Įkraunama...
Įkraunama...

MRU po kolegijos

Valakupiu gatve nuo pagrindinio fakulteto ateities plente randasi uz kokiu 7 Km. siaip nezinant rasti sunkoka,kai veziau dokumentus buvau nuvaziavus iki to fakulteto valakupiu gatvej paziuret, toks atskirtas kazkoks,pusyne,niuru taip pasirode sad.gif o paskaitos bus nuo rugsejo galo pora savaiciu,ir poto nuo gruodzio galo sesija prasides,truks apie menesi,bet nekasdien unsure.gif
Atsakyti
Aciu uz info...gal kaip nors susirasiu VA fakulteta...tuo labiau, kad laiko pieskoms bus, nes persikeliu i Vilniu pagyventi thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki kolegos smartass.gif
Perbegau akimis temas, bet neradau tokios, kuri vienytu MRU magistrantus (ypac neakivaizdininkus), kurie po ne teisinio bakalauro pasirinko toliau studijuoti MRU magistrantura.
Zinau kad pirmuosius islyginamuosius metus (is 2,5 metu) visos busimos specializacijos: teise ir valdymas, tarptautine juru teise, bio teise, bei teise ir muitines bei mokesciu veikla studijuos kartu.
Butu smagu jei atsilieptu busimi pirmakursiai (ivadinio kurso studentai) bei jau vyresni kolegos, pasidalintume patirtimi, informacija, ne vilnieciai kartu vaziuotume i paskaitas ir sesijas ir pan. 4u.gif
Man ir kitiems siu specializaciju magistrantams neakivaizdininkams izangines paskaitos Vilniuje bus rugsejo 15-25 dienomis (maciau mruni.lt puslapyje tvarkarasti). Tuo tarpu Klaipedoje sitos izangines paskaitos prasides veliau, berods spalio men.
Tikiuosi kad atsiras bendramoksliu ir sekmingai bendradarbiausime drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš pasižėjau.. tai kiekvienas univeras turi po temą.. nu bet MRU tai kiekvienam atsiram klauusimui po temą sukurta.. doh.gif hah.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2008 08 27, 22:54)
Aš pasižėjau.. tai kiekvienas univeras turi po temą.. nu bet MRU tai kiekvienam atsiram klauusimui po temą sukurta.. doh.gif  hah.gif

O kas cia keisto ar juo labiau juokingo? blink.gif
Juk labai normalu, kad skirtingos specializacijos studentai buriasi i skirtingas temas, nors universitetas ir tas pats, kaip siuo atveju MRU. Juk jei as studijuoju teise, tai ka as bendro turiu su studentais, studijuojanciais viesaji administravima, psichologija ar socialini darba. Musu tikslai, ieskoma/turima informacija ir dominantys klausimai visiskai skirtingi.
Tad pasijuokete pati is saves ir parodete savo nekompetencija siuo atveju 4u.gif
Atsakyti
Nei aš norėjau juoktis, nei ką.. smile.gif Tiesiog turėjau omeny, kad kiekviena užėjus prigamina po temą ir realiai ten niekas net nekalba.. smile.gif Nes NĖRA čia tiek studijuojančių daug, kiek jums atrodo.. smile.gif

Yra bendra MRU tema, kur kalba ir teisininkės, ir administravimą studijuojančios.. ir dalinasi informacija.. smile.gif Bet, kad jau NIEKO BENDRO su kitais MRU studijuojančiais studentais neturit, tai linkiu sėkmės belaukiant dėmesio šioje temoje.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perfecta @ 2008 08 27, 21:27)
Sveiki kolegos  smartass.gif
Perbegau akimis temas, bet neradau tokios, kuri vienytu MRU magistrantus (ypac neakivaizdininkus), kurie po ne teisinio bakalauro pasirinko toliau studijuoti MRU magistrantura.
Zinau kad pirmuosius islyginamuosius metus (is 2,5 metu) visos busimos specializacijos: teise ir valdymas, tarptautine juru teise, bio teise, bei teise ir muitines bei mokesciu veikla studijuos kartu.
Butu smagu jei atsilieptu busimi pirmakursiai (ivadinio kurso studentai) bei jau vyresni kolegos, pasidalintume patirtimi, informacija, ne vilnieciai kartu vaziuotume i paskaitas ir sesijas ir pan.  4u.gif
Man ir kitiems siu specializaciju magistrantams neakivaizdininkams izangines paskaitos Vilniuje bus rugsejo 15-25 dienomis (maciau mruni.lt puslapyje tvarkarasti). Tuo tarpu Klaipedoje sitos izangines paskaitos prasides veliau, berods spalio men.
Tikiuosi kad atsiras bendramoksliu ir sekmingai bendradarbiausime  drinks_cheers.gif

Papildyta:
Labai malonu PERFECTA, kad atidarei tokia tema thumbup.gif
As irgi stuodijuosiu bioteise, man irgi neuzilgo ivadine sesija, tai kaip suprantu mokysimes kartu smile.gif Tik man ji bus rugsejo 15- 28 dienomis..
Beje, as is kauno, dar tiksliai nzn kur vilniuj apsistosiu sesijos metu, galvoju, jeigu atsirastu daugiau kaunieciu, galetume gal vazineti kasdien kartu (as turiu auto).
Siaip ar taip galime palaikyti rysi, vis smagiau ir drasiau bus kartu studijuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Vince~ @ 2008 09 01, 12:51)
Papildyta:
Labai malonu PERFECTA, kad atidarei tokia tema thumbup.gif
As irgi stuodijuosiu bioteise, man irgi neuzilgo ivadine sesija, tai kaip suprantu mokysimes kartu smile.gif Tik man ji bus rugsejo 15- 28 dienomis..
Beje, as is kauno, dar tiksliai nzn kur vilniuj apsistosiu sesijos metu, galvoju, jeigu atsirastu daugiau kaunieciu, galetume gal vazineti kasdien kartu (as turiu auto).
Siaip  ar taip galime palaikyti rysi, vis smagiau ir drasiau bus kartu studijuoti smile.gif

Malonu drinks_cheers.gif
Bus kartu ivadines paskaitos mirksiukas.gif
Kadangi as jau baigus ivadini kursa, bet gryztu is akademiniu ir keiciu specializacija, tai tikiuosi kad siais metais man bereikes tik skolas issilaikyti.. blush2.gif nes ivadiniame kurse pirmus metus visos specializacijos mokosi tu paciu dalyku. Todel daug zinau kas kaip bus ir kas laukia smile.gif
As pati is Klaipedos. O pirma semestra baigiau Vilniuje, antra - Klaipedoje.
Dabar istojau i teises ir muitines bei mokesciu veikla, tad sita specializacija galima studijuot tik Vilniuje, tad ir as ten gryztu mirksiukas.gif
Kai studijavau Vilniuje viena grupioke uzrode man pedagogu kvalifikacijos kelimo bendrabuti, jis yra prie pat MRU, toj pacioj gatvej, po ta pacia puse, truputi giliau vaziuojant Didlaukio gatve uz miskelio (jauciu nelabai aiskiai parasiau doh.gif ), tai ten galima gauvom bendrabucio kambary atrodo uz 25 Lt parai unsure.gif Bijau pameluot, juolab tai buvo pries pora metu, bet manau kad pasiskambinti ir susizinoti galima mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(perfecta @ 2008 09 03, 22:22)
Malonu  drinks_cheers.gif
Bus kartu ivadines paskaitos  mirksiukas.gif
Kadangi as jau baigus ivadini kursa, bet gryztu is akademiniu ir keiciu specializacija, tai tikiuosi kad siais metais man bereikes tik skolas issilaikyti..  blush2.gif  nes ivadiniame kurse pirmus metus visos specializacijos mokosi tu paciu dalyku. Todel daug zinau kas kaip bus ir kas laukia  smile.gif
As pati is Klaipedos. O pirma semestra baigiau Vilniuje, antra - Klaipedoje.
Dabar istojau i teises ir muitines bei mokesciu veikla, tad sita specializacija galima studijuot tik Vilniuje, tad ir as ten gryztu  mirksiukas.gif
Kai studijavau Vilniuje viena grupioke uzrode man pedagogu kvalifikacijos kelimo bendrabuti, jis yra prie pat MRU, toj pacioj gatvej, po ta pacia puse, truputi giliau vaziuojant Didlaukio gatve uz miskelio (jauciu nelabai aiskiai parasiau  doh.gif ), tai ten galima gauvom bendrabucio kambary atrodo uz 25 Lt parai  unsure.gif Bijau pameluot, juolab tai buvo pries pora metu, bet manau kad pasiskambinti ir susizinoti galima  mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(~Vince~ @ 2008 09 03, 23:43)

Na, kadangi jau turiu gyvenamaja vieta (pasirodo pusbrolis gyvena prie pat mru), tai jau ramiau pasidare thumbup.gif Tik dar norejau paklausti ar tikrai jau tokie sunkus pirmieji metai, kaip man pazistama yra sakiusi, ir kiek savaiciu uztruks kitos sesijos, kaip ir sita ivadine- po 2? :Idomu kodel niekas daugiau neatsiliepia, juk mru dabar labai populiarus, tikiu kad yra busimu magistranciu ir daugiau g.gif
Beje, gal pameni kiek paskaitu per diena buna?Tikiuosi ne nuo ryto iki vakaro? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(~Vince~ @ 2008 09 04, 00:53)
Na, kadangi jau turiu gyvenamaja vieta (pasirodo pusbrolis gyvena prie pat mru), tai jau ramiau pasidare thumbup.gif Tik dar norejau paklausti ar tikrai jau tokie sunkus pirmieji metai, kaip man pazistama yra sakiusi, ir kiek savaiciu uztruks kitos sesijos, kaip ir sita ivadine- po 2? :Idomu kodel niekas daugiau neatsiliepia, juk mru dabar labai populiarus, tikiu kad yra busimu magistranciu ir daugiau g.gif
Beje, gal pameni kiek paskaitu per diena buna?Tikiuosi ne nuo ryto iki vakaro? blink.gif

Kodel neatsiranda daugiau? Nezinau, gal kol neprasidejo studijos tai dar nelabai aktualu? g.gif Gal dar atsiras mirksiukas.gif
Pirmieji metai tikrai sunkus tuo, kad staiga "uzmeta" ant taves labai dideli kruvi ir apimti doh.gif Pirmiausia juk visi ateje ne po teisinio bakalauro, o destytojai is ipratimo (ar pasikelimo cool.gif ) rezia greitakalbe jiems jau iprastomis teisinemis savokomis ir visa per tas 10 dienu gaunama medziaga tiesiog ismusa is veziu. BET. Kai pradedi po truputi gilintis i kiekviena dalyka, issiaiskinti, suvokti ji ir pasiruosti egzaminui tampa imanoma mirksiukas.gif Antras pusmetis jau buna lengvesnis, nes jau "isikerti" ta nauja sistema, plius dauguma dalyku tiesiog buna II dalis (pvz. i semestra: baudziamoji teise (bendroji dalis), 2 semestra: baudziamoji teise (specialioji dalis).
Specialiai pasiziurejau kiek laiko uztruko man tos pacios pirmos ivadines paskaitos, taip, irgi 10 dienu. Tai turiu nuvilti, kad pirma savaite tikrai paskaitos vyko nuo ryto iki vakaro, visa diena doh.gif ir netgi sestadieni.. Greitai jau turetu internete pasirodyti tvarkarasciai mirksiukas.gif
Antro semestro ivadines paskaitos buna iskart po pirmosios sesijos. Sesija buna kazkur apie menesi, tada dar savaite izangines kito semestro paskaitos. Bet paprastai jau i antro semestro izangines paskaitas atsirenki i kurias nueiti blush2.gif Maciau internete, kad sesija numatoma gruodzio 4 - sausio 2 dienomis ir iki 19 dienos kazkur izangines kito semestro paskaitos (na cia plius minus tos dienos).
Uz moksla paprastai mokama iki rugsejo 15 dienos. Bet kadangi sitos izangines paskaitos pakankamai velai, tai uz moksla greiciausiai reikes susimoketi iki izanginiu paskaitu pabaigos. Metodininkes per susirinkima nepamirs tikrai pamineti kada reikia susimoketi uz moksla biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfecta: 04 rugsėjo 2008 - 00:32
Tiesa. Kadangi as jau atlankiusi antro kurso (na to pirmo po ivadinio kurso)ivadines paskaitas, pries pat sesija pasiemiau akademines tai jau galiu padaryti isvada, kad pirmieji metai (tos islyginamosios studijos) ir yra sunkiausi. Ir metodininkes ta pati sako: pagal statistika per pirmus metus daugiau nei puse atkrinta.. Bet kas lieka, tai jau tikrai nebemeta ir sekmingai baigia smile.gif
Nors turiu pasakyti, kad mano kursas buvo labai labai stropiu studentu g.gif Ypac teises ir valdymo ir bioteses grupes pasizymejo ax.gif t.y. daug neatkrito, o sekmingai baige pirma ivadini kursa thumbup.gif As buvau juru teises grupej, tai musu is sakykim 60 istojusiu i antra kursa perejo tik 25, kiti arba mete arba susistabde studijas arba neislaike sesijos..
Yra tam MRU keletas destotoju, kurie atmusa nora mokytis ir patiketi kad imanoma, bet nieko, uzgrudina, imanoma mirksiukas.gif
Nors as pati turiu skola vieno is tu fruktu.. baudziamoji teise.. bijau.gif
Na jau kaip issipleciau doh.gif Viskas, nebenuteikineju blush2.gif
VISKAS BUS GERAI IR IMANOMA mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfecta: 04 rugsėjo 2008 - 00:48
Aciu perfecta už palaikyma. Kol kas man viskas aisku. Viskas prasidės spalio men. Tai kol kas esu rami smile.gif
Atsakyti