Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 06, 20:46)
Na sita zinau, kad nebus tokie kaip motininis. Bet kaip suprasti? Bus kita spalva? (Dar idomiau  bigsmile.gif ) ar nebus kompaktine, ar dar kas nors  g.gif ?

Jei aš teisingai supantu tai gali būt būtent nekompaktinė, kitos spalvos, mažesniais žiedais, ar paprasta vietoj pilnavidurės... Vienžo neišauginus ir nesužinosi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dee Dee @ 2007 09 06, 21:07)
Vienžo neišauginus ir nesužinosi...  unsure.gif

ale jau kaip idomu pasidare bigsmile.gif Butinai pabandysiu 4u.gif Tik kazkaip tai nematau tu seklyciu blush2.gif
Atsakyti
na tai su teptuku, skirtu dailei pasidarbuok. Pas mane kol nepatepliojau, tol nesidarė sėklų dėžutės, dabar gi jau yra bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 06, 21:27)
na tai su teptuku, skirtu dailei pasidarbuok. Pas mane kol nepatepliojau, tol nesidarė sėklų dėžutės, dabar gi jau yra  bigsmile.gif

blush2.gif Tai imt ziedadulkes nuo vieno ziedo ir ant kito pernest? g.gif blush2.gif Ir viskas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 06 rugsėjo 2007 - 20:45
joa, taip paprastai, tik švelniai su tuo teptuku ir jei sugalvosi kitos spalvos žiedus taip apdulkenti, tai reiktų imti kitą teptuką arba nuplaut ir pradžiovint bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 09 06, 07:33)
Ar tos kompaktinės  yra kažkokia speciali  rūšis? kažkaip galvojau, kad kompaktinėmis vadinamos visos nesvyrančios. Bet žiūriu čia jūsų kompaktinės tokios nedidukės ir dailios, su daug žiedų. O mano tsi išaugo vos ne medžiai, o žiedų nedaug turėjo.
Kažkada rodžiau, bet pakartosiu - čia pats gausiausias žydėjimas buvo:
user posted image

Baltos tai dar ir dabar po kokį žiedelį sukrauna, o tos rausvos daugiau kaip ir nežydėjo.
Gal aš nemoku augint, arba jos manęs nemėgsta.  g.gif

Kompaktines reikia kiekvienais metais stipriai nugenėti iki 6-10cm, kad nebūtų išstypusios ir augtų gražiu krūmeliu. Bet kad ir genėsi augs jos pagal savo pobūdį. Pas mane vienos labai augios ir dideliais žiedynais. Per šią vasarą užaugo didžiausi krūmai 40cm nuo pavasarį pridaigintos šakelės.
user posted image

Ir labai jau jos nori trąšų(kaip ir visi augantys vazonuose)-tręšiu su kas antru laistymu. Tada ir žiedukus krauna vienus po kito.

Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 09 07, 10:47)
Kompaktines reikia kiekvienais metais stipriai nugenėti iki 6-10cm, kad nebūtų išstypusios ir augtų gražiu krūmeliu. Bet kad ir genėsi augs jos pagal savo pobūdį. Pas mane vienos labai augios ir dideliais žiedynais. Per šią vasarą užaugo didžiausi krūmai 40cm nuo pavasarį pridaigintos šakelės.
user posted image

Ir labai jau jos nori trąšų(kaip ir visi augantys vazonuose)-tręšiu su kas antru laistymu. Tada ir žiedukus krauna vienus po kito.

Mano tai visos "jaunos" šiais metais auginukais pasodintos, bet vis tiek užaugo didžiulės. Jaučiu gal daugiau reikėjo genėti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 09 07, 19:40)
Mano tai visos "jaunos" šiais metais auginukais pasodintos, bet vis tiek užaugo didžiulės. Jaučiu gal daugiau reikėjo genėti.  ax.gif

Todėl kad jos tokios aukštos ir turi būti (kaip daug kas sako - senoviškos). Kompaktinės niekada neužauga aukštos - dėl to jos ir vadinamos kompaktinėmis. Tas aukštąsias reikia labiau pagenėti, tada jos stipriau šakojasi ir neauga taip greitai aukštyn, nes viršūnė būna nukirpta.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 07, 21:24)
Todėl kad jos tokios aukštos ir turi būti (kaip daug kas sako - senoviškos). Kompaktinės niekada neužauga aukštos - dėl to jos ir vadinamos kompaktinėmis. Tas aukštąsias reikia labiau pagenėti, tada jos stipriau šakojasi ir neauga taip greitai aukštyn, nes viršūnė būna nukirpta.

Ačiū, dabr supratau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 09 07, 21:13)
Ačiū, dabr supratau.  smile.gif

Dar gali būti, kad joms trūksta šviesos ax.gif Tada stypsta irgi. Šiaip vešlios ir dailios atrodo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 06, 08:48)
1. Mini binikini  biggrin.gif paziurejau ka raso ant ipakavimo  doh.gif Tikrai zemos  rolleyes.gif

2. Reiskias laikau saltai ir sviesiai pioneer.gif

uzduosiu labai kvaila klausima, bet tiek to jau irnesakyk.gif Kaip jos atrodo ziema  g.gif
Nieko tokio jei as juos ziema laistysiu karta i dvi savaites  g.gif

1.Tikrai labai fainos, tokios mazges. Cia tokios naujoviskos, ...senoviskos tai aukstos uzauga - tiesiog medziai...
2. As laikau saltai ir vesiai. Pratinu po truputi, tai nei lapu nenumeta, nei sopalvos pakeicia, taip ir zaliuoja ligi pavasario ne kiek nepakitusios. thumbup.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 06, 09:50)
Ir as turiu lauke augancias zemeje keturias svyrancias pelargonijas. Jas jauciu reikia gal jau i vazonelius persodinti, kad poto butu galima i namus nesti  g.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 09 06, 15:26)
user posted image
Ant kapu siemet auga labai grazi kompaktine pelargonija, bet pas mus priimta nenesti nieko nuo kapu, o taip gaila jos ishmeti  doh.gif  doh.gif  doh.gif

As tai persodinciau i vazonelius... ir is kapu visas susirinkciau, jei butu ka... lotuliukas.gif doh.gif juk ne nuo svetimo kapo - nuo savo...(turiu omeny savo artimuju...) cool.gif

QUOTE(Dee Dee @ 2007 09 06, 20:35)
A ten ant pakelio ne F1 užrašyta?  lens.gif Jei tai hibridas, tai surinktas sėklas pasisėjus nebūtinai sulauksi tokio pačio augalo kaip motininis  mastau.gif Tokiu atveju geriau daugint auginiais  blush2.gif

as kai serenciukus taip dauginau, tai gavosi nebe tokie grazus...išstypę tokie, tik spalva ta pati buvo. rolleyes.gif
Atsakyti
O jei as dabar tas virsunes apgenesiu ir isodinsiu daiginimui g.gif ar ne per velu g.gif
Atsakyti