Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(rasike1982 @ 2009 07 09, 11:36)
mažai fluoro – 250–600 ppm. daug- 1000–1100 ppm (ppm – fluoro dalelių kiekis milijone pastos dalelių).

tik kur rast parasyta kiek to fluoro doh.gif kiek ziurejau informacinius palepius niekur nemaciau rodikliu kiek ko yra pastoje... bendrai sudetis parasyta ir viskas
Atsakyti
Sveika Rasike 1982,

noreciau Jusu paklausti tokio dalykelio, mano dukrytei 1.11men turim 16 dantuku, dantukus valom (colgate) vaikams skirta pasta. Pastebejau, kad virsuje palei dantentas dantukai geltonuoja, o ypatinai kruminis is vienos p, lb pageltes, kaip koks apnasas. Bandziau valyti valg soda, kazkiek padeda, bet negaliu gerai isvalyti doh.gif . Zinoma, paskutiniu metu lb daznai valgom ledus, kartais ir sokoladuka ax.gif , naktimis labai daug geriam (apie 1 ltr), nesaldinta arbatele arba vandenuka.
Patarkit , prasom ka daryti doh.gif labai pergyvenu del dantuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loretasb @ 2009 07 11, 15:52)
Sveika Rasike 1982,

noreciau Jusu paklausti tokio dalykelio, mano dukrytei 1.11men turim 16 dantuku, dantukus valom (colgate) vaikams skirta pasta. Pastebejau, kad virsuje palei dantentas dantukai geltonuoja, o ypatinai kruminis is vienos p, lb pageltes, kaip koks apnasas. Bandziau valyti valg soda, kazkiek padeda, bet negaliu gerai isvalyti  doh.gif . Zinoma, paskutiniu metu lb daznai valgom ledus, kartais ir sokoladuka  ax.gif , naktimis labai daug geriam (apie 1 ltr), nesaldinta arbatele arba vandenuka.
Patarkit , prasom ka daryti  doh.gif labai pergyvenu del dantuku  4u.gif

kogero jus viskadarotetinkamai-valote su pasta,ryte vakare, na del saldumynu suprantu...
sunku man pasakyti del ko atsirado demele,kas ten-pigmentas,ar jau karieso pradzia, bet stebekite, valykite, jei dides,plis ar persimes y kitus dantis konsultuokites su savo gydytoja... sunku pasakyti, bet cia galetu tikti floro aplikacijos manau...
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 07 20, 13:59)
kogero jus viskadarotetinkamai-valote su pasta,ryte vakare, na del saldumynu suprantu...
sunku man pasakyti del ko atsirado demele,kas ten-pigmentas,ar jau karieso pradzia, bet stebekite, valykite, jei dides,plis ar persimes y kitus dantis konsultuokites su savo gydytoja... sunku pasakyti, bet cia galetu tikti floro aplikacijos manau...

na nupirkau vaistineje naujas dvi dantu pastas (LACALUT ir Aquafresh), skirti vaiku dantukams valyti. Valysim, kol musu odontologe sugrys is atostogu 4u.gif

Kaip manot ar sios dantu pastos yra geresnes nei colgate? Nes pradejom lacalut, tai labai mielai leidosi dantukus valyti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rasike1982 @ 2009 07 20, 13:59)

Aciu Rasike 1982 4u.gif uz atsakyma
Kaip Jus manot ar si pasta mums tinkama su aminofluoridu ir vitaminais A ir E?
Valysim, ziuresim, kaip toliau bus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loretasb: 21 liepos 2009 - 13:17
QUOTE(loretasb @ 2009 07 21, 15:16)
na nupirkau vaistineje naujas dvi dantu pastas (LACALUT ir Aquafresh), skirti vaiku dantukams valyti. Valysim, kol musu odontologe sugrys is atostogu  4u.gif

Kaip manot ar sios dantu pastos yra geresnes nei colgate? Nes pradejom lacalut, tai labai mielai leidosi dantukus valyti  thumbup.gif
Papildyta:
Aciu Rasike 1982  4u.gif uz atsakyma
Kaip Jus manot ar si pasta mums tinkama su aminofluoridu ir vitaminais A ir E?
Valysim, ziuresim, kaip toliau bus

man labai sunku sakyti kokios pastos yra geresnes ar blogesnes-cia lb individualus reikalas... kas tinkavienam, nebutinai tinka kitam.. db galybe firmu, daugybe pavadinimu, daugybe sudeciu,o kas geriausia tinka spresti jau jums... jusu dukrytei beveik dveji, manau ji jau moka isspjauti pastas, galite naudoti jau ir su floru. tie visi vitaminai-man jie kiek juokingai skamba, daugiau juos pasisavina gleivine burnos, o ne dantys... ziurekite,kad vaikui butu geras skonis, negrauztu, patiktu ir domintu dantuku valymas...
Atsakyti
QUOTE(rasike1982 @ 2009 07 21, 14:21)
man labai sunku sakyti kokios pastos yra geresnes ar blogesnes-cia lb individualus reikalas... kas tinkavienam, nebutinai tinka kitam.. db galybe firmu, daugybe pavadinimu, daugybe sudeciu,o kas geriausia tinka spresti jau jums... jusu dukrytei beveik dveji, manau ji jau moka isspjauti pastas, galite naudoti jau ir su floru. tie visi vitaminai-man jie kiek juokingai skamba, daugiau juos pasisavina gleivine burnos, o ne dantys... ziurekite,kad vaikui butu geras skonis, negrauztu, patiktu ir domintu dantuku valymas...

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, nezinau ar cia kreipiuosi, bet gal kas nors gales padeti-pakonsultuoti...mano suneliui 2men. ir 3sav. ir mums ant dantenu isdygo baltas pulinukas. mazdaug uz iltinio dantuko ( na toje vietoje kur dar augs iltinis dantukas blush2.gif )...gal kam buvo ir ka patare gydytoja...manoji sako palaukti, pastebeti ir po kiek laiko antibiotikus skirs blink.gif verysad.gif
Aciu uz info is karto
Atsakyti
QUOTE(Emikaj @ 2009 08 13, 14:48)
Sveiki, nezinau ar cia kreipiuosi, bet gal kas nors gales padeti-pakonsultuoti...mano suneliui 2men. ir 3sav. ir mums ant dantenu isdygo baltas pulinukas. mazdaug uz iltinio dantuko ( na toje vietoje kur dar augs iltinis dantukas  blush2.gif )...gal kam buvo ir ka patare gydytoja...manoji sako palaukti, pastebeti ir po kiek laiko antibiotikus skirs  blink.gif  verysad.gif
Aciu uz info is karto

taj ten dantuko dar nera? okurioj puseje tas pulinukas-is gomurio/liezuvio, ar is lupu? o gal virsuje? man karta taip jau teko konsultuoti-buvau pasimetusi be galo,mama raso, kad pulinukas, vaje vaje, o as pamatyti negaliu-palaukem ir is to pulinuko gavosi dantukas... taj gal ir jums ta pati diagnoze? gal ten jau dantuko virsunele matosi, jei dar iltinuko ten neturite?
Atsakyti
Sveiki, pas mano vaiką auga kreivi dantukai. Apatiniams dantukams nėra vietos, na o viršutiniams...net nežinau, lyg ir būtų, tačiau jau jie kalasi kreivokai. Turim viršutinius 3 naujus dantukus. Apatinius - 2. Nuo kada reikėtų kreiptis, kad galėtume dėtis plokštelę? Kur geriau, privačiai ir valdiškai?
Atsakyti
Laba, tikiuosi atsakymo, gal kuriai buvo taip nutike. Turiu problema su priekiniu danciu, jis man vakar atrodo nuskilo per viduri is apacios, jauciasi nemalonus jausmas, nejautrus.matosi tarsi vidinis dantis, bijau kasti su juo. Ka patartumete man su juo daryti?ar reiktu kuo skubiau pas stomatologe pasirodyti?
Aciu uz betkoki atsakyma 4u.gif
Atsakyti
O kas blogiausia nutiks jei parodysite odontolgui ta danti?
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2009 08 14, 17:53)
Sveiki, pas mano vaiką auga kreivi dantukai. Apatiniams dantukams nėra vietos, na o viršutiniams...net nežinau, lyg ir būtų, tačiau jau jie kalasi kreivokai. Turim viršutinius 3 naujus dantukus. Apatinius - 2. Nuo kada reikėtų kreiptis, kad galėtume dėtis plokštelę? Kur geriau, privačiai ir valdiškai?

siulyciau pakolkas zaidiminy varianta-pamokinkite vaika su pirstukais stumti dantukus y tiesu varianta, pati turedama laiko jy pamokinkite ir patiesinkite...
pas ortodonta rekomenduojama kreiptis kai jau isdyge visi kandziai (4virsuj ir 4apacioje) ir nuolatiniai 6dantukai. kur geriau kreiptis? o ka reiskia valdiskai-ortodontu valdisku nera, gal zalgirio klinikoj vilniuj ir kauno universitetinese klinikose ir jie taip vadinasi, bet kiek zinai ploksteles, breketai ir kita yra mokama...gal ir klystu??? g.gif

QUOTE(*Saulutė*20 @ 2009 08 16, 14:20)
Laba, tikiuosi atsakymo, gal kuriai buvo taip nutike. Turiu problema su priekiniu danciu, jis man vakar atrodo nuskilo per viduri is apacios, jauciasi nemalonus jausmas, nejautrus.matosi tarsi vidinis dantis, bijau kasti su juo. Ka patartumete man su juo daryti?ar reiktu kuo skubiau pas stomatologe pasirodyti?
Aciu uz betkoki atsakyma 4u.gif

reiktu pasirodyti ir odontologas nuspres ka daryti g.gif
Atsakyti