Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(prieblanda @ 2008 01 03, 15:46)
Ai, dar reikia įnešti pataisėlę: paskolą būstui įsigyti imčiau tik tada, jei mėnesinė įmoka bankui sudarytų ne daugiau nei 1/3 mano pajamų. Aišku, čia kalba apie vidutiniškai uždirbančius, o ne 8000Lt į rankas  ax.gif

tai jus turit savo busta?ar neketinat nuomotis visa laika. mes tai ieskom dabar naujo buto ir pavasari planuojam imti paskola, nes jam vis tiek nesutaupysim
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 01 04, 14:38)
tai jus turit savo busta?ar neketinat nuomotis visa laika. mes tai ieskom dabar naujo buto ir pavasari planuojam imti paskola, nes jam vis tiek nesutaupysim

Neturim, bet ir nenuomojam biggrin.gif gyvenam pas tėvus name, o mūsų namas stovi kieme, bet jį reikia įrengti rolleyes.gif Pradinės investicijos laukia nemažos, o paskui bus galima apsieiti ir su mažesnėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 01 04, 15:51)
Neturim, bet ir nenuomojam  biggrin.gif  gyvenam pas tėvus name, o mūsų namas stovi kieme, bet jį reikia įrengti  rolleyes.gif  Pradinės investicijos laukia nemažos, o paskui bus galima apsieiti ir su mažesnėm  ax.gif

tai jums gerai, musu kitokia situacija doh.gif
Atsakyti
As neisivaizduoju kaip taupyti nes nezinau ka galima butu pagaminti valgyti kad butu skanu ir ir pigei labai daug pinigu paliekam vien maist nes vis nori skanei pasidaryti valgyti i kavines nevaikstom visada valgo tik namie bet kas is to vistiek daug pingu issileidziam blush2.gif doh.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif O kam dabar lengvai? lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš nuo sausio 1 registruoju viską www.balansas.lt, bet nežinau ar tai labai padės mastau.gif man labiau padeda iš anksto apgalvoti ko reikai ir ko nereikia rolleyes.gif Dar vienas naujausias "atradimas": jei einu, pvz., maisto, tai nusistatau, kad galiu išleisti, tarkim, 50 Lt, tai visą laiką tenka mintyse skaičiuoti, o tai darau ne itin gerai, dėl to apvalinu, kol galiausiai prie kasos paaiškėja, kad išleidau mažiau nei 50 Lt thumbup.gif
Atsakyti
prieblanda, saunuole thumbup.gif man ati gerai tauposi, kai tokie salciai ir niekur negaliu eit su mazule, jei kokios duonos, batono reik, vyras tik vakare nulekia i parduotuve thumbup.gif didysis apsipirkimas savaitgali
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 01 07, 20:54)
Aš nuo sausio 1 registruoju viską www.balansas.lt, bet nežinau ar tai labai padės mastau.gif  man labiau padeda iš anksto apgalvoti ko reikai ir ko nereikia  rolleyes.gif  Dar vienas naujausias "atradimas": jei einu, pvz., maisto, tai nusistatau, kad galiu išleisti, tarkim, 50 Lt, tai visą laiką tenka mintyse skaičiuoti, o tai darau ne itin gerai, dėl to apvalinu, kol galiausiai prie kasos paaiškėja, kad išleidau mažiau nei 50 Lt  thumbup.gif

kai vyras pries 3 ar 4 metus pradejo vest musu buhalterija ir as ziurejau pesimistiskai. Nesupratau kam to reikia juk atrodo ir taip mazai leidzavom sau. bet kai po keletos mensiu atsisedau ir patirinejau islaidas paaiskejo kad labai net nemazai pinigu iesina ant visokiu mazmaziu kuriu per menesi prisiperki nemazai uz tai ir sumele susidaro kaip ir maistui nueini ir cia suriukas cia sausainukas cia saldainukas vienas antras tecias prie kasos kramtoske sokoladas ir ttt gale menesio kai pamati akys isoksta o nafik cia reikejo tu sudeliuku.
as dabar laikausi tokios taktikos kai ka perku , nesvarbu ar tai maistas ar tai daigtas, visada 10 sykiu pergalvoju ar tikrai man reikia ar negaliu apseiti ir niekda neperku taip staiga sugalvojau ir imu. grieztai pagal sarasa kuris namie gerai apgalvotas.
Atsakyti
QUOTE(Sirduliuke @ 2008 01 08, 12:48)
kai vyras pries 3 ar 4 metus pradejo vest musu buhalterija ir as ziurejau pesimistiskai. Nesupratau kam to reikia juk atrodo ir taip mazai leidzavom sau. bet kai po keletos mensiu atsisedau ir patirinejau islaidas paaiskejo kad labai net nemazai pinigu iesina ant visokiu mazmaziu kuriu per menesi prisiperki nemazai uz tai ir sumele susidaro kaip ir maistui nueini ir cia suriukas cia sausainukas cia saldainukas vienas antras tecias prie kasos kramtoske sokoladas ir ttt gale menesio kai pamati akys isoksta o nafik cia reikejo tu sudeliuku.
as dabar laikausi tokios taktikos kai ka perku , nesvarbu ar tai maistas ar tai daigtas, visada 10 sykiu pergalvoju ar tikrai man reikia ar negaliu apseiti ir niekda neperku taip staiga sugalvojau ir imu. grieztai pagal sarasa kuris namie gerai apgalvotas.

Nu matai, aš jau ne kartą tas buhalterijas vedžiau ir žinau kur pinigai nukeliauna. Ale bėda ta, kad jie vis tiek nukeliauna biggrin.gif Dėl to mane dabar domina KAIP PADARYTI, kad nenukeliautų. Sąrašiukas jau išmėgintas daiktas ir tikrai padeda thumbup.gif Bet perteklius piniginėje sąrašiuką neretai pakoreguoja papildomais pirkiniais doh.gif
Išvada: reikia kombinuoti visus metodus, nes vieno stebuklingo nėra, bet visi kartu duoda neblogų rezultatų thumbup.gif
Atsakyti
as dar prie visko taikau vokeliu sistema.
TAI YRA kas menesi i skirtingus vokelius dedu pvz po 25 lt kas menesi masinos draudimui (iskirstau tiesiog suma per 12 menesiu)
Masinos remontui kas menesi 50lt kurui 300lt jei lieka perdedu i remonta masinos .
oMaistui tai sakyciau nusistatytk riba kiek gali skirti ir vesdama buhalteri matysi kokia padetis ir jei tikrai nenoresi virsyti limito stengsies net ir tu laisvu pinigu piniginej neisleisti nes tikslas ir yra sutilpti i kazkokia tai suma.
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2008 01 03, 08:50)
as dabar ipratau daryti visokius troskinius orkaiteje. dedu bulviu sluoksni, paskui mesos sluoksni su prieskoniais, paskui visokiu darzoviu ir ant virsaus patarkuoju surio. nerealiai skanu, tik deja visiskai netaupu, nes brangusis pasiruoses suvalgyti viska... Cia patogu, kad nereikia nieko galvoti, sudedi viska greitai, ikisi i orkaite, ir eini tv paziureti smile.gif

kažin kiek kainuoja kaitinti orkaitę valandą? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2008 01 08, 15:52)
kažin kiek kainuoja kaitinti orkaitę valandą?  unsure.gif

Radau orkaitę, kur elektros sunaudojimas matosi. Grubiai būtų 1 kWh, tai +- 30 centų unsure.gif Jeigu gerai skaičiuoju biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti