Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie vyno

QUOTE(isla @ 2008 08 06, 17:18)
as jau visus ipartinau prie vyno valgyti pan tomate. pakepinu keptuvej cesnako keleta skilteliu, tada sukratau skardine savo sultyse konservuotu pomidoru (stengiuosi istraukti tik pomidorus, kad nebutu per daug skysta), iberiu negailedama baziliko ir viska pakepinu. paskrudinu storokomis riekelemis pjaustytos italiskos duonos (skanu ir ant neskrudintos). ta pomidoru ir cesnako pliurze uztepu ant duonos riekeliu ir ant virsaus dedu vytinto kumpio riekeles. dar papuosiu kokia petrazole ar baziliko lapeliu...skonis nerealus, prie vyno fantastiskai sueina, nors MB megsta ir prie alaus. receptuka nusiziurejau is In Vino vynines, bet ten tox vienas sumustinukas kainuoja 5 lt, o as uz ~10lt pasidarau ju visa lekste. paprasta, greita ir laaaabai skanu  essen.gif

thumbup.gif reiks butinai isbandyti drinks_cheers.gif
O druskytes i ta padaziuka nereikia g.gif
Atsakyti
Turiu itin paprastą,bet laabai skanų užkandėlį 4u.gif .

Reikės tepamo sūrelio,ikrų,krapų.Viską sumaišome.Valgome su taleriais,galima ir su duoniukais .Kaip čipsai,valgai ir dar nori biggrin.gif
Atsakyti
Man skaniausia dziovintos slyvos, apvyniotos rukyta sonine, persmeigta pagaliuku ir pakepinta keptuveje. niam niam.
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2008 08 06, 17:18)
as jau visus ipartinau prie vyno valgyti pan tomate. pakepinu keptuvej cesnako keleta skilteliu, tada sukratau skardine savo sultyse konservuotu pomidoru (stengiuosi istraukti tik pomidorus, kad nebutu per daug skysta), iberiu negailedama baziliko ir viska pakepinu. paskrudinu storokomis riekelemis pjaustytos italiskos duonos (skanu ir ant neskrudintos). ta pomidoru ir cesnako pliurze uztepu ant duonos riekeliu ir ant virsaus dedu vytinto kumpio riekeles. dar papuosiu kokia petrazole ar baziliko lapeliu...skonis nerealus, prie vyno fantastiskai sueina, nors MB megsta ir prie alaus. receptuka nusiziurejau is In Vino vynines, bet ten tox vienas sumustinukas kainuoja 5 lt, o as uz ~10lt pasidarau ju visa lekste. paprasta, greita ir laaaabai skanu  essen.gif


o kokia italiska duona naudojate? rolleyes.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shacHii @ 2008 08 17, 23:17)
o kokia italiska duona naudojate? rolleyes.gif


naudoju ta tamsesne buna didesnese maximose ar rimi...
Papildyta:
QUOTE(Neryte @ 2008 08 06, 19:58)
thumbup.gif  reiks butinai isbandyti  drinks_cheers.gif
O druskytes i ta padaziuka nereikia  g.gif



as dedu pagal skoni ir druskytes ir pipiriuku truputi ir zinoma baziliko good.gif
Atsakyti
QUOTE(emb @ 2008 08 14, 10:40)
Man skaniausia dziovintos slyvos, apvyniotos rukyta sonine, persmeigta pagaliuku ir pakepinta keptuveje. niam niam.

thumbup.gif as irgi sita megstu, tik labiau prie alaus blush2.gif ir dar skaniau ant groteliu (griliaus) pacirskinti rolleyes.gif
Atsakyti
tinka prie raudono vyno arba prie alaus ax.gif

surios sluoksniuotos teslos lazdeles apvyniotos kumpiu
user posted image
Atsakyti
rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą. iškloju Mantingos tešla išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.
Dar patinka prie vyno mocarelos - avokadų - pomidorų užkandžiai. Nepaprastai skanu, tik minusas tas, kad reikia daryti atskirose lėkštėse. Dedu griežinėliais pjaustytą sūrį, tada skiltelėm pjaustytą avokadą, griežinėliais pjaustytą pomidorą. Svarbiausia - padažas : alyvuogių aliejus, vynuogių acto, cukraus smulkinto čiobrelio, baziliko. Ingredientus gerai sumaišyti ( arba suplakti, nes aliejus ne labai su actu susimaišo). Viską gausiai "apšlakstyti" šiuo padažiuku. Skanu.
Ir dar - žvakių, židinio, geros muzikos, puikios kompanijos ir kalbų iki paryčių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2008 11 21, 20:42)
rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą.  iškloju Mantingos tešla  išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus  svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.

valgot silta ar salta? koks santykis svogunu su suriu?
Atsakyti
drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Matti @ 2008 11 22, 15:30)

g.gif nelabai supratau cia to posto....
Atsakyti