Sveiki,
Įdomi patyrusių mamų nuomonė: kokios strategijos geriausia būtų laikytis perkant vežimėlius?
Vaikutis gims gegužę, gyvename antrame aukšte. Biudžetas ~1500Lt, na iki 2000Lt, jei tikrai super variantas pasitaikytų.
Taigi, strategijos tokios:
1) pirkti klasikinį lopšinį vežimą, paskui pirkti sportinį/skėtuką ar kaip ten jie vadinasi. Iki kokio amžiaus vaiką išeina vežioti lopšyje?
2) pirkti universalų, su gulima padėtimi ir medžiaginiu lopšiuku, jei reikia vaikutį kur nusinešt, vėliau, vaikui paaugus tą patį vežimą naudoti kaip sportinį.
3) pirkti sportinę važiuoklę su galimybe ant jos tvirtinti lopšį (pvz. Peg Perego Pliko, Bebe Confort Trophy Air 6/Loola)
4) Gal jūs ką pasiūlysite?
--
Edvinas
ka gi pabandysiu atsakyti
1) as tik uz lopsini vezima. NAujagimiui tai geriausias variantas: erdvu ir saugu. Lopsyje savaja veziojome iki septinto menesio, ilgiau jau pati nebenorejo - viskas aplink rupi, gulet lopsyje nebenori. Nuo tokio amziaus sketuka pagal gamintoju nuorodas naudoti jau galima.
2) variantas su isimamu medziaginiu lopsiu yra labai blogas (cia tik mano nuomone), nes neuztikrina svarbiausio dayko - vaikelio saugumo. Nezinau ka galvoja sios prekes gamintojai bet vaikus nesioti medžiaginese krepsiuose turetu buti draudziama. Kad tokio vezimo nepriktume mums primygtinai patarinejo vyro tevas, jis yra vaiku chirurgas - tai sake, kad savo anukes pas save skyriuje su skilusia kaukole nenoreciau sulaukti (sorry labai baisiai skamba, bet tokie buvo jo zodziai); pradejome tyrineti ka siulo gamintojai, pasirodo tik vieninetlis Windoo lposys (bebeConfort) del plastmasiniu rankenu yra pritaikytas nesti, kai kudikis guli jame. Visu kitu lopsiu su medziaginem rankenom dokumentuose aiskiai parodyta, kad nesant lopsi vaiko jame neturi buti.
3) trecias variantas yra geras (mas pati toki pasirinkome), taciau dabar pati jau ieskau sketuko, nes remas ir sportine dalis yra sunkesni nei sketukai, o ateina vasara norisi lengvesnio daikto.
Tai tiek
sekemes apsisprendziant

1) as tik uz lopsini vezima. NAujagimiui tai geriausias variantas: erdvu ir saugu. Lopsyje savaja veziojome iki septinto menesio, ilgiau jau pati nebenorejo - viskas aplink rupi, gulet lopsyje nebenori. Nuo tokio amziaus sketuka pagal gamintoju nuorodas naudoti jau galima.
2) variantas su isimamu medziaginiu lopsiu yra labai blogas (cia tik mano nuomone), nes neuztikrina svarbiausio dayko - vaikelio saugumo. Nezinau ka galvoja sios prekes gamintojai bet vaikus nesioti medžiaginese krepsiuose turetu buti draudziama. Kad tokio vezimo nepriktume mums primygtinai patarinejo vyro tevas, jis yra vaiku chirurgas - tai sake, kad savo anukes pas save skyriuje su skilusia kaukole nenoreciau sulaukti (sorry labai baisiai skamba, bet tokie buvo jo zodziai); pradejome tyrineti ka siulo gamintojai, pasirodo tik vieninetlis Windoo lposys (bebeConfort) del plastmasiniu rankenu yra pritaikytas nesti, kai kudikis guli jame. Visu kitu lopsiu su medziaginem rankenom dokumentuose aiskiai parodyta, kad nesant lopsi vaiko jame neturi buti.
3) trecias variantas yra geras (mas pati toki pasirinkome), taciau dabar pati jau ieskau sketuko, nes remas ir sportine dalis yra sunkesni nei sketukai, o ateina vasara norisi lengvesnio daikto.
Tai tiek

Pumpiux deja rinka blogai tirinejote
Pegperego naveta ,chicco coconas turi plastikines istisas rankenas .
Bet dabar as savo siulyma isakysiu , kadangi biudzetas nemazas ir gyvenate antrame aukste ir yra vasara o poro ziema , tai siulyciau imti dideli Pegperego clasic , chicco bella , deja kitu firmu lopsiai mazesni , klasikini lopsi dideli kur vaikas iki 9-10 men laisvai telpa
cia mano svajoniu dalele , sportines dalies neimkit ( patarimas ) , auto kedele tos pacios firmos kaip ir vezimas tiks trumpoms kelionems i parduotuve
ir su padeklu kadangi eina puikiai tvirtinsit auto
Kedele galima det ant tu paciu ratu .
O poto geras kompaktiskas sketukas kai vaikui 10 men ant pavasario
. Lopsi parduosite lengvai
Dasidesit kas like bus is sumos ir nusipirksit sketuka
Cia mano nuomuone ir fantazija aisku galima imti is paskutines mados seriju Quinny buzz ar traxx , bet mane labiau klasika zavi .
P.S pastebejimas toks smulkutis ,lopsyje vaika nepatogu nesioti bet kokiam jis tam persunkus , patogiausia nesiot auto kedelese . Bet pegperego , chicco , ir daugelyje kitu nurodyta kad vaika galima nest .
P.SS as su sitom firmom niekaip nesusijusi cia tik mano asmenine fantazija treciam vaikui

Bet dabar as savo siulyma isakysiu , kadangi biudzetas nemazas ir gyvenate antrame aukste ir yra vasara o poro ziema , tai siulyciau imti dideli Pegperego clasic , chicco bella , deja kitu firmu lopsiai mazesni , klasikini lopsi dideli kur vaikas iki 9-10 men laisvai telpa

O poto geras kompaktiskas sketukas kai vaikui 10 men ant pavasario

. Lopsi parduosite lengvai

Cia mano nuomuone ir fantazija aisku galima imti is paskutines mados seriju Quinny buzz ar traxx , bet mane labiau klasika zavi .
P.S pastebejimas toks smulkutis ,lopsyje vaika nepatogu nesioti bet kokiam jis tam persunkus , patogiausia nesiot auto kedelese . Bet pegperego , chicco , ir daugelyje kitu nurodyta kad vaika galima nest .
P.SS as su sitom firmom niekaip nesusijusi cia tik mano asmenine fantazija treciam vaikui

Mes irgi sprendeme ta pati klausima, kai rinkomes vezimeli savo maziui. Pasirinkom varianta is triju daliu (Cam - nezinau, ar jie yra Lietuvoje, nes gyvenome uzsienyje http://www.camspa.co...?ID_ART=842001). Tai yra variantas, kur ant sportinio vezimuko lengvai uzsideda lopsys arba autokedute. Situo variantu mes patenkinti. Manau, jei reiktu is naujo rinktis, tai
1. vel butinai pirkciau lopsi - tik kuo didesni, nes musu sunelis (6 men, 9 kg) jau sunkiai telpa i lopsi - ypac siltai aprengtas ir su antklodem visokiom.
2. kedute, kuri tvirtinasi ant remo - isbandyta ir labai patogu (kad ir maitinti kose).
3. sportuka pirkciau lengvuti ir atskirai.
Is principo, mano nuomone suptampa su Renax. Jei galite sau leisti Pegperego varianta, tai, manau, pirmyn.
1. vel butinai pirkciau lopsi - tik kuo didesni, nes musu sunelis (6 men, 9 kg) jau sunkiai telpa i lopsi - ypac siltai aprengtas ir su antklodem visokiom.
2. kedute, kuri tvirtinasi ant remo - isbandyta ir labai patogu (kad ir maitinti kose).
3. sportuka pirkciau lengvuti ir atskirai.
Is principo, mano nuomone suptampa su Renax. Jei galite sau leisti Pegperego varianta, tai, manau, pirmyn.
Sveiki, o ta "lopsini" tai jus vadinate kur yra stacionarus lopsys, ar kur isimamas? As kazkaip matyt per mazai apziurejau vezimuku, todel nesigaudau, nes pati noreciau nesiojama lopsi nusipirkti ir pritaikyti ji sportiniam vyresnelio vezimui. dar turiu maza lengva sketuka vasaros isvykoms, manau, kad pakaktu - tik va irgi nezinau, kaip su tuo lopsiu tame sportiniame....
QUOTE(SoniaSonia @ 2005 04 01, 10:43)
Sveiki, o ta "lopsini" tai jus vadinate kur yra stacionarus lopsys, ar kur isimamas? As kazkaip matyt per mazai apziurejau vezimuku, todel nesigaudau, nes pati noreciau nesiojama lopsi nusipirkti ir pritaikyti ji sportiniam vyresnelio vezimui. dar turiu maza lengva sketuka vasaros isvykoms, manau, kad pakaktu - tik va irgi nezinau, kaip su tuo lopsiu tame sportiniame....
Lopsiniais jos vadina tos kur stacionarus lopsys yra.
I universalus dadasi tokie medziaginiai, kurie buna siek tiek pakietinti ir minksti. Geras daiktas, bet nemanau ar vasara gimsianciam leliui naudingas

su pirmu vaikeliu turejau lopsini,nors gime pavasari,orudeni pirkau universala,nes isaugo,nebetilpo.Ziema buvo gerai,bet pavasari pirkaulengva sketuka.O su antru vaikeliu as vistiek pirkau lopsini vezima(su ventiliacija,su pusiau sedima padetim),nes tik gimusiam kudikiui tai-idealus variantas.aisku,jei esate daug keliau janti mamyte tai geriau pirkti sketuka su gulima padetim,bet toks yra tik chicco c1 ir kazkuris peg perego pliko p3 variantas.(is Vilniuj siulomu)O deti i sportini nesiokle vasara man atrodo yra gryna nesamone, juk vaikeliui ir karsta jame ir nera erdves.
dabar ,kai atsilo oras mes turim peg perego plikomatic ir dziaugiuos,nes jis patogus ir man(kompaktiskai susideda,lengvas 8 kg),ir vaikelis jame jauciasi puikiai(vezimas platus,palyginus minkstas,beveik gulima padetis)
Sekmes renkantis

Sveikos mamytės,
nesuprant, kodėl kai kurios mamos sako, kad lopšys vasarą nereikalingas..Jis patogus visais metų laikais. Nebūtinai pirkti super brangų vežimą, Yra labai daug lopšinių nebrangių vežimų. Ir gamontojai ne ką blogesni už "brangiuosius". Be to sėdima dalis į kainą įeina. O kaina gali būti net nuo 600.
nesuprant, kodėl kai kurios mamos sako, kad lopšys vasarą nereikalingas..Jis patogus visais metų laikais. Nebūtinai pirkti super brangų vežimą, Yra labai daug lopšinių nebrangių vežimų. Ir gamontojai ne ką blogesni už "brangiuosius". Be to sėdima dalis į kainą įeina. O kaina gali būti net nuo 600.

Gie Nezinau jei is situ dvieju tu manes pasirinkt prasai tai deja nepadesiu nes modeliai techniskai visiskai skirtingi . Graco ziemai nepirkciau nes nezieminis vezimas nors tu ka * vasarai super arba didesniam vaikui ) , nebent su apverciama buda . Del lopsinio tai geras variantas bet lopsini visada pigiau nusipirkt gera bet naudota , kokybe bus liuksine ir kaina nesikandzios. Nes uz 500 lt galima ir chicco ir pegprego ir senesni bebe lopsini nupirkt . Kaina sutaipysi ir drasiai poto parduosi . Nezinau pagal mano logika as investuociau daugiau i gera sportini nes jo ilgam reikia . O lopsys ziemai su dideliais ratais pats tas . Uzdedama kedute ziema nesizavek mazai reikalingas daiktas jos dejimas ant vezimo .
Sutinku su Renax dėl lopšinio. Jis tikrai trumpam reikalingas, todėl geriau pirkti dėvėtą, net ir pinigų turint. Su pirmu vaiku pirkau lopšinį nes gimė rugsėjo 6, tai naudojau iki balandžio, paskui pardaviau, nusipirkau sportinį-universalų, jis sunkus, bet jame daug vietos ir vaikas miegot jame gali, kitaip nei skėtuke, nors nebuvau juo patenkinta. O dukrai visai nenaudojau lopšinio, o nuo 4 mėn. nupirkau Bebe triratį ir gavau dovanų sportinį lengvą. Tas Bebe tikrai patogus man buvo
Maži sportinukai tai tik vasarai manau tinka, nes juose ir vietos mažai, ir ilgos žiemos ir pliurzos

o vat mano mazyle gims rugseji, tai kaip supratau is sitos temos svarbiausia dabar, kad vezimelis butu dideliais ratais (ruduo+ziema visgi), kad lopsys butu didelis, kur ja visa primuturiuota galeciau ikelti, na, ir kad nesunkus butu, kiek tik imanoma.
o pavasariop leliui bus jau apie 8-9 men, tai rekes sedimo
Bet gal tiks vaziuokle ir nuo lopsio, kur su dideliais ratais, na smeliui, miskams ir t.t. Tik jau virsuj noreciau, kad rankena butu perlenkiama, kad vaikutis i abi puses galetu ziuret ir kad gulima ar pusiau gulima padetis is to sedimo pasidarytu.
Ar egzistuoja tokie ? Gal kas galetu patarti ?
Ai, ir dar man labai patinka triraciai, spalvoti.....
o pavasariop leliui bus jau apie 8-9 men, tai rekes sedimo

Bet gal tiks vaziuokle ir nuo lopsio, kur su dideliais ratais, na smeliui, miskams ir t.t. Tik jau virsuj noreciau, kad rankena butu perlenkiama, kad vaikutis i abi puses galetu ziuret ir kad gulima ar pusiau gulima padetis is to sedimo pasidarytu.
Ar egzistuoja tokie ? Gal kas galetu patarti ?
Ai, ir dar man labai patinka triraciai, spalvoti.....
QUOTE(Nyka @ 2005 04 28, 13:47)
o vat mano mazyle gims rugseji, tai kaip supratau is sitos temos svarbiausia dabar, kad vezimelis butu dideliais ratais (ruduo+ziema visgi), kad lopsys butu didelis, kur ja visa primuturiuota galeciau ikelti, na, ir kad nesunkus butu, kiek tik imanoma.
Dideli ratai...ir mažas svoris-nelabai suderinama...
Jei pirmas aukštas-valio dideliems ratams...bet jei reikia nusinešti iš aukščiau-

Perkant,renkantis,kilnojant vežimą reikia nepamiršti,kad dar bus + nuo 4 kg ir vis daugiau daugiau...O dar vežimą apglėbti,paimti patogiai reikia...Aš pati pasimokiau iš klaidų...nebenoriu sunkaus