QUOTE(adlim @ 2007 09 15, 22:36)
gaila, kad jumyse tiek pykcio. zmonems, juolab suaugusiems ir ne savo seimos nariams nieko liepti isvis neimanoma. zuauges zmogus apsisprendzia pats. mamoms kreipiantis i globos namus del apgyvendinimo joms yra pasakoma, kad noredamos cia apsigyventi jos sutinka su globos namu taisyklemis, kelios is ju - tvarkyti savo kambarius ir globos namus, kuriuose gyvena, paeiliui gaminti valgyti. jei jos su tuo nesutinka - yra laisvos pas mus negyventi. taigi, joms gyvenant pas mus telieka priminti, kad ateidamos pas mus jos pasirinko ir tai. apie jusu grieztuma asmeniskai nieko negaliu pasakyti, nes i mane su juo nesikreipete. jusu grieztumu skundesi mamos, tad geriau butu, jei joms orientuotumete savo nusiskundimus. as pati mamas stengiuosi ne priversti, o ikalbeti, argumentuoti.
tik nesuprantu, kas mano ramiuose pasisakymuose jums kelia pykti? atsiprasau, jei is tiesu jus pykdau, neturiu tokio tikslo.
nemanykit, kad pykstu ant jūsų. Kodėl turėčiau? Asmeniškai nepriimkite, nes su jumis pačia juk visuomet bendravome maloniai ir pykčio priežasčių nėra.
Tačiau reaguoju į jūsų pasisakymus, kurie, kaip supratau yra viso Carito, tik rašote juos jūs, kaip žmogus, dažniausiai besilankantis SM forume. Ar taip?
Jūsų (t.y. Carito) pasisakymai čia yra visiška priešingybė to, ką mes išgirdome iš jūsų (t.y. Carito) anądien. Todėl ir kyla natūralus noras klausti "kodėl"?
--
Kalbant dėl privertimo kažką daryti. Mūsų pagalbą mamos taip pat renkasi laisva valia. Kaip ir jūsų paminėtą gyvenimą Carite. Mainais už pagalbą (turbūt pastebėjote, kad ne vien daiktais) laukiame iš mamų normalaus žmogiško bendravimo, noro ir ryžto stotis ant kojų, pasikeitimo. Tuo tarpu gauname - visišką abejingumą, nenorą veikti savarankiškai, nenorą kurti savo geresnę ateitį, netgi nenorą bendrauti. Kodėl tuomet pagalbą jos priima bei pažada įgyvendinti mūsų į jas sudėtas viltis, o vėliau nebenori net matyti? Tokiu būdu, mūsų pagalba apsiverčia aukštyn kojom ir matome nebe teigiamą, o atvirkščiai - neigiamą rezultatą.
Pasakykit man, kaip šios įstaigos darbuotoja, ką blogo padariau, kai išgirdau Neringą klykiant ant savo mėnesio kūdikio ir liepiau jai neberėkti, o pasakiau, kad "vaiką reikia mylėti, jis tau nieko blogo nepadarė"? Argi ji pati susipras, jei niekas jai to nepasakys? Gera buvau, kol su sultiniais pas ją po operacijos į ligoninę tampiausi (beje, atlyginimo už tai negaunu, bet lygiai taip pat kaip ir jūs - aukoju savo šeimai skirtą laiką). Bloga tapau, kai liepiau nestaugti ant niekuo dėto kūdikio