Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Atsakymas Evitae:

Priežastys gali būti kelios. Gali būti dantenų uždegimas dėl susikaupusių akmenų, gali būti dantenų uždegimas dėl prastumto į dantenų kišenę ar vagelę cemento, kuriuo fiksuojamas tiltas. Gali būti, kad vainikėliui laiptelis ant danties nupreparuotas (nugręžtas) per giliai ir vainikėlis traumuoja dantenų vagelėje esančius audinius. Kita priežastis dantenų traumavimo - vainikėlių forma padaryta neatsižvelgiant į sąkandį ir maisto slydimo kryptį kramtymo metu. Būna, kad maistas kandant slenka nuo vainikėlių kramtomųjų paviršių link dantenų ir jas traumuoja.
Kita galimų priežasčių grupė - gilesnės problemos, buvusios iki prtezavimo arba atsiradusios po jo. Sakykim, lėtinis uždegimas apie dantų šaknų viršūnes dėl infekcijos kanaluose, lėtinis uždegimas periodonto kišenėse (dantenų kišenė gili), jei jos yra. Jei dantis krūminis, gali vykti lėtas kaulo tirpimas tapršaknyje dėl įvairių priežasčių; šitai gali duoti tokį niežtėjimo simptomą. Gali būti vertikaliai skilus danties šaknis.
Trečia grupė priežasčių - atsiradusios dėl nekokybiškų protezų ir negerai atstatyto sąkandžio. kaip jau rašiau aukščiau, būna, kad vainikėliai savo kraštu traumuoja dantenas arba, dėl negeros savo formos sudaro sąlygas maistui traumuoti dantenas. Gali būti, kad tarpinė tilto dalis (ta tilto dalis, kuri užpildo trūkstamo danties vietą) spaudžia dantenas. Jei tiltas per aukštas arba sukandant atsiranda ant jo priešlaikiniai dantų kontaktai ir tokis dažnos didesnės jėgos per daug apkrauna aplinkinius audinius, kas gali sukelti dirginimo reiškinius, lėtinį uždegimą.
Ketvirta galima priežastis - jautrumas ar alergija protezo sudėtinėms dalims. Mažai tikėtina, jei visi tiltai buvo gaminti toje pačioje laboratorijoje vienu metu, iš tų pačių medžiagų ir panašių simptomų nėra aplink kitus tiltus.


Atsakymas AsEsu:

Fiksuotus įtvarus tvirtina taip: ima vielutės arba stiklo pluošto ir priklijuoja plomba prie dantų. Laikomi iki 2 metų. Šiaip, žiūrint iš ortodontų pusės, tai kuo ilgiau, tuo geriau. Žiūrint iš dantenų sveikatos pusės, tai jie nėra labai gerai todėl, kad sunku išsivalyti dantis apie juos, tarpdačius žemiau įtvarų. Reikalinga ypatingai kruopščiai prižiūrėti dantis, kad nekiltų dantenų uždegimas. Rekomenduojama bent du kartus per metus apsilankyti pas burnos higienistą, kad nuimtų akmenis, jei jie kauptųsi ant apatinių priekinių dantų (ir kitur).
Nebeskaudės dantų dėl fiksuotų įtvarų, jei nebus dantenų uždegimo ar neatsiras karieso skylučių.
Mokėti reikės už jų nuėmimą ir dantų nupoliravimą. Kada bus galima nuimti - neaišku. tai turėtų pasakyti ortodontas.
Skausmas - lydintis ortodontinio gydymo simptomas. Nieko nepadarysi. Šaunuolė dukra, kad ištvėrė gydymą, šaunuolė Jūs, nepagailėjusi pinigų, kad vaikas džiaugtųsi taisyklingu sąkandžiu ir gražia šypsena. Padėkos ateityje smile.gif . Netaisyklingas sąkandis gali laikui bėgant sukelti kitų problemų, tad jei yra manoma, kad ateityje dėl negeros dantų padėties gali atsirasti bėdų, jei netenkina estetinis vaizdas ir yra galimybė ortodontiniam gydymui, reikėtų gydytis.
Atsakyti
Sveikos, man gydytoja (beladenta.lt) pasakem kad protiniu dantu zmogui nereikia, nes jie gadina kitus- salia esancius - dantis. (jau si problema pasieke salia esancius mano dantis) Rekomendavo visus israuti. Ale taip bijau!!!! Net tris reikes salinti (nors jie tvarkingi, neklibantys.. ) Kazin, ar vienu metu juos man gales israuti? Jauciu, kad pilna narkoze duos... Bijau... Kazin kaip po to jausiuosi..
Atsakyti
O kam rauti visus iš karto? Aišku, jei rauna ligoninėje stacionare, tai visus iš karto. O šiaip.. dažnai geriau po vieną, nes mažesnė trauma organizmui, mažesnė komplikacijų tikimybė. Aišku, nežinau kas su tais protiniais dantimis. Gal jie gulintys ar pilnai neišdygę ir nusimato komplikuotas rovimas, dėl to siūlo į skyrių. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 03, 15:32)
O kam rauti visus iš karto? Aišku, jei rauna ligoninėje stacionare, tai visus iš karto. O šiaip.. dažnai geriau po vieną, nes mažesnė trauma organizmui, mažesnė komplikacijų tikimybė. Aišku, nežinau kas su tais protiniais dantimis. Gal jie gulintys ar pilnai neišdygę ir nusimato komplikuotas rovimas, dėl to siūlo į skyrių.  unsure.gif


Aciu labai uz paaiskinima. Tiesa sakant, ji, gydytoja, nesake, kad vienu ypu juos reikia salinit, sake tik, kad reiketu juos israuti, nes gadina salia esancius. Kadangi gydausi Vilniuje, o gyvenu pajuryje, tai ir galvojau dabar ... Ar nuvaziavus israuti issyk visus? ar vis tik po viena.. Aciu, padejote atsakyt i klausima. Beje, gydytoja sake, kad galiu juo issiraut ir savo kraste, o tuomet galetume toliau testi dantuku tvarkyma pas ja (jei as to pageidauciau). Tiesa sakant, visiskai nerandu cia atsiliepimu apie beladenta.lt Nors mano draugai, rekomendave sia klinika ir jos gydytoja I.Motiejuniene, yra labai patenkinti. Del to praeita savaite as pas ja buvau konsultuotis.
Dar karta sirdingai aziu uz atsakyma. 4u.gif Kaip supratau, turbut Jus gydytoja(s)?
Atsakyti
Siūlau vietoje paieškoti specialisto, kuris išrautų dantis. Nes ir Jums patogiau, kadangi viskas šalia, ir nebus problemos nuvykti pas gydytoją, jei kokia nors komplikacija atsitiktų ar gerai negytų.
Malonu padėti. Nors... šiuo atveju čia ne pagalba, o daugiau savo nuomonės išsakymas. smile.gif Taip, aš odontologė.
Atsakyti
Kalpana, labai ačiū už atsakymą.Kogero reikės eiti kitur ir perdaryti tą tiltą.Jau man nepatogu eiti pas tą patį gydytoją, nes atrodo, kad ieškau priekabių .Jau vieną kartą nuėmė, patvarkė, ir vistiek negerai.Aišku , ir pinigų gaila nemažų.Bet kai nuėjau, apžiūrėjo, pasakė, kad viskas gerai, priprasi. verysad.gif Tas pats technikas darė ir kitus dantukus, bet su jais viskas gerai.
Atsakyti
Dėl visa ko galite nueiti pasikonsultuoti pas kitą specialistą, išgirsti kitą nuomonę. O gal vis dėl to ne tilte bėda. Šiaip ar taip reikia žiūrėti kame reikalas, nes variantų, kaip ir rašiau, gali nemažai būti.
Atsakyti
sveiki, musu berniukas jau turi apacioje 2 dantukus, taip pat pastebejau balta demele iltinuko g.gif bet ta demele sone, nejau dantukas kalasi kreivai... ka daryti? kreiptis i ontotologa? g.gif
Atsakyti
Labai jau mane nerami vienas klausimas... Ar normalu, kad praejus 7 dienoms po operacijos vis dar nutirpe puse barzdos, toks jausmas lyg svinine butu
Atsakyti
QUOTE(vlymae @ 2009 11 04, 14:17)
sveiki, musu berniukas jau turi apacioje 2 dantukus, taip pat pastebejau balta demele iltinuko g.gif  bet ta demele sone, nejau dantukas kalasi kreivai... ka daryti? kreiptis i ontotologa? g.gif


Nelabai supratau. Kalba, atrodo, eina apie pieninius dantis. Iltiniai dantys taip greitai nedygsta. Gal ten dygsta antrieji dantukai? O gal net ne dėl danties kalimosi dėmelė atsirado. g.gif


Atsakymas Natali69:
Nenormalu, bet kartais taip būti gali. Pasitaiko, kai procedūrą tenka atlikti šalia nervo. Kažkiek pažeidus nervą arba tiesiog dėl to, kad buvo atlikta procedūra gretimuose audiniuose ir, dėl audiniuose vykstančio uždegimo, patys tie audiniai spaudžia nervą. Būna juk, kad protiniai dantys tiesiog guli ant to žandikaulio kanalo, kuriuo praeina nervas. Čia organizmo anatominiai ypatumai ir nieko nepadarysi...
Kitoje temoje minėjote, kad ir skauda labai stipriai tą sritį. Reikėtų kreiptis į gydytoją, kad kuo greičiau skirtų nervo funkciją atstatantį gydymą. Gerai būtų buvę pradėti anksčiau.
Atsakyti
Gal ir mna patarsite 4u.gif
KAip odontologė išsireiškė, mano priekinis dantukas yra "tetraciklininis" g.gif tai ar jam dar padės estetinis plombavimas, ar jau tik protezavimas ?
O estet. plombavimu irgi parenka spalvą pagal kitus dantis ?
Atsakyti
Ar plombavimas, ar protezavimas geriau, priklauso nuo pažeidimo laipsnio. Beje, pažeidimų turėtų turėti ir kitas tos grupės dantis ar dantys (kurie formavosi tuo metu, kai teko vartoti tetraciklino grupės antibiotikus). Geriausiai galėtų patarti dėl gydymo metodo apžiūrėjęs odontologas.
Taip, estetiniam plombavimui plombų spalvos renkamos atsižvelgiant į gretimų dantų spalvą. Juk negali vienas dantis ryškiai išsiskirti savo spalva smile.gif
Atsakyti