Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Kalpana, mano odontologas pirmiausia pakeite senas plombas, atliko estetini plombavimo, po to siule balinima( nors mano dantys pacios sviesus ir pats sakydavo labai grazi spava, bet po balinimo butu dar baltesni) g.gif
Ar tiesa, jog geras odontologas nesiulys savo pacientams balinimo, kaip Jus dirbate?

Du dantis reikia protezuoti, man katergoriskai siulo tik cirkonio karunele, aiskina tuom, kad dantys grazus, geriausiai atrodytu.. Ka Jus apie tai manote?

atsirado abejoniu, galbut reikia keisti savo odontologa verysad.gif
Aciu
Atsakyti
Jei nauja plomba, gerai atitaikyta prie dantų spalvos ar vos vos šviesesnė už dantis, dantų išbalinimas puse spalvos tono neturės reikšmės ir skirtumo tarp danties ir plombos nesimatys. Jei balinama stipriai, tai, aišku, pasimatyti skirtumas gali.
Jei dantys šviesūs ir gražūs, tai kam balinti? Beje, iš praktikos galiu pasakyti, kad dažniausiai dantis nori išsibalinti žmonės, kurių dantys ir taip gražios spalvos. Aišku, jei dantys iš tikro tamsoki ir žmogui tai kelia diskomfortą, tuomet taip, reikalinga kažką daryti, kad pacientas nebijotų šypsotis. Būna pavienių patamsėjusių dantų (pavyzdžiui, kartais po traumos, kanalų gydymo). Tuomet irgi reikia išbalinti, kad dantis būtų tokios pačios spalvos kaip ir gretimi dantys.
Kitas dalykas - pas kai kurias TV žvaigždes, kurių dantys baltesni nei balti atrodo, dantys ne balinti, o ant jų užklijuotos tokios spalvos keramikos plokštelės mirksiukas.gif
Cirkonio keramika gražiai atrodo. Bet tai brangus dalykas. Viskas priklauso nuo to kuriuos dantis reikia protezuoti ir kiek tie dantys matosi. Jei dantys galiniai ir jų nesimato kalbant ar šypsantis, reikėtų pagalvoti. Jeigu kaina negąsdina, tuomet ir cirkonį dėtis galima. Priekinių dantų srityje geriausiai cirkonio keramika ar bemetalė keramika (estetiškiausiai atrodo). Nors su metalo keramika irgi galima puikius estetinius rezultatus gauti. Tik kartais matosi tamsesnis vainikėlio kraštelis pagal dantenas.
Dar dėl plombų kur vakar rašiau. Būna ir tokių, kurios nešvyti išvis, sugeria spindulius ir toje vietoje matosi tamsi dėmė smile.gif
Atsakyti
Laba, o ar Žalgirio klinikoj odontologai negydo ultragarsu, kodėl gyd. pasiūlė (primygtinai) ateiti į privatų kab., ar Žalgiry ne pati reikalingiausia aparatūra?
Ir gal žinote apie tvarką? Jei pvz., prieš ortopedo gydymą reikalingas odontologo, tai ar jis neturėtų siųsti toje pačioj pol-koj pas odontologą ar kt. gydytoją? Ačiū.
Atsakyti
Nežinau kaip yra Žalgirio klinikoje su aparatūra, bet KMUK aprūpinimas tikrai ne koks. Visa turima įranga tokia kaip ultragarso aparatai, specialūs instrumentai yra pačių gydytojų asmeninėmis lėšomis perkami ir atsinešami į valdišką darbą. Taip yra dėl to, kad finansavimas prastas, lėšų aparatūrai ir instrumentams skiriama mažai, o geri specialistai nori panaudoti naujas technologijas, todėl perka savo. Čia jau mūsų sveikatos apsaugos sistemos problemos.
Kanalų pergydymą tikrai ne kiekvienas odontologas gali atlikti. Dažnai reikalingas specialistas endodontologas. Jei tokio specialisto klinikoje, kurioje protezuojatės dantis, nėra, siunčia kitur.
Atsakyti
laba vakara, apatinis 4dantis ties dantenomis labai jautrus, isoriskai nieko nesimato, kai tikrino odontologas dantis nieko nepastebejo, o as pamirsau pasakyti blush2.gif jau praejo daugiau nei pusmetis, buvo sunku valytis sepeteliu, naudojau opalesence 3% potassium nitrate, 0.11%w/w fluoride ion, jautrumas sumazejo perpus, bet dar jauciu. Kas tai galetu buti, ar rimta, ka dar panaudoti galeciau?
siuo metu esu ne lietuvoje, negaliu uzeiti pas savo odontologa
Dekui
Atsakyti
g.gif Apsinuoginęs danties kaklelis? + gali būti danties kietųjų audinių pažeidimas. + slaptas kariesas toj vietoj kur dantys kontaktuoja. Padidėjęs jautrumas dažniau gali būti ir kai dantis plombuotas didele plomba, kuri arti danties pulpos (vadinamojo "danties nervo"). Dažniau būna ir kai dantis netaisyklingoje padėtyje ir nuolat traumuojamas sukandant dantis.
Išvardinau keletą galimų priežasčių. Jūs galite valyti jautrumą mažinančiomis dantų pastomis (minkštu šepetuku), tepti dantų jautrumą mažinančiais geliais. Gydytojai odontologai turi specialių priemonių dantų jautrių vietų padengimui (veikia gan trumpą laiką). Kritišku atveju, kai niekas nepadeda, šalinama danties pulpa ("nervas"). Paieškojus dar gali ir kokia nors papildoma jautrumą didinanti priežastis išlįst.. Nors.. gal ir nėra kitos; būtų gydytojas pastebėjęs.
Atsakyti
Laba diena, po danties pašalinimo (6-o apačioje) praėjus apie pusantros paros, pradėjo lyg traukti apatinę lūpą toje pačioje pusėje. Traukia nepilnai išsižiojant. Labai nemalonus jausmas, neskauda. Po nuskausminimo praėjo jau dvi paros. Kiek suprantu nuskausminimas buvo laidinis blush2.gif , duriant staigiai nutirpo.
Ar tai gali būti komplikacija (pasireiškusi vėliau)? Galiu laukti kol praeis ar skubėti pas gydytoją? Ačiū.
Atsakyti
Ar tikrai lūpą patempia? Ar tik jausmas toks, lyg temptų?
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 12 02, 21:38)
Ar tikrai lūpą patempia? Ar tik jausmas toks, lyg temptų?

jausmas toks smile.gif niekas vizualiai netempia.
Atsakyti
Gali būti arba dėl nervo pažeidimo, arba po danties rovimo pradėjus gijimo procesui keistas jausmas aplink. Nepanašu, kad būtų pavojinga, bet vis dėl to geriau nueiti pas gydytoją, kad apžiūrėtų ar nėra kokių nors problemų.
Atsakyti
pas mane galinius 2 dantis reik protezuoti, kramtomieji, apacioj 6 ir virsuj 6, ju kaip ir nesimato, todel ir nezinau kaip elgtis del cirkonio, kaina nemaza susidaro g.gif
kas yra stiklo keramika?
dar noriu paklausti, dabar tie 2 dantukai uzdeti laikina karunele, stipriai pricementuoti. praejo puse metu, as jaudinuosi, jog jau gali nukristi ar skilti. sakykit prasau, kaip ilgai laikosi, kokiu budu nukrenta, ar visa iskart, reikia kuo greiciau pas odontologa keliauti..?

aciu Jums
Atsakyti
sveikos,
noreciau jusu paklausti del estetines odontologijos. Gal galetumete rekomenduoti geriausia odontologa Kaune, kuris galetu pataisyti netaisyklinga dantu padeti dantu lanke?
Is anskto dekoju uz atsakymus ir patarimus bigsmile.gif
Atsakyti