Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, kraujas tuštinantis

sveikos mamytes smile.gif siulyciau nesizavet tom klizmutem, nes paskui gali tekti visa gyvenima jas naudoti. rekomenduociau laikytis tustinimosi rezimo : t.y. kasdien tuo paciu laiku eit i tuoleta ir pabandyt pastenet, net jei nesinori (tik nereikia persistengt, jei neiseina, nieko tokio), po keliu dienu jau busit suformave nora tustintis tam tikru laiku. be abejo labai svarbi dieta, aisku maitinant vaikeli labai sunku, nes pvz dziovintos slyvos labai tinka, bet kad ir vaikelis paskui ispustu pilveliu buna, tai as jums siulau po sauksta kvieciu selenu (pigu, naturalu ir veiksminga) kasdien (galima idet i bet koki maista ar isgert su sultimis ar dar kuom nors - tai naturali zarnyno sluota. taip pat nepamirskit vartot daug skysciu. ir dar niekada neslopinkit naturalaus noro tustintis, nes jei uzslopinsit, paskui uzkietes viduriai, del to tustinimasis pasidaro skausmingas, formuojasi isanges iplesos, del to dar labiau skauda, taigi vel slopinate nora tustintis ir dar labiau uzkieteja viduriai. o jei jau turit problemu pasikalbekit apie tai su savo seimos gydytoju, nors gal ir atrodo nepatogu, bet patikekit gydytojai i tokius dalykus nekreipia demesio, nes jie visko mate ir jiems tai darbas, toks pat kaip paziureti pvz gerkle. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(ledukelt @ 2008 01 30, 15:32)
Ir as turiu si "malonuma" doh.gif Be klizmuciu niekaip jau dvi savaites. slyvos vienos be senos lapu arbatos nepadeda. Gali buti kad skysciu per mazai vartoju. Reikes susiimti. smile.gif Sekmes ir stiprybes visoms  4u.gif

nebegerk senos lapu arbatos!!!!!, nes ji atpratina zarnas dirbti, gali greit priprasti, o tada tikrai kankinsies visa gyvenima, jau geriau gerk duphalac (nekenksmingas, nesukelia pripratimo) tik doze pasikoreguok pgl save, nes ant pakuotes ten surasytos profilaktines , o ne gydomosios (tiesiog pasididink doze, blogiausiu atveju pasitustinsi skystomis ismatomis)

apskritai atsargiai rinkites tuos augalinius preparatus nuo viduriu uzkietejimo, nes dauguma ju sukelia pripratima ir slopina zarnu darba.
Atsakyti
QUOTE(ledukelt @ 2008 01 30, 13:32)
Ir as turiu si "malonuma" doh.gif Be klizmuciu niekaip jau dvi savaites. slyvos vienos be senos lapu arbatos nepadeda. Gali buti kad skysciu per mazai vartoju. Reikes susiimti. smile.gif Sekmes ir stiprybes visoms  4u.gif

Kai man labai uzkietedavo vaikysteje viduriai ir baisiai skaudedavo, mama mane pasodindavo ant puodo, i ji pripylusi karsto vandens. Pasededavau kokia 15-30 min ir .... blush2.gif garai atpalaiduoja raumenis. o siaip slyvutes, kai nelabai skaudedavo. dar kazkur forume skaiciau, jog kazkuri mama darydavo taip: i kibira sauja lauro lapu ir karstu vandeniu uzpildavo. garai duodavo savo rezultata.
Atsakyti
MAn po gimdymo buvo hemorojus nerealus kokias 2.5 sav. NIekas nepadejo, tai tulike be klizmuciu nieko neiseidavo. Pradejau gerti daug skysciu ir rytais ant tuscio skrandzio valgiau dziovintas slyvas ismirkytas per nakti zaliame vandenyje. Ir paskui isgerdavau ta vandeni. Viduriai paminkstejo bet paskui pradejo kraujuoti is ten. Taciau va dabar jau 4 svaites po gimdymo ir viskas susitvarke savaime. Tiesa skysciu daug ir slyvu dar neatsisakiau.
Atsakyti
QUOTE(waiduliux @ 2008 01 13, 11:37)
Apturėjau ir aš šitą malonumą doh.gif

Turbūt reta kuri, neturi šito "malonumo" po gimdymo doh.gif Man jis buvo baisiau ir skausmingiau, nei pats gimdymas blush2.gif Ir dabar, jei tik sausesnį maistą privalgau, užkietėja viduriai doh.gif
Atsakyti
nuo uzketejimo palaikyk abrikosus dziovintus virintame vandenyje, juos suvalgyk ir ta skysti isgerk,pades pamatysi
Atsakyti
man po gimdymo buvo gal kokias dvi savaites labai uzketeje viduriai tada naudojau kelis kartus mikrolax klizmute o poto viskas automatiskai susitvarke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ledukelt @ 2008 02 12, 18:47)
MAn po gimdymo buvo hemorojus nerealus kokias 2.5 sav. NIekas nepadejo, tai tulike be klizmuciu nieko neiseidavo. Pradejau gerti daug skysciu ir rytais ant tuscio skrandzio valgiau dziovintas slyvas ismirkytas per nakti zaliame vandenyje. Ir paskui isgerdavau ta vandeni. Viduriai paminkstejo bet paskui pradejo kraujuoti is ten. Taciau va dabar jau 4 svaites po gimdymo ir viskas susitvarke savaime. Tiesa skysciu daug ir slyvu dar neatsisakiau.

As irgi dziovintas slyvas valgau. Abrikosu dziovintu nebandziau, nes ju nemegstu dar labiau nei dziovintu slyvu. Tik va klausimas iskilo: o kodel mirkina slyvas, o poto geria vandeni ta? Gal ir man reik? g.gif

Atsakyti
Sveikos, merginos
Skaitydama apie šią mums opią problemą pasigedau konkretumo. Kad daugelis turime bėdų, aišku, bet reikia jas spręsti ne pačioms, o gydytojų pagalba. Rašau taip todėl, kad pati gydžiausi įvairiausiomis priemonėmis ir, praėjus po gimdymo 7 metams, galiu pasakyti - viskas atsinaujina ir daug didesnėmis problemomis grįžta. O gal ir nebuvo niekur pradingę. Neteigiu, kad visoms taip, tiesiog, patarčiau dėl šventos ramybės pasitikrinti. Aš pati taip bijau eiti pas gydytoją, kad ir pagalvojus bloga pasidaro, bet dabar neturiu kitos išeities. Pradžioje kaip ir visoms buvo skausmingas tuštinimasis, kraujas... O dabar skausmai siaubingi pilvo apačioje ir kraujas matyti gleivėtas kažkoks. Tai ir prisigalvoju visko, ypač paskaitinėjusi gydytojų straipsnius.
O bendrai, norėčiau paklausti tų, kurios buvote pas gydytojus - kaip ten viskas vyksta? Labai įdomu, ar skausmingi tyrimai, kaip tai daro ir pan. Ir kokius gydytojus rekomenduotumėt?
Iš anksto ačiū.
Atsakyti
O kazin nuo slyvu ir abrikosu vaikutis neviduriuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wenita @ 2008 03 16, 16:15)
O kazin nuo slyvu ir abrikosu vaikutis neviduriuos? g.gif

pabandyk ir suzinosi , mano vaikui tai nedaro jokios itakos, o as nuo uz kietejimu gelbejausi arbata LAXANUS thumbup.gif (yra marketuose pirkt)
Atsakyti
QUOTE(daluzeg @ 2008 02 13, 11:57)
nuo uzketejimo palaikyk abrikosus dziovintus virintame vandenyje, juos suvalgyk ir ta skysti isgerk,pades pamatysi

drinks_cheers.gif abrikosai 100proc. man buvo veiksmingi. Slyvos ne.
As darydavau taip: idedu sauja dziovintu abrikosu uzpilu verdanciu 1litru vandens, palaikau uzdengta 30 minuciu ir po to geriu thumbup.gif
Atsakyti
Kątik radau šitą tema ir tik dabar supratau kad čia ne man vienai taip yra huh.gif , o jau maniau kad aš čia kažkokią neeilinę bėdą užturėjau. Jau du su puse mėn. kaip po gimdymo tas hem.. su krauju vis pasikartoja... frusty.gif Supratau iš jūsų kad slyvų nuoviras padeda, bet baisu jį gert kad vaikučiui nediegliuotų. O kaip abrikosai? Manot nuo jų vaikiukui nieko nebus ?
Atsakyti