Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

QUOTE(laurindre @ 2008 04 21, 10:26)
Vilties neatimu mirksiukas.gif Jos tikrai prazys, tik truputi veliau, negu namuose ar istiklintam balkone biggrin.gif

O as pati didelej nevilty, pas mane siemet labai jau nenori pelargonijos augti. Nei vesiam kambary neauga, nei ant pietines palanges schmoll.gif Dar taip nebuvo schmoll.gif Apie ziedus tai visai nekalbu, nei viena dar net nesiruosia megsti doh.gif

Klausiu antrą kartą, nes niekas neatsakė.
Pas mane pernykštės, balkone įstiklintam išbuvo visą žiemą, dabar jau leidžia uglius, žaliot pradeda, bet tokios menkos atrodo. Ką su jom dayri, kaip ten nugenėti reikia? Ir ar iš vis reikia?

Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 04 21, 12:13)
Pas mane pernykštės, balkone įstiklintam išbuvo visą žiemą, dabar jau leidžia uglius, žaliot pradeda, bet tokios menkos atrodo. Ką su jom dayri, kaip ten nugenėti reikia? Ir ar iš vis reikia?

Pas Tave svyrančios ar paprastos? Su svyrančiom didelės patirties neturiu, bet manau, kad reikia palikti 10 - 15 cm. ilgio kamblius(vienoj kavinėj pernai vasarą patyrinėjau, tai matėsi seni maždaug tokio ilgio kotai, iš kurių augo vešlios šakos). O paprastosios krūminės tai nierko nebijo, iš senų kamblių gražios atžalos auga. Aš šiemet savo bliūdą per anksti laukan išnešiau, vėjas ir saulė (o gal ir šaltukas) jas nusvilino, įnešiau į šiltnamį, užmečiau agroplėvele - auga kaip pasiutę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 04 21, 12:13)

Per mazai informacijos, todel ir neatsakem. O tu jas rudeni buvai nukarpiusi, ar palikai ir auga galuose g.gif

As saviskes rudeni nukarpiau, perziemojo jos tamsiame rusyje, bet vistiek sugebejo augti, kad ir be sviesos. Nustypusios buvo visai, ilgos, kudos. Parsinesusi i namus vel apkarpiau, tai dabar vis dar laukiu, kol uzaugs naujos sakeles, kurias nukarpysiu ir i zeme sukisiu. Dabar dar mazutes, nelabai prigyja tokios.

O tau reikia ziureti pagal situacija, gal nuotraukyte gali imesti. Tada galetume daugiau patarti. g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
ačiū už patarimus, labai padėjo 4u.gif smile.gif Pasodinau savo daigelius, laikau kambaryje ant palangės, nors balkonas įstiklintas, bet dar nutariau šilčiau palaikyti, gal ankščiau žydėti pradės g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 04 21, 15:30)
Per mazai informacijos, todel ir neatsakem. O tu jas rudeni buvai nukarpiusi, ar palikai ir auga galuose g.gif

As saviskes rudeni nukarpiau, perziemojo jos tamsiame rusyje, bet vistiek sugebejo augti, kad ir be sviesos. Nustypusios buvo visai, ilgos, kudos. Parsinesusi i namus vel apkarpiau, tai dabar vis dar laukiu, kol uzaugs naujos sakeles, kurias nukarpysiu ir i zeme sukisiu. Dabar dar mazutes, nelabai prigyja tokios.

O tau reikia ziureti pagal situacija, gal nuotraukyte gali imesti. Tada galetume daugiau patarti. g.gif

Ačiū už patarimus.
Mano svyrančios. Nieko joms nedariau rudenį. Palikau kaip buvo.
Nu žiūrėsiu, kaip čia bus su jomis.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 04 21, 14:02)
Aš šiemet savo bliūdą per anksti laukan išnešiau, vėjas ir saulė (o gal ir šaltukas) jas nusvilino, įnešiau į šiltnamį, užmečiau agroplėvele - auga kaip pasiutę lotuliukas.gif

Ar ne per salta? Pas mane daugumoj svyrancios. O ziedus ar krauna?
Gal ir man savasias jau siltnamin isbogint, bent vietos pomidorams atsirastu... g.gif

Lietuva, galetum fotke imest, geriau matytusi kokios jos ten pas tave yra. As tai pernykstes kudenas tokias nuskabiau ir i zeme sukaisiojau. Prigijo. Bet kada is ju kas bus, tai tik vienas ponas dievas zino... Ilgai jauciu reiks laukt ziedu...Bet galima grazesnes palikt toliau augt, nenuskabius tu jaunu ugliuku. Bus dvimetis augaliukas, ir manyciau, greiciau prazys. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinakristina: 21 balandžio 2008 - 21:43
neškit drąsiai į lauką, dieną, kad ir saulės nėra, jau pakankamai šilta ir joms tinka, bet tik nakčiai dar galėtumėt atgal parnešti, vakar pranešė šaltuko , savasias parnešiau ir nutariau šią savaitę daugiau nebenešiot, nes naktimis visą savaitę praneša šaltuko, kuomet praeis vėl keliausim kieman. Jūs tik jas nuolat palaistykite, patreškite ir dar aš niekuomet nelaistau šaltu vandenuku. O karpant reik nieko negailet, kuo daugiau (trumpiau) nukirpsit tuo gražesnis krūmelis formuosis.
Atsakyti
Pas mane jau savaite pelargonijos gyvena neistiklintam balkone.Buna jos ten diena nakti ir netampau ju pimyn atgal.Visai jos gerai jauciasi ten,net atsigavusios labiau ir paaugusios.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Pasiskaiciau, kad raudonu palergoniju ziedai labai byra, o as kaip tik daug raudonu prisipirkau, dabar stradalinu, kad mano balkonas bus baisus vasara, o dar plyteles balkone sviesiai zalsvos g.gif
Kaip pas kitas mergaites, ar tikrai daug byra g.gif
Papildyta:
Pas mane svyrancios.
Atsakyti
QUOTE(Zajončku @ 2008 04 22, 13:44)
Sveikutes  4u.gif

Pasiskaiciau, kad raudonu palergoniju ziedai labai byra, o as kaip tik daug raudonu prisipirkau, dabar stradalinu, kad mano balkonas bus baisus vasara, o dar plyteles balkone sviesiai zalsvos  g.gif
Kaip pas kitas mergaites, ar tikrai daug byra  g.gif
Papildyta:
Pas mane svyrancios.

Ui! Cia pas mane byra. Bet neatimkim vilties, gal pas tave kita rusis, ir visai nebyres. mirksiukas.gif

Na stai ir as isnesiau visas i siltnami. Kas bus, tas. Mazu nenusals. Nakciai agroplevele uzmesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinakristina: 22 balandžio 2008 - 17:37
nusipirkau siandien grazia palergonija ir ''uzkilo''klausimas.
ar jos megsta purskima ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Airem @ 2008 04 22, 20:32)
nusipirkau siandien grazia palergonija ir ''uzkilo''klausimas.
ar jos megsta purskima ar ne g.gif

Gali purkst jei nori, bet joms to visai nereikia. schmoll.gif Neverta saves apsisunkint.
Beje, jos geriau pernesa sausra, negu dregme. Palaikyk savaite slapiai, pamatysi kaip iskart geltonuot prades, o sausai gali laikyt ir laikyt...Visa Ispanija, Italija ant pelargoniju laikos...Ir niekas ten baisulingiausiai ju nepriziuri...
Atsakyti