Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Arija @ 2007 07 15, 21:48)
OT.

Apie Daivos D. bendravimo stilių biggrin.gif  Kai tik atėjau į vieną forumą (seniai seniai), buvau sugalvojus pasiimt šuniuką beveislį ir pasakyt artimiesiems, kad radau. Gal tada leis šunį augint. Forume tada papasakojau savo planelį ir gavau dyyyydelį pendelį iš Daivos D.  lotuliukas.gif  Poto įsigijau vipetą, levretę ir kažkaip baigėsi pendeliai, nes tas pats pirmasis, paskatino domėtis ir tik jeigu atsakymo niekur niekur nėra- klausti. Nes pirma net nekilo mintis pasiskaityt kitas temas blush2.gif bet kuo toliau tuo labiau tobulėjau ir tobulėju dabar.
Noriu pasakyt, kad nėra Daiva D. tokia pikta teta kaip kartais atrodo biggrin.gif  Kada mano levretei buvo mikro insultas, sulaukiau ir patarimų ir užuojautos. O ir esu gavus begalę nuostabių patarimų , kurie man ir dabar padeda.

šaunu, kad tu pasirodei esanti protinga, sąmoninga ir atsakinga drinks_cheers.gif , ir tas gautas 'pendelis' neatbaidė tavęs, neišprovokavo pasielgti kitaip 'ant pykčio', o buvo gera paskata judėti pirmyn.

net nekvescionuoju Daivos kompetencijos, žinių, ir dėl užuojautos bei patarimų -neabejoju. Tik manau kad nemažiau svarbu, kaip žmogus sugeba ta patirtimi pasidalinti, nunešti tas žinias iki atitinkamos auditorijos.

Čia visiškas OT, bet kai buvau gana maža, buvau pabėgusi iš muzikos mokyklos - atvažiavo naujas mokytojas, ir nepaisant visų jo nuopelnų bei pasiekimų muzikinėje padangėje, kaip pedagogas jis buvo 0. Aš jo bijojau. Jis nemušė manęs, bet baubdavo , aprėkdavo už klaidas, ir iš tos baimės man drebėdavo rankos, ir dėl to išvis nepataikydavau ant klavišų, o per ašaras nematydavau natų. Pats didžiuodamasis pasakojo, kaip jo tėvas versdamo jį groti po 6 val per dieną, ir manau kažko panašaus tikėjosi iš mūsų. Tada pradėjau bėgti iš pamokų, ir siaubingai bijojau kam nors pasakyti. Tiesa po kelių savaičių išaiškėjo, buvo akistata su mokytoju ir tėvais, aš išvis atsisakiau lankyti muzikos mokyklą, bet po to tėvai su mokyklos vadovais susitarė pakeisti man mokytoją. Sekančią savaitę mano dienoraštis pasipuošė penketais, o naujoji mokytoja ilgai kraipė galvą žiūrėdama į ankstesnius dvejetus... O mokytojas netrukus išvažiavo. Taigi, šia gal ir ne į temą kalba noriu pasakyti, kad griežtumas gali ne tik skatinti, bet ir žlugdyti.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 12:27)
klysti - 'Mirti' lietuvių k. naudojama tik apie žmones, ir dar apie bites.

O medžia - žūsta.
gyvūnai - gaišta, dvesia, stimpa.

Na aš juk citavau DLKŽ, kur žodis "mirti" apibrėžiamas kaip turintis plačią reikšmę, ir pavyzdys pateiktas būtent su gyvūnais.

QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 17:28)
Pats sau paminklas būtų nieko blogo, bet jis yra materiali požiūrio į gyvūną išraiška.

Lukne, o iš kur tu žinai, ką tam žmogui, kuris statė paminklą, jis išreiškia? Kodėl primeti savo supratimą, kad tai yra "materiali požiūrio į gyvūną išraiška"? Nepažįsti to žmogaus, nežinai ką jis norėjo tuo paminklu pastatyti, o puoli smerkti...
Atsakyti
Maniau supermamų klubas yra draugiškas forumas g.gif Gyvūnų nemylėtojai,kam iš viso lenda į tokius faunos puslapius?Kad papiktinti mylėtojus?Tai dabar šis puslapis jau toks konfliktiškas pasidarė doh.gif Na gerai ,savo nuomonę kiekvienas turim,bet kam taip piktintis dėl kitų nuomonės?Žinau,kad dauguma netoleruoja pvz šuns auginimą bute,kai išveda sūnus šuniuką pasivaikščioti daug priekaištų iš aplinkinių sulaukia,aišku aš irgi netoleruoju tuos kurie kakina savo augintinius bet kur schmoll.gif bet jau net vedžiotis už pavaduko nebegalima?(surenkam mes tuos kakus)Nors mūsiškė yra išmokinta tik prie konteinerių atsilikti savo reikaliuką.Seni žmonės tai kažkaip iš senovės pripratę,kad šuns vieta prie būdos,ir jiems nesuprantamas toks dalykas,kad šunys skiepijami,maudomi,plaunamos kojos po kiekvieno pasivaikščiojimo ir t.t.
Atsakyti
Teisingai Manjana - visi žmonės yra gerbtini savaime išskyrus tuos, kurie labiau gerbia gyvūnus nei žmones. Tokią mintį aš čia pagavau.....
Paskaičiau visą diskusiją, nepatingėjau. Viena iš pagrindinių minčių: kodėl šuo yra labiau gerbtinas nei pvz kiaulė. Juk šuniuką MES sodinamės ant lovos ir kartu su juo valgome KIAULĘ smile.gif Ir žmogus, ir šuo ir katė yra ne vegetarai iš prigimties. Mums visiems reikalinga mėsa. Kai kuriems nereikia ir jie jos gali atsisakyti. Kita vertus, kur radote pasakyta, kad kiaulė, veršiukas ar višta yra pagarbos nevertas gyvūnas, kad mes jų negerbiame? Ir jie turi būti mylimi, prižiūrimi, pavalgę, neturi jausti skausmo... Tiesiog jų paskirtis nėra tokia kaip katės. Jie auginami tam, kad numirtų tada, kada sugalvos žmogus. beje, daugybė šunų ir kačių taip pat ne nuo senatvės miršta, o yra žmogaus sunaikinami. Nematau nieko smerktino, kad savo augintinius mes mylime ir vertiname kiek kitaip nei pašalinius žmones...
Diskusija visai beprasmiška ir jokios bendros nuomonės negali būti.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 21:04)
šaunu, kad tu pasirodei esanti protinga, sąmoninga ir atsakinga  drinks_cheers.gif , ir tas gautas 'pendelis' neatbaidė tavęs, neišprovokavo pasielgti kitaip 'ant pykčio', o buvo gera paskata judėti pirmyn.

Aš irgi savo laiku gavau pendelį.
Nepakenkė smile.gif

Auklėjimo metodų yra daug ir įvairių. Ar gali pasakyti, kad žinai patį geriausią ir efektyviausią?
Patarinėjant forumuose, su laiku pastebi, kad pendeliai veikia. Ir pastebi, kad kai bandai gražiuoju, švelniai - nieko nevyksta. Žmonės delsia mėnesių mėnesiai ir neveža sergančio augintinio pas veterinarą, nes negavo pendelio. Neveda pastebimai ant galvos lipančio šuns pas dresuotoją, nes negavo pendelio. Daro visokiausias nesąmones - ir vien dėl pendelių trūkumo smile.gif Taigi, dažniausiai pendeliai padeda. Ne visiems - kai kurie pabėga, bet tiems pabėgusiems greičiausiai nebūtų padėjęs ir mandagus pasakymas.

Taip kad manau čia labai geras pamokymų būdas ir nereikia jo keisti smile.gif
Atsakyti
axa, tu iš dalies teisi dėl to skatinimo ir žlugdymo, bet... kažkada šiame ir kituose forumuose tikrai buvo dar nedaug informacijos, dauguma rūpimų klausimų labai ilgai ieškodavaome info, tekdavo užsienio visokius forumus aukštyn kojomis versti... bet dabar tos informacijos tiek ir jinai jau visa po 10 ar net daugiau sykių yra visokiomis formomis nuo mokslinės iki paprastosios pateikta, taip kad tik tinginys ir kitus forumo dalyvius išnaudojantis žmogus vėl klausia to paties doh.gif rolleyes.gif vat ant tokių ir yra pykstama rolleyes.gif nes tik sukuria naują temą be reikalo arba ateina į jau esamą ir klausinėjasi to, apie ką rašyta buvo lapu atgal... aį suprantu, kad gali būti lėtas internetas, neturėti laiko ir begalė kitų priežasčių, bet reikia atjausti ir senus dalyvius, kuriems ant tiek įgriso kartotis, malti tą patį per tą patį ir dar likti aprėktiems, kad ne tokią šypsenėlę parašė ar iš viso gauti atgalinį smūgį, kad ką tik iškeptas šunininkas tave dar iškoneveikia, kad tu čia atseit nusišneki rolleyes.gif
gal kada nors pagailėkime ir senų dalyvių, ne tik naujų g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 15, 22:09)
Aš irgi savo laiku gavau pendelį.
Nepakenkė smile.gif

Auklėjimo metodų yra daug ir įvairių. Ar gali pasakyti, kad žinai patį geriausią ir efektyviausią?
Patarinėjant forumuose, su laiku pastebi, kad pendeliai veikia. Ir pastebi, kad kai bandai gražiuoju, švelniai - nieko nevyksta. Žmonės delsia mėnesių mėnesiai ir neveža sergančio augintinio pas veterinarą, nes negavo pendelio. Neveda pastebimai ant galvos lipančio šuns pas dresuotoją, nes negavo pendelio. Daro visokiausias nesąmones - ir vien dėl pendelių trūkumo smile.gif Taigi, dažniausiai pendeliai padeda. Ne visiems - kai kurie pabėga, bet tiems pabėgusiems greičiausiai nebūtų padėjęs ir mandagus pasakymas.

Taip kad manau čia labai geras pamokymų būdas ir nereikia jo keisti smile.gif

o kokia statistika? - 'supratusių' ir 'pabėgusiu'? Nenutuoki?

kaip manai, jei pirmoji mokytoja pirmokui už kreivai rašomas raides dalintų pendelius? Gal jie protingesni užaugtų? Ar gražiau rašytų? Ar mokyklos nekęstų? g.gif Gal ir yra visokių auklėjimo metodų, bet man rodos kad tokio dar negirdėjau toleruojamo - 'Ką čia per kringelį nupiešei? Juk užvakar jau ant lentos rodžiau kaip turi būti! Idiotas tu! Sėsk, du, ir jokių komentarų!' .

Na, bet jei jums toks būdas patinka.... ax.gif Įdomu, kaip mano klientai sureaguotų jei pradėčiau tokį metodą taikyti lotuliukas.gif O ką - pasakyčiau, kad čia tokia efektyvi mokymo metodika. Jei nesuprantat be pendelio, tai reiškia ir taip būtumėt nesupratę. Nusiųsiu į SM Fauną paskaityti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 15, 22:13)
axa, tu iš dalies teisi dėl to skatinimo ir žlugdymo, bet... kažkada šiame ir kituose forumuose tikrai buvo dar nedaug informacijos, dauguma rūpimų klausimų labai ilgai ieškodavaome info, tekdavo užsienio visokius forumus aukštyn kojomis versti... bet dabar tos informacijos tiek ir jinai jau visa po 10 ar net daugiau sykių yra visokiomis formomis nuo mokslinės iki paprastosios pateikta, taip kad tik tinginys ir kitus forumo dalyvius išnaudojantis žmogus vėl klausia to paties doh.gif  rolleyes.gif vat ant tokių ir yra pykstama rolleyes.gif nes tik sukuria naują temą be reikalo arba ateina į jau esamą ir klausinėjasi to, apie ką rašyta buvo lapu atgal... aį suprantu, kad gali būti lėtas internetas, neturėti laiko ir begalė kitų priežasčių, bet reikia atjausti ir senus dalyvius, kuriems ant tiek įgriso kartotis, malti tą patį per tą patį ir dar likti aprėktiems, kad ne tokią šypsenėlę parašė ar iš viso gauti atgalinį smūgį, kad ką tik iškeptas šunininkas tave dar iškoneveikia, kad tu čia atseit nusišneki rolleyes.gif
gal kada nors pagailėkime ir senų dalyvių, ne tik naujų g.gif

hm, o jūs būtinai turite atsakinėti, esate SM ar kam kitam įsipareigoję? g.gif
gi niekas neverčia kankintis - žinot kad yra atsakymas už trijų žingsnių, ir ignoruojat tokią temą, tegul kapstosi toliau. Arba geraširdiškumo ir atlaidumo apraiškoms pasirodžius - nurodote linką... Atrodo taip viskas paprasta... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 21:22)
o kokia statistika? - 'supratusių' ir 'pabėgusiu'? Nenutuoki?

statistkikos nevedu, o bet tačiau įvairiuose forumuose sėdžiu jau tikrai daug metų, ir išbandžiau įvairius kalbėjimo būdus, todėl galiu daryti išvadas, kuris kalbėjimo būdas veikė geriausiai smile.gif

hm, o jūs būtinai turite atsakinėti, esate SM ar kam kitam įsipareigoję?  g.gif
gi niekas neverčia kankintis - žinot kad yra atsakymas už trijų žingsnių, ir ignoruojat tokią temą, tegul kapstosi toliau. Arba geraširdiškumo ir atlaidumo apraiškoms pasirodžius - nurodote linką... Atrodo taip viskas paprasta...  bigsmile.gif

Hmm kaip įdomu. Juk tik ką bareisi, kad naujokų "pasiuntimai" (siunčiami jie paprastai naudotis paieška) yra oj koks baisus dalykas...
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2007 07 15, 22:08)
Teisingai Manjana - visi žmonės yra gerbtini savaime išskyrus tuos, kurie labiau gerbia gyvūnus nei žmones. Tokią mintį aš čia pagavau.....
Paskaičiau visą diskusiją, nepatingėjau. Viena iš pagrindinių minčių: kodėl  šuo yra labiau gerbtinas nei pvz kiaulė. Juk šuniuką MES sodinamės ant lovos ir kartu su juo valgome KIAULĘ smile.gif  Ir žmogus, ir šuo ir katė yra ne vegetarai iš prigimties. Mums visiems reikalinga mėsa. Kai kuriems nereikia ir jie jos gali atsisakyti. Kita vertus, kur radote pasakyta, kad kiaulė, veršiukas ar višta yra pagarbos nevertas gyvūnas, kad mes jų negerbiame?  Ir jie turi būti mylimi, prižiūrimi, pavalgę, neturi jausti skausmo... Tiesiog jų paskirtis nėra tokia kaip katės. Jie auginami tam, kad numirtų tada, kada sugalvos žmogus. beje, daugybė šunų ir kačių taip pat ne nuo senatvės miršta, o yra žmogaus sunaikinami. Nematau nieko smerktino, kad savo augintinius mes mylime ir vertiname kiek kitaip nei pašalinius žmones...
Diskusija visai beprasmiška ir jokios bendros nuomonės negali būti.

na va, atsakau kitais kolegių argumentais:
o kuo gi nusipelnęs tas žmogus, kad turi teisę spręsti, kada ir kaip kokiam gyvūnui numirti biggrin.gif O beje, manai kad skerdžiamam gyvūnui neskauda? manai kad višta labai komfortabiliai tupi 30x30x30 cm narvelyje visą savo gyvenimą nematydama saulės šviesos (vien dėl to, kad tu nuspręstum, kada jau laikas jai į keptuvę)? Tai kur gi čia toji pagarba pasireiškia?

diskusija nėra visai beprasmiška - tai kas gi turi būti pirmiau gelbėjamas: kaimynų vaikas (padauža chuliganas mėtęs į tavo numylėtinį akmenis) ar nuosavas šuo? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 21:31)
diskusija nėra visai beprasmiška - tai kas gi turi būti pirmiau gelbėjamas: kaimynų vaikas (padauža chuliganas mėtęs į tavo numylėtinį akmenis) ar nuosavas šuo?  cool.gif

Aha, turiu pasakyti kad šitas klausimas man jau seniai įdomus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 21:22)
hm, o jūs būtinai turite atsakinėti, esate SM ar kam kitam įsipareigoję?  g.gif
gi niekas neverčia kankintis - žinot kad yra atsakymas už trijų žingsnių, ir ignoruojat tokią temą, tegul kapstosi toliau. Arba geraširdiškumo ir atlaidumo apraiškoms pasirodžius - nurodote linką... Atrodo taip viskas paprasta...  bigsmile.gif

tai, kad labai pradeda narvuotis, kai negauna atsakymo ir apšaukia visus iš eilės rolleyes.gif va kad ir mus mūsų temoje neseniai senmergėmis išvadino už bandymą į protą atvesti rolleyes.gif kaip jum naujieji dalyviai g.gif
Atsakyti
galiu atsakyt, žinoma, kad šuo, todėl, kad po kaimynų butus nelandžioju ir nesu cekava zosė, kuri žino, kada kuris kaimynas yra ar nėra namuose. O savo namuose visada žinau, ką palikau ir gaisro atveju gelbėčiau šunį.
Atsakyti