buvo ir man rade truputi baltymo slapime apie 36 savaite. Liepe pakartot tyrima po savaites, pakartojau, nieko nebebuvo, jei butu buve, sake butu tyre nuodugniau, nes tai susije su kraujospudzio kilimu ir ta preeklampsija. Nors mano spaudimas visa nestuma stabilus 120-70.
man dar tik 9 nestumo savaites, o jau rado baltymo, reikes daryti pakartotini tyrima, labai bijau, pas gydytoja reikes eiti tik po penkiu savaiciu
Du kartus nėštumo pradžioje rado šlapime baltymo, dabar neseniai dariausi - nėra. Aš kaltę suverčiau ne itin steriliam indeliui ( neturėjau to tikrojo, tai išsiploviau nuo vaikiškos tyrelės stiklinį indelį. Atrodo, švariai, bet vis tiek gal ne taip steriliai).
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 03 30, 11:39)
Du kartus nėštumo pradžioje rado šlapime baltymo, dabar neseniai dariausi - nėra. Aš kaltę suverčiau ne itin steriliam indeliui ( neturėjau to tikrojo, tai išsiploviau nuo vaikiškos tyrelės stiklinį indelį. Atrodo, švariai, bet vis tiek gal ne taip steriliai).
reikejo verdanciu vandeniu praplaut

QUOTE(ajuka @ 2007 08 20, 17:51)
Sveikos
Nenoriu gasdinti, tik ispesiu, tad nesupraskit neteisingai.
mano vaikelis mire isciose suejus 40sav del neaiskios priezasties, nuo 36 sav slapime buvo rasta baltymo, bet niekas nieko nedare, o as ir nezinojau ar tai blogai.
dabar manau kad blogai kad neatkreipem demesio i ta baltyma ir gydytojais pasitikejom
ir as galvoju kad man galejo taip praziuret preeklamsija, bet dabar jau niekas nieko nebegali pasakyti.
taigi pasekmes gali buti labai liudnos.
baltymas slapime ir patinimas nors ir menkas bei skysciu kaupimasis organizme, padidejes kraujo spaudimas rodo preeklamsija. pavojinga tai, kad jei spaudimas visada zemesnis buvo, tai jo padidejusio niekas nenustatys, nes bus normos ribose, o jums jau gali buti blogai.del patinimo irgi reikia neapsigauti, nes pai ir artimieji nuolat matantys
gali net nepastebet kad esi patinus.
zodziu, pasidalinau tik savo pastebejimais ir mano vienintelis patarimas jums - NEDELSKITE. jei yra baltymas verskite gydytoja jus tirti toliau ir paaiskinti kodel taip yra. nes jei jum prasideda preeklamsija turite skubiai gimdyti.
sekmes Jums ir neissigaskite. Bet as apasimokiau tiek kad pati turi viska iki smulkiausiu detaliu susizinot, nes net jei ir moki pinigus gydytojams uz puikia kabutese nesciosios prieziura daugumai is ju tu ir tavo vaikas visai nerupi, nes tokiu kaip tu uz kabineto pilna laukia...

Nenoriu gasdinti, tik ispesiu, tad nesupraskit neteisingai.
mano vaikelis mire isciose suejus 40sav del neaiskios priezasties, nuo 36 sav slapime buvo rasta baltymo, bet niekas nieko nedare, o as ir nezinojau ar tai blogai.
dabar manau kad blogai kad neatkreipem demesio i ta baltyma ir gydytojais pasitikejom

taigi pasekmes gali buti labai liudnos.
baltymas slapime ir patinimas nors ir menkas bei skysciu kaupimasis organizme, padidejes kraujo spaudimas rodo preeklamsija. pavojinga tai, kad jei spaudimas visada zemesnis buvo, tai jo padidejusio niekas nenustatys, nes bus normos ribose, o jums jau gali buti blogai.del patinimo irgi reikia neapsigauti, nes pai ir artimieji nuolat matantys

zodziu, pasidalinau tik savo pastebejimais ir mano vienintelis patarimas jums - NEDELSKITE. jei yra baltymas verskite gydytoja jus tirti toliau ir paaiskinti kodel taip yra. nes jei jum prasideda preeklamsija turite skubiai gimdyti.
sekmes Jums ir neissigaskite. Bet as apasimokiau tiek kad pati turi viska iki smulkiausiu detaliu susizinot, nes net jei ir moki pinigus gydytojams uz puikia kabutese nesciosios prieziura daugumai is ju tu ir tavo vaikas visai nerupi, nes tokiu kaip tu uz kabineto pilna laukia...
sveikute. as su pirmaja turejau preklampsija, gimdziau 38 sav. cezario nedare, bet gimdziau su 170 kraujo spaudimu. tinti pradejau gal 34 sav. Dabar esu

Papildyta:
QUOTE(<MILANA> @ 2008 04 28, 14:49)
sveikutes merginos nezinau ka man daryti ,as uk.anglijoj tai saubinga kaip paskaiciau .pries dvi savaites buvau pas gyditoja slapima pazurejo sako viskas ok bet man buvo jau pradejusios kojos patinti ir rankos bet nedaug,jei pasakaiu o ji man cia viskas gerai ,ir parode pora pratimu ka daryti kad netintu,as juos dariau bet man nepadeda.visa nestuma pasmane buvo spaudimas 100/60 ,o 38 savite 125/75.sendiena man 40 savite ir jau kaip visa savite istinusios kojos taip kad net tinkcoja neimaunu neiivienus batus ir spaudimas 135/101 .turejau eiti pas gine porty o ,sendiena paskambino pernese i penktadieni ,as jei pasakiau kad man saubingai istino kojos o ji man kai ateisi nusiuiu pas terapiauta pazures kas tau yra ,esu tokia susinervijus kad nebegaliu dar reikes laukti,ir neuprantu prie ko cia tarapaiutas.gal merginos galite man padeti ka man daryti ,o dar mano gine iseina i atostogas ir bus kita.o gal ji mane nesuprato ka as jei norejau pasakyti del tinimo koju,gal visia nesuprato mano anglu nelaabai gera bet susikalbu normalei su visias visada,nieko nebesuporantu pati.
sveikute. As Dubline sedziu ir labai gailiuos kad ne lietuvoj. Cia visu pirma aplaidziai ziuri i pacienta. As jau negavau tos injekcijos 28 sav del rezus faktoriaus, nors gyd lietuvoj sake butina ja gauti

QUOTE(dovke07 @ 2009 04 02, 12:39)
sveikute. as su pirmaja turejau preklampsija, gimdziau 38 sav. cezario nedare, bet gimdziau su 170 kraujo spaudimu. tinti pradejau gal 34 sav. Dabar esu
33 sav. ryte patine rankos ir veidas, nezinau koks kraujospudis. pati esu Dubline, ir neisivaizduojat ant kiek viska atmestinai daro. manes ant lektuvo ne karto neapziurejo. vargstu su grybeliu visa nestuma, jau isisenejo man ta pienlige. bet del to labai nesirupinu, tik va del preklampsijos.
Papildyta:
sveikute. As Dubline sedziu ir labai gailiuos kad ne lietuvoj. Cia visu pirma aplaidziai ziuri i pacienta. As jau negavau tos injekcijos 28 sav del rezus faktoriaus, nors gyd lietuvoj sake butina ja gauti
. Dabar 33 sav
ir man rankos ir veidas patine, nezinau nei spaudimo nei slapimo tyrimu, nes menuo niekas nedaro. dar pries men netinau ir spaudimas buvo berods 125/75. sekantis vizitas po 10 dienu, bet per tiek laiko gali stipriai pablogeti. As turejau sunkia preklampsijos forma, sutriko organu veikla, gulejau ligoninej, kai jau baltymas buvo kritinis skatinamu pagalba pagimdziau savo mergina.

Papildyta:

o galimybes grizti cia neturi?

QUOTE(Luttuke @ 2009 04 02, 13:25)
Nestumo metu pasidaro reikalingas kraujospudzio matuoklis.
O del to baltymo, tai man gydytoja liepe gerti Steponeno arbata (jos buna vaistinėse). Tas žolių mišinukas padeda išskirti šlapimą ar kažką tokio daro.
O del to baltymo, tai man gydytoja liepe gerti Steponeno arbata (jos buna vaistinėse). Tas žolių mišinukas padeda išskirti šlapimą ar kažką tokio daro.
o tu tos arbatos radai kur nors?

QUOTE(atide1985 @ 2009 04 02, 11:57)
jau su tokiu nestumu nebepatariama skraidyti, kad nepablogetu kas

QUOTE(dovke07 @ 2009 04 02, 17:19)
jau su tokiu nestumu nebepatariama skraidyti, kad nepablogetu kas
Lauksiu , gal kaip nors 

na ziurek, laikykis, stiprybes tau
aciu dievui baltymo nerado ne kart...., bet bet labai gine mane vis gasdina, neperdozuok su gerimais, ziurek ka valgai , nes vaisiai ir darzoves turi daug skysciu...
spaudimas normalus 120-70, jauciuosi puikiai, nejauciu jokio nuovargio ir t.t.
maniau , kad netinstu , bet pasak gines tinstu,,, (o patikrino tai kojos spaudimu ,paspaude ir liko duobes,,,)
nors mano veidas ir rankos (ziedas nusiima) neistine,,,,
o kai sumazinau skysciu vartojima, padarius slapimo tyrima, paaiskejo, jog dabar butinai turiu gert skysciu ir jokiu kalbu negali but apie ribojima, nes rado acetono...
tai va kokia istorija,,,

spaudimas normalus 120-70, jauciuosi puikiai, nejauciu jokio nuovargio ir t.t.
maniau , kad netinstu , bet pasak gines tinstu,,, (o patikrino tai kojos spaudimu ,paspaude ir liko duobes,,,)

nors mano veidas ir rankos (ziedas nusiima) neistine,,,,

o kai sumazinau skysciu vartojima, padarius slapimo tyrima, paaiskejo, jog dabar butinai turiu gert skysciu ir jokiu kalbu negali but apie ribojima, nes rado acetono...
tai va kokia istorija,,,