Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pozos

Sveikos,

Dukrytę gimdžiau ant nugaros ir man buvo labai nepatogu, bet kadangi turėjau šiokių tokių komplikacijų, nesipriešinau. 4u.gif Įdomu, kokie iš viso yra galimi variantai, nes šįkart norėčiau gimdyti ne ant nugaros. Kiek teko skaityt, gimdoma "šuniuko" pozoj, stovint, tupint, klūpant (to nelabai įsivaizduoju), pusiau sėdom, ant šono, kaip dar? smile.gif
Atsakyti
vertikalus gimdymas atliekamas tupint klupint, stovint, kaip patogiau, pvz azijoje ji labai propaguoja. Pas mus nezinau, manau ne, nes gydytojams butu nepatogu, jiems svarbu, kad viska matytu, o kai tupi, sunku priziureti kaip viskas vyksta ir tai pasunkina ju darba, o visgi pas mus svarbu yra, kad personalas gerai ir patogiai jaustusi, o gimdyve ju manymu gali pakenteti, g.gif. Maciau video kaip gimdoma vertikaliu budu, manau taip lengviau, bet pas mus neleistu, per daug konservatyvus ir... tingus visi verysad.gif
Atsakyti
Per privacius kursus mus moke, kad pati nepalankiausia tiek motinai tiek vaikui gimdymo poza ir yra ant nugaros... doh.gif

Uzspaudziama ir pagrindine kraujagysle, ir vena, maziau kraujo gaunama (juk net miegoti ant nugaros nesciosiom nepatariama, geriau ant sono).
Jei gimdoma atsitupus/vertikaliai, fiziologiskai gaunasi iki 30% didesne ertme leliukui islysti, maziau plysimu. Ir gulint lelius turi islysti kaip 'i kalna', butent del to ir plysta/kerpama tarpviete.

Tik tiek kad visi sitie a la netradiciniai budai yra rimtas fizinis darbas, greitai pavargstama. Ir aisku taip nepagimdysi su epiduriniu
Atsakyti
man su berniuku labai neatsidarinejo kaklelis ,vis kietas ir visokiu vaistu prileido ir zvakuciu niekas negelbejo ,tai saremiu metu tupejau isikibus na gal isikniaubus i stala ir stumiau kad kiek prasiplestu kaklelis ,nes ir lelytis netaisyklingai galvyte buvo isistates doh.gif o akusere rankomis apciuopdavo galvute ir kazkiek su pirstais vis padedavo prasiplesti kakleliui ir jei reikejo paziuret tai tai ir puldavo ant grindu ant keliu ir ziuredavo vos ne galva pakisusi blush2.gif bet ji ne saves ziurejo tik kad man butu geriau unsure.gif o ant stalo uztempe pacia paskutine minute tai uz poros stangu ir jau turejau leliuka wub.gif esu labai dekinga akuserei kuri taip dirba atsakingai ir atsidavusi ,nereikejo jokiu kirpimu nei plysimu ,tiesiog neitiketina kai po gimdymo galima normaliai is karto sestis thumbup.gif
Atsakyti
as beveik visa saremiu laika keturiom prabuvau ir dariau pratimukus, ismoktus per joga. dar kazkoki tai laika naudojom gimdymo kedute (kedute, su skyle vidury), o akuserei galvos niekur kist nereikejo - pas mus jos turi veidrodukus didelius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 24 lapkričio 2008 - 08:08
gulejau ant nugaros, kitaip negalejau, nes buvau nuolat pajungta prie aparatu stebinciu dukrytes sirdi, o iki stumimo dar leido antibiotikus i vena del streptokoko teigiamo tyrimo.
Atsakyti
Gimdziau tupedama. MB atsisedes ant lovos laike uz pazastu. Saremiui praejus prasydavau, kad pakeltu mane atsistot, pailset. Stangai vel uzejus, abu tupem. Akusere jokiu veidroduku neturejo, ir taip man rodos mate, galvute uzciuope.
Atsakyti
kadangi taike epidura, gimdziau "tradicine" poza.
bet dabar jau apsiskaiciau apie sitas "tupt-stot" smile.gif ir tikiuos pasinaudot si karta thumbup.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau pozoje pusiau gulomis- pusiau sėdomis. Man taip buvo daug lengviau išstumti ax.gif
Atsakyti
tradiciškai irnesakyk.gif gimdymo stalas, gulint. abu taip taip
Atsakyti
Gimdziau tupedama, per tarpus tarp stangu stodavaus pailset 4u.gif
Atsakyti
O man niekas nepasiūlė gimdyt kitaip,nei tradiciškai,o pačiai visai ne tas galvoj buvo,tiesiog nieko negalvojau.Tik prieš galą perdarė lovą į pusiau sėdimą,bet net nežinau,ar nuo to man patogiau buvo...Man verčiau norėjosi per sąrėmius pačiai judėti,bet visąlaik buvo pajungtas tonusų matuoklis.Nors dabar galvoju,kad galėjo retkarčiais leist "pasilakstyt",juk tonusai visąlaik geri buvo...
Atsakyti