Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 20:21)
Nors kartais sąžinę graužia, kad nesudraudžiu pvz: mokyklos teritorijoje vedžiojančio šunį žmogaus.

O kodėl turėtų graužti sąžinė? Juk mokyklų teritorijose nedraudžiama vedžioti šunų. Na bent jau Kauno mieste, manau kituose miestuose tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 19:23)
Aš ir kalbu, kad šeimininkai laikydami gyvūną vertesniu už žmones ima ignoruoti kitų bendruomenės narių interesus.

Tai kad yra žmonės, kurie ignoruoja bendruomenės interesus nepriklausomai nuo to, turi jie gyvūnus ar ne.
O jūsų grasinimai ypač nepriimtina reakcija. Jums nepatiks kažkieno žodžiai ir jau jausite teisę susidoroti su juo fiziškai? Kažin kas būtų ,jei pamatę, kieno nors šunį ar katiną besituštinantį vaikų smėlio dėžėje ,žmonės stengtųsi jį sužeisti?

Kodėl, jei man nepatiks tik žodžiai, tai ir aš pasinaudosiu tik žodžiais biggrin.gif Bet galiu garantuoti, kad jie bus labai veiksmingi. Šunys mane to išmokė. Kaip išmokė ir daugelio kitų dalykų - pvz., pasirąžyti atsibudus, ar tiesiog... džiaugtis diena smile.gif

Apie šunį ir katiną, besituštinantį smėlio dėžėjė, nesupratau. Valkataujančių gyvūnų apskritai neturi būti. ir tie šeimininkai, kurie savo augintinius šitaip paleidžia, jų ne tik kad nesužmogina, bet nesuteikia net elementarios priežiūros. Jei savo pagraudenimus taikėte tokiems, tai ne ten pataikėte, jie forumų neskaito.

axa, iš kur gi tiek nepagarbos Daivos D. bendravimo stiliui?

aš galiu paaiškinti iš kur. Bet privačiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 15, 22:15)
Aha, prasideda išvedžiojimai... Reiškia, be pavadėlio vedžiojamu šuns gerbti nereikia, reiškia galima mušt su pagaliu smile.gif
Tai kaip ten su prigimtine pagarba gyvybei?

Ar skaitei iki galo? Ne išvedžiojimai, o konkrečiai daroma žala.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 22:21)
Aš neinu prie žmonių su šuniukais parke ir neaiškinu, savo požiūrio į jų elgesį. Nors kartais sąžinę graužia, kad nesudraudžiu pvz: mokyklos teritorijoje vedžiojančio šunį žmogaus. Bet labai nemėgstu pyktis.

Jeigu žmogus vedžioja su pavadėliu, tuo metu kai nevyksta pertrauka ar išvis nėra pamokų laikas ir dar susirenka šū.dukus, tai manau lyg ir nėra prie ko prikibti. Arba praeina pro mokyklos teritoriją (tuo metu kai nėra vaikų) su dresuotu šunimi be pavadėlio. Bet šuo eina greta ir nereaguoja į aplinką.
Bet mes grįžtam prie amžinos temos apie šunis be pavadėlių...

Čia forume kur diskutuojama įvairiais klausimais manau turinti teisę atkreipti dėmesį į man svarbius dalykus. Aš neieškau jūsų gatvėse, nesiunčiu AŽ todėl nemanau, kad kišuosi į jūsų gyvenimą ir pamokslauju , tai jūs užsukote į mano paskelbtą temą. Kai imsite ją ignoruoti ji po truputėlį nukeliaus praeitin.

Kam ignoruoti, jeigu galima įdomiai padiskutuoti ir prieiti kažkokią išvadą? Gal išsamiai padiskutavus, pasikeis mano, Tavo ar dar kieno nors nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 15, 21:15)
Kiekvienas bendraujam kitaip, skirtingu stiliumi. axa, iš kur gi tiek nepagarbos Daivos D. bendravimo stiliui?

todėl, kad manau jog toks stilius daro labai didelę žalą. Jei ateina su klausimu neišmantis žmogus, su akivaizdžiai neteisingomis nuostatomis , ir tokie tikrai turintys didžiulę patirtį žmonės kaip Daiva D jį pasiunčia - tai jis ir išeina... ten kur jį pasitiks su gėlytėmis ir šypsenytėmis. Ir ten jis ras pritarimą ir paguodą, ir atitinkamai toliau kentės pats, jo augintiniai ir aplinkiniai dėl neišmanymo ir nežinojimo.
Aš nepateisinu nei super saldumo, nei grubumo - fainiausia yra rasti normalų dalykinį bedravimą. Bet kaip bebūtų keista - būtent gyvūnų augintojų temose jo mažiausia...
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2007 07 15, 21:24)

aš galiu paaiškinti iš kur. Bet privačiai biggrin.gif

na o kodėl gi privačiai? Kodėl gi ne viešai? Gal dar kokių įdomių dalykų apie save iš jūsų sužinosiu (keletą jau sužinojau) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 20:34)
Jei ateina su klausimu neišmantis žmogus, su akivaizdžiai neteisingomis nuostatomis , ir tokie tikrai turintys didžiulę patirtį žmonės kaip Daiva D jį pasiunčia - tai jis ir išeina... ten kur jį pasitiks su gėlytėmis ir šypsenytėmis.

...tai ten jam ir kelias nutiestas. Staltiese.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 07 15, 21:36)
...tai ten jam ir kelias nutiestas. Staltiese.

so? vienu idiotu šunimi padaugėja (o gal visa vada). Arba prieglaudos pasipildo keletu egzempliorių. Jums turbūt smagiau dėl to? Principai svarbesni?
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 20:19)
O dėl tų vištų ir 'mamyčių' - kai tavo mama vištas glostydavo ir ant kelių sodindavo,  kaip būtum jautusis, jei ji tas vištas vadintų 'dukrytėmis', o tave ' vištų sesute'? smile.gif "o, žiūrėkit, jūsų sesutė ateina! "  mirksiukas.gif

nu jo būtų žiauru g.gif doh.gif smile.gif
nu bet aš nesudievinu savo mamos, ji puiki mama, geras žmogus, bet kaip ir mes visi turi savo ydas, kurias aš toleruoju, nes tai mano mama ir jei jinai svaigtu dėl vištų tektų man taikytis su vištų sesutės vaidmeniu unsure.gif o kas daryt? būtų nemalonu, erzintų, nervuotų, bet prisiminčiau, kad tai juk mano mama ax.gif

nors... rašiau rašiau ir dabar galvoju, kad šitas atvejis čia visgi netinka, nes aš tai nemėgstu vištų, o mano mama tai labai mėgsta mano šuniuką, myli net manyčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 15, 21:42)
nu jo būtų žiauru g.gif  doh.gif  smile.gif
nu bet aš nesudievinu savo mamos, ji puiki mama, geras žmogus, bet kaip ir mes visi turi savo ydas, kurias aš toleruoju, nes tai mano mama ir jei jinai svaigtu dėl vištų tektų man taikytis su vištų sesutės vaidmeniu unsure.gif o kas daryt? būtų nemalonu, erzintų, nervuotų, bet prisiminčiau, kad tai juk mano mama ax.gif

nors... rašiau rašiau ir dabar galvoju, kad šitas atvejis čia visgi netinka, nes aš tai nemėgstu vištų, o mano mama tai labai mėgsta mano šuniuką, myli net manyčiau g.gif

iš tikro šis atvejis tinka - ir pati matai, kad tam tikromis aplinkybėmis tai vis tik gali žeisti, ir kad tai nėra vien tik tavo reikalas kaip ką vadini smile.gif . Tik aš manau kad tavo mama kaip geras supratingas žmogus, žinodama tavo nemeilę vištoms, niekada taip nesielgtų (na tikiuosi kad nesielgtų unsure.gif ), ir sugebėtų teisingai pasirinkti - tarp savo augintinio ir savo vaiko wink.gif
Atsakyti
OT.

Apie Daivos D. bendravimo stilių biggrin.gif Kai tik atėjau į vieną forumą (seniai seniai), buvau sugalvojus pasiimt šuniuką beveislį ir pasakyt artimiesiems, kad radau. Gal tada leis šunį augint. Forume tada papasakojau savo planelį ir gavau dyyyydelį pendelį iš Daivos D. lotuliukas.gif Poto įsigijau vipetą, levretę ir kažkaip baigėsi pendeliai, nes tas pats pirmasis, paskatino domėtis ir tik jeigu atsakymo niekur niekur nėra- klausti. Nes pirma net nekilo mintis pasiskaityt kitas temas blush2.gif bet kuo toliau tuo labiau tobulėjau ir tobulėju dabar.
Noriu pasakyt, kad nėra Daiva D. tokia pikta teta kaip kartais atrodo biggrin.gif Kada mano levretei buvo mikro insultas, sulaukiau ir patarimų ir užuojautos. O ir esu gavus begalę nuostabių patarimų , kurie man ir dabar padeda.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 20:46)
iš tikro šis atvejis tinka - ir pati matai, kad tam tikromis aplinkybėmis tai vis tik gali žeisti, ir kad tai nėra vien tik tavo reikalas kaip ką vadini smile.gif . Tik aš manau kad tavo mama kaip geras supratingas žmogus, žinodama tavo nemeilę vištoms, niekada taip nesielgtų (na tikiuosi kad nesielgtų  unsure.gif ), ir sugebėtų teisingai pasirinkti - tarp savo augintinio ir savo vaiko wink.gif

nu ne žinok visgi vištos čia netinka ax.gif smile.gif
čia tiktų kitas realus atvejis mirksiukas.gif mano mama mano dukterėčią vadina ne anūke dažniausiai, o dukrytę, nes jos artimos ax.gif man tas irgi nelabai ax.gif anūkė yraanūkė ir taškas, tai jau tikrai ne tas pats kas dukra rolleyes.gif ir ką? prašiau jos, kad to nedarytų, nes man tai nepatinka, bet ji įsijaučia ir vėl savo, nes labai daug prisidėjo prie jos auginimo ax.gif ką gi... nebepurkštauju, dukrytė, tai dukrytė rolleyes.gif blogiau būtų, jei koneveiktų ir vytų iš namų rolleyes.gif
taip, kad aš irgi šuns kaip ir mamytė, nes ją nuo jos mažų dienų auginu ir vis ieškau geriausių ir teisingiausių auginimo būdų smile.gif ir mama taipogi turi tai toleruoti ir toleruoja, nes jau nieko nebesako kaip ir aš dėl anūkės "dukrytės" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 20:24)
Ar skaitei iki galo? Ne išvedžiojimai, o konkrečiai daroma žala.

Kokia dar žala?

Gyvūnams, reiškia, nereikia net elementarios pagarbos (nedaužymo su pagaliu...), jeigu tik yra prie ko prikibti (ne taip vaikščioja, be antsnukio, ne taip pažiūrėjo gali išgąsdinti ir t.t.). T.y., elementarios pagarbos, teisės į sveikatą ir gyvybę gyvūnas (šiuo atveju šuo) nusipelno tik tada, kai yra įvykdoma daugybė sąlygų (laikomasi visų taisyklių ir dar truputį daugiau sąlygų, kurias kiekvienas praeivis asmeniškai susigalvoja).

Žmonėms tuo tarpu pagarba turi būti besąlygiška... Nesvarbu ar nusikaltėlis, ar degradas, nesvarbu kad savo vaikus pasmaugė, nesvarbu jei ir šešiametę mergytę išprievartavo - gerbti jį kaip žmogų būtina, ir pagaliu daužyti negalima.

Teisingai supratau?
Atsakyti