Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Turiu toki klausima.Nesioju breketus jau daugiau nei metus.Planuoju antra vaikuti ir teko girdeti, jog nesiojant breketus tai nera gerai....Man sunku tuo patiketi, kaip yra is tiesu?
Atsakyti
b&b

Pameginkime pafantazuoti, kaip breketai galetu itakoti nestumo eiga ...
Breketai gerokai apsunkina burnos ertmes valyma, todel siek tiek suprasteja dantu apsivalymas/apvalymas. Nestumo metu organizme vykstantys pokyciai paprastai irgi neigiamai itakoja burnos ertmes bukle. Du neigiami faktoriai, susideje vienu metu, gali tureti lemiama itaka.

Megi

Deja, sito klausimo nesupratau, perfrazuokite "Norejau paklausti: jei perplombuojamos saknys, uz vienos kanalo perplombavima yra nurodoma suma, tai ar ji pasikeicia ,jei tenka gydyti sakni, ir kie kaina pasikeicia ?"
Del kanalu skaiciaus:
Teoriskai dazniausiai 16 ir 26 turi 4 kanalus, 46 turi 3 arba 4 kanalus. 44 turi 1 arba 2 kanalus, 45 turi dazniausiai 1 kanala.
Praktiskai 16 ir 26 tures 3 kanalus, 46 - ko gero, irgi. 44 ir 45 tures po 1 kanala.
Atsakyti
Unknownuser, smalsu, koks jūsų asmeninis požiūris į breketus smile.gif Praėjus ketveriems metams nuo breketų nuėmimo man pasisuko vienas dantis. Gydytoja sakė, kad vis drąsiau per konferencijas kalbama apie tai, kad suaugusiesiems tas grįžtamasis procesas normalus, anksčiau apie tai niekas nešnekėdavo. Man ir įdomu: kainuoja šitas malonumas nemažai, ir laiko atima, kaip ir bet koks gydymas, turi neigiamų dalykų (suprastėjusi priežiūra, kaip jūs pats žinutėje prieš tai minėjote; dar turbūt ir emaliui ne į sveikatą), tik kaži ar dauguma ortodontų prieš klijuodami breketus pacientams viską taip jau ir atskleidžia...
Atsakyti
Mano nuomone yra normali, as net pats esu breketininkas. Tiesa, sia sritimi domejausi ne itin daug, todel issamios konsultacijos negaliu pateikti. O kad dantu grizimas i buvusia padeti vyksta, tai tikra teisybe. Siaip, po gydymo breketais gali tekti visa likusi gyvenima nesioti dantu uzlaikymo aparata, arba ryztis chirurginei intervencijai ir persipjauti dantu raiscius.
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 17, 19:53)
Mano nuomone yra normali, as net pats esu breketininkas. Tiesa, sia sritimi domejausi ne itin daug, todel issamios konsultacijos negaliu pateikti. O kad dantu grizimas i buvusia padeti vyksta, tai tikra teisybe. Siaip, po gydymo breketais gali tekti visa likusi gyvenima nesioti dantu uzlaikymo aparata, arba ryztis chirurginei intervencijai ir persipjauti dantu raiscius.

O tai yra plokštelė?
Atsakyti
Tai gali buti ir plokstele, ir tam tikra, paprastai is vidines dantu puses klijuojama vielute, neleidzianti dantims grizti i pradine padeti.
Atsakyti
Sveiki, prašau pagalbos. Gydytoja odontologė gydo dantuką, bet iškrito vaistai, o gydytoja atostogauja. Ką daryti? Ar kreiptis į kitą odontologą, ar galima kažkaip pačiai susitvarkyti? Pas odontologę eisiu tik 08. 17 Kadangi gyvenu nedideliame miestuke, problemos kreiptis pas kitą gydytoją.
Atsakyti
Butinai kreiptis pas kita gydytoja kad jis vel valytu kanalus, idetu vaista bei laikina plomba. Be laikinos plombos vaikscioti nevalia.
Atsakyti
4u.gif labutis. biggrin.gif Turim dukrytę 9mėn ir du dantukus apačioje. biggrin.gif Dabar matosi kad dyksta viršuje,bet ne priekiniai o šalia priekinių.Ar tai normalu? Kokia eilės tvarka turi dykti dantukai?ar yra kokia tvarka ?Ar kiekvienam skirtingai? Labai laukiam atsakymo.
Atsakyti
verysad.gif verysad.gif help.gif help.gif help.gif padėkite man prašau labai....
vakar mums atsitiko didelė nelaimė iki šiol verkiu į sunelį pažiurėjus.... jis nukrito nuo kedutės ir vieną priekinį dantuką nusilaužė o šalia esantis kažkaip persisuko išsikviečiau greitają chirurgas apziurėjo žandikaulį viskas tvarkoj vos ne vos šiandien prisiprašiau pas stomotologe (nes sekmadienis) ji pažiurejus nei nuramino nei kažką konkretaus pasakė va ryt iš ryto važiuosiu vel į stomotologinį bet apsiramint negaliu patarkit ką daryt ar įmanoma ištiesint ar dar kaip ir sake man šiandien 5-rius metus busim be priekinių dantukų? verysad.gif verysad.gif verysad.gif kol užaugs tikrieji? apskritai ar tai labai blogai ir ką man reiketų daryt nes kraustausi iš proto mega_shok.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
[FONT=Courier][FONT=Arial][COLOR=blue]
QUOTE(Odontologė @ 2005 01 28, 19:47)
Ką gi, nuo šiandien aš ne vien jūsų konsultantė, bet ir šio skyrelio moderatorė. Taigi po truputėlį pabandysiu susisteminti temas, kad gautumėte kuo daugiau informacijos jums rūpimu klausimu, tiek iš manęs, tiek iš kitų mamyčių.  smile.gif
Nepykite, jei kartais nepilnai neatsakau. Paprasčiausiai dažnai būna labai sunku ką nors nuspręsti nemačius situacijos gyvai. Taip pat nesu visų sričių specialistė. Odontologijoje egzistuoja ir tretinis lygis- periodontologai, chirurgai, endodontologai, ortodontai. Dažnai  man užduodate klausimų, kuriuos geriau atsakinėti pediatrui. Kai kur reikia išsamesnio situacijos išnagrinėjimo.
Šis skyrelis labai naudingas ir man. Kartais jūsų "kieti reišutėliai" klausimukai priverčia pavartyti literatūrą, pasidomėti naujesnėmis technologijomis ir gydymo būdais, bei pasiklausinėti savo kolegų.
Prašau negailėti kritikos ir patarimų.

4u.gif

Labutis,pamaciau ir apsidziaugiau,kad galesiu su kazkuo pasidalinti nerima del savo vaikelio dantuko.Tiesa,labai atsiprasau del panasaus klausimo,nes labai panasu jau uzdave kita mamyte,bet man irgi labai neramu verysad.gif Mano zvirblelis budamas 1,3m. krito nuo kedes ir issidauze dantuka.Po poros savaiciu tas dantukas islindo paciame dantenu virsuje(prie pat lupytes is vidines puses) mes ir pas gydytojas ejom,bet nieko konkretaus neisgirdom,o viena gerai zinoma ortodonte netgi lengvai pasityciojo is tokio rupescio(gal savu leliu neturi),problema tame,kad sake tas dantukas istirps arba kapsuliuosis(sis variantas labai mazai itiketinas),bet mums jau 5.6m o nei jis istirpo,nei jis ka nezinau ir labai bijau kaip bus su pastoviais dantukais.Nuotrauka darem pries 8men. ir sake lyg ir yra uzuomazgos dantuko,bet gydytoja apziurinedama sake kad nuotrauka neryski,nelabai matosi,kaip suoratau nebuvo tikra kad yra to dantuko uzuomazgele.Labai pergyvenu del savo nenuoramos,suprantu,kad as ne vieninteliai tokie ir yra daugiau vaikuciu kuriems nelaimingi atsitikimai baigesi butent dantuku praradimu,noretusi zinoti ar tikrai tie dantukai atauga 4u.gif
Atsakyti
Pasidarykite kokybiska nuotrauka, kurioje butu vienareiksmiskai matyti, ar yra uzuomazga, ar ne, taip pat, kokia jos padetis kitu dantu atzvilgiu. Galite ja patalpinti i sita foruma, tuomet bus galima pasakyti gerokai tiksliau.
Atsakyti