Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip taupote pinigus vaikų ateičiai

QUOTE(NiekoTokio @ 2010 01 04, 09:50)
Mano vienas giminaitis pinigus laikydavo senovinių balkonų duryse. Jas išskyrus ten toks tarpas būdavo, tai į jį sudėdavo pinigus smile.gif

neskleist slaptos infromacijos wink.gif

nuo siol vagys pasiskaite ne tik miltus ant zemes ismetys ber ir balkonu duris sudauzys biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 01 05, 10:32)
neskleist slaptos infromacijos wink.gif

nuo siol vagys pasiskaite ne tik miltus ant zemes ismetys ber ir balkonu duris sudauzys  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

PAs mane nieko neras... O balkono duris ir taip keist reikia:) Beje, grynų nelaikau namie... tik kiek piniginėj būna ... smile.gif Kažkaip nesaugiai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2010 01 04, 08:50)
Mano vienas giminaitis pinigus laikydavo senovinių balkonų duryse. Jas išskyrus ten toks tarpas būdavo, tai į jį sudėdavo pinigus smile.gif

Cia mano tevo sleptuve Nr. 1 buvo lotuliukas.gif Eina sau kaip privargom su mama kol ikalbejom pasikeisti senus langus i naujus, nes gi nauju neissuksi doh.gif
Atsakyti
Na žinot kiekvienas sprendžia pagal save kiek nori ar gali savo vaikam padėt. Aš pavyzdžiui norėčiau kad mano merginos baigę vidurinę galėtų rinktis kur studijuot, o ne žiūrėt kaip litą užsidirbt. Pati sunkiai skyniausi gyvenimo kelią, tad norėčiau bent savo vaikams padėt.
Atsakyti
QUOTE(mociukas @ 2010 01 05, 16:10)
Na žinot kiekvienas sprendžia pagal save kiek nori ar gali savo vaikam padėt. Aš pavyzdžiui norėčiau kad mano merginos baigę vidurinę galėtų rinktis kur studijuot, o ne žiūrėt kaip litą užsidirbt. Pati sunkiai skyniausi gyvenimo kelią, tad norėčiau bent savo vaikams padėt.
tai jei noresi, padesi smile.gif
Atsakyti
aš tai jau dabar padedu savo vaikui smile.gif
O ne norėčiau padėt... smile.gif Galės studijuot, ką norės. pragyvenimui nereiks imt paskolos... Bet jei norės automobilio, ar gyvent bute savam tai turės ir pinigų pats prasimanyt smile.gif
Atsakyti
Taip ir maniškės gauna tiek kiek šiuo metu reikia. Bet aš kalbu apie ateitį, nes jos dar net į mokyklą neina.
Atsakyti
neskaičiau visos temos... man vis su tuo taupymu įdomu. maniškiui tik 6. nuo kada reik rimtai taupyt vaikui?
bet turiu omeny - rimtai.
kad ir studijoms užsieny... ar auto.
man neišeina iš galvos tai, kad neturiu ekon. ekspertė ir vis neišeina iš galvos mintys apie nuvertėjimą. pinigų apskritai.

p.s. kaip tais laikais, kai močiutė mano turėjo banke pasakišką sumą - 5000rubli, ir konvertuojantis gavosi 50lt. (čia po atgimimo.) g.gif
Atsakyti
aš esu sudariusi vaiko gyvybės draudimo sutartį. įmokas moku jau antrus metus. sutarties galiojimas pasibaigs vaikui sukakus 18 metų. tada jis turėtų gauti apie 24 000 lt.

aišku, nežinia, daug tai bus po 16 metų ar mažai unsure.gif bet kol kas vaiko ateičiai atidedam šitaip. tikiuosi, kad ateityje tų pinigų užteks bent už mokslus susimokėti. bent už pirmą kursą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mociukas @ 2010 01 05, 17:10)

Šiaip jau manau, kad turėtų gabumų pakakti, jog galėtų rinktis, kur studijuot. Nemanau, kad kada nors tas nemokamas viečikes visiškai panaikintų. Nelogiška būtų. O va jei nesugebi į ją patekti, tai tikrai nemanau, kad tėveliai dėl to kalti ir kad turėtų stengtis bet kokia kaina vaikelį į mokslus išleisti.
Iš tikrųjų reikia atrankos tam aukštajam, nes dabar jau vos ne masinė mada visiems ten eit pasidarė, studijuot dėl diplomo.
Vaiką reikia skatinti dar vidurinėje gerai mokytis, atsakingai pagal gabumus specialybę rinktis, o jei tų pastangų ar gabumų nėr, tai savarankiškas lito užsidirbimas mokamoms studijoms tikrai nepakenks. Kaip sakoma, gabiems reikia padėt, o vidutiniai ir patys prasimuša.
Šiaip bestudijuodama esu pastebėjus, kad tie, už kurių mokslą tėvai moka dažnai vis tiek nė nebaigia ar bent jau baigia nekaip, o į nemokamas vietas pakliuvę ar patys uždirbantys savo studijoms kažkaip geresnių rezultatų pasiekia, nors atrodo, kad ir to laiko mokymuisi mažiau turi. Bent jau mano aplinkoj taip buvo.
Atsakyti
draudimas neblogas taupymas vaiku ateiciai g.gif
Atsakyti
Aš nekalbu apie studijas Lietuvoje. Pati studijavau nemokamoj vietoj KTU, bet norėjau Anglijoj.
Atsakyti