Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Spirited @ 2008 06 04, 16:18)
Na va, tuoj baigsis šita tema ir nebereiks tęsti šitos kvailos diskusijos  schmoll.gif  Žmonės, jūs ką, neturit ką veikti?  g.gif

baigsis sita,sukursim kita hihihi.gif bebe.gif
Atsakyti
Siaubas kokia nesamone! kaip isvis galima sakyt nesuzmoginkim gyvuno! Mes patys gyvunai! Gal atsiras kada nors kazkas didesnis uz mus, turintis daugiau patirties ir intelekto sioj visatoj ir pasakys jie tik gyvunai apie zmones ! tegul dvesia! o ne mirsta. Siaubas. Kas nustate tas normas? Patys zmones susigalvojo pavadinimus kas gerai kas blogai... Tai jei as turiu suniuka ir neturiu vaiku cia jau labai nepriimtina musu visuomeje...! Musu visuomene as tikejausi jau yra pakankamai nugyvenusi, laisva ir protinga, kad gyventu ne vien del instinkto - pavalgykit, pamiegot ir pan... Ir tikiu kad dauguma zmoniu, ne taip kaip ta kuri pradejo sia tema, ne tik gyvena del saves, bet jaucia meile ir masto ne tik save.
Sekmes, laimes visiems, kas myli mazytes sirdeles ir nejaucia skirtumo ar tai zmogaus sirdis ar tai gyvuno...
Atsakyti
Vat del sito mane mama daznai kaltina... Kad suzmoginu viena ar kita augintini... Bet man kitaip neiseina schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(inga321 @ 2008 06 06, 21:24)
as suprantu, kad gyvunas yra tik gyvunas, bet pvz man mano katyte yra mano vaikas  ax.gif  manau namini gyvuna reikia mylet kaip seimos nari, bet kai kurie tai per daug sureiksmina ir tada gyvunas lieka nebe gyvunu, o zmogum. tada jau ir man nelabai kaip atrodo  schmoll.gif

Pati sau priestaraujate ax.gif
Atsakyti
Auginu suni ji labai myliu su juo kalbuosi kaip su ZMOGUMI gal tai kam nors ir nepatinka gal ir keistai atrodo, bet man nusispjauti cia mano asmeninis reikalas ir niekieno daugiau.
Atsakyti
kaip galima nepamilti tu mielu keturkoju ar dvikoju wub.gif
Atsakyti
sorry bet mano nuomone tokia- ne gyvunu,o zmoniu nereikia jau cia taip issaukstinti! neesu didziausia gyvunu fanatike,bet nesuprantu kaip autorei isvis tokiu idiotisku minciu gali kilti. o del kapiniu- nelegalu nes lietuva bananu krastas.
nu ir tema atsiprasant!...
Atsakyti
Šiaip tema totaliai bereikšmė. Ką reiškia "sužmoginti"? Na ok, savo šuns aš "savo vaiku" nevadinu ir keistai man atrodo žmonės, kurie taip daro. Tačiau tai netrukdo jai turėti savo pagalvės mano lovoje, paskutiniai pinigai mėnesio gale irgi būna skirti jai, ne man biggrin.gif Taip, jos buvimas mane įpareigoja - negaliu tūsintis per naktis, negaliu išeit ir negrįžt parą, vakarėliai ir išvykos pirmiausia planuojami klausiant "o su šunimi galima?". Ne, tai tiek to. Va šįvakar vietoje to, kad eičiau susitikti su mergaitėmis, verčiau su ja lietui lyjant po purvynus pabraidysiu, o paskui, grįžus, žiūrėsiu kaip ji palaimingai užmiega visas didžiules letenas kažkaip susidėjus ant pagalvės thumbup.gif Taip, aš taip pat jaučiu atsakomybę už jos auklėjimą, noriu, kad ji nekeltų problemų aplinkiniams, tačiau ir girtus diedus, kurie lenda jos glostyt yra tekę beveik jėga atmušinėti.

Hm, o kai geriau pagalvoji, tai turbūt nevisi vaikai, kaip bebūtų gaila, gauna tiek meilės ir dėmesio, kiek daugelio mūsų šunys...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 01 22, 21:46)
Šiaip tema totaliai bereikšmė. Ką reiškia "sužmoginti"? Na ok, savo šuns aš "savo vaiku" nevadinu ir keistai man atrodo žmonės, kurie taip daro. Tačiau tai netrukdo jai turėti savo pagalvės mano lovoje, paskutiniai pinigai mėnesio gale irgi būna skirti jai, ne man biggrin.gif Taip, jos buvimas mane įpareigoja - negaliu tūsintis per naktis, negaliu išeit ir negrįžt parą, vakarėliai ir išvykos pirmiausia planuojami klausiant "o su šunimi galima?". Ne, tai tiek to. Va šįvakar vietoje to, kad eičiau susitikti su mergaitėmis, verčiau su ja lietui lyjant po purvynus pabraidysiu, o paskui, grįžus, žiūrėsiu kaip ji palaimingai užmiega visas didžiules letenas kažkaip susidėjus ant pagalvės  thumbup.gif  Taip, aš taip pat jaučiu atsakomybę už jos auklėjimą, noriu, kad ji nekeltų problemų aplinkiniams, tačiau ir girtus diedus, kurie lenda jos glostyt yra tekę beveik jėga atmušinėti.

Hm, o kai geriau pagalvoji, tai turbūt nevisi vaikai, kaip bebūtų gaila, gauna tiek meilės ir dėmesio, kiek daugelio mūsų šunys...

tu saunuole 4u.gif nuostabus zodziai....
Atsakyti
Koks skirtumas ar tik gyvunas, ar tik zmogus. As myliu savo augintinius, kalbuosi ir zaidziu su jais, rupinuosi ir myliu.
Neteko matyti, kad motina, auginanti vaika, cackintu gyvuna, o vaika numestu salin doh.gif , nereikia perdeti. Mylim gyvunus ir jie mums atsilygina tuo paciu, man asmeniskai gyvunelis gali buti geresnis draugas uz zmogu.
Temos tesinio, manau, tikrai nebereikia.
Atsakyti
Žmogus yra viena iš gyvūnų rūšių - žinduolis ir tiek. Mums išlikimą garantuoja mūsų išvystytos smegenis, o jiems - jų klausa, uoslė, letenos, dantys ir raumenys. Objektyviai žiūrint (kiek tai įmanoma) mes nesame nei geresni, nei blogesni negu kiti gyvūnai.
"Sužmoginti gyvūną" aš suprantu kaip versti gyvūną elgtis nenatūraliai, jam nepriimtinai ar taip kaip jis tiesiog negali elgtis dėl savo rūšies specifikos, pvz.: reikalauti iš šuns suprasti mūsų kalbą ar moralės normas, nors nemokėmė ir neužsiėmėm jo dresūra, pykti ant katės dėl to kad ji morčiuoja ar ant katino, kad žymisi teritoriją, bausti papūgą už tai kad apkramtė palangę, nors neparūpinote jai šakų kramtymui ar kito užsiėmimo. Ir šita prasme sužmoginimas yra labai blogas reiškinys: negalime tikėtis iš gyvūno, kad jis suvoks ir vertins pasaulį kaip žmogus. Jei manome, kad esame protingesnė rūšis, tai turime taip ir elgtis.
O kad kažkas pavadina savo gyvūną vaiku manęs nei stebina, nei piktina: taip tas žmogus sprendžia savo nemokėjimo bendraut, vienišumo ar kitas psichologines problemas. Nors ir pati auginu ir myliu ghyvūnus, suvokiu, kad kažkuria prasme gyvūnas yra žmogiško vaiko ar draugo pakaitalas. Mūsų kultūra mus įspraudžia į rėmus, kai ne visada galima tuo laiku realizuot tėvystės/motinystės instinktus.
Aišku neteigiu, kad visada gyvūno auginimas yra tik sublimacija.
Atsakyti
as galvoju, kad ir kokie mylimi augintiniai butu, jie vistiek turi tureti savo vieta
Atsakyti
tikrai nesutinku. g.gif man gyvunas ne tik pacientas bet ir seimos narys. wub.gif
Atsakyti