Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

Norėčiau pasisakyti dėl spekuliantai.lt Ten yra daug besidominčių mėgėjų,bet yra ir tokių asų,kurie varto milijonus per daug neprakaituodami. Nespjaukit į vandenį,bet atsirinkit,kas jums reikalinga.Galiu tik pasakyti,kad temose apie fondus tų asų gal nedaug rasit,nes dažniausiai fondais užsiima mėgėjai. Geriau pasižiūrėkit temas " Rinkos pulsas","Short Term Trading Ideas for Stocks" ir pan. Kaži ar suprasit,apie ką šneka eina g.gif Prieš tai reikėtų keletą knygučių apie investavimą paskaityti 4u.gif Ir užsienio biržoje sąskaitėlę bent minimalią atsidaryti.
O dėl buto paskolos.Mano akimis,ji pati geriausia iš visų paskolų,nes duodama ilgiausiam terminui ir paprastai būna mažiausios palūkanos.Tad turint pinigų,geriau imti tokią paskolą,o savo babkes kišti kažkur kitur,kur jos galėtų procentus uždirbti.
Atsakyti
neterskit taupymo temos pokalbiai apie investavimus, tam yra si tema poster_offtopic.gif
http://www.supermama...howtopic=187099
Atsakyti
tik noreciau paskutine pastaba apie investavima...visi duoda daug patarimu, visi labai protingi, bet jei nuspresite ieskotis patarimo del investavimo, kreipkites i zmogu kuris turi bent 10kartu daugiau nei jus, tokio zmogaus patarimo jau galima klausyti...

ar beliko norinciu taupyti? smile.gif as kazkaip pastebejau, kad nors alga padidejo, pinigu kazkaip daugiau nelieka verysad.gif o taip noretusi pasitaupyti daugiau...
Atsakyti
Pameginsiu apie taupyma, arba is kur pas mane "lieka" investavimui.

Temoje maciau prabego taupancios lemputes.
Briliux ir panasus Lenku, kinieciu gaminiai savu laiku buvo nuo 3 ... iki 9 Lt. (Senukai teikdavo 6 men. garantijas, dabar garantija baigiasi isejus is parduotuves)
naudojant sias lemputes naudojimo laikas 3-9 menesiai. Mazutes 9-15 W lemputes laiko ilgai, sios pas mane naudojamos koridoriuose, arba ten kur butu tik apsviesta, kad eidamas neuzsimustum. 20-24 W lemputes ziauriai jautrios junginejimams. Ziemos periode 17:00 ijungei, o kada jau isjungi - tada, tuo tarpu vasaros sezone - ju panaudojimas nedidelis. Sios lemputes praktiskai atlaiko viena ziema. Kinietiskos ir lievos lemputes turi negrazu sviesos spektra. Perejau i Philips, bet ... patikimumas liko toks pat, kaip ir lenkisku, o kaina ... pakilo.
Realybeje, jei lempute kainuoja daugiau 10 Lt ir 2-3 is eiles perdega greiciau nei per 6 menesius, vadinas apturejome nuostolius, ir i ta firma nebeziuriu - elektros sunaudojimas + taupanti lempute kainavo daugiau nei paprasta kaitrine lempute + elektros sunaudojimas.
Taip pat ... megstu paziureti kas ten viduje ir nebijau paimti lituokli i rankas. (hobi)
kartais pavyksta "prikelti".

Pas mane is 3 perdegusiu viena perdega "neatsipirkusi". daznai zvejojiu sias lemputes per ispardavimus - po 3-5 Lt. Taip pat, jei perkat brangesnes ir su garantija, geriau jas pirkti rudeni, nes per ziema didelis vartojimas, garantija paprastai 6 menesiai - jei "fufliakas" pasikeisite, vasara ... prabegs ir rudeni bus pasibaigusi garantija.
I firmines - Osram ir t.t. 20 Lt ir brangesnes nesidairau is vis ... Atsipirkimo laikas gaunasi ziauriai jau nerealus.

Dvieju tarifu elektros skaitliukas. Ir gerai, ir nea.
Blogai tame, kad persikelia gyvenimas i nakti, ir savaitgalius.
Pakeiciau skalbenke is paprastesnes i protingesne - programuojama laike. (sunku pasakyti, kada atsipirks skalbiankes "laiko" funkcija - skirtumas apie 300 Lt.)
Indaplove liko tokia pat, kokia buvo, dazniausiai paleidziu 6:00 ryte. (keliuosi tuo laiku). beda tik, kad ziemos sezone elektra "verciasi" 7:00 gaunasi 15 min. persidengimas.

taip pat ... ziauru, bet ... senoji skalbianke Philips buvo geresne - sunaudodavo daugiau vandens, bet isskalaudavo geriau. Dabar - tenka skrupulingai ziureti, kad skalbimo milteliu nepripiltum ryskiai per daug. Todel nekeiciu savo senosios indaploves (Balay) - naudoja daug vandens, bet ... nuplauna muila nuo indu. (Teko dirbti naujoje ringuvoje - "buves kauno muilas" - dauguma skalbimo priemoniu nusiplauna tik po 3-6 karto)

Blogiausia tai, kai svenciu dienos ikrenta i savaites viduri ... tada jau moki brangiai, nes sedi namie, ziuri TV ir pan.
Elektros sunaudojimas 50:50, grubiai tauposi 5-10 Lt/men. Aisku, tai priklauso nuo jusu poreikiu ir seimos dydzio.

Fantazijos apie saldytuvus A klases ir pan. - Cia daugiau triukas, nei realybe.
Pameginkit pereiti per parduotuve ir paziureti - tik Snaige raso apie nedideles sanaudas, kiti - Samsung, Beko, Bosh ir panasus gamintojai lyginant su Snaige - el. sanaudos beveik dvigubos. Logiskai mastant - arba viena puse "per daug uzkele sanaudas", arba kita puse "per daug sumazino sanaudas".

Nu ir dar TV, kompai.
Tam kad ant teliko veiktu distancinis -> sunaudojama 5W -> 5 * 24 valandu* 365 paru = 43800 W/per valanda, arba 43.8 kWh. padauginkim is 0.3 Lt = 13 Lt. Namuose vaikams esu prisakes - nenaudojat TV, DVD - isjunkit.
Kompai ... tur but pats didziausias elektros rijikas - 300-400W/valandai. Vaikams leidziu "zaisti" po valanda - dvi i diena. 300*4 = 1.2 kw * 30 = 36 kwh

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:09)
Pameginsiu apie taupyma, arba is kur pas mane "lieka" investavimui.

va cia jau i tema 4u.gif
man buvo pasiseke senukuose nusipikrti tu elektra taupanciu lempuciu, tai jau 2 metus neperdega bigsmile.gif
vienam bute turejau vientarifi skaitliuka, dabar turiu dvitarifi, skirtumo kazkaip nepajauciau g.gif
kompas tikrai labai daug naudoja, ypac, kaip man kazkas aiskino, monitorius, tai jei siunciuos koki filma, tai monitoriu isjungiu lotuliukas.gif nezinau, ar tikrai tiesa, bet elektros sutaupau - tikrai maziau moket reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 08 02, 08:36)
Ir užsienio biržoje sąskaitėlę bent minimalią atsidaryti.
O dėl buto paskolos.Mano akimis,ji pati geriausia iš visų paskolų,nes duodama ilgiausiam terminui ir paprastai būna mažiausios palūkanos.Tad turint pinigų,geriau imti tokią paskolą,o savo babkes kišti kažkur kitur,kur jos galėtų procentus uždirbti.


Del uzsienio - nelyskim per giliai ...
Pabaltijyje investuoji i akcijas, uzsienyje - i fondus.
Visko zinoti neimanoma, reaguoti neimanoma.

o pasirinkimas: paskola ar investavimas i taupymo tema papuola ?

parodyciau skaiciais, kas yra kas, arba, kaip per 7 metus uzkalti milijona ... "ant popieriaus".

Vilniaus banko 60 min. konsultantai pas mane sedejo "apake" ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 02 rugpjūčio 2007 - 08:20
o jus taupot kokiam nors konkreciam tikslui? manau, kad toks taupymo budas ko gero geriausias...gal reikia padaryti kaip kitose temose - kiekviena ar kiekvienas, pasiruoses taupyti, tegu paraso savo tiksla ir laika tam tikslui pasiekti, mana taip butu konkreciau...kas kazkiek laiko butu galima realiai patikrinti kaip sekasi, tarkim kiek % tikslo jau pasiekta, patarti vieni kitiems, kaip geriau tai daryti...
Atsakyti
Taupymo (investavimo) tikslas - finansine laisve.

As tai suprantu: kai mano investicine graza virsys mano protingas islaidas.
Siandien dienai, jei gyvenciau vienas, tikslas butu pasiektas, seimai dar ... truksta.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 08:19)

parodyciau skaiciais, kas yra kas, arba, kaip per 7 metus uzkalti milijona ... "ant popieriaus".

Vilniaus banko 60 min. konsultantai pas mane sedejo "apake" ...

Tavo patarimai butu labai vertingi, jei juos galetumei parasyti investavimo forume wink.gif
Atsakyti
vat pasiskaiciavau savo tiksla smile.gif iki 2010.01.01 tureti 100investiciniu fondu vienetu...siai dienai turiu 8,63; liko 91,37vnt. Tam man reikia sutaupyti 696 Lt/men (nors ivertinus, kad ju kaina kyla, veliau ko gero tektu daugiau sutaupyti, bet manau, kad ir pajamos turetu isaugti) smile.gif manau, kad truputi pasistengus tikrai imanoma tiek sutaupyti...kai kuriais menesiais netgi daugiau...meginsiu ax.gif
Jungiasi kas nors prie taupymo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 08:19)

o pasirinkimas: paskola ar investavimas i taupymo tema papuola ?

parodyciau skaiciais, kas yra kas, arba, kaip per 7 metus uzkalti milijona ... "ant popieriaus".



Jei nesunku, gal gali pateikti skaičiavimus. Apie užaugantį milijoną daug kartų girdėjau, bet skaičiavimų nemačiau. Labai smalsu pasidarė biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2007 08 02, 09:48)
Jei nesunku, gal gali pateikti skaičiavimus. Apie užaugantį milijoną daug kartų girdėjau, bet skaičiavimų nemačiau. Labai smalsu pasidarė  biggrin.gif .

inverstavimo temoje protest.gif
Atsakyti