labas,o manasis pradejo miegoti atskirame kambaryje,nuo devyniu menesiu lovyteje,o dabar kaip metai miega jau lovoje.p.s mums treji metukai.O kaip noriu prigulti salia,ar parsinesu i sava lova,tai iskart pabega i sava lovyte,bumbedamas,ka sava lovos neturiu
tai bedu neturiu.uztad mano seses dukra,pradejo miegoti atskirai,nuo sesiu metu,o ten tai kosmaras buvo,kol atpratino
musu dukryte visada miegodavo savo loveleje bet viename kambaryje su mumis,o kaip suejo 3m. ir tai padareme jai atskira kambari su jos visai zaisliukais ir jos lova,pakabinom uzuolaidele virs lovos,fosforines zvaigzdutes su menuliuku ir saule priklijavom prie lubu,zodziu ikureme jauku kambareli ir kai paguldziau pirma karta ja miegoti jos kambaryje pasakiau,kad cia tavo kambariukas ir tu jau didele mergaite ir miegosi cia su savo zaisliukais,o jei nubusi gali pasaukti mane ir as is karto ateisiu,visada paliekame sviesele blankia kad jei nubustu neissigastu,ir tap sekmingai miega viena,rytais jei nori leidziu ateiti pas mus i lova
Paskaiciau keleta postu ir taip pat pritariu toms mamoms, kurios sako, kad ateis laikas ir vaikas pats iseis i savo kambari miegoti. Kam ji ten istremti, jei jis nenori, jei jam baisu vienam? Man regis, tai kenkia vaikucio raidai, kuo daugiau pratinimu prie to kas jam nepatinka ar baisu. Pagalvokit, ar pacios mielai darytumete kazka verciamos ir bijodamos? Vaikui tikrai blogai jei per prievarta gruda ji i atskira kambari, reikia nusiraminti ir islaukti. Nebijokit, jau 15 metu, tai tikrai neateis i jusu lovas ir gal net neprisiglaus...
QUOTE(davija @ 2009 08 09, 21:36)
Maniškė(4m.) nuo pat gimimo miega su manim
kaip sakoma, kaip pradėjom taip turbūt iki mokyklos
vyresnioji nuo gimimo miegojo savo lovytėj, taip ir užaugo atskirai miegodama, o pagrandukė
Tiesa, dabar aš pas ją miegu, jos kambary
vakare einam normaliai miegot, dažniausiai aš užmiegu greičiau negu ji, tai būna taip ir pramiegu iki vidurnakčio, tada einu pas vyrą, o tada paryčiai mažė visad susšunka MAMA
ir vėl bėgu pas ją, žodžiu ilga kelionė per kopas
gerai, kad ne senatvė dėl užmigimo, tik galvą padedu ant pagalvės ir miegu 
Tiesa, dabar aš pas ją miegu, jos kambary
Man panasiai
Mūsų berniukas tai iki tryjų miegojo pas mus,bet kai parsivežiau mažaji broliuką,tai paguldėm jau jo kambaryje bet kartu ir tėtė ėjo gult,kad vaikui nebūtu traumos,po kiek laiko kai jis užmigdavo tėtė pareidavo pas mani,o dar vėliau nereikėdavo,aš pabūdavau kol užmiega,tai dabar vistiek įsigudrini ,pas mus užmiega,ir mieganti nunešam į jo lovą,ryte jis vėl pas mane įsirango,skaito tėtė darbe vietos yra
Mes dabar susitarę, kad jei naktį neateis, tai gaus prizą. Na, išskyrus atvejus, kai susapnuoja blogą sapną ar dar kokius "extra"
atvejus gali naktį ateiti. tai visai puikiai sekasi
Neisivaizduoju kaip reiks atpratinti. Tures brolis pavyzdi rodyt
Dukra suzinuojo kad tures broliuka pati pasake kad lovyte atiduoda jam, a pati eis i savo kambari miegoti. Tai pradejome "puosti" jos kambari ir noras iki dabar ne praeijo
Turejom ir mes daug vargelio, bet kazkaip savaime nuo 4 metu panele panoro savarankiskai nueiti miegoti i savo kambari, tik kartais pasakos dar norisi pasiklausyti
mes tai iki 3m. jos vaikiska lovyte miegamajame turejom.paskui kaip tik persikraustem ir ji gvao savo kambariuka-pati issirinko lovastaliuka,dezes zaisliukam ir pradejo ten miegoti.vakare paskaitom pasaka,paliekam naktine lempute ijungta ir pravertas duris kad girdetu jog mes cia,o kai uzmiega tada isjungiam sviesele ir uzdarom duris.ryte atsibudus isijungia lempute-ji ant sienos pritvirtinta jai po ranka-ir nuciuozusi parbega pas mus pasimyluoti
nebent buna kai serga ar temperaturos turi tada gali pas mus miegoti,nes man ramiau buna
kai mes persikėlėme į kitą butą, kur vaikas gavo atskirą kambarį, atvažiavo močiutė. Ir kelias naktis su juo kartu miegojo.. Taip jis visą naktį galėjo būti ramus, kad kažkas yra šalia.. Vėliau vakarais kuris nors pasėdėdavom, kol užmigdavo
QUOTE(eglute-2002 @ 2009 11 19, 23:43)
Man panasiai
, guliu pas dukryte, kol ji uzmiega, bet dazniausiai ir as uzmiegu greiciau
. Pabudusi einu i miegamaji pas vyra
. Anksciau mazoji kokius du kartus per nakti mane kviesdavo, tai gerti nori, tai sisiuko, zodziu, pavargau jau
. Dabar stengiuosi nebeguleti salia. Paskaitome pasakeles pries miega, pasikalbame, paglostau galvele....Tada palinkiu labai graziu ir saldziu sapnuku
. Sakau, mamyte dar truputi pasitvarkys ir tuoj vel ateis pas tave, palieku blankia sviesyte
. Ir, zinokit, visai saunu, ji tuoj uzmiega
Siaip manoji panele jau didele, 6m, tai manau, kad truputi ir gudrauja, naudojasi mamytes gerumu 
pas mus labai panaši situacija. mums 3 m ir 7 mėn
šiaip jau buvo neblogai įprastusi miegoti savo kambaryje, bet...pradėjus lankyti darželį (perėjom iš lopšelio) pradėjo neramiai miegoti, keliasi naktim, tada šaukia mane....o ir sirgti pradėjo- prasidėjo kosuliai, sloga- tada jau aišku, kad nemiega ir...arba aš ją pasiimu į savo lovytę arba abi gulim jos lovytėj...miega jautriai, beveik neįmanoma nepastebėtai išlinkti...taip ir kankinamės...blogiausia, kad manęs negali vyras pakeisti- tinka tik mama
Šiaip sutinku, kad reikia naudotis proga, kol vaikas dar leidžiasi glaudžiamas, myluojamas, bet pratinti prie savo erdvės irgi reikia