Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pozos

Labutis visoms!
Kokia jusu nuomone apie kitokias gimdymo pozas (turiu omeny ne gulint ant gimdymo stalo, o pvz. tupint)? Teko skaityti, kad taip ir vaikeliui lengviau islysti, ir maziau tarpvietes plysimu buna, be to neuzspaudziamos stambiosios kraujagysles. Ar kuri bandet ir ar isvis akuseres ir gydytojos leidzia rinktis?  
Atsakyti
Zinau, kad dar ne visur galima rinktis gimdymo padeti. Taciau, manau, kad daugumoj didmesciu gimd. namuose jau galima "eksperementuoti".
As pagimdziau, guledama ant kairiojo sono, viena is akuseriu prilaike koja. Man tai buvo tinkamiausia. Bandziau ir atsiklaupus, ir atsistojus, ir atsitupus (beja, greiciau atsisedus, nes tupejau ant spec. kedutes kaip wc  ;D ), taip pat ir "klasikinej" pozoj, bet ne viena man netiko, kazkaip nesijauciau konfortabiliai. O stai kai atsiguliau ant sono, net visas reikalas pagreitejo. Todel tikrai, labai nuosirdziai rekomenduoju isbandyti kelias gimdymo padetis, jaigu tik yra galimybe.
Tikrai sakoma, kad stovint, arba tupint vaikeliuj lengviau uzgimt, nes padeda traukos jega. Del plysimu girdejau priestaringas nuomuones, vieni sako, kad kaip tik del didesnio spaudimo i tarpviete stovint, ar tupint, ji dazniau plysta, taciau daugelis tvirtina, kad plysimu kaip tik  pasitaiko zymiai reciau. Medikai nesutaria. Reiketu pravesti apklausa tarp mamyciu.
Atsakyti
Aš pagimdžiau atsitūpus. Tiesa, į galą pavargo kojos, tai šiek tiek pagelbėjo praskėsti vyro keliai (tarp stangų sėdėjau kaip toj specialioj kėdutėj smile.gif). Mano atveju tai buvo geriausia išeitis - užsitęsus stangoms reikėjo panaudoti  žemės traukos jėgą.
Neplyšau, tik gimstanti galvutė truputį "kabino", "įbrėžė" (čia todėl, kad galvutė ėjo įstrižai)...

Pozos ant nugaros trūkumai:"sunku stumti, gimdos svoris užgula arterijas ir venas, o tai neigiamai veikia motinos kraujo spaudimą, kūdikiui stinga deguonies, per daug ištempta tarpvietė, todėl didėja plyšimų skaičius ir jų gilumo laipsnis, kliudo savaimingam placentos gimimui - tokiais atvejais ji traukiama už virkštelės, stumiama, ir rizika nukraujuoti padidėja."

Atsakyti
butu kas pabandes pakelti mane nuo nugaros, jauciu apspardzius buciau  ;D
Atsakyti
Na as gimdziau iprastoj pozoj atsigulus ant nugaros ir visai nesiskundziu, nesijauciau nei nepatogiai nei dar kaip neiprastai, gal kad po skausmingu saremiu stumimas man buvo vieni niekai, visai neskausminga, todel net mintioes nebuvo kitokios pozos rinktis. O saremiu metu galejau daryt ka noriu, nors tsinorejo skradziai zeme prasmegt.
Atsakyti
As gimdziau  beveik sededama, tarp stangu pusiaugulom. Patogu buvo, vienu momentu norejo is vis susiriest i kamuoliuka, kai pabandziau vaikas isslydo ;D. Tai jau kaip ir nebereiekejo riestis ;D
Atsakyti
Viena atsitupus, kita ant sono. Ant nugaros net nebandziau gultis nes per apziura baisiausiai skaudejo.
Ir dar del idomumo: ar skaudejo per gimdyma pilva, nes man per pirma gimdyma vis lauke kol suskaus pilva, bet taip ir pagimdziau tik su nugaros skausmais.
Atsakyti
Gimdziau standartinej pozoj, nes apie jokia kita poza ir pagalvot nesinorejo.. [smiley=ne.gif] O siaip, labai idomu, kaip ten vonioj gimdymas vyksta :smile.gif? Nors, cia gal ne prie pozu :smile.gif..
Atsakyti
as gimdziau iprastai, ant nugaros. ir kai suleido nuskausminamuosius is vis nieko nejutau. gydytoja liepia stumt, o as: ka stumt, jei nieko nejauciu laugh.gif bet po gimdymo, kai vaistai nustojo veikt, tai... lenviau pagimdyt, nei po gimdymo atsigaut wink.gif
Atsakyti
Iki pat gimdymo momento sedejau tokioje kedeje kaip klozetas tongue.gif tongue.gif , o kai lelius kosminiu greiciu pradejo judeti i pasauli , net nepajutau kaip buvau perkelta i gulima padeti ir atvirai pasakius net nespejau pagalvoti ar noreciau guleti kitaip biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vat, ta kede, kur Laselis klozetu pavadino huh.gif , as gavau tik per antra gimdyma. Tai man ji laabai patiko. Isirangiau joje ir praleidau pora trejeta valandu. Bandziau kartais atsistoti, pajudeti, pavaikscioti, bet nieko gero nesigaudavau- tuoj skuosdavau atgal i ta kede blink.gif . Paskui paprasiau epiduro ir persikrausciau ant gimdymo stalo. O pirmo gimdymo metu visus saremius sazinigai atvaiksciojau, tik gal valandelei priguliau ant sono, norejau pailseti, bet koks cia poilsis, jei saremiai stiprus ir be pertrauku sad.gif .

Siaip jau per pati gimdyma abu kartus gulejau ant nugaros. Net nebuvo minties tupti ar stoveti ar pan. Galvodavau apie vaika, o kaip ji gydytojai geriau galetu stebeti - tik kai moteris guli ant nugaros. O jei moteris tupi, atsiprasau - neismanele as blink.gif , po ja gydytojas gi neisitaisys su prozektorium. Aisku, galima ranka ta vaikeli uzciuopti, bet vaiko stebejimas dar ne vienam vaikui nepakenke.

O kaip man butu buve patogiau? Nezinau. Nebandziau kitaip gimdyti, ir tikrai nebandysiu. Nemanu, kad tai tinkamas laikas eksperimentuoti. Gimdymo metu visu pirma galvoju apie vaika- kad jis turetu maximaliai imanoma gydytoju prieziura. Todel as uz gimdyma ant nugaros.
Atsakyti
Oi, tiesa, nieks taip ir nepaaiskino, ka reiskia gimdyti ant nugaros. Isgirdus toki issireiskima kas gali pagalvoti, kad moteris kaip rastas kepso ant nugaros, ir viskas. Taciau ji tik isitaisius ant nugaros, gydytoju komanda tarp koju (oi, net nezinau, kaip cia graziau pasakius blink.gif ). Stangu metu moteris sedasi, rieciasi, uz nugaros stovi sesute ar vyras - padeda. Kai nuvargsta- prigula keliolikai sekundziu. Ir vel rieciasi. Tai stai. cool.gif

Ir dar- Zvirbliuke, gal rasyk, ka cituoji, nes kazkaip nesolidziai atrodo unsure.gif ...
Atsakyti