Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(_agnute_ @ 2008 11 24, 18:26)
lazda turi 2 galus smile.gifdėl tokių vietų kur kortele atsiskaityti negalima-sutinku, sutaupai,  bet parduotuvėse atsiskaitinėdamas kortele net nepajauti kaip daugi išleidi ir išvis kiek išleidi blush2.gif

ot būtent. aš visada mintyse skaičiuoju kiek išleidžiu su kortele, bet galiausiai vis tiek paaiškėja, kad sąskaitoj būna likę geroooooookai mažiau, nei skaičiavau biggrin.gif doh.gif dabar stengiuosi tik grynais atsiskaitinėt ir stambesnėm kupiūrom atsiskaitinėti, nes gaila leist biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 11 24, 19:49)
ot būtent. aš visada mintyse skaičiuoju kiek išleidžiu su kortele, bet galiausiai vis tiek paaiškėja, kad sąskaitoj būna likę geroooooookai mažiau, nei skaičiavau biggrin.gif  doh.gif  dabar stengiuosi tik grynais atsiskaitinėt ir stambesnėm kupiūrom atsiskaitinėti, nes gaila leist biggrin.gif

visai kaip ir aš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 11 24, 18:23)
PC uzdavinys is musu kuo daugiau ispesti, todel geriau apsiprekinti mazesnej parduotuvej.
O labiausiai man sutaupyti (arba neisleisti) padeda atsiskaitymas mokejimo kortele. Ne visos parduotuves jas priima, nekalbant apie visokius kioskus ir tt. Buna, kad nori pvz atsigert, paziuri, kad piniginej turi 10 litu, eini iki spaudos kiosko, nusiperki kolos, dar snikersa koki nu ir orbit. Jau 10Lt nera. O jei piniginej nera litu, tai ir neperki. buna, kad taip ir koki 100 kita sutaupai.

drinks_cheers.gif pilnai sutinku , o ypač kai eini su vaikasi o saldumynai ir žaislai matomiausioje vietoje doh.gif

va ir man su kortele kai atsiskaitinėji nepasijaučia kaip pinigai dingsta, o kai turi Lt piniginėje kažkaip gaila leisti biggrin.gif

QUOTE(prieblanda @ 2008 11 24, 18:49)
ot būtent. aš visada mintyse skaičiuoju kiek išleidžiu su kortele, bet galiausiai vis tiek paaiškėja, kad sąskaitoj būna likę geroooooookai mažiau, nei skaičiavau biggrin.gif  doh.gif  dabar stengiuosi tik grynais atsiskaitinėt ir stambesnėm kupiūrom atsiskaitinėti, nes gaila leist biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
kazin kodel man ju negaila leisti doh.gif tik kai beturiu kokius 20 lt, tuomet gaila pasidaro blink.gif
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 11 24, 20:23)
PC uzdavinys is musu kuo daugiau ispesti, todel geriau apsiprekinti mazesnej parduotuvej.
O labiausiai man sutaupyti (arba neisleisti) padeda atsiskaitymas mokejimo kortele. Ne visos parduotuves jas priima, nekalbant apie visokius kioskus ir tt. Buna, kad nori pvz atsigert, paziuri, kad piniginej turi 10 litu, eini iki spaudos kiosko, nusiperki kolos, dar snikersa koki nu ir orbit. Jau 10Lt nera. O jei piniginej nera litu, tai ir neperki. buna, kad taip ir koki 100 kita sutaupai.

bet jeigu neturi grynu...o vaikas uzsimano LABAI LABAI gerti, is kiosko nusipirkt negali, taigi tenka eit i PC. tada vaikas uzsimano NE TIK gerti, o ir mamule kokiu a"AKCIJU"uzmato...ir kreditine patusteja ohoho blink.gif
as visad moku tik grynais kad galeciau skaiciuot...dazniausiai i PC vaziuoju su sarasu ir prie AKCIJU, jei tu prekiu sarase nera, net nesustoju... ax.gif
Atsakyti
O man atvirkštinis efektas, gaila iš kortelės pinigus leisti ir aplamai, stengiuosi kuo mažiau grynųjų nešiotis, nes jie labai greitai ištirpsta, o nieko doro nenusiperku, tik žiūri, kad jau jų nėra doh.gif
Man labiau pasiteisina dideli maisto užpirkimai, nei kasdien apsipirkinėti. Kai savaitei perki, tai perki tik, kas būtina, nes labai skaičiuoji. Žinoma, su mažais vaikais tai toks variantas schmoll.gif ir aplamai neįsivaizduoju, pvz., kaip mano duktė su trim vaikais sugeba ne tik išsimaitinti, bet ir apsirengti ir dar kai ką nusipirkti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 25, 10:17)
ir aplamai neįsivaizduoju, pvz., kaip mano duktė su trim vaikais sugeba ne tik išsimaitinti, bet ir apsirengti ir dar kai ką nusipirkti  blink.gif

o cia su kokiom pajamom tie sugebejimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 25, 08:17)
O man atvirkštinis efektas, gaila iš kortelės pinigus leisti ir aplamai, stengiuosi kuo mažiau grynųjų nešiotis, nes jie labai greitai ištirpsta, o nieko doro nenusiperku, tik žiūri, kad jau jų nėra  doh.gif
Man labiau pasiteisina dideli maisto užpirkimai, nei kasdien apsipirkinėti. Kai savaitei perki, tai perki tik, kas būtina, nes labai skaičiuoji. Žinoma, su mažais vaikais tai toks variantas  schmoll.gif  ir aplamai neįsivaizduoju, pvz., kaip mano duktė su trim vaikais sugeba ne tik išsimaitinti, bet ir apsirengti ir dar kai ką nusipirkti  blink.gif

aš bandau dabar savaitei apsipirkt, bet niekaip nepavyksta doh.gif vis užmirštu ką nors, nors su sąrašėliu po parduotuvę šliaužioju, bet kažkaip savaitės bėgyje mes tai to, tai ano pritrūkstam. ir kiekvieną savaitę vis kitko doh.gif pvz., vieną savaitę labai daug batono suvalgom, kitą žiūrėk sūris ir dešra metrais eina, trečią pienas ar jogurtas kibirais doh.gif vienžo pas mumis problema ta, kad ne visada norim valgyti tai, kas suplanuota blush2.gif
gal kas turit idėjų kaip tai išspręst? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 11 25, 10:30)
aš bandau dabar savaitei apsipirkt, bet niekaip nepavyksta  doh.gif  vis užmirštu ką nors, nors su sąrašėliu po parduotuvę šliaužioju, bet kažkaip savaitės bėgyje mes tai to, tai ano pritrūkstam. ir kiekvieną savaitę vis kitko  doh.gif  pvz., vieną savaitę labai daug batono suvalgom, kitą žiūrėk sūris ir dešra metrais eina, trečią pienas ar jogurtas kibirais  doh.gif  vienžo pas mumis problema ta, kad ne visada norim valgyti tai, kas suplanuota  blush2.gif
gal kas turit idėjų kaip tai išspręst?  unsure.gif

ir pas mus tas pats...nesinori visada to paties...kartais susiplanuoji, o pasirodo, kad visia nenori...paprasciausiai reik ismokt PC nueit tik prie tos lentynos, kas yra reikalinga...pro zodzius AKCIJA reikia praeiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfija @ 2008 11 25, 08:42)
ir pas mus tas pats...nesinori visada to paties...kartais susiplanuoji, o pasirodo, kad visia nenori...paprasciausiai reik ismokt PC nueit tik prie tos lentynos, kas yra reikalinga...pro zodzius AKCIJA reikia praeiti ax.gif

ai, pro akcijas aš paprastai nesunkiai praeinu. nebent tai yra kažkokie naudojami dalykai, kurių ne už ilgo prisireiks, pvz., skalbimo milteliai. na, kartais būna dalykų, kuriuos ketinu nusipirkti, bet ilgai neperku, nes nerandu už man priimtiną kainą, taip buvo su rankšluosčiais, o va praeitą savaitę Norfoj radau net už labai priimtiną kainą (akcija buvo biggrin.gif ), patiko išvaizda ir kokybė, o už 4 ranšluosčius kūnui (2 didžiausių dydžių) sumokėjau ~20 Lt rolleyes.gif
dabar tokių pirkinių, kur noriu, bet nerandu už man priimtiną kainą, sąraše yra tokie druskos ir pipirų malūnėliai blush2.gif

šiuo metu dar man akcijoms labai padeda atsispirti tai, jog neturim savo namų ir vietos visokiems daiktams laikyti, tai esu tiesiog priversta nepirkti, nes vis tiek žinau, kad nebus kur padėt doh.gif
dar pramokau prieš pirkdama pagalvoti, ar tikrai man to daikto reikia, o gal panaudosiu kartą ar du ir tuomet liks numestas kampe gulėt.
ir taip, mažesnėse parduotuvėse tikrai išeina pigiau lankytis good.gif aš dažniausiai apsipirkinėju nedidelėse vietinėse Iki, Rimi ar Norfoj, o neseniai buvau Akropolio Maximoj, tai akys apraibo prie įėjimo nuo visko. kaip moviau iš tos parduotuvės kuo greičiau lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 11 25, 08:30)
aš bandau dabar savaitei apsipirkt, bet niekaip nepavyksta  doh.gif  vis užmirštu ką nors, nors su sąrašėliu po parduotuvę šliaužioju, bet kažkaip savaitės bėgyje mes tai to, tai ano pritrūkstam. ir kiekvieną savaitę vis kitko  doh.gif  pvz., vieną savaitę labai daug batono suvalgom, kitą žiūrėk sūris ir dešra metrais eina, trečią pienas ar jogurtas kibirais  doh.gif  vienžo pas mumis problema ta, kad ne visada norim valgyti tai, kas suplanuota  blush2.gif
gal kas turit idėjų kaip tai išspręst?  unsure.gif

pas mane tas pat atrodo apsipirkai visai savaitei ir še tau kad nori tai to tai ano prireikia doh.gif
Atsakyti
ai va, dar neseniai teko pastudijuot draugės, kuri taupo ir praktikuoja vieną savaitinį apsipirkimą Maximos Bazėj, čekį. tai apakau blink.gif žmonės apsipirkę už 200 Lt, o pagrindinis maistas - sūreliai, jogurtai, džiūvėsėliai ir panašūs niekučiai blink.gif aš savaitgalį apsipirkau gal už 250 Lt, bet tai pas mus šaldytuvas lūžta nuo daržovių ir vaisių, mėsos, sūrio, dešros, dar šio bei to nupirkta. o ten peržiūrėjau čekį ir nesupratau kodėl jie tai vadina savaitės didžiuoju apsipirkimu unsure.gif
Atsakyti