QUOTE(ketti @ 2006 01 21, 16:26)
Kristtute labai gerai paaiškino
Dar viena alternatyva vežtis leliuką lopšyje, kuris tvirtinasi kaip autokėdutė su mašinos diržais. Pvz:
Įsivaizduok kaip visa tai atrodys mašinai apvirtus

Man baisu pagalvoti ir nesuprantu ką žmonės galvoja taip vaikus vežiodami
Amerikoje tokie dalykai uždrausti ir įtariu ne be reikalo.
QUOTE(naujasburbulas @ 2006 02 20, 13:06)
o ką daryti, jei vaikas prirengtas paprasčiausiai netelpa į tokią kėdutę, nors vaikas sveria 7 kg., o kėdutė iki 13 kg.?
Pirkti didesnę kėdutę, atitinkančią vaiko svorį, ūgį ir visus reikalavimus.
QUOTE(Veja @ 2006 02 21, 08:58)
Mano vaikui 2 mėn. tai as jau galiu ji det i ta kedute 0-13 kg? Nereikia jokiu specialiu ideklu i ja? Man kazkaip baisoka dar:)Kedute gana gili atrodo:)O vaikas praktiskai sedi joje. Bent man taip pasirodė.
Man baisiau pagalvoti kaip mano vaikas skristų per langą avarijos metu neprisegtas

Tau ne ?
QUOTE(Tekle @ 2006 03 07, 04:10)
Mielos, mamos!
Būkit geros, patarkit ir man. Aš niekaip nesusigaudau kurioje mašinos vietoje geriausia tvirtinti kėdutę. Ar yra kokie reikalavimai?
Girdėjau, kad reiktų tvirtinti ant galinės sėdynės toje pusėje, kur ne už vairuotojo, ir dar, kad ta kėdutė turi būti nusukta į galą (t.y. vaikas žiūri į galinį mašinos langą). Man kažkaip nesąmoningai taip atrodo

Juk jeigu pati vairuoji ir nieko daugiau mašinoje nėra, tai tokiu atveju net nematai to vaiko
Žinau dar tike, kad negalima ten tvirtinti, kur yra oro pagalvės. O jeigu mano mašina dviejų durų ir priekyje oro pagalvių nėra. Ar aš galiu tvirtinti tą kėdutę priekyje, šalia vairuotojo ?? Tada man atrodo ir atbulai galiu tą kėdutę dėti, nes vaikį matysiu, bešt ar taip galimsa. GAl kelių eismo ar kokios kitokios taisyklės neleidžia??
SOS kas galit atsakykit, nes niekaip nesusiruošiu su sūneliu viena mašinoje važiuoti
Saugiausia vieta vaikui yra gale, įki metukų atsuktam nugara į priekį. Vaiko kakliukas persilpnas atlaikyti staigų stabdymą ar smugį jei sėdi veidu į priekį. Visi šie reikalavimai nesugalvoti iš lempos, o nustatyti atlikus bandymus, remiantis skaudžiom patirtim ir tt.
Jei linkime savo vakučiams gero, turime laikytis šių reikalavimų
QUOTE(hereja @ 2006 11 03, 16:20)
O ka daryti su dvynukais? Kur man tas dvi autokedutes masinoje sukisti? Viena uz kitos keleivio puseje ar abi ant galines sedynes
Abi kėdes saugiai įtaisyti automibilio gale

2 ramiai telpa
Aš jau dairausi kėdutės savo būsimam leliukui.
Vairuokite saugiai mergaitės
Papildyta:
Štai video
ČIA .Tėvai pasakoja, kaip žuvo jų 3 metukų sūnelis. Jis buvo prisegtas paprastu keleivio diržu sėdintis ant specialaus paaukštinimo. Avarijos metu diržas atsisegė ( nežinia dėl ko, gal vaikas ką primaigė) , berniukas išlėkė lauk ir žuvo. Šalia sėdėjusi taip pat prisegta vyresnė sesuo liko gyva. Tėvai gailisi, kad taip anksti perkėlė vaiką iš specialios vaikiškos kėdės ant to paaukštinimo ir segė tik keleivio diržu. Pamačius šį video verkiau krokodilo ašarom

Tikrai neperkelinėsiu savo dukros į tą paaukštinimą. Važinės specialioje kėdėje su specialiais diržais iki tol kol išaugs ( maždaug 45 kg)
I'm not rude, I just speak what everyone else hasn't the balls to say.