Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

o as jaunom mamytem rekomenduociau lopsini vezimeli, ten vaikui kur kas patogiau miegoti, o jei yra neramus galima ji lengvai uzliuliuoti. tokiame vezime dazniausiai telpa leliukai iki kokiu 7-8men. priklausomai nuo vaiko ar mamos noru. tokio amziaus vaikai dar daug miega ir bet koks pasivaiksciojimas baigiasi miegojimu.
veliau, kai vaikutis mazai miega ir daugiau sedi, galima isigyti gera sportinuka, kuris yra nesunkus, arba sketuka geresnes firmos. nes universalo nebesinori tampytis kai vaikiukas buna paauges...
cia tik mano nuomone.
o jums pacioms spresti koki vezimeli pirkti.
bet teko ne karta praktiskai susidurti su mamytemis, kurios iki 7 men veziojo vaikus universaluose, o veliau mete juos i sonus ir pirko lengvesnius sketukus biggrin.gif
jau tokia tiesa.
sekmes besirenkant pati graziausia vezimeli
Atsakyti
Aš iš esmės pritariu Godaivai drinks_cheers.gif

Pats geriausias variantas lopšinis vežimas ir paskui geras sportinukas mirksiukas.gif . Tik tas lopšys turėtų būti didelis ir erdvus (pvz.: kaip Peg Perego), kad vaikiukas tikrai bent jau iki 6 mėn. tilptų. Mažo, siauro ir trumpo lopšiuko pirkti neapsimoka schmoll.gif , nes jis vos keliems mėnesiukams. Tokiu atveju jau geriau iškart geras sportinukas tik su pilnai gulima padėtim. Tarkim aš turėjau BC Windoo, tai jame tik iki 4 mėn tilpom doh.gif, o paskui pirkom sportinuką su pilnai gulima padėtim ir ten vežiojom dar nesėdintį klecką.. Jam buvo daug geriau nei lopšyje, nes erdvu, gali nesuvaržytas judėti, apsiversti ant šono, o nenorint miego pusiau sėdimoj pozicijoj stebėti pasaulį thumbup.gif

O kas dėl universalų, tai tikrai retas atvejis, kad su jais nuo.. iki... pravažinėtų drinks_cheers.gif . Paprastai tėvai vaikeliui išmokus sėdėti perka normalų sportinuką ar skėtuką, nes universalus daiktas niekada neatlieka geriau tos funkcijos kaip atskiras tik tam tikram atvejui pritaikytas daiktas...
Man išvis pats nepraktiškiausias variantas pirkti vezima 3in1, t.y. kur ant to pačio rėmo dedasi visos vežimo dalys.. Lopšys tai dar lopšys, ir autokėdutė patogu, kad užsimontuoja, bet tos sėdimos dalys, kurios užsideda ant to paties rėmo paprastai būna tokios nepraktiškos, miniatiūrinės - tiesiog lentutė apvilkta medžiaga doh.gif . Taip, kad patarimas iš mano pusės perkant tokį vežimą, imti tik dvi dalis: lopšį ir autokėdutę, o sportinės dalies, kuri dedasi ant to paties rėmo iškart neimkit, pamatysit kaip paaugus veikeliui norėsis normalaus sportinuko, o ne tos "lentutės" užsifiksuojančios ant rėmo mirksiukas.gif
Atsakyti
O man sake tevai, kad lauke niekad nemiegodavau, net jei uzmigusiia isnesdavo, iskart pabusdavau ir dairydavausi.
Todel manau, kad kieto lopsio nepirksiu, nes jei vaikas i mane atsigims smile.gif tai bereikalingas tas lopsys bus.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 01 19, 14:29)
O man sake tevai, kad lauke niekad nemiegodavau, net jei uzmigusiia isnesdavo, iskart pabusdavau ir dairydavausi.
Todel manau, kad kieto lopsio nepirksiu, nes jei vaikas i mane atsigims smile.gif tai bereikalingas tas lopsys bus.

Nemanau,kad tu tik gimusi pasaulį tyrinėdavai,kai tėvai po lauką važinėdavo.Teisingai,kai vaikas paauga,tai retai kuris lauke išmiega.Maniškis pvz. tai nuo 7 mėn lauke nemiegodavo.Gal tavo tėvai truputį sumaišė amžių,kada tu nemiegodavai vežime g.gif Odėl lopšio tai pamastyk.Jei žiemą tavo vaikelis dar bus labai mažas,tai tik lopšy kūdikiui komfortiškiausia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2006 01 19, 22:43)
Ir aš tą patį rašiau savo pirmame poste šia tema. Tik tas mėnesių nurodymas tai gal nelabai: pvz., vaikui 7 mėnesiai sueina gruodį -tai nemanau, kad mamytė ryšis vaikučiui pirkti skėtuką ir vežioti jį jame. Tuo labiau, kad su skėtuku ir pravažiuoti žiemą per pusnis keblu.
Taip kad kiekvienas atvejis yra kitoks.

Šiaip tai jo, vežimo pasirinkimas dar labai priklauso nuo to kada vaikelis gimęs.. Maniškis gimė birželį, tai atėjus pirmiems šaltiems orams ir prireikus kombinezono bei vokelio, jis jau nebetilpo į lopšį, o žiema dar tik prasidėjo..Todėl pirkom rimtą sportinuką su pakankamai dideliais ratais, gulima padėtim o ne visai lengvą, mažaratį skėtuką ir kol kas mums labai gerai thumbup.gif . Į lopšį, kad ir koks jis didelis bebūtų, per visą žiemą netilptume schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 19 sausio 2006 - 22:00
Pasidalinsiu savo patirtim.Nors man labai patiko tie vezimeliai su kietu lopsiu,bet dziaugiuos,kad pirkom su isimamu.Nes gyvenam 9 aukste,vezimas telpa i lifta tik prilaikant lifto duris,o pirmam aukste dar reikia viena laiptu uzlipima panesti.Taigi,po keliu tokiu patasymu pradejau laikyt vezima savo masinoj kieme mad.gif Be to,vasara keliavom su masina i uzsieni,tai isimamas lopsys neuzeme daug vietos,o nakvojant moteliuose mazule galejo jame miegoti thumbup.gif
Dar susigundziau dideliais ratais verysad.gif bet galiu pasakyti,kad vezimas lygiai taip pat trata(pirma vaika veziojau mazais ratukais),kai vaziuoju prastu saligatviu,tik ,kad ne taip garsiai...
Padariau tik tokia isvada,kad vis tiek teks pirkti dar viena vezima,lengvesni ir uzimanti maziau vietos,nes daug vazinejam.Jau svajoju apie QUINNY sportinuka,kur susilanksto i visai maziuka... 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

ir taip ir taip tačiau kai reikia išsirinkti vežima...tai pasirodo ne taip lengva kai turi konkrecius reikalavimus. Gal zinot koks vezimas butu, o tai visai jau pasimečiau:

*tinkamas vaziuoti per smeli ir sniega, t.y. didesniais ratais;
*ratai manevringi, t.y. gali buti ir triju ir keturiu ratu svarbu kad priekiniai bentjau sukiotusi apie savo asi arba butu dvigubi. su fiksatoriais;
*normalaus svorio, t.y. apie 13-15kg (nelabai tikiu kad lengvu su dideliais ratais buna)
*permetama rankena (ziema nukeliama dali sukioti su vaikiuku, man rodos nei sis nei tas)
Atsakyti
Viskas, ka isvardijai yra vadinamuose universaluose. Bet....kazkodel mamos ju atsikanda greit. Vienas dalykas svoris apie 15kg. Kol leliukas mazas, tai dar patyst eina , o veliau g.gif . Daznai girdziu apibudinima "griozdas", tai matyt uzima nemazai vietos, nepatogu nesti ir t.t.

Patarciau rinktis kombinuota varianta, kai ant tu paciu ratu fiksuojasi lopselis ir sportine dalis. Beje, atsizvelgiant i vaikiuko gimimo laika to lopsiuko galima ir nepirkt, ta sportine dalis kai kuriuose modeliuose tinkama nuo gimimo. Siuo metu man labiausiai patinka Chicco 0.1 ir Pegperego Pliko P3. Abu susideda kaip sketukai ir sveria atitinkamai 8kg ir 9kg.
SEKMES!
Atsakyti
QUOTE(friculis @ 2006 06 23, 13:12)
sveiki,
ir taip ir taip tačiau kai reikia išsirinkti vežima...tai pasirodo ne taip lengva kai turi konkrecius reikalavimus. Gal zinot koks vezimas butu, o tai visai jau pasimečiau:

*tinkamas vaziuoti per smeli ir sniega, t.y. didesniais ratais;
*ratai manevringi, t.y. gali buti ir triju ir keturiu ratu svarbu kad priekiniai bentjau sukiotusi apie savo asi arba butu dvigubi. su fiksatoriais;
*normalaus svorio, t.y. apie 13-15kg (nelabai tikiu kad lengvu  su dideliais ratais buna)
*permetama rankena (ziema nukeliama dali sukioti su vaikiuku, man rodos nei sis nei tas)

Jei sneket is savos praktikos , tai siulyciau pasidaryt lopsinio nenaujo ( chicco , pegperego ) toki galima isigyt uz 200-400 lt . Bus labai konfortiska kudikeliui ( tuo labiau ju lopsiai yra dideli ir svoris pakankamai mazas ) . Poto nusipirkt gera sportinuka , nes juo naudosies ilga laika toki kaip ( chicco c1 , esprit aluking , pegperego p3 , ).
Jei gimdyt pavasari tai galima ir be lopsio apseit .
Kaip bebutu sunku isnest ta 15 -16 kg .
Atsakyti
sveikos supermamytes 4u.gif
mazylis gims +/- apie naujuosius metus smile.gif jau dabar visa seima ieskome vezimo, kadangi mama keliones sunkiai atlaiko ir i pabaiga ner ko delst kai reikes ledais ciuozt su pilvu g.gif neseniai buvom vilniuj ir prie progos pasidairem i vezimukus 4u.gif kiek ju daug, koks pasirinkimas, net nezinai prie kurio prieiti... ax.gif bet vezimo nenusipirksi vien del to kad jis akiai mielas, turi buti ir patogus mazyliui bei mamytei, vienu privalumu reikia, kitu ne, vienos firmos good.gif vezimeliai, kitos galbut swoon.gif
patarkit i ka atsizvelgt perkant vezima tokiu laiku gimsianciam vaikeliui, kad tiktu ir ziema ir vasara? 4u.gif kokie yra bendri privalumai ir atskiri(zinoma, ne visi jie reikalingi)? 4u.gif
Atsakyti
pirmiausia patarciau nusistatyti kriterijus, pagal kuriuos ieskosit vezimuko wink.gif
ar ieskot universalaus vezimo - kad ant tos pacios vaziuokles detusi ir lopsys, ir sportine kedute ir galbut autokedute?
ar labai aktualus vezimelio svoris?
ar gyvenat name su liftu? jei ne, ar aukstai?
ar daug keliausit su masina ir vezimeliu?
kokia suma pasirenge investuoti i vaiko ir savo komforta? wink.gif
pradziai ben tiek reiktu atsakyti smile.gif
Atsakyti
siaip butu geriau jei kuo lengvesnis, kad mama dar pakeltu jei reiketu ryte kur iseit, nors yra liftas name bet pirmam aukste iki lauko visgi reikia iveikti 6 laiptukus ir dar isejus is laiptines tris g.gif siaip daznai mamai jo kilnot nereiks jei neprirista prie grafiko, nes tetis kasdien grista pietu, as po pamoku visa diena zadu but namie ir jau nuo namu darbu tam nesunku atsitraukt smile.gif zinoma, nesakau kad jau ne karto mamai paciai nereiks kilnot tongue.gif
del kelioniu...pagrindine "kelione" vasara i soda kasdien, ten gal reiktu vezimo kol mazylis nevaiksto pats, o siaip tevai nelinke vazinet, karta per kelis menesius i kita miesta, o siaip cia vietoj pas gimines ar draugus lankosi 4u.gif kelioniu visgi bus, nors kad per lagaminus netilptu vezimas tai karta i metus gal smile.gif
na suma jau bus pagal vezima, neseniai ziurejo tevai gariunuose, ten didelis pasirinkimas ir tikrai nebloga vezima galima isigyt uz 600, o i tuos paprastus kur jau gariunuose po 300 net neziurejo 4u.gif

siaip paciu pageidavimai tai kad tilptu i lifta, permetama rankena, reguluojamas jos aukstis ir vakar mama pamate rankini stabdi ant rankenos tai to butinai uzsimane lotuliukas.gif visa kita tai tik patogumas i kuri labai daug ieina, o svoris svarbu pakelt, nes gero vezimo ziemai ir lengvo manau kad reiktu paieskot smile.gif

Atsakyti