liepa! Na, jai nepraeis, eisiu ir pas situs daktariukscius... Su baime, ale eisiu... Bet gal kaip iseitu man dabar ta skausma nuimt ir kazkaip liepos sulaukt? Nimesili geriu, padeda tik valandikei kokiai...
Atsakyti
QUOTE(Lilijana83 @ 2009 04 11, 01:23)
Prasau patarimo.
Mano sunus (jam 7 m ) siandien buvo pas odontologe, nes skaudejo krumini dantuka.Apziurejusi visus, pasake, kad visus sugedusius reikia salinti.Ir salinti visus is karto, kad kuo maziau nerimautu berniukas.Mano sunus labai bailiukas, jis nepasedi ramiai, vis verkia apziuros metu. 
Dantis rauna Kauno klinikose chirurgas.Vaikas uzmigdomas.  g.gif
Man tai baisiai skamba, nors suprantu , kad nera kitos isseities.Neteksim maziausiai 4 dantuku galiniu.  verysad.gif
Kada turetu issaugti kiti (nuolatiniai) dantukai?
Ar vaikas labai svepluos?Nes visgi pirma klase...
...ir ar labai skaudes?  unsure.gif

o jus dar neturite nuolatiniu dantuku? na tu kurie isdyge butu uz sugedusiuju pieninuku? dideliu kruminiu? jie dazniausiai pasirodo apie 6-7gyvenimo metus... zodziu-jau jie tikrai turetu buti pakeliui, patikrinkite dantenas ar dar nejauciate patinusiu dantenu, kylanciu kauburu???
jei dantys galiniai, vaikas nesvepluos, y mokykla gales eiti, ir kogero jausis puikiau, nes sugede dantukai nera labai jau malonus vaiszas ir kvapas...
del to traukimo-na jei daktarai sako -jis kogero neisvengiamas... Man tikrai sunku sakyti ir kanors patarti nemacius vaiszo, bet jeigu jau skauda, tinsta, kyla tempetaruta-viskas aisku...
ar skaudes? kai truks tikrai ne, o istraukus irgi bemalonumas bus jauciamas neilgai... nes y tu dantuku vieta jau kalasi nauji dantukai, tie galiniai yra tik pavirsiuje, naujuju turetumete sulaukti po metu, gal dveiju...
QUOTE(cibute2 @ 2009 04 19, 19:26)
Oi, padekit! Pradejo skaudeti danti! Jis yra vilktas! Ka daryt? Esu ne lietuvoje, pas cionykscius dantistus bijau eiti, jie jau gyde kazkada! doh.gif  I lietuva grisiu tik liepa! Na, jai nepraeis, eisiu ir pas situs daktariukscius... Su baime, ale eisiu... Bet gal kaip iseitu man dabar ta skausma nuimt ir kazkaip liepos sulaukt? Nimesili geriu, padeda tik valandikei kokiai...

na ir kuo cia galiu padet jeigu skauda... reikia nuimt vainikely, daryt rentgena ir gydyt danty... niekuo negaliu padet-jus toli, as auginu vaika...
ir dar iki liepos daug laiko, siulau eit pas daktarus, kad ir nekokie jie, bet bent padarys kad neskaudetu, o tada jau galima bandyt laukt lietuvos...
blogiausias variantas nuskausminamieji ir nimesilis, jei nuo ju praeitu skausmas butu saunu, gal islauktumete vasaros, bet gryzusi butinai turite danty gydyti...

o gal zinote kas tam jusu danciui buvo daryta? ar tvarkytas jo kanalas? jei tvarkytas, gydytas ir plombuotas taj pora dienu su vaistukais ir turetu praeiti... Gal kur pashalote pavasariui prasidejus??? o gal jau buvote pas savo krasto gydytojus?
Atsakyti