Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie vyno

QUOTE(due drops @ 2009 04 17, 04:30)
man l.skanu idaryti pievagrybiai:reikes kuo didesniu pievarybiu.nuraunam kotus,pabrstom druska ir pipiriukais.i kepurele dedam smulkiai supjaustyta kumpi sumaisyta su majonezu.virsu pabarstom suriu ir kepam orkaitej thumbup.gif


Pati išbandžiau superskanumėlį...Viskas taip, kaip aprašyta, tačiau vietoj kumpio su majonezu, dedu gabalėlį pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu). Kepu 15-20min. Kol nepabandžiau, negalvojau, kad taip skanu... Tiesa, maniškis dar ir kečupo ant jų pylė...bet jis ir duoną su kečupu valgyt galėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2008 11 21, 20:42)
rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą.  iškloju Mantingos tešla  išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus  svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.
Dar patinka prie vyno mocarelos - avokadų - pomidorų užkandžiai. Nepaprastai skanu, tik minusas tas, kad reikia daryti atskirose lėkštėse. Dedu griežinėliais pjaustytą sūrį, tada skiltelėm pjaustytą avokadą, griežinėliais pjaustytą pomidorą. Svarbiausia - padažas : alyvuogių aliejus, vynuogių acto, cukraus  smulkinto čiobrelio, baziliko. Ingredientus gerai sumaišyti (  arba suplakti, nes aliejus ne labai su actu susimaišo). Viską gausiai "apšlakstyti" šiuo padažiuku. Skanu.
Ir dar - žvakių, židinio, geros muzikos, puikios kompanijos ir kalbų iki paryčių mirksiukas.gif



suoerinis receptas-nuo stalo dingo tuoj pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2008 11 21, 20:42)
rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą.  iškloju Mantingos tešla  išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus  svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.


nerealus skanėstas, vakar dariau, labai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Mes prie vyno užkandžiaujame džiovintomis slyvomis, įdarytomis tarkuotu fermentiniu sūriu sumaišytu su majonezu ir ant viršaus uždėta pusele graikinio riešuto user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2008 11 21, 21:42)
rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą.  iškloju Mantingos tešla  išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus  svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.
Dar patinka prie vyno mocarelos - avokadų - pomidorų užkandžiai. Nepaprastai skanu, tik minusas tas, kad reikia daryti atskirose lėkštėse. Dedu griežinėliais pjaustytą sūrį, tada skiltelėm pjaustytą avokadą, griežinėliais pjaustytą pomidorą. Svarbiausia - padažas : alyvuogių aliejus, vynuogių acto, cukraus  smulkinto čiobrelio, baziliko. Ingredientus gerai sumaišyti (  arba suplakti, nes aliejus ne labai su actu susimaišo). Viską gausiai "apšlakstyti" šiuo padažiuku. Skanu.
Ir dar - žvakių, židinio, geros muzikos, puikios kompanijos ir kalbų iki paryčių mirksiukas.gif




iki paryciu g.gif labai jau daznai reikes begti lekste papildyti, arba is karto gal 10 leksciu pasiruosti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ditax @ 2009 06 19, 20:28)
iki paryciu g.gif labai jau daznai reikes begti lekste papildyti, arba is karto gal 10 leksciu pasiruosti biggrin.gif



lotuliukas.gif
Atsakyti
mes prie vyno visada sveciams pasiulom vytintu mesyciu, surio su pelesiu ir vynuogiu. manau labai paprastas, bet geras variantas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Voveruška @ 2009 05 20, 17:28)
nerealus skanėstas, vakar dariau, labai patiko  bigsmile.gif

Smagu, kad patiko thumbup.gif

QUOTE(ditax @ 2009 06 19, 20:28)
iki paryciu g.gif labai jau daznai reikes begti lekste papildyti, arba is karto gal 10 leksciu pasiruosti biggrin.gif

gali ir 10 lėkščių pasiruošti (o jei labai reikia, tai ir dar daugiau doh.gif )
Atsakyti
Varškės lazdelės prie vyno
reikia varškės{250g}
150g fermentinio sūrio,
pora kiaušinių,
česnako,
aliejaus kepimui.
Produktus eiliškumo tvarka sudedame į dubenėl gerai išsukame.
Iš tešlos iškočiojame piršto storumo pagaliukus,apvoliojame miltuoseir kepame aliejuje.
Atsakyti
QUOTE(Liniuote @ 2007 07 21, 14:03)
man tai patinka įdarytos džiovintos slyvos: sutarkuoji fermentinio sūrio, įdedi smulkinto česnako pagal skonį, majonezo. Šią masę ir dedi į džiovintas slyvas, jos paprastai buna tokios jau gaubtos, kaip mažučiai dubenėliai. Tinka ir prie vyno ir prie alaus. Skanaus  smile.gif

Kaip skanu turetu buti ax.gif
Atsakyti
Galiu pasiūlyt "cigariukus" prie balto vyno :
reikia :
riebios varškės
majonezo
krevečių
truputį paprikos
salotų lapų
krapų

varškytę išsukam su majonezu,įmaišom smulkiai pjaustytas krevetes(iš bėdos tiks ir krablazdės) ir papriką,krapus.Sukam į salotos lapą-panašiai kaip balandėlius,tik siaurus ir ilgus.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giagute @ 2009 02 25, 15:08)
Aš dar labai mėgstu tokius labai paprastučius "vertinukus - žmogeliukus"  ax.gif :
susipjaustau kubeliais kietesnį sūrį (1,5 - 2 cm), gali būt net ir paprastas fermentinis, tada imu konservuotus ananasus ir alyvuoges (bet juodas, nes žalios nedera).

Ant medinio pagaliuko smeigiu alyvuogę (galvytę), tada ananasą (sijonėlį) ir sūrį. Tik reikia nepersmeigti sūrio, nes kitaip lėkštėj nestovės  biggrin.gif

Prie vynelio sausesnio namie dingsta iškart  thumbup.gif


O as kaip tik darau: suris+ dziovintas ananasas+zalia alyvuoge, viskas ant pagaliuko. As suveriu 2 kasniukus tokius. Labai tinka su raudonu vynu. Suris, nevarbu koks, svarbu suresnis ir astresnis, as naudoju Rokiskio..
Atsakyti