Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

Mes iki metu turejom Cam firmos universalu vezimuka su lopsiu, tai pardavem, nusipirkom sketuka ir dabar gailiuosi, nes palyginus su tuo universaliu, sketuka labai sunku vezti, valdyti,taciau nusinesti,aisku, lengviau.

!!!
Siulau atkreipt demesi i vezimuko girdzdejima,ratu barskejima.Kiek teko matyti,tai su tokiais dvigubais maziukais ratukais labai barska vaziuojant,gal leliuko tai ir nenervina, bet mane pacia nervintu wink.gif . Ir manau,kad geriau geros firmos naudotas, nei prastos naujas.Pagalvok kiek laiko praleisit daug lauke, juk arteja vasara, mano maze gimusi 05.15, tai mes lauke istisas dienas prabudavom, nes ir oras geresnis nei namie ir pati atitruksti nuo istisinio sukimosi.Man dar patogu buvo,kad lopsinio vezimuko apacioje didelis krepsys susideti daigtams, nueidavom ir i turgeli, apsipirkdavom,o tysti ant peciu nereikia tongue.gif . Dar toks pastebejimas-yra vezimuku, kur kai pasidaro gulima padetis,tarp nugareles ir krepsio lieka nedaug labai vietos, tai jei leliukas miegos, o dazniausiai jis ir miegos arba gules, nes labai maziukas, bus sunku ka ideti i krepsi ar issiimti...Nezinau, gal cia ir ne visai tokie patarimai tinkami,bet tikiuosi nepakenks rolleyes.gif
Atsakyti
Aš irgi nervinuos dėl vežimėlio. Gyvenu senamiestyje, laiptai siauroki ir statūs,o "tempti" vežimą reiks į trečią aukštą. Apžiūrėjus ir pasiskaičius atsioliepimus, širdis labiausiai linksta prie bebe comfort vežimėlių, bet kainos tai labai kandančios... Ar apsimoka pirkti tik ratus ir lopšį be sportinės dalies? Gal dar + nešiojama auto kėdutė...? Ar šiuos vežimus turi tik Tindi Rindi parduotuvės? Kokią nuolaidą ir kaip ten galima gauti?
Būsiu labai dėkinga visoms patarėjoms... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (saltrune @ 2004 06 22, 05:48)
Aš irgi nervinuos dėl vežimėlio. Gyvenu senamiestyje, laiptai siauroki ir statūs,o "tempti" vežimą reiks į trečią aukštą. Apžiūrėjus ir pasiskaičius atsioliepimus, širdis labiausiai linksta prie bebe comfort vežimėlių, bet kainos tai labai kandančios... Ar apsimoka pirkti tik ratus ir lopšį be sportinės dalies? Gal dar + nešiojama auto kėdutė...? Ar šiuos vežimus turi tik Tindi Rindi parduotuvės? Kokią nuolaidą ir kaip ten galima gauti?
Būsiu labai dėkinga visoms patarėjoms... biggrin.gif

sakyciau n\visai nereiketu lopsio o pirkciau tik ratus su kedute ir sportine dalimi wink.gif . Kedute dedasi atskirai ant ratu, tai kam tas lopshys, na nebent planuoji vaika migdyti lopshyje nakti. O siaip net nepastebesi kai vaikas jau sedes ir to lopshio niekam nebereikes. O kedute tikrai butina, kaip vaika su masina veziosi? ir dar jei sportinukas pilnai pasiguldo, tai iklojus ka nors gali irgi vietoj lopshio naudoti.
va butent taip as ir pasidariau - nusipirkau sportinuka ir kedute, kuri dedasi ant ratu thumbup.gif .Tik pirkau ne bebe confort o chicco rolleyes.gif
Atsakyti
Na, man atrodo, lopšys labiau reikalingas nei sportinė dalis- bent jau mano patirtis tokia buvo, nes kol gulėjo , tol gulėjo, o vaikščiot praktiškai ansčiau nei pati atsisėst pradėjo (7 mėn), ir tada jau į jokį vežimą nebeįkišom- vis tiek muistydavosi ir nesėdėjo. O sportinėse dalyse, kiek žiūrėjau, visur jau diržai kapitaliai pritvirtinti, jų nenuimsi, tad gulėtant jų nemanau, kad patogu, ir net jei kūdikiui atrodo nieko, stuburui kietėjant galimos visosios deformacijos, kurios atsilieps, aišku ne dabar, bet apie 50m.
Westa, o kodėl chicco? didžiausias jų minusas kai žiūrėjau, man pasirodė maži ratai, nes prie namų žiemą ne visada nuvalo sniegą, bet kuo jie tau atrodo geresni?
Atsakyti
geriausia du vezimai: vienas gulimas (su lopsiu) ir velesniam laikui sketukas. Nebent dar pirkti viena brangu, bet kuris su atskiromis dalimis - siaip ne kiekvienam mirtingajam ikandama kaina smile.gif)) Siaip dar ka pastebejau - yra tikrai tokiu nelabai vaikstanciu lauke mamyciu (laukia, kol tetukas is lauko gris), tai joms pripuciamu ratu nelabai reikia, o man, as lauke budavau iki penkiu valandu, tai buvo kaip issigelbejimas...
Atsakyti
O lopšiniu ar galėsiu iki 6 mėn važinėtis? Seniai turėjau 2.gif , nebeatsimenu wink.gif . Mes gyvenam senamiesty, tai laiptai labai siauri ir aukšti, todėl noriu , kad lengvas būtų ir/ arba siauras, arba patogiai ir greit susilankstytų. Kitą vertus, esu mėgėja vaikščioti, balkono nėr, tad tikrai daug laiko važinėsimės. Bjauru būna žiema, nes šaligatvius aplink valo labai blogai, todėl bijau, kad su mažais ratais nepravažiuosiu (ar tikrai?). Plius turiu 8-metę smarkią dukrą, kuri tik bėgt moka, o ne vaikščiot tongue.gif , todėl svarbu, kad vežimas būtų labai stabilus (dėl to lyg ir akrenta triračiai). O va finansai gal nėra pirmoj eilėj, galiu daug ką sau leist.
O dėl lopšiuko, tai ar vasarą nebus karšta? Juk dar daugiau kaip mėnuo šilumos gali būt? Be to jie man tokie maži atrodo, o ir aš pati, ir vyras , ir dukra aukšti, tai nemanau, kad miniatiūrinį lelių gausiu biggrin.gif O kai nebetilps, nemanau, kad patogu pusiau gulom miegot, plius visur kur žiūrėjau, diržai tai kapitaliai pritvirtinti, tai ant jų lelius turės miegot- reik dėt čiužinėlį, bet ar jis pakankamai išlygins?
Va kiek daug klausimų idiotiškų laugh.gif
Atsakyti
Laba diena mamytes, niekaip negaliu suprasti ko Jus taip zavites tais ,,lopsiniais" vezimeliais? As buvau irgi toki nusipirkus,bet atsisakiau po poros menesiu naudojimo! Garsios firmos Peg-perego! Privalumu jokiu ! Vien klapatas..tai i lifta sunkiai tilpdavo, issidedi i automobili,tai beveik visa vieta uzima...! Supti sunelio as neprisipratinau( aciu akuserei uz gerus patarimus), paveziodavau pirmyn atgal ,nekratydama..., tai kaip ir sis vezimelis kele daugiau problemu, negu turejo privalumu. Pardaviau! nusipirkau universalu -sportini varianta su nesiokle ir tikrai tai buvo zymiai patogiau...Drauge nusipirko pries metus Bebe-comfort, zinoma paklojusi virs 2000 lt giriasi,kad labai geras...JUOKINGA! Nieko siame vezimelyje apart dideles kainos gero nematau....Lopsy naudojo trumpai gal kokius 4 men., isgirtos lopsio savybes ,kad vaikeliui bus sukurtas idealus klimatas ir odele kvepuos ( lyd taip ar panasiai giria) zinoma nepasitvirtino,kudikely ir isberdavo ir pasusdavo...!taigi ne nuo vezimelio sitie dalykai priklauso ! Tvirtinciau,kad draugei vaikely reikedavo ,net daugiau prirenkti guldant y lopsy ,negu man y silta nesiokle..! sportinis variantas daugiau primena kedute,aukstas, be priekines rankenos vaikeliui laikytis! jei ant vaziuokles reikedavo uzsitvirtinti lopsy ,tai dedasi papildomas lankas! Jei ta lanka pamirsai netycia namuose,nes pries tai vazinejai prisitvirtinusi nesiojama kedute, lopsio nepritvirtinsi...! :-)
Peg-perego nors geresni techniniai spredimai,bet kokia detale nuimsi ir uzdesi be papildomu priedu ir didesniu pastangu...! o svoriai....!!!
Renax, Jus kaip zinovai ka galite pasiulyti is naujoviu...gal buvote Tarptautineje parodoje Kiolne? ka nors ypatingo nusiziurejote...? Drauge ant dienu gimdys ir ieso kazka ypatingo...! tokios firmos kaip Hauck; ABC Design; Baby comfort....Jai perprastos! Nori kazka ypatingo ir iskirtinio, patarkite kaip ysigyti. Aciu
Atsakyti
Is savo karcios patirties sasakysiu - niekada daugiau su balandinuku arba zieminuku nepirkciau universalo ir dar naujo. Pirkciau deveta lopsini, o paskui sudedama smartuka, o vasarinukams tik smartukas, nes niekam daugiau neprireiks tokio sunkaus vezimo su dideliais ratais...
Atsakyti
Lopsys tikrai kovinukaui beveik nereikalingas rolleyes.gif Naudojome tik apie menesi wink.gif Mes pirma auginome lenkiskame universale ir jau jo atsikandome blink.gif velniskai sunkus mad.gif O tampyt tada reikejo tik i antra auksta blink.gif Siaip kaip dukrytei suejo metai nupirkome "Hauka" su pilnai gulima padetimi, bet prie jo nebuovo jokiu apsaugu- nei ant kojyciu nei nuo lietaus sad.gif Dabar antro tureciau sulaukti vasara ir ieskau tikrai ne universalo, o kazko panasaus i sketuka g.gif
Atsakyti
clap_1.gif Wilmog,
kad ir kovinukas, pirk gerą vežimėlį. Jei nenori nešiojamo lopšiuko, pirk vežimėlį be jo. Jų tikrai nemažas pasirinkimas. jei nusipirktum su klasikiniu lopšiu- tai šis tinka ir žiemai ,ir vasarai. Žiemą vaikeliui šilta, o vasara erdvu ir patogu. tuo labiau, kad mūsų vasaros visokios būna. Čia ne Europa. Mūsų klimatas gana šaltas, palyginus su kitom Europos šalim. Taip kad rinkis tokį vežimėlį. kad poto nesigailėtum.
Iš patirties galiu pasakyt, kad grįžta klasikiniai vežimai su dideliais lopšiais. Tuo labiau, kad jie žymiai lengvesni už universalus.
O dėl ratų: Maži ratai-tai plastikiniai ratukai. Jie neretai barškantys, tratantys. tikrai nemažas pasirinkimas yra normalių vežimėlių su vidutiniais arba dideliais ratais... clap_1.gif
O vežimėlį rinkis tokį, koks bus patogus tau, o svarbiausia tavo 2.gif
Atsakyti
Nu va, prisiskaiciau visokiu patarimu bei nuomoniu ir finale jauciuosi ziauriai pasimetus! sad.gif Supratau tik tiek, kad geriausia gimdyti arba ziemos pradzioj (tada gali pirkti lopsini vezimeli, kuri sudevesi iki vasaros, o vasaros pradzioj nusipirksi sketuka). Arba vasara, tai nereikes nei lopsinio, nei universalo- iskart bus galima ciupt sportini (su lopsiu atskirai). H-m-m-m-m... g.gif O jeigu as gimdysiu kovo men. ir iki siltu oru tik 2-3 men.???? Beje, man siulo Graco firmos nenauja travel tipo vezima, bet kazkaip baiminuosi del tu mazu ratuku. Patarkit kas nors, ar jie patogus tokiu metu laiku?
Atsakyti
Na del vezimo pasirinkimo- isaiskejo vienas dalykas.
Kiekvienai mamai reik kitokio vezimo biggrin.gif kas vienai atrodo idealu- kitai visai netinka smile.gif
Lygiais miesto keliais vazineti visai uztenka su mazais ratukais. O kas po gamta, miskus megsta vazinetis renkasi dideliais ratais biggrin.gif
Kuo toliau galvoju tuo aiskiau darosi, kad galbut rinksiuosi 2 vezimelius biggrin.gif
Viena lopsini iki metu, kita sportini paaugusiam leliui- nes skirtingam amziui skirtingi dalykai aktualus ax.gif
Is pradziu leliukui norisi patogumo, o jam paaugus norisi lengvumo nes per ta laika jau uzknisa tasyti biggrin.gif
Atsakyti