Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Dios @ 2007 07 16, 00:03)
kaip jau sakiau, grybą pjaunam čia su tuo "ka būtų jeigu ir ką gelbėčiau". tema apie "sužmoginimą", tiksliau apie požiūrį į gyvūną, nesutinkantį su autorės požiūriu.
manau kad pati tema netolerantiška (arba tiesiog ne čia pataikyta -- gal labiau būtų tikę "Paplepėjimuose"?). todėl nėr ko tikėtis, kad pulsim čia jos nuomonei pagarbą rodyt.

o man atrodo, kad mes su šia diskusija atsidūrėme taip arti temos tikslo, kad arčiau nebūna. Ir iš esmės galime atmesti visus išvedžiojimus apie pagarbą ir toleranciją, apie prigimtines ir įgytas teises, apie pijokus ir kakus - va čia su palyginimu (o pasirenkant tarp vieno ar kito neišvengiamai reikia lyginti) mes prisikasėme iki esmės - kiek toli gali nuvesti žmogų jo mylimo gyvūno išaukštinimas, idealizavimas, ir beribis atsidavimas smile.gif Argi čia ne požiūris į gyvūną? - Ką jis mums reiškia santykyje su kitais žmonėmis?
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 16, 00:54)
ach... ech... uj...
o aš vis dar laukiu Luknės Motinai Terezai prilygstančių žygdarbių... bet matau, kad nesulauksiu... tokia pat jinai egoistė kaip iš aš irnesakyk.gif  hihihi.gif

Nekelti aplinkiniams problemų, kai kam turbūt žygdarbis. Aš labai taikiai sugyvenu.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 23:02)
ne, ko gero nėra vienareikšmiškai teisingo atsakymo, kai renkiesi tarp žmogaus ir žmogaus . Bet kai renkiesi tarp žmogaus ir gyvūnų - yra .

Kodėl, man atrodo yra teisingas atsakymas ir kalbant apie žmones. Nelaimių atvejais juk visada pirma gelbėjamos moterys ir vaikai; jaunimas labiau nei senimas ir pan smile.gif
Tik vat tas "mano" ir "svetimas" kortas maišo...

Protas man sako ir kad vaiką turėčiau gelbėt, o ne savo šunį. Bet va ar ekstremalioj situacijoj nesuveiktų "GAILA ŠUNIŪŪŪKO" - nesu garantuota smile.gif Teko save pagauti ekstremalioj situacijoj bemąstančią (kad ir sekundės dalį) taip egoistiškai, kad pati save labai nustebinau smile.gif

QUOTE(Luknė @ 2007 07 15, 23:03)
Štai visos šuniukų šeimininkės (nepastebėjau, kad rašytų kitų gyvūnų šeimininkai) teigia, kad žmogaus gerbti jokiu būdu nėra būtina. Kad savo gyvenime gina viską tik savo ir vadovaujasi instinktais. Taigi atrodo reikėtų siūlyti ne augintinius nesužmoginti, bet šeimininkėms nesušunėti (mane šis žodis gal žeistų, bet jums tai lyg ir neturėtų nepriimtinai pasirodyti) iš savo augintinių besimokant.

Aha, man sušunėjimas atrodo toks kai kuriais aspektais labai teigiamas dalykas smile.gif Todėl pasiūlymo nepriimu... ir toliau šunėsiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 16, 01:09)
o man atrodo, kad mes su šia diskusija atsidūrėme taip arti temos tikslo, kad arčiau nebūna. Ir iš esmės galime atmesti visus išvedžiojimus apie pagarbą ir toleranciją, apie prigimtines ir įgytas teises, apie pijokus ir kakus - va čia su palyginimu (o pasirenkant tarp vieno ar kito neišvengiamai reikia lyginti) mes prisikasėme iki esmės - kiek toli gali nuvesti žmogų jo mylimo gyvūno išaukštinimas, idealizavimas, ir beribis atsidavimas smile.gif Argi čia ne požiūris į gyvūną? - Ką jis mums reiškia santykyje su kitais žmonėmis?

Labai teisingai pastebėta.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 16, 00:09)
Protas man sako ir kad vaiką turėčiau gelbėt, o ne savo šunį. Bet va ar ekstremalioj situacijoj nesuveiktų "GAILA ŠUNIŪŪŪKO" - nesu garantuota smile.gif Teko save pagauti ekstremalioj situacijoj bemąstančią (kad ir sekundės dalį)  taip egoistiškai, kad pati save labai nustebinau smile.gif

na, tai dar reiškiasi ne beviltiška smile.gif Bet kuriuo atveju - gerbiu tavo nuomonę ir ačiū kad ją pasakei, be didelių išsisukinėjimų.
p.s. jeigu kalbant apie egoizmą - tai argi ne šunys turėtų išmokyti to egoizmo atsisakyti? wink.gif Taip kad gal 'sušunėjimas' šiuo konkrečiu atveju palengvintų pasirinkimą? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 16, 00:02)
ne, ko gero nėra vienareikšmiškai teisingo atsakymo, kai renkiesi tarp žmogaus ir žmogaus . Bet kai renkiesi tarp žmogaus ir gyvūnų - yra .
Ar taip nepatogu sau užduoti tokį paprastą klausimą? O gal atsakymas ir pačią šiek tiek neramina, gal kažkodėl jauti kad kažkas ne taip? Jeigu taip, jei manai kad turėtum gelbėti buldogą, nes jis yra tavo šeimos narys , o vaikigalis svetimas, ir pasiutęs, ir ko gero vis tiek būtų į kalėjimą patekęs - tai prašau, ištark tai garsiai, apgink savo nuomonę. Baisu?

Atsakau be išvedžiojimų: gelbėju abu. Jei tektų papulti rytoj į tokią situaciją su realia kaimyne, taip pat jau parašiau veiksmų planą; jei skęstų, vieną už antkaklio, kitam trenkiu per galvą ir abu velku link kranto. Ne supermenė, bet stengčiausi gelbėti abu. Dabar patenkino atsakymas ? bigsmile.gif
Iš kur ištraukėt, kad vaikai pirma gelbėjami tik po to suaugę? blink.gif Po karo dažnai sklandė toks posakis "bus tėvai, bus ir vaikų" turint omeny, kad vaikų reprodukcinio amžiaus dar ilgai tektų laukti, o tėvai žymiai anksčiau gali prigimdyti vaikų cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 15 liepos 2007 - 23:22
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 23:09)
Argi čia ne požiūris į gyvūną? - Ką jis mums reiškia santykyje su kitais žmonėmis?

neneigsiu, reiškia daug. kai žmogus priešiškai žiūri į mano gyvūną, man tolygu priešiškam požiūriui į mane pačią. ir tas tikrai nesukelia pagarbos tam žmogui. tai jeigu tai sava močiutė su marazmais, kažkiek pakenti (nes savo močiutė, juolab jau sena, juk ir mes turėsim kažkokių pričiūdų kai pasensim). bet kai kokia nors visiškai nepažįstama surūgėlė ant gatvės aiškina kad mano šunis užmigdyt reikėtų, manau kad tai yra užgauliojimas, ir tokį žmogų man norisi pasiųst rusiškai.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 23:14)
na, tai dar reiškiasi ne beviltiška smile.gif  Bet kuriuo atveju - gerbiu tavo nuomonę ir ačiū kad ją pasakei, be didelių išsisukinėjimų.
p.s. jeigu kalbant apie egoizmą - tai argi ne šunys turėtų išmokyti to egoizmo atsisakyti? wink.gif Taip kad gal 'sušunėjimas' šiuo konkrečiu atveju palengvintų pasirinkimą?  wink.gif

Dar pagalvojau truputį. Suprantu kad jums labai baisu atrodo, kad moterys nori savo šunį gelbėt vietoj svetimo vaiko. Bet man atrodo aš žinau kodėl. na bent apie save. Svetimas vaikas, kurio nepažįsti, atrdodo abstrakti sąvoka, jį sunku vizualiai įsivaizduoti. Tuo tarpu savas šuo - tai iškart įsivaizduoji, kaip jis jaučiasi tam gaisre, kaip jis blaškosi, kaip jam skauda ir baisu, akyse matai jo išraišką, išsigandusias akis. Nei vieno žmogaus, kuris tą gyvūnėlį myli, toks įsivaizdavimas negali nejaudint.
Todėl vadovaujantis protu, gelbėtum vaiką, bet jeigu tik sekundei prieš akis šmėstelės mylimo šuns akys - viskas, amen. Protas protu, o širdis neatlaikys.
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 15, 23:18)
Iš kur ištraukėt, kad vaikai pirma gelbėjami tik po to suaugę?  blink.gif Po karo dažnai sklandė toks posakis "bus tėvai, bus ir vaikų" turint omeny, kad vaikų reprodukcinio amžiaus dar ilgai tektų laukti, o tėvai žymiai anksčiau gali prigimdyti vaikų  cool.gif

Iš kur, iš kur... Iš "Titaniko" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 16, 00:22)
Todėl vadovaujantis protu, gelbėtum vaiką, bet jeigu tik sekundei prieš akis šmėstelės mylimo šuns akys - viskas, amen. Protas protu, o širdis neatlaikys.

protas gali pasakyti, kad čia tik šuo, o ten vaikas, taigi, nereikia nuvertinti visų šunų mylėtojų proto cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 07 16, 01:21)
neneigsiu, reiškia daug. kai žmogus priešiškai žiūri į mano gyvūną, man tolygu priešiškam požiūriui į mane pačią. ir tas tikrai nesukelia pagarbos tam žmogui. tai jeigu tai sava močiutė su marazmais, kažkiek pakenti (nes savo močiutė, juolab jau sena, juk ir mes turėsim kažkokių pričiūdų kai pasensim). bet kai kokia nors visiškai nepažįstama surūgėlė ant gatvės aiškina kad mano šunis užmigdyt reikėtų, manau kad tai yra užgauliojimas, ir tokį žmogų man norisi pasiųst rusiškai.

Man kžkas rašė, kad nesvarbu kaip tau pasirodė, kad tu juk nežinai ką tas žmogus turėjo minty ir pan... Tai šiuo atveju nebegalioja? O juk tas kuris kalba apie tavo šunį įdeda tiek pat ar net mažiau minčių apie tave, kaip sakydamas ką nors apie tavo šaliką.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 16, 00:18)
Atsakau be išvedžiojimų: gelbėju abu. Jei tektų papulti rytoj į tokią situaciją su realia kaimyne, taip pat jau parašiau veiksmų planą; jei skęstų, vieną už antkaklio, kitam trenkiu per galvą ir abu velku link kranto. Ne supermenė, bet stengčiausi gelbėti abu. Dabar patenkino atsakymas ?  bigsmile.gif

ne, nepatenkino - suprantu kad tokia pozicija patogi. Bet kad ir kaip mums būtų sunku, kartais gyvenime tenka rinktis, ir už pasirinkimą atsakyti. O jeigu visose gyvenimo situacijose sugebate rasti sprendimą kuris būtų visoms pusėms tinkamas ir niekada neprašaunate - na tuomet belieka pagalvoti, kad vis tik esate supermenė. Sveikinu!

ir paskutinį kartą dar paklausiu, šį kartą be situacijų: kurio gyvybė jums vertingesnė? Nuosavo augintinio ar svetimo išdykusio vaiko?

Daugiau situacijų nerašysiu, nes jei nesuprantate ką noriu sužinoti (ar nesuprantate sąmoningai) - nepriversiu gi. Nenorite nesakykite. Tai irgi yra atsakymas.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 16, 01:25)
protas gali pasakyti, kad čia tik šuo, o ten vaikas, taigi, nereikia nuvertinti visų šunų mylėtojų proto  cool.gif

O kodėl kai tai sakau aš jūs laikote įžeidimu? Juk aš ir teigiu, kad gyvūnas, tik gyvūnas, ne dukrytė.
Atsakyti