Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

QUOTE(mergina05 @ 2008 11 26, 17:18)
mafiene pradėkit ir kuo greičiau jei jau laukiat leliuko, nes vežimų gausybė, galva susisuka bežiūrint...mes su vyru atvargom, apkeliavom viską, kol išsirinkom smile.gif tik metro nepamirškit, nes bežiūrint vis prireikia pamatuot tai lopšį tai ratų plotį, tai dar ką nors  smile.gif

Jau nusiteikiau kelionems po pardes lotuliukas.gif mums vezimelio svoris tikrai bus svarbus, nes gyvename 4 a. Tikrai gera iseitis remus palikti automobilyje, o ne temti ji i namus ar palikineti laiptineje (gali buti, kad ju po nakties ir neberasi doh.gif ) Musu kleckiukas visa vasara ir prasivartys lopsiuke, tad reikia jo didesnio.
Oooiiii doh.gif darbelis laukia lotuliukas.gif
Atsakyti
Vis gi pameginsiu grąžinti į temą...
Radau vienos mamytės liūdną patirtį beieškant vežimėlio ( http://www.blogas.lt...o-paieskos.html ), kaip jį priėjo išvados, kuri yra mūsų temelės tikslas book.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2008 11 26, 19:28)
Jau nusiteikiau kelionems po pardes  lotuliukas.gif
Oooiiii  doh.gif  darbelis laukia  lotuliukas.gif

Na kol gerai jauciates ir nera paskutinis menuo tikrai galit neskubedama apziureti wisus wezimelius kiek rasit. Tik siulyciau patikusius wariantus uzsirasyti pawadinimus ir SM ar siaip internete pasiskaityti placiau, nes ir pardawejos newisada wiska gali papasakoti. Dar siulyciau nepadaryti klaidos nuejus i parduotuwe - nesakykit - man reikia wezimelio, ka pasiulysit schmoll.gif Nes toookiu kuriozu teko prisiklausyti kad nepatiketum kad pardaweja kalba doh.gif Nes dazniausiai siulo tai kas buna brangiausia arba kas jai asmeniskai patinka mirksiukas.gif Ejkit wisus iseiles ziurekit ir tiek biggrin.gif
Patikusi warianta parodykit wisoms mums gal ir mes atrasim ka naujo ir tinkamo arba pakomentuosim is to ka jau zinom mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(knatalja @ 2008 11 26, 19:51)
Vis gi pameginsiu grąžinti į temą...

Gal tada pabandykit apibendrintai wel parasyti kriterijus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omny: 26 lapkričio 2008 - 20:24
Kažkaip praleidau internete dar vieną senesnį (dar 2005 m.) straipsnelį "Teisingas" vežimėlis ( http://www.mamoszurn...i...17&Itemid=0 ). Ypač man patiko "nešioklės-vokelio su rankenomis" pavadinimas - vaiknešėlis thumbup.gif Tiesa, manyčiau šiame straipsnely universaliais vadinami ir universalūs vežimėliai ir vežimėliai-transformeriai. g.gif Čia atrasite kiek papildomų smulkmenų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį besirenkant vežimėlį. bye1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knatalja: 26 lapkričio 2008 - 21:02
Pagrindinis kriterijus renkantis vezimeli man buvo erdvus ir ilgas lopsys, kad kuo ilgiau galeciau migdyti lauke. Dabar 1,4 men ir visa dar miegam lauke, tik jau nebeilgai ax.gif Dar svarbu buvo, kad butu dideli ratai, be vargo per sniega/smeli vaziuoja.
=4 ratai, nes man jis stabilesnis, negu 3ratis;
=perverciama rankena,
=apsaugos
=spalva, rinkausi pilka su salotine, kad nebutu labai teplus mirksiukas.gif

Jis sunkokas, bet kai man neaktualus nesiojimas laiptais ar lifto dydis, tai nekreipiau i tai jokio demesio mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2008 11 26, 23:14)
Pagrindinis kriterijus renkantis vezimeli man buvo erdvus ir ilgas lopsys, kad kuo ilgiau galeciau migdyti lauke. Dabar 1,4 men ir visa dar miegam lauke, tik jau nebeilgai  ax.gif  Dar svarbu buvo, kad  butu dideli ratai, be vargo per sniega/smeli vaziuoja.
=4 ratai, nes man jis stabilesnis, negu 3ratis;
=perverciama rankena,
=apsaugos
=spalva, rinkausi pilka su salotine, kad nebutu labai teplus  mirksiukas.gif

Jis sunkokas, bet kai man neaktualus nesiojimas laiptais ar lifto dydis, tai nekreipiau i tai jokio demesio  mirksiukas.gif

Ačiū, kad pasidalinai savo pasirinkimu 4u.gif
Gal galėtum papildyti jį? Kažkaip daug klausimėlių atsirado... g.gif Tikiuosi neišvarginsiu ax.gif
* Vežimėlis universalus ar tansformeris? Kokia firma ir modelis? Naujas ar "dėvėtas"?
* Koks lopšio plotis-ilgis? Koks maždaug svoris?
* Ar ratai pripučiami? Visi fiksuoti ar priekiniai besisukantis?
* Miegat lauke - ar vežimėlis šiltas, ar dar įdedat į vokelį, suviniuojat į užklotėlį? Kodėl nebeilgai miegosit?

Bijau unsure.gif jau ir daugiau klausti hihihi.gif Ir taip nemažai. Labai tikiuosi, kad atsakysi, mums tai labai praverstų. Ir nesivaržyk, jei vežimėlis nemadingos firmos ar "dėvėtas". Tiesiog norėtusi sužinoti daugiau. ax.gif

P.S. Spalva irgi lemiantis kriterijus, ir man. Ypač pilka-salotinė mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(boruzzze @ 2008 11 25, 11:20)
ka patarsit?  ax.gif

As tokios nuomones, kad vaikas, ypac maziukas turi miegot ant kieto dugno, o sportinukai: nors ir yra gulima padetis, bet tikrai neligu. Mums 5 men. i lopsiuka netelpam ir dabar tikrai nezinau ka daryt, nes tikrai noreciau migdyt vaika dar visa ziema lopsy...

QUOTE(mafiene @ 2008 11 26, 14:01)
Man patinka X-Lander vezimeliai universalai, keturaciai, bet tik tiek, kad kainyte kandziojasi  doh.gif  Vyrui parodziau, tai jis sako ok, i kaina neziurek  doh.gif bet tesiu paieskas toliau... Reikes pradeti vaziuoti parduotuves ir realiai juos"paciupineti", o tai internete prisiziuri, bet realiai vel buna kitaip.

na man jie nebrangus ir del to nupirkom, del ko dabar gailiuosiu, reikejo ieskot ko ilgesni lopsi...
+ man netinka 3in1, del to kad i kedute vaikas tilpo iki 3 men. doh.gif

QUOTE(mergina05 @ 2008 11 26, 14:25)
taip aš turiu maxi cosi mura, sportinuke pilnai gulima padetis yra (atsilenkia pilnai nugarele ir askirai reguliuojasi pakojukas),
mafiene x-landerio atsisakėm dėl to, kad: mažas lopšys, sportinuke nesikeičia sėdynės padėtis, t.y. vaikas jame važiuotų tik į priekį...aš nelabai įsivaizduoju kaip galima taip važiuoti su kokiu 6-7 mėn vaiku  g.gif bent jau aš važiuodama su sportinuku norėsiu matyti ką mano vaikas veikia smile.gif

sakot atsilenkia g.gif reikes paziuret, tik kad jis labai sunkus? ar susideda kaip? lengvai??
Atsakyti
QUOTE(knatalja @ 2008 11 27, 09:44)
Ačiū, kad pasidalinai savo pasirinkimu  4u.gif
Gal galėtum papildyti jį? Kažkaip daug klausimėlių atsirado...  g.gif Tikiuosi neišvarginsiu  ax.gif
* Vežimėlis universalus ar tansformeris? Kokia firma ir modelis? Naujas ar "dėvėtas"?
* Koks lopšio plotis-ilgis? Koks maždaug svoris?
* Ar ratai pripučiami? Visi fiksuoti ar priekiniai besisukantis?
* Miegat lauke - ar vežimėlis šiltas, ar dar įdedat į vokelį, suviniuojat į užklotėlį? Kodėl nebeilgai miegosit?

Bijau  unsure.gif jau ir daugiau klausti hihihi.gif Ir taip nemažai. Labai tikiuosi, kad atsakysi, mums tai labai praverstų. Ir nesivaržyk, jei vežimėlis nemadingos firmos ar "dėvėtas". Tiesiog norėtusi sužinoti daugiau.  ax.gif

P.S. Spalva irgi lemiantis kriterijus, ir man. Ypač pilka-salotinė  mirksiukas.gif

Man pvz spalva giliai dzin biggrin.gif na, gal oranžinio su rūžavais taškučiais ir nenorėčiau biggrin.gif

dabar pas mus bus toks
user posted image
Ratai pripučiami, priekinis fiksuojasi. Galima keisti padėtį į mamą ar nuo mamos. Būda mažinasi/didinasi. NUgarėlė reguliuojasi geležiukais, fiksuotos nugarėlės padėtys.

Pirmagimis važinėjo su tokiu
user posted image
user posted image
lopšiukas išimamas toks
user posted image

fantastiškas vežimas, nors priekinis ratas nesisukiojo ir buvo gan sunkus. Ieškodama vežimo antrajam, dairiausi bent jau panašaus. Pirmasis gimė spalio gale, tai vežime žiemą pravaikščiodavom ir po 3-4 val lauke. Nesušąlo. Vėjas neperpūtė. Vėliau transformavom į sportinuką. Deja, subyrėjo vieno rato detalė (pavadinkim a la guoliu), pataisyt nebebuvo įmanoma. Pirkom ne naują (puseserė išaugo, tad perėmėm), lenkų gamybos, tai ne koks firminis. Naujas toks tada kainavo 550lt. Važinėjau ir džiaugiaus - kaip tankas per visur. Ant šono dar Jeep parašyta buvo, tai taip ir vadindavom. Kartą pradūriau padangą, nuvariau į padangų montavimą ir paprašiau, kad prakiurusią džipo padangą sulopytų. Reikėjo matyti meistrų veidus, kai mano džipą pamatė hihihi.gif

Tai pirkom tokį.
user posted image
Prasikeikiau. Daugiau nepirkčiau ir priešui nesiūlyčiau. Su važinėjimu viskas gerai, bet tie nugarėlei reguliuot šniūreliai yra totalus pravalas. Nors jį galima pirkti su tuo išimamu lopšiuku, leliukui išvis nepirkčiau schmoll.gif na, mokėjom tik 129lt, pirkom Jonely, tai negaila buvo. Juolab, kad atvažinėjom kažkur mažiau nei metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isila: 28 lapkričio 2008 - 21:30
aciu merginos u patarimus 4u.gif
nu kadangi savos masinos neturiu, dalinuosu su vyru, tai man tas variantas, kad palikti masinoj vezimuka - atkrenta ax.gif
taip kad tikrai su jusu pagalba isitikinau, jog pirksiu su lopsiuku rolleyes.gif siaip man lopsiukai kazkaip siltesni - neprapuciami vejo atrodo rolleyes.gif beto, tikiuosi tilpsim i ji iki minimaliai iki 4 menesiuku, tai atejant vasarelei uzteks ir sportinuko, o jam bus laiko ir veliau pasizvalgyti, jeigu nemiegos tokiam sportinuke, koki pirktume drauge su lopsiuku rolleyes.gif

QUOTE(Isila @ 2008 11 28, 22:29)
. Reikėjo matyti meistrų veidus, kai mano džipą pamatė :

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Drambliuk @ 2008 11 28, 16:06)
sakot atsilenkia  g.gif  reikes paziuret, tik kad jis labai sunkus? ar susideda kaip? lengvai??

ateikit i maxi cosi vezimuku temele,ten ne tik as viena atsakysiu i jusu klausimus, cia jau bijau rasyt, dar vel ka nors nuliudinsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
sakykit kaip ta pilnai gulima padetis? na pas mane neva pilnai gulima, bet kad vistiek nelygu sikniukas ikrites... tai ar leliukui tinkama , nes pirkom irgi be lopsiuko, dabar sakau gal negerai
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2008 12 03, 23:30)
sakykit kaip ta pilnai gulima padetis? na pas mane neva pilnai gulima, bet kad vistiek nelygu sikniukas ikrites... tai ar leliukui tinkama , nes pirkom irgi be lopsiuko, dabar sakau gal negerai

leliukas turi gulėti tiesiai kaip ant lentos.
man keista kaip mamos sumastot pirkt neva gulimu padeciu vezimukus ir guldyt i juos naujagimius doh.gif net minciu tokiu nebuvo, tik lopsys ir viskas...o gal as cia viena durna blink.gif
Atsakyti