Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN 5dalis

Su pirmu kirpo, o su antru plysau, bet vistiek geriau ir greiciau uzgijo, net keista g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2007 08 04, 16:02)
Su pirmu kirpo, o su antru plysau, bet vistiek geriau ir greiciau uzgijo, net keista g.gif

Natūralūs plyšimai visada geriau ir greičiau užgyja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simoniux @ 2007 07 30, 15:34)
Sveiki ir as noriu tarti keleta zodziu del pieno trukumo vaikui, mano vaikelis gime po cezario, pas mane priepienio buvo keli lasai (ir didziausias siaubas tai, kad vaikas neeme mano krutines), kai atnese ji po paros man, as neturejau jam ka duot valgyt. Kadangi buvau nepatyrusi, nieko negalejau padaryt. Tai misinuko man pasiule tik 5 diena pries tai su vyru buvom praktiskai nemiegoje, nes vaikas is alkio  verke ir verke. Siaip nieko blogo apie pogimdyvinio skyriaus personala blogo negaliu pasakyt, bet va kazkaip istrigo tas ju isitikinimas, kad vaikas turi valgyt tik motinos piena tai mane sunervino. Sakiau kai antra gimdysiu del viso pikto pasiimsiu misinuko, kad vaikelis nebadautu smile.gif Tai tiek.

kai mane išvežė cezariui, tai vyrui liepė iškart nupirkti mišinuko. Vaiką atvežė iškart, kai paprašiau. Tik sakiau, jei teks vėl cezarį kada turėt, tai neleisiu vaikui duot gert iš buteliuko (to pirmo karto), liepsiu vyrui prižiūrėt, tegul vaikas pakenčia arba tegul su šaukšteliu arba pipete duoda. Man labai sunkiai pienas bėgo, tai ji tingėdavo traukti, nes žinojo, kad yra lengvesnis būdas. doh.gif

QUOTE(neringuska @ 2007 07 31, 13:32)
O del antspeniu tai  thumbup.gif  dalykelis, ne tik tada kai neima kruties, bet ir kai nugriauzia, ypac pirmom dienom, nes skausmelis tai nerealus doh.gif

tai kiti vaikai kaip tik nenori tų antspenių. doh.gif

QUOTE(neringuska @ 2007 08 04, 16:02)

Gal kad antras? g.gif

QUOTE(Meila @ 2007 08 04, 16:13)
Natūralūs plyšimai visada geriau ir greičiau užgyja  mirksiukas.gif

O gydytojai taip pat galvoja? man gimdymo kursuose atvirkščiai aiškino. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(simoniux @ 2007 07 30, 15:34)
Sveiki ir as noriu tarti keleta zodziu del pieno trukumo vaikui, mano vaikelis gime po cezario, pas mane priepienio buvo keli lasai (ir didziausias siaubas tai, kad vaikas neeme mano krutines), kai atnese ji po paros man, as neturejau jam ka duot valgyt. Kadangi buvau nepatyrusi, nieko negalejau padaryt. Tai misinuko man pasiule tik 5 diena pries tai su vyru buvom praktiskai nemiegoje, nes vaikas is alkio  verke ir verke. Siaip nieko blogo apie pogimdyvinio skyriaus personala blogo negaliu pasakyt, bet va kazkaip istrigo tas ju isitikinimas, kad vaikas turi valgyt tik motinos piena tai mane sunervino. Sakiau kai antra gimdysiu del viso pikto pasiimsiu misinuko, kad vaikelis nebadautu smile.gif Tai tiek.

Mirsiu neužmiršiu, kaip visa nakty mano mažoji praklykė, kad net priešpienio normaliai nebuvo, pati net i tuoletą nueit negalėjau tik nešiojau ir supavau klykianti leliuka, o atėjusios seselės klausimėlis būdavo toks: "parodykit krūtnę" ir suspausdavo , kad pažiūrėtų jau kraujuojančius spenelius, pasirodžius lašui priešpienio, tai jai atrodydavo viskas tvarkoj, maitink pati, nors vaikas nieko neištraukia ir klykia. Bjaurus pažeminimas man pačiai, kad kažkokia 10 metų už mane jaunesnė mergaitė, man gnaibo krutinę, fui negaliu prisiminti, ir aiškina kad maitink pati . O kai šiaip netaip išprašius mišinuko, vaikas nurimęs pavalges migo penkias valandas tai tas niekam neidomu. Pasikartosiu, sušaudyčiau ten iš pogimdyvinio kai kurias už vaiko kančias. gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2007 08 02, 11:49)
Taip, sumažintos rizikos gimdymo skyrius yra tame pačiame gimdymo skyriuje, bet ten dirba tik akušerė, o gydytojas kviečiamas tik esant reikalui. Atvažiavus į GN priimamajį akušerė įvertina tavo būklę ir pasiūlo gimdyti sumažintos rizikos gimdymo skyriuje, jei nėra nėštumo komplikacijų ir jei sutinki - tavė ir tavo gimdymą prižiūri tik akušerė.
Labai aiškiai viskas aprašyta yra šio mėnesio "Tavo vaiko" žurnalo priede "Nėščia ir graži".

Mane pirmiausia apžiūrėjo gydytoja, po to liepė akušerei pasižiūrėti, ir tada pasiūlė mažos rizikos gimdymą. Ir nuo tada gydytojos nemačiau pas save gimdykloj, tik eidama į WC sutikau ją tarpdurį, belendančią iš dušo, nes po operacijos buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Baffie, bet smagu, kad galėjai gimdyti tame skyriuje. ax.gif O mane jau nuleido ant žemės, kad teks su gydytoju gimdyti, nes mano kraujospūdis per aukštas. unsure.gif
Atsakyti
Lexana ziuriu mes abi turim ta pacia beda verysad.gif pas mane taip pat kraujospudis per aukstas ir geriu vaistukus taip jau nuo 3 men nestumo ir teks gert kol pagimdysiu, bet nezinau kaip cia dar gimdysiu kiek kursuose buvau tai patare daryt epidurini kad ne taip kankinciausi ir issekciau nes tada kraujospudis dar labiau pakyla va g.gif as tai bijau truputi del to spaudima, bet labai noreciau naturaliai gimdyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiuksvan: 05 rugpjūčio 2007 - 13:04
Aš dvi dukras pagimdžiau pati, be nuskausminimo, o pakilus kraujospūdžiui jį sėkmingai reguliuoja vaistais. Tad gali nurimti - viskas bus geri ir gali nebijoti gimdyti ir be epidūro. O vaistus ir aš geriu, bet man jie ne ką tepadeda, nes viršutinis kraujospūdžio rodiklis lieka toks pat, o apatinis krenta iki 50. doh.gif Tada jaučiuosi prastai, mane pykina, jaučiuosi išsekusi ir nuvargusi, be jėgų.
Atsakyti
aciu labai lexana kazkaip nuraminai mane biskiuka nes tu juk dvi dukrytes pagimdei pati thumbup.gif na mano tas virsutinis pastoviai per aukstas, o apatinis idealus buna ant 50 bet jauciuosi gerai, bet va tas virsutinis tai kartais gasdina buna iki 140 bet tada jau guliu lovoj ir nukrenta iki 130 bet dazniausiai tai buna 130 ir daktare nieko nesako nu typo normalu, tik dar labai dziaugiuosi, kad kojos netinsta tik ranku pirstai unsure.gif tai jau nusiemiau vestuvini zieda doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baffie @ 2007 08 05, 09:32)
Mane pirmiausia apžiūrėjo gydytoja, po to liepė akušerei pasižiūrėti, ir tada pasiūlė mažos rizikos gimdymą. Ir nuo tada gydytojos nemačiau pas save gimdykloj, tik eidama į WC sutikau ją tarpdurį, belendančią iš dušo, nes po operacijos buvo mirksiukas.gif

Sveikinu susilaukus tokio grozio...
Gal gali issamiau papasakot kaip vyksta gimdymas mazos rizikos skyriuje... g.gif Vis gundausi as...Beje,kiek tokiu palatu jie turi?
Atsakyti
QUOTE(rasiuksvan @ 2007 08 05, 14:53)
aciu labai lexana kazkaip nuraminai mane biskiuka nes tu juk dvi dukrytes pagimdei pati  thumbup.gif  na mano tas virsutinis pastoviai per aukstas, o apatinis idealus buna ant 50 bet jauciuosi gerai, bet va tas virsutinis tai kartais gasdina buna iki 140 bet tada jau guliu lovoj ir nukrenta iki 130 bet dazniausiai tai buna 130 ir daktare nieko nesako nu typo normalu, tik dar labai dziaugiuosi, kad kojos netinsta tik ranku pirstai unsure.gif  tai jau nusiemiau vestuvini zieda doh.gif  biggrin.gif

Man tai pirma gimdant leido epidura del auksto kraujospudzio, antra kai gimdziau atrodo irgi budavo aukstas kraujospudis, bet gimdziau naturaliai ir net neatsimenu ar is vis matavo spaudima, o dabar su treciu kai nueinu pas gydytoja spaudimas normoj, o namie kartais pakyla net iki 145/90. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuksvan @ 2007 08 05, 14:53)
aciu labai lexana kazkaip nuraminai mane biskiuka nes tu juk dvi dukrytes pagimdei pati  thumbup.gif  na mano tas virsutinis pastoviai per aukstas, o apatinis idealus buna ant 50 bet jauciuosi gerai, bet va tas virsutinis tai kartais gasdina buna iki 140 bet tada jau guliu lovoj ir nukrenta iki 130 bet dazniausiai tai buna 130 ir daktare nieko nesako nu typo normalu, tik dar labai dziaugiuosi, kad kojos netinsta tik ranku pirstai unsure.gif  tai jau nusiemiau vestuvini zieda doh.gif  biggrin.gif

Na mano kraujospūdis iki pirmojo nėštumo buvo labai žemas: 90/60. Nėįtumo metu laikėsi 130/70. Kai jau buvo pakilęs iki 140/80 mane paguldė į ligoninę, nes paraleliai pradėjau tinti, bet naudos iš to nebuvo, nes numušė tik apatinį ir tinimai praėjo, bet baltymo šlapime neradus išleido namo mus.
Antrojo nėštumo metu manęs jau neguldė į ligoninę, nes viso nėštumo metu laikėsi 130/70-140/70. Sakė, kad normalu. Bet gimdymo palatoje buvo pradėjęs kilti ir akušeė sėkmingai reguliavo vaistais tai. smile.gif Pagimdžiau pati be jokių komplikacijų nuo kraujospūdžio.

Dabar buvusi mano gydytoja, nes pakeičiau ją, nuolat kabinėjosi dėl to spaudimo, bet po antrojo nėštumo man nuolatos laikėsi spaudimas jau 120/60-130/70 ir nesant nestuke.gif. Tad manau, kad ir dabar kai būna 130/60-130/70 yra normalu ir nieko keisti nereikia, juolab, kad jaučiuosi gerai. Retais atvejais tik pakyla aukštesnis ir skauda galvą - tada Dopegyt išgeriu ir einu pailsėti.
Na o kaip bus gimdant - laikas parodys. Liko laukti nebedaug. ax.gif
Atsakyti