Įkraunama...
Įkraunama...

Labai gausios mėnesinės po gimdymo

Kraujavau po gimdymo apie menesi, o tada po savaites prasidejo menesenkes, nors ir pati vis dar maitinu.. verysad.gif
Atsakyti
Labukas Ramsta. Kaip tai senai savo kompą bebuvau įsijungus, pasinėriau į darbus + vaikai, namų ruoša. Po darbų prie ežerų dažnai lekiam, tai taip ir nebuvo laiko kada čia beįlyst.
Kaip gaila, kad pas tave nėra gerų žinių console.gif . Na jo, čia toks skyrelis kad mažai turbūt mūsų tokių likimo draugių, užtat ir daktarai "blūdija". Na bet nepergyvenk taip. Kol kas tai ten tik spėliojimai. O kas ta hysteroskopija? Kuo ji skiriasi nuo laparoskopijos? Man kažką buvo minėjusi gyd., kad jei laparoskopijos metu ten kažkas nepavyks, tada darys hysteroskopiją. Bet nebedarė, matyt neprireikė. Tik nebijok, nieko ten baisaus manau neturėtų būti. Bent jau laparoskopija man visai nebaisi atrodė. Nieko nėra baisiau, kaip nežinomybė ir ištisiniai skausmai, kuriuos kenti dabar. Svarbiausia, kad nustatytų priežastį. O tada jau kaip nors.
O pas mane irgi nieko naujo. Liko paskutinis mėnuo paskirtų kontraceptikų. Geriu ir tiek, tipo nuo tos endometriozės, kurios niekada nejaučiau ir nejaučiu. Vienintelis pagerėjimas po operacijos, kad išnyko pilvo pūtimas, kuris, matyt, buvo nuo cistų. O šiaip mensių kaip nebuvo taip ir nėra. Nė kvapo. Nė užuominos. Jau susitaikiau su ta mintimi, kad jų ir nebus. Jaučiuosi gerai, nieko neskauda, vaikų nebeplanuoju, tai turbūt kad ir nebeieškosiu ligų. Viena gydytoja pažįstamai yra puse lūpų užsiminus, kad šiais laikais ir trisdešimtmetėms pasitaiko klimakso atvejų doh.gif . Nebežinau ką galvot, bet nebežinau kur ir kreiptis. Tiesiog susigyvenau su savo amenorėja, visus paketus draugėm išdalinau, kad akių nebadytų ir nebesuku sau plaučių biggrin.gif . Linkiu ir tau nebeimti taip visko į galvą mirksiukas.gif (na, gal durnai čia pasakiau, juk tau skauda....).
Atsakyti
QUOTE(Vilkute @ 2009 08 03, 20:08)
Labukas Ramsta. Kaip tai senai savo kompą bebuvau įsijungus, pasinėriau į darbus + vaikai, namų ruoša. Po darbų prie ežerų dažnai lekiam, tai taip ir nebuvo laiko kada čia beįlyst.
Kaip gaila, kad pas tave nėra gerų žinių  console.gif . Na jo, čia toks skyrelis kad mažai turbūt mūsų tokių likimo draugių, užtat ir daktarai "blūdija". Na bet nepergyvenk taip. Kol kas tai ten tik spėliojimai. O kas ta hysteroskopija? Kuo ji skiriasi nuo laparoskopijos? Man kažką buvo minėjusi gyd., kad jei laparoskopijos metu ten kažkas nepavyks, tada darys hysteroskopiją. Bet nebedarė, matyt neprireikė. Tik nebijok, nieko ten baisaus manau neturėtų būti. Bent jau laparoskopija man visai nebaisi atrodė. Nieko nėra baisiau, kaip nežinomybė ir ištisiniai skausmai, kuriuos kenti dabar. Svarbiausia, kad nustatytų priežastį. O tada jau kaip nors.
O pas mane irgi nieko naujo. Liko paskutinis mėnuo paskirtų kontraceptikų. Geriu ir tiek, tipo nuo tos endometriozės, kurios niekada nejaučiau ir nejaučiu. Vienintelis pagerėjimas po operacijos, kad išnyko pilvo pūtimas, kuris, matyt, buvo nuo cistų. O šiaip mensių kaip nebuvo taip ir nėra. Nė kvapo. Nė užuominos. Jau susitaikiau su ta mintimi, kad jų ir nebus. Jaučiuosi gerai, nieko neskauda, vaikų nebeplanuoju, tai turbūt kad ir nebeieškosiu ligų. Viena gydytoja pažįstamai yra puse lūpų užsiminus, kad šiais laikais ir trisdešimtmetėms pasitaiko klimakso atvejų  doh.gif . Nebežinau ką galvot, bet nebežinau kur ir kreiptis. Tiesiog susigyvenau su savo amenorėja, visus paketus draugėm išdalinau, kad akių nebadytų ir nebesuku sau plaučių  biggrin.gif . Linkiu ir tau nebeimti taip visko į galvą  mirksiukas.gif  (na, gal durnai čia pasakiau, juk tau skauda....).

kaip gera sulaukt ziniu is panasaus likimo draugiu ax.gif nors is tiesu mano savijauta siandie- unsure.gif verysad.gif unsure.gif verysad.gif
cry.gif cry.gif
o daug bliauti negaliu, tiksliau visai negaliu-nes vos mano akyse asaros-tuoj atbega maziuke ir ji verkia, pati nezinodama kodel.
o as darbe blioviau, kelyje i6 darbo -blioviau-negaliu, taip baisu, as jau bijau tu ligoniniu kaip velnio-o pati-irgi dirbu gydymo istaigoj-nu tik kur lengvesni ligoniai-as sanatorijoj-aciu Dievui smile.gif
tai vat, ta hysteroskopija-kai per maksti su optiniais prietaisais ieina ir apziuri gimdos ertme, o jei reikia-isdalins saaugas ir ides spirale.
o siandie dar suzinojau kad mano kraujyje Kalio mazokai...ech...
bijau-nezinau kaip as istversiu ligoninej be savo maziukes verysad.gif
kazkaip optimizmo niekaip neigaunu.
ir ka man ten detis i ta ligonine?sake reikia vidurius issivalyt-tai reiks turbut sivakar dar klizma pasidaryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsta @ 2009 08 03, 19:59)
ir ka man ten detis i ta ligonine?sake reikia vidurius issivalyt-tai reiks turbut sivakar dar klizma pasidaryt blush2.gif

Na baik tu. Ne pasaulio gi pabaiga čia. Ne karas, ne maras, ne badas. Yra kur kas baisesnių ligų.
Mane tai guldė iš vakaro, tai ligoninėj viską ir paruošė, tame tarpe klizmą. Siūlė rinktis arba gert tą skystį kur išvalo, arba klizmą. Tai pasirinkau klizmą. O tai tavęs gal ir nelaikys toj ligoninėj kai pjūvių nedaro. Man darė pjūvius bet ir tai tik 3 dienas teišlaikė. Aš per jas tiesą sakant pailsėjau. Tai kaifavau, kad galiu gulėt ir nieko neveikt, nes pastaruosius 5 metus visas mano gyvenimas buvo bėgimas, lėkimas, ištisinis miego trūkumas. Tai man ta ligoninė buvo kaip sanatorija. Aišku, pasiilgau vaikučių, bet kartu ir pailsėjau nuo jų... smile.gif . Taigi nepergyvenk, turėsi gal vieną kitą išeiginę ir tu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkute @ 2009 08 04, 15:36)
Na baik tu. Ne pasaulio gi pabaiga čia. Ne karas, ne maras, ne badas.  Yra kur kas baisesnių ligų.
Mane tai guldė iš vakaro, tai ligoninėj viską ir paruošė, tame tarpe klizmą. Siūlė rinktis arba gert tą skystį kur išvalo, arba klizmą. Tai pasirinkau klizmą. O tai tavęs gal ir nelaikys toj ligoninėj kai pjūvių nedaro. Man darė pjūvius bet ir tai tik 3 dienas teišlaikė. Aš per jas tiesą sakant pailsėjau. Tai kaifavau, kad galiu gulėt ir nieko neveikt, nes pastaruosius 5 metus visas mano gyvenimas buvo bėgimas, lėkimas, ištisinis miego trūkumas. Tai man ta ligoninė buvo kaip sanatorija. Aišku, pasiilgau vaikučių, bet kartu ir pailsėjau nuo jų...  smile.gif . Taigi nepergyvenk, turėsi gal vieną kitą išeiginę ir tu  mirksiukas.gif

sveikute 4u.gif
nu as jau ir namuciuos-tikrai pagulejau ir dar kelias dieneles gavau "atostogu", sake operacija gerai pavyko-nors ir pats daktaras bijojo kad per ta pati randa nepatektu vel i pilva-tfu tfu tfu-viskas gerai baiges-sake tikrai ten buvo visiskai suaugusi ta gimdos ertme-isdalino tas saaugas-sake dziaugtis kad turiu bent viena vaikuti-nes su Asermano sindr labai sunku susilaukt pirmojo, sake tiketis kad bus gerai-dabar 10 dienu gersiu antibiotikus, ir nuo pirrmos menziu dienos teks gert estrogenus didelem dozem, kad ataugint ta gimdos gleivine kur buvo sunykusi-po 3sav vel teks eit pas ji pasikonsultuot. ax.gif
jauciuos biski ramesne, tikiuos kad viskas susitvarkys-mazyle pas mociute dar o as irgi lepinuosi lovoj su zurnalais, nes dar kazkokia apspangus nuo tos narkozes ax.gif
nebuvus atostogu jau nuo tada kai mazyle iki metuku priziurejau-aisku darbe vedeja nebus labai patenkyta tuo mano biuleteniu, bet kaip vyras sako-ziurek saves ir galvos nesuk wink.gif
o kaip tavo savijauta dabar?jei ne paslaptis kur dirbi?
Atsakyti
Sveikos.

Merginos ar jus tyretes skydliaukes hormonus???? g.gif

As irgi buvau pasimetus, kai menesines po gimdymo neatsistate. Vis laukiau ir laukiau ju (maitinau tik menesi su biskiu). KOl galiausiai nutariau issitrti. Ispraziu buvau pas ginekologe, kuri man atliko 4 moteriskus hormonus (testosterona, progesterona, prolaktina, folokulus stimuliuojanti hormona) - jie visi buvo normoj, ko pasekoje, ginekologe mane nusiunte pas endokrinologa. O ji paskyrus skydliaukes ir inkstu echoskopija, bei atlikus diabeto ir vieno skydliaukes hormono testa, diagnozavo, kad pastarojo hormono perteklius, ko pasekoje, kito nepakankamumas.Del ko man sutriko viso organizmo metabolizmas (nes svoris po nestumo nekrito, nors priaugis buvo labai didelis)
Pati gyditoja sake, kad sios patologijos zmogus nejaucia, kol nepradeda negaluot konkreciai, o tada gydytojai ilgai iesko ligos priezasciu, kol paciientas nepapuola pas endokrinologa. O nesigydant pasekmes gali buti ziaurios - nuo psichiniu ligu iki komos ar net mirties blink.gif Del to labai dziaugiuosi, kad man laiku buvo diagnuozuota liga, tad gerent vaistus (hormonus) viskas turetu stoti i savas vezias smile.gif Tai yra pagerejusi medziagu apykaita pades atsikratyt antsvorio, o hormunu pusiausvyrai susinormalizavus grys ir normalus ciklas.
Beje iki tyrimu ginekologe, net endokrinologe isklausius manes garsiai svarste, kad galbut man vertetu pagert KT, kad ciklas isisiubuotu, bet po tyrimu tapo viskas aisku smile.gif
Atsakyti
[quote=Burbuliene,2009 08 05, 23:59]
Merginos ar jus tyretes skydliaukes hormonus???? [/guote]
taip-skydliaukes ir echoskopija ir hormonai normalus buvo, o vat Aschermano sindr-retenybe-noreciau isgirst bent viena likimo drauge ax.gif su ta pacia diagnoze.
eina sau-bijau as gert tuos estrogenus tokiom dozem, nes dabar prisiminiau kai paskaiciau ju anotacija-kad man pries nestuma buvo vienoj kruty-fibroadenoma itariama-ir sektina-po gimdymo-buvo isnykus-bet dabar lyg vel sudiegia toj kruty blink.gif , o daktarui pamirsau pasakyt-aisku-reikia ataugint gimdos gleivine, negersiu as ilga laika manau tu estrogenu, bet vistiek... verysad.gif
Atsakyti
Po gimdymo kraujavau gal 3 savaites, (pirma savaite gausiau, o paskui tik tepimas buvo), doh.gif maitinau 1.5 menesio, menesines prasidejo savaite po maitinimo baigimo, vel gi kraujavau gal 5 dienas tuomet iki 2 sav. tepiau, doh.gif dabar laukiu sekancio sirgimo idomu kaip bus, noretusi, kad susinormalizuotu. ax.gif
Atsakyti
nustojau maitinti, kai leliukui suejo mazdaug 1,5 men .. o mm sulaukiau jau kai jam buvo virs 3 menesiu..
Atsakyti
As savo lelyte nustojau maitinti po menesio, p po savaites prasidejo menesines. smile.gif
Atsakyti
maitinau iki keturiu menesiu kai baigiau po poros savaiciu prasidejo mmm na ir durniuoja jos iki siol nesuprantu tik del ko
Atsakyti
Aciu jums visoms. Jau norejau ginei skambint, bet pasiskaiciau ,kad cia normalu.jau prisigalvojau visokiu siaubu,nes pyle kaip is kibiro .. doh.gif
Atsakyti