Įkraunama...
Įkraunama...

Jagdterjeras

Sveiki,

mano brangusis svaigsta kaip nori jagdterjero. Tikisi ji gauti dovanu doh.gif
O as net neisivaizduoju, kas cia per suo blink.gif Zinau, kad medzioklinis. kaip supratau, nedidukas. Bet daugiau nieko nezinau apie ji sad.gif Koks charakteris ir pan? kaip su vaiku sugyvena? g.gif
Ieskojau internete bent nuotrauku pasiziuret, bet neradau verysad.gif
gal kas nors bent ka nors zinot?
Atsakyti
Tai buvo mano pats pirmas suo. Kalyte. Nediduke, tvirta, juoda su rudu siek tiek. Siaip pripazino tik viena seimininka - mano teva medziotoja. Bet su kitais elgdavosi labai draugiskai, zaisdavo ir pan. Ne kart nera urzgus ar kandus ant savu. Paskui seimininka ir i vandeni sokdavo, o griztancio laukdavo ant salo, pro langa ziuredama. Viena charakterio ypatybe mums biski uzkliuvo. I svecius tai isileisdavo visus, bet isleist nelabai. Puldavo. Labai gailejau, kai po vienos medziokles tevas jos nebeparsiveze sad.gif Greiciausiai i kokius spastus ikliuvo. Dresuojamas sunkiai. Jei jau pabegdavo, tai kol negris savo noru, tol neprisauksi.
http://www.soften.kt...a=1&KL_KODAS=54
Atsakyti
Aciu, Lija. Bent kazkiek aiskiau. Tai kad sunkiai auklejimas, nedziugina sad.gif nes greiciausiai daugiau laiko su suniuku leisciau as (namie). O brangusis su juo medzioklese dalyvautu. As ir siaip nelabai linkus suni namuose turet, visgi ne juokai - ir laiko uzima, ir islaidu butu ... doh.gif o dar kai pasakei, kad is medziokles suniukas gali ir negrizt cry.gif
Atsakyti
Del to negrizimo ir medziokles tai nesuk galvos. Mano rotveileris nusibaige nuo ligos, laika irgi, Kita jagdterjera masina suvezino. Zodziu nutikt gali daug kas ir bet kurios veisles suniui. Bet siaip jie mieli sunekai, su labai stipriu medziokles instinktu. Labai fainiai urvus kasdavo. Tik trumpa uodega matydavosi smile.gif
Atsakyti
laba diena noriu ir ash pasireikshti apie jagterjerus
pas amno senelius yra, jai jau 11 metu, atrodo kaip mazas dobermanas, shuniukas tai super, man gal kokie 7 as su juo ilgai laikop praleisdavau, ir jau shiniukui 11 metu bet mane labiau myli nei senelius nors su shuniuku budavau tik vasaromis ir savaitgaliais. zodziu super shuniukas.Tik manihskis labai nemegsta isgerusiu nevienam kaimynui buvo kelnes supleshiusi:)
Atsakyti
as tai kažkada taip pat galvojau apie maža suniuka. Pasiemiau šunų atlasą ir žiurinėjau vėisles. Labai patiko maži medžiokliniai urviniai šuniukai. Bet ju pasorodo įvairiu yra. Pradėjau domėtis, skaityti apie charakterius. Galu gale apsistojau ties valų terjero. Galvojau ir apie foksterjerą ir apie jagdterjerą. Labai patinka jų temperamentas. Bet, pasirodo, valų terjeras gali būti mažiau agresyvus. Tai dabar ruošiuosiu jau antra valų terjeriuka imti. O pirmas gyveno 15 metų. Tai kad jie dar ir ilgaamžiai.
Atsakyti
as taip pat turiu pusiau jagdterjera(mama buvo jagdterjere,tevas neaiskus).jis labai mielas sunelis,pripazista tik seimos narius, puola kitus neperspejes(jei prieis svetimas ciups uz kojos blush2.gif )ismokyti triukus galima,bet jei netycia atitruks nuo pavadelio sauk nesaukes neatbeks tol kol gerai nepalakstys doh.gif .labai saugo savo seimininkus,tikrai megsta kasti urvus,gali tai daryti istisas valandas.didziausias jo minusas,kad kai iseini pasivaikscioti,tai jam seimininkas nereikalingas,beveik nekreipia i ji demesio.mano sunelis negrynaveislis,todel ne visi bruozai kaip tikro jagdterjero. smile.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į visus urvinių medžioklinių veislių šunų (taksų, terjerų) savininkus, kurie suinteresuoti vystyti savo šunų medžioklinius sugebėjimus, o ateityje rengti lauko bandymus bei varžybas:
http://fauna.savel.o...=2485;start=0#0
Atsakyti
O šios veislės šunis laikyti lauke prie namo galima? g.gif
Atsakyti
gerai, nei ash mama, nei pilnametis, bet vis tiek sudomino sita diskusija:) norejau paziuret ka apie mano suni raso internete ir radau sita:) taigi, ka galiu pasakyt apie jagterjerus. labai mieli suniukai, kiek esu mates ir bendraves su jais. maniskiam 6 metai, bus 7 vasara. nors vedzioja tetis, ir daugiausiai su juo bendrauja mama su teciu, bet seimininku laiko mane:) rytais, jeigu miega su manim, tai neileidzia nieko i kambari:) pradeda lot, kaip cia kazhkas sake su sveciais kad neishleidzhia tai pas mane atvirkshchiai, jei ateina kas i svecius, tai labai sunkiai isileidzia, bet jei isileidzia tai labai draugishkas buna ir niekam neleidzhia prie ju prisiliest. siaip ishtikruju yra lengvai dresuojamas, tik reikia nuo puses metu amziaus dresuot:)ka cia dar. labai mielas suo, labai linxmas, draugishkas su seimos nariais. paklusnus. vat jeigu pabega tai pabega, buvo priesh pora metu pabeges, tai atsirado apie 2h nakties atsistojes ant tecio masinos priekinem letenom ir prashe kad isileistu i namus. ishtikimas labai, saugo seiminkus. nu karoch:) jei ko reikes kreipkites:) aj beje, mano suniukas yra tetis, ir kas netiki kad mazhi jagai ra apie 200g svorio tai pilna tiesa, nes ~8kg mamyte susilauke 9 suniuku, 8 ishgyveno, labai mieli tokie buvo, dar nepailgejusiais snukiukais:)))

ok, sekmes jums:)
Atsakyti
QUOTE(eglita @ 2005 11 16, 10:53)
O šios veislės šunis laikyti lauke prie namo galima? g.gif

galima:)
Atsakyti
Laba diena,

Gal atsilieps kas augina jagdterjerą.
Mano yra beveik 3 metų kalytė, vardu Tara. Pagrindinis charakterio bruožas - begalinis judrumas, nenustygimas vietoje, greitumas. Ne veltui šie šunys auginami padėti medžiotojui, nes yra geri varovai, ir sugeba net traukti lapes iš urvų...
Na mano šunytė tokių pasiekimų neturi, nes mes nemedžiojam biggrin.gif bet ji gera mūsų šeimos, o ypač mano dukrytės draugė smile.gif Jei pavyks, įdėsiu nuotrauką.

Tiesa, Tara dar neturėjo draugo, tai tikimės gal šiame skyrelyje surasime mirksiukas.gif
Atsakyti