Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

sveiki 4u.gif
turiu ir aš rūpimą klausimėlį, mano viršutiniai du kreivoki dantys, jie dabar jau plombuoti, bet vėl atsirado kariesas, odontologas pataria juos gydyti, arba lyginti - dėti briketus, arba kažkokius štiftus. Norėčiau daugiau apie juos sužinoti ax.gif , kurį laiką jie bus patvarūs? o jei greit nusidėvės, kaip juos pakeis ar kokiu kitu būdu tvarkys? gydytojas sako, kad jie kaip savi dantys, bet man baisoka juos dėt, nes manus žada iki šaknies nušlifuot, ir jau atgal nesugrąžinsi doh.gif , o ir pinigus kainuoja...
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 15, 14:33)
Yra Marijampolėje periodontologė. Dirba savo privačiame kabinete, tik nežinau kontaktų.

ACIU UZ ATSAKYMA 4u.gif IR LEKSIU IESKOTI NES KIEK KUR KLAUSINEJAU, VISI SAKO KAD NERA doh.gif
Atsakyti
Atsakymas mindaiva:

Jūsų minimi "štiftai" - jau protezavimas. Rekomenduočiau pasikonsultuoti su gydytoju ortodontu. Gal įmanoma dantis ištiesinti breketų pagalba. Jie irgi kainuoja pinigus, netgi didesnius nei protezavimas (priklauso nuo situacijos) neretai. Jei dantys stipriai pažeisti karieso, didelės plombos ir mažai likę sveikų savų danties audinių, yra pavojus kad bet kada gali dantis išlūžt, tai geriau jau protezuoti. Sunku kalbėti nematant. Vis tiek siūlau kreiptis į ortodontą, kad jis irgi pasakytų savo nuomonę.


Atsakymas supergaga:

Marijampolėje dirbo Renata Logaikaitė. Dabar yra ištekėjusi ir pakeitusi pavardę, deja, nežinau į kokią. Gal šiuo metu nedirba, gal vaikiuką augina. Bijau ką ir sakyt. Bet pirmoje metų pusėje tikrai dirbo. Darbo adreso nežinau, telefono numeris pasikeitęs...
Atsakyti
ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
norėjau sužinoti, kas yra cementinio kanalo pergydymas ultragarsu, kuo tai skiriasi nuo paprasto kanalo pergydymo ir ar ultragarsu brangiau?
Atsakyti
Jūsu atveju danties kanalas yra plombuotas vienu kažkuriuo iš odontologijoje naudojamų cementų. Šios rūšies medžiagos,kaip taisyklė, tvirtai sukimba su danties audiniais, todėl iš kanalų sunkiai šalinamas.
Ultragarsinio skaldiklio antgaliukas vibruodamas trupina cementą, todėl jis lengviau gali būti pašalintas iš kanalo.

Dantų kanalų pergydymas apskritai reikalauja daugiau laiko, papildomos aparatūros ar instrumentų, daugiau gydytojo žinių ir įgūdžių, todėl ši procedūra yra brangesnė nei paprastas kanalų gydymas.
Atsakyti
O tai gal tada nebūtina pergydyti? Jei medžiagos stipriai sukibę, o konkrečiu atveju, likus tik šaknies dalis (dantukas lūžo), tai ar nebus, kad pergydant, gręžiant ištrupės ir ta šaknis ir protezavimas jau nepadės?

Ir dar, koks pats paprasčiausias, pigiausias protezavimo būdas, apie laikinus čia kažkas minėjo?... Kadangi mano dantuko beveik nesimato, bet sutvarkyt reikia, o gydytoja tik apie metalo keramikas, cirkonius ir stiklo pluoštus konsultavo... kaip protingai gydytojos paklausti ar paprašyti pigiausio varianto, o gal tik poliklinikose taip dirba?
AČIŪ.
Atsakyti
Tikriausiai kažkokios problemos yra su tuo dančiu. Arba lėtinio uždegimo ties šaknų viršūnėmis požymiai, arba neįmanoma nepergydžiuis kokybiškai paruošti danties protezavimui. g.gif
Jei danties nesimato, pigus ir kokybiškas protezas - lietas metalinis vainikėlis.
Atsakyti
Sveiki,
turiu keleta klausimu:
1. Ar visos plombos sviecia neonineje sviesoje? stebejau savo suplombuotus kruminius dantukus, matesi ryskus skirtumas unsure.gif O jeigu priekinius plombuotu, koks tuomet vaizdas?

2.Ar galima balinti dantis kapomis po atlikto estetinio plombavimo?

3.Koki patartumet gera elektrini dantu sepeteli?

ACIU
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo accessories: 26 lapkričio 2009 - 06:23
Turiu klausima Kalpanai smile.gif :
Nesioju breketus, ir siandien is ryto pabudau ir paziurejes i veidrodi pamaciau balta deme ant virsutinio iltinio danties tokia gal 1.5 x 1.5 mm, ta vieta jauciasi tokia gana siurksti, tai as pamaniau, kad cia nutrupejo emalis. Ar gali taip buti? Siaip as labai megstu ta virsutini iltini pabruzint su apatiniu iltiniu biggrin.gif.... Tai priezastis aiski.
O ka daryti? Ar tai gali palaukti iki ortodontinio gydymo pabaigos (mazdaug 2 men) ar butinai eit dabar lupt breketa ir emali klijuot?
Siaip dabar dienos eigoje ta deme patamsejo, bet tikrai ji ten yra, ir ten tikrai ne siaip kazkas prilipo smile.gif.

Aciu is anksto.
Atsakyti
norėčiau paklausti, ar auskaras liežuvyje labai kenkia dantims?
Atsakyti
Atsakymas accessories:

1. Plombos švytėjimas priklauso nuo to, kokios firmos kokia plomba dėta. Gamintojai dabar estetiniam plombavimui siūlo plombines medžiagas, kurių galimas švytėjimo neoninėje šviesoje efektas yra minimalus ir nepastebimas. Reikėtų apie tai pasiteirauti savo odontologo, kuris tvarkys priekinius dantis.
2. Plombos nebąla. Reikėtų pirma balinti dantis, po to - estetinį plombavimą atlikti. Tuomet plombos spalva bus taikoma prie dantų spalvos.
3. Apskritai nerekomenduočiau elektrinio šepetėlio, jei esate gerai įvaldžiusi paprastą tradicinį rankinį šepetėlį. Elektrinis gerai tuo, kad net neturint gerų valymo įgūdžių, galima gerai išvalyti dantis. Šereliai juda įvairiomis kryptimis, patenka ten kur reikia ir t.t. Bet... yra kitas trūkumas. Labiau traumuojamos dantenos, labiau brūžinami kietieji danties audiniai, mažiau kontroliuojama šepetėlio spaudimo į dantį jėga. Elektrinių šepetėlių nebūna su tokiom minkštom galvutėm, kokie gali būti paprasti rankinai šepetėliai.


Atsakymas evaldas5211:

Gali būti ir taip, kad nutrupėjo emalis. Arba atšoko koks plombos ar breketus fiksuojančios medžiagos gabaliukas. Dar variantas - kariozinė dėmė. Sakau visus variantus, nes nežinau kurioje vietoje pakitimas atsirado.
Jei atskilo emalio gabaliukas, galima tą vietą padengti plomba ir viskas. Tik jei tai emalio nuskilimas ir nuskilimas ant ilties kandamojo gumburo ir dar turite įprotį dantukus „pabrūžinti“ plomba gali ilgai nestovėti wink.gif


Atsakymas xxBunnyBoOo:

Gali brūžinti kietuosius dantų audinius, jei liečiasi. Galioja tiems, kas mėgsta vartyti auskarą burnoje. Ta auskaro dalis, kuri po liežuviu būna, gali skatinti dantenų atslinkimą nuo dantų.
Jei galvojate vertis auskarą ar ne, geriau nesiverkite. Gali būti ir kitokių komplikacijų. Esu mačiusi atvejį, kai supūliavo visas liežuvis dėl auskaro. Taip pat pakitimų gomurio gleivinėje dėl to, kad auskaras nuolat traumavo. Netgi teko susidurti su alergija auskaro metalų lydiniui (pigus nekokybiškas auskaras buvo įsuktas). Laimei, paskutiniai aprašyti atvejai retai pasitaiko. smile.gif Bet... nei savo vaikams, nei draugams nerekomenduočiau vertis auskaro į liežuvį.
Atsakyti