QUOTE (norge @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 7:13) |
Oi, tiesa, nieks taip ir nepaaiskino, ka reiskia gimdyti ant nugaros. |
Manau, pagal gydytoja ir metodika. Man reikejo kojom kuo stipriau stumti tuos koju laikiklius, o rankom, isikibus, lovos tureklus traukti. Is pradziu niekaip nesugebejau suderinti siu dvieju veiksmu

Zvirbliuke, na kas parase, kad gimde guledama ant nugaros. Rasom gi, kad susilenke, isitaise toj specialioj gimdymo kedej, judedamos gana aktyviai su gydytoju ir vyru pagalba. Ech, gi parasiau, ir Brooke parase... O gydytojams patogiau STEBETI TAVO VAIKA IR KONTROLIUOTI TAVO GIMDYMO PROCESA, PASTEBETI GIMDYMO NESKLANDUMUS, GREICIAU REAGUOTI, OPERATYVIAU IMTIS REIKALINGU PRIEMONIU. Ir klausiau taves nuosirsdziu nuosirdziausiai:
1. ka citavai aukstesniame poste;
2. kaip tavo vaiko gimima stebejo tavo pribuveja, jei tu gimdei atsitupus- tik apciuopom?
Malonu butu sulaukti atsakymu
.
1. ka citavai aukstesniame poste;
2. kaip tavo vaiko gimima stebejo tavo pribuveja, jei tu gimdei atsitupus- tik apciuopom?
Malonu butu sulaukti atsakymu

Norge,
1. Gaila, dabar neturiu laiko tiksliai parašyti šaltinį, bet kai turėsiu, būtinai nurodysiu, jei jau taip reikia. Beje, apie vertikalaus gimdymo privalumus internete rasite tikrai daaaug info, nebūtinai lietuvių k.
2. Kaip pribuvėja stebėjo gimdymą, reikėtų klausti jos pačios
Įdomu, kodėl stebimasi, juk kai kuriose temose taip atkaliai buvo tvirtinama, kad ir ligoninėje vertikalus gimdymas, visokiausios pozos gimdyvei pageidaujant iki pat vaikelio gimimo - VISIŠKAI ĮMANOMAS DALYKAS (žr. gimdymo namuose temą). Klausimas jums - jei gydytojams tai įmanoma, kodėl neįmanoma pribuvėjai?
1. Gaila, dabar neturiu laiko tiksliai parašyti šaltinį, bet kai turėsiu, būtinai nurodysiu, jei jau taip reikia. Beje, apie vertikalaus gimdymo privalumus internete rasite tikrai daaaug info, nebūtinai lietuvių k.

2. Kaip pribuvėja stebėjo gimdymą, reikėtų klausti jos pačios

QUOTE (norge @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 9:48) |
Na, internete daug info. Ir dar daugiau- tendencingos. |
Va, vienas pavyzdėlis apie vertikalų gimymą inete, specialiai nemokantiems anglų (bet mokantiems rusų): http://www.9months.r.../32/index.shtml
Kas dėl tendencingumo, tai nuorodoje - akušerių -ginekologų, nieko bendro neturinčių su gimdymais namuose, mintys. Taigi, ar žinote, kad :
gimdant vertikalioje pozoje sumažėja gimdymo traumatizmo galimybė tiek vaikeliui, tiek mamai;
sutrumpėja pirmas gimdymo periodas;
mažesnė tikimybė nukraujuoti ir t.t....
Tokių pavyzdžių galima surasti n- , jei tik norisi

O kad ne visi gydytojai ligoninėse teiksis atisklaupti šalia tupinčios (ar ant keturių) gimdančios moters, tas tiesa. Todėl tai tik dar vienas argumentas, kodėl gimdžiau namie

Tiesa...Norge, turbūt žinai, kad dabar jau ir ligoninėje (ar gimdymo namuose) galima pagimdyti vandenyje. Tai va, o kaip ten gydytojai sukasi - juk jiems irgi gan nepatogu kažką per vandenį įžiūrėti (o gal į vonią įstato gimdymo kėdę?

Pati negimdžiau, bet mamos patirtim galiu pasiremti
Mano mama pagimdė 3 vaikus. As- vyriausioji.
Mano mama piktinosi, kodel gimdymo namuose ja vercia gultis. Ji visai to nenorejo! Mama tempe iki paskutines minutes, trypciojo, kol ja tiesiog paeme ir pagulde ant stalo. Mama teige, kad jai tai visiškai nepatogi padėtis: pilvas užvirsta ant jos pačios, ji turi ne tik stumti, bet tiesiog įstengti ir atsikelti lyg be to ir taip neužtektų, kur jėgų dėti. Jos giliu įsitikinimu turi būti ne gulimi gimdymo stalai, o gimdyti pusiau sėdomis.
Mano įsitikinimu, moteris turi gimdyti tokia padėtim, kokia jai patogiausia, o visi kiti, t.y. gydytojai ir gimdymo namai, turi prie jos prisitaikyti.
Beje, kai kurios tautos (tarp jų ir senovės lietuviai) gimdydavo pirtyje, kur nuo lubų būdavo nuleista virvė. Į ją įsikibusi moteris, stovėdama ir pagimdydavo.

Mano mama pagimdė 3 vaikus. As- vyriausioji.
Mano mama piktinosi, kodel gimdymo namuose ja vercia gultis. Ji visai to nenorejo! Mama tempe iki paskutines minutes, trypciojo, kol ja tiesiog paeme ir pagulde ant stalo. Mama teige, kad jai tai visiškai nepatogi padėtis: pilvas užvirsta ant jos pačios, ji turi ne tik stumti, bet tiesiog įstengti ir atsikelti lyg be to ir taip neužtektų, kur jėgų dėti. Jos giliu įsitikinimu turi būti ne gulimi gimdymo stalai, o gimdyti pusiau sėdomis.
Mano įsitikinimu, moteris turi gimdyti tokia padėtim, kokia jai patogiausia, o visi kiti, t.y. gydytojai ir gimdymo namai, turi prie jos prisitaikyti.
Beje, kai kurios tautos (tarp jų ir senovės lietuviai) gimdydavo pirtyje, kur nuo lubų būdavo nuleista virvė. Į ją įsikibusi moteris, stovėdama ir pagimdydavo.
Na, Smulkute, man kaip tavo mamai buvo. Ir patogu, ir skausmas buvo pakelnciamas kol vaiksciojau. O kai jau graziai paprase, kad atsigulciau, nes esa labai reikia apziureti ir dar visokiais prietaisais viska matuoti, tai skausmas gulint padvigubejo, o naudos is to nelabai daug. Ir kodel? Tik todel, kad kokia tai karaliaus meiluze taip pagimde, kad jis galetu savo smalsuma patenkinti. Negi mes vis dar turime sekti ta kvaila mada? Manau, kad laikas isgyvendinti ta slykscia praktika gimdyti gulint ant nugaros.
Mane bande itikinti, kad pabandyciau gimdyti keturiom
Tai po sekundes vel guliausi ant nugaros - nu man kazkaip nepatiko
Nesistumia tas vaikis... Po to guledama ant nugaros, laikiau savo shlaunis, o kupeta seseliu - mano ******, as atseit i jas isispirti galejau
Maniau, as joms dantis ishspirsiu.. Galu gale atlenke tuos "padeklus" pedoms - isispyriau zmoniskai ir dukra gime
O ko jus cia pykstates del tu pozu
Kas kaip nori, tas taip gimdo - svarbu, kad pagimdo
Kas per mada savo nuomone pirshti

O ko jus cia pykstates del tu pozu

Ta kede kaip klozetas tikrai geras ishmislas
Visalaik ten ir pratupejau- tiesa gal dvi savaites po to alkuniu savo nejauciau (mat ant ju visalaik pasiremus buvau
).
O del gimdymo vandeny girdejau idomiu astrologes pasisakymu- atseit tai labai gerai vandens zenklams ir visiskai netinka ugnies. Kadangi as antras variantas+ tikiu "visom sitom nesamonem"
, tai vandenuka ishbraukiau is savo gimdymo

O del gimdymo vandeny girdejau idomiu astrologes pasisakymu- atseit tai labai gerai vandens zenklams ir visiskai netinka ugnies. Kadangi as antras variantas+ tikiu "visom sitom nesamonem"

Gydytoja prieš prasidedant stūmimui pasakė, kad galima rinktis kokia norėčiau poza gimdyti, nors iš jos patirties supratau kad ir gydytojams ir dažniausiai gimdyvėms patogiausia būna tradicinė poza. Aš apie jokią kitą ir pagalvoti negalėjau, nes paprasčiausiai būčiau nepastovėjusi

As kai gimdziau,tai buvau atradus pozicija kojom pasidet,bet man griestai neleido,liepe spirtis i laikiklius ir viskas,o as automatiskai jas vistiek pasidedavau taip kaip man patogiau,tai visa gimdyma klausiau pastabas del koju:)

as gimdziau keturiom, ant zemes, rankom pasiremus i lova
labai liuks poza vyras laike uz ranku o akusere uz nugaros kuitesi
beje mano akusere sake kad tokia poza lengviau isgimdoma vaikeli
nezinau ar tiesa ar ne bet as stumiau apie 15min