Įkraunama...
Įkraunama...

Kastaneda, jo knygos, praktikavimas

Tai kurią man skaityti iš šitų:

Laiko ratas : senovės Meksikos šamanai, jų mintys apie gyvenimą, mirtį ir visatą;
Don Chuano mokymas : Jaki genties indėnų pažinimo kelias : I tomas;
Kelionė į Ikstlaną : Don Chuano pamokos ; Sakmės apie jėgą;
Nepažįstama tikrovė : tolimesni pokalbiai su don Chuanu; Kita tikrovė : tolesni pokalbiai su don Chuanu (čia ta pati, ar dvi skirtingos g.gif biggrin.gif )
Aktyvioji begalybės pusė;
Vidinė ugnis

?
Atsakyti
O kam skaityti, jei sakei, kad tau nepatinka? Ar negaila laiko? Aš šiandien pradėjau ,,Antrasis jėgos žiedas". Įdomiau nei meilės romanas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barsukele: 13 gruodžio 2007 - 22:39
Aš kaip matote, labai lengvai paveikiama, vaižgantė pasakė, kad nors vieną reikia perskaityti, tai ir klausau biggrin.gif
Atsakyti
apie ka jus cia kalbat? alkoholikas ar narkomanas visad suras priezasti del ko paisvaiginti nereikia del to kaltinti knygu doh.gif zinot kazkada ir apie teletabiu filmukus (nors toli grazu Kastanedos nelyginu su jais lotuliukas.gif ) kalbejo jog jie bukina vaikus ir kad buvo kazkoks atvejis kai vaikas soko i sulini mamai mojuodamas "ate" kitaip tariant visokiu yra visokiu reikia juk negali kiekvieno apsaugoti nuo, taip pavadinkime, silpnaprotystes.

jei taip tai reiktu uzdrausti ar cenzuruoti daug geru knygu ir ne butinai ezoteriniu g.gif

pati esu perskaiciusi visas jo knygas (kiek zinau) kurios isleistos lietuviu kalba. prisipazinsiu kadaise buvau labai susizavejusi sapnavimu blush2.gif ir bandziau si ta..man atrodo kad gavosi blink.gif nors is tiesu sunku pasakyti nes buvo keistas toks potyrius ir po jo daugiau nebandziau....

siaip tai visi tie ritualiniai "svaiginimaisi"aprasyti jo knygose maziausiai idomus. idomu yra pats poziuris i zmogu ir zmones, gyvenima, gyvenimo prasme, santykius ir pan.

jeigu visa tai ka jis parase is tiesu buvo tadai tai neitiketina, o jei jis visa tai isgalvojo tai jis genijus rolleyes.gif

stai mano nomone tongue.gif
Atsakyti
siaip tai visi tie ritualiniai "svaiginimaisi"aprasyti jo knygose maziausiai idomus. idomu yra pats poziuris i zmogu ir zmones, gyvenima, gyvenimo prasme, santykius ir pan.

Panašiai manau ir aš.Per tuos ritualinius svaiginimus sustabdoma racionali sąmonė, todėl ir ateina keisti suvokimai. visai kita kultūra, kitoks indėnų-magų mąstymas, todėl ir įdomu.nemanau, kad mums, lietuviams reiktų mėgdžioti, ragauti kaktusus, turim kanapes ir aguonas lotuliukas.gif .sako, irgi nuveža į kitas erdves g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barsukele: 14 gruodžio 2007 - 10:22
QUOTE(barsukele @ 2007 12 14, 11:21)
Panašiai manau ir aš.Per tuos ritualinius svaiginimus sustabdoma racionali sąmonė, todėl ir ateina keisti suvokimai. visai kita kultūra, kitoks indėnų-magų mąstymas, todėl ir įdomu.nemanau, kad mums, lietuviams reiktų mėgdžioti, ragauti kaktusus, turim kanapes ir aguonas lotuliukas.gif .sako, irgi nuveža į kitas erdves g.gif  blink.gif

visiskai pritariu kaktusu ragavimas ir t.t yra indenu-magu kulturos dalis. ir jie tai daro ne del to kad "pasinarkasinti" lotuliukas.gif jie tikrai tuo nesimegauja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 12 13, 22:40)
Aš kaip matote, labai lengvai paveikiama, vaižgantė pasakė, kad nors vieną reikia perskaityti, tai ir klausau biggrin.gif

O dabar vaižgantė pataria reiki pasidomėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Ir dar Vaižgantė sakė, kad 50 gr visai padeda smile.gif . geras derinys- kastanedą skaitai ir 100 gr įkali. Tada iš kiekvieno kaktuso ant palangės tikrai išlįs po Meskalitą biggrin.gif
Atsakyti
Castaneda teigia `Kai žmogus išpildo visus keturis reikalavimus-būti budriam, turėti baimę, pagarbą ir visišką pasitikėjimą,-jis nebedarys klaidų, už kurias turėtų atsiskaityti; jo elgsenoje nebeliks vietos chaotiškiems kvailio veiksmams.`

Nelabai suprantu, kaip galima turėti baimę ir visišką pasitikėjimą kartu?
Atsakyti
`Žmogaus akys gali atlikti dvi funkcijas: viena - iš arti matyti visatoje tekančia energija , kita - "žiūrėti į daiktus pasaulyje". Ne viena iš jų nėra geresne už kita; tačiau pripratinti akis tik žiūrėti yra gėdingas ir nereikalingas praradimas. `

Kaip man patiko šitie žodžiai:
Vidutinis žmogus per daug galvoja apie tai, ar mėgsta kitus žmones ir ar yra jų mėgstamas. Kovotojas mėgsta ir tiek. Jis mėgsta, ką nori mėgti, ir trauk viską velniai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sufi: 29 lapkričio 2008 - 10:12
QUOTE(vaižgantė @ 2007 12 13, 15:46)
Kažin, ar lietuvaičiai gali praktiškai panaudoti tai, ką siūlo Kastaneda... Kaktusų neturim... Galim nebent "Bobelinės" prisiuostyti  g.gif

Kastanedos mokyme svarbiausią vietą užima ne kaktusai, o vidinio dialogo sustabdymas. O kaktusai ir pan. buvo panaudoti, kad padėtų greičiau suvokti, kad "mūsų tikrovė - tai tik vienas iš daugelio pasaulio atvaizdų. "
"Tai, ką esu pratęs laikyti realiu pasauliu, tėra pasaulio atvaizdas, kalamas man į galvą nuo lopšio".
Atsakyti
Viena Kastanedos knyga buvau jau bebaigianti skaityti,bet taip ir nesupratau kame suo pakastas, visokie burtai, ritualai...
Atsakyti