Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Bambolina @ 2005 02 24, 09:15)
prasau nesupykti smile.gif
Bet man tai iskrypeliskai atrodo zindyti TOKI DIDELI vaikuti smile.gif

Nu jau kaip pasakei, tai blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Net kojas pakirto girdėti tai iš pačios žindančios mamytės doh.gif . Kartojasi istorija g.gif g.gif g.gif
Atsakyti

Ar tau neatrodo, kad taip sakydama gali izeisti? Labai nykus zodziai - tau turetu buti geda, kad nemoki patyleti vietoj to, kad kalbeti niekuo nepagristas nesamones. Ir dar - ne i tema, nes autore klausia visai ne apie tai.

wita> vaikui nauja aplinka bus vienoks ar kitoks stresas. Atjunkyti vis delto reiketu esant iprastai aplinkai, dienotvarkei. Nuimineti visus maitinimus, paliekant vakarini paskutiniu ir paskui nuimti ir ta. Paprastai nujunkyti tokiam amziui buna lengviau, nei dauguma mamu isivaizduoaj (pati zindziau iki 18 men.). Svarbiausia yra mamos nusiteikimas (kad ji jau nbedvejotu, ar nori maitinti ar gaila nutraukti maitinima).
Atsakyti
O man kaip tik atrodo, kad nutraukti kelioneje gali buti puiki galimybe. Nesenai keliavom ir vaikas nebuvo suirzes, tiesiog pavarges daugiau nuo visu ispudziu. Todel geriau miegojo. Bet pienuko visai nenorejo ta para, niekas neprimine namu aplinkos ir neprase (namie reikalautu pries miega). Namuose man buvo sunku nutraukti maitinima, nes iprastas ritualas vaikui asocijuojasi ir su iprastu pienuko gavimu.

Ir dar as (dabar tai gausiu kritikos biggrin.gif ) manau, kad pasiryzus geriausia iskart nutraukti, nebutinai palaipsniui. Kalbu apie savo atveji. Kai kartais duodi - neduodi, vaikas nesupranta, kodel kartais gauna pienuko, o kitasyk mama nusprendzia neduoti. Maniske taip visai isterikuoja schmoll.gif Iskart nutraukus pazirstu diena-dvi ir viskas, bet kai pradzioje bandziau ivesti tik naktini maitinima, nuemiau diena - vaikas visai susipainiojo su mano sprendimais. As bandziau ir vel bandyciau nutraukti kelioneje, nes kelione nebutinai yra tik neigiamas stresas, vaikui (kaip jau sakiau) bus maziau asociaciju su ritualais. Ne visi si etapa praeina lengvai, tiesiog reikia praeiti ir tiek.

Tiesa, man keistai atrodo kazkokios velyvos neigiamos tokio nutraukimo pasekmes g.gif Na, netikiu as tokiom teorijom schmoll.gif
Atsakyti
Palaipsniskas nutraukimas ir mamai geriau - nesprogsta krutine, nereikia vartoti vaistu, mazinanciu pieno gamyba, nereikia nusitraukineti. As kai isejau i darba palikau tik vakarini maitinima ir kelis men. tik taip maitinau - diena jis ir neprasydavo (pirma bande savaitgaliai, bet negavo ir nebeprase). O apskui nuemiau ir paskutini maitinima - pirmus tris vakarus siek tiek papyko, o paskui viskas. Negmaniau, kad bus taip lengva.
Jokio neigiamo dalyko, kad maitinau ji 18 men. isvis nematau. Zindymo metu jis akivaizdziai buvo atsparesnis ligoms ir neturejo jokiu problemu su virskinimu.
Gal baltic*girl ir teisi - pabandyk nutraukti. Jei nepavyks, padarysi tai grizusi. Bet kaip minejau, svarbiausia tavo vidinis nusiteikimas - turi buti isitikinusi, akd tikrai nori nutraukti zindyma. tada tikrai labai lengvai su situo susitvarkysi.
Atsakyti
QUOTE(wita @ 2005 02 10, 18:13)
aplinkiniai suzinoje, kad dar maitinu, pasibaiseja, mazdaug kada baigsi maitint  blink.gif    , gana jau vaikas didelis ir jam tas pienas  yra vandenelis ir t.t.  vaikui viso labo 19 men .  netrukus menesiui zadu isvaziuot pasisveciuot i Vokietija pas seseri ( su vaiku). ir vis pagalvoju gal butu neblogai atjunkyt  per ta menesi  g.gif  . istikruju dar svarstau apie tai, dvejoju, ar verta jau pabaigt zindyt. bet is kitos puses jau noretusi, nes kartais vargina, kai mazius vis praso ir praso pienuko, kai reikia gert daug skysciu (kartais nuo ju net bloga buna) ir dar, kaip maziu ipratint gert kitus skyscius?gal butu iseitis nupirkt piena nuo 1 metuku?sultis,arbatas ir kt skyscius isgeria labai nedaug. gal kai baiginesiu maitint, jis gal prades gert ju daugiau?  g.gif    padekit issprest sia painiava ir padekit apsisprest

Man kazkodel patinka baltic *girl nuomone. Bet, itariu, kiekvienas vaikas skirtingas ir teks spresti vietoje ar kelione jam stresas, ar naujos galimybes ir pramogos.

O kas del nuolatinio vaiko prashymosi prie kruties,- cia jau auklejimo reikalas. Man nepriimtina kai beveik dvimetukas ishrengineja mama.... todel zhindau tik pries pietu, naktini miegelius ir anksti ryte. Diena tiesiog nukreipdavau demesi kitur arba, jei nepavykdavo, neduodavau ir tiek, dabar jau ne nebeprasho. Todel zhindymas visai nevargina mirksiukas.gif
Atsakyti
Maitinau iki 18 men. Nustojau, nes jauciau, kad jau laikas nutraukti.
Atsakyti
aciu mamos uz savo nuomones ir patarimus rolleyes.gif tiesa pasakius, kas liecia, kai kartais tiesiog salygos neleidzia sunu pamaitint pienuku gera pusdieni, tai i vakara krutys tampa issiputusiomis, net skauda prisiliest, tai tiesiog butina istustint jas, o kadangi beveik neteko tai daryt rankomis, tai ir duodi savo geriausiam "pientraukiui". man atrodo, kad pienas taip nesibaigs biggrin.gif , tai jauciu teks bandyt daryt palengva, naturaliai, nes mano viena drauge turejo tieeeeeeek pieno blink.gif , kaip ji pati sake, kaip gera karve, tai ji nutrauke pieno gamyba su hormoniniu vaistu pagalba unsure.gif . as noreciau kad nujunkimas butu lengvas ir grazus(kaip zindymo pradzia)` . tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
As,kaip tik nuo pirmadienio bandau vaika atpratinti,dienom jau visai negauna pienuko,o naktim dar kartais dar nuskyla.O nutraukiu maitinima,nes jau manau ir taip ilgai maitinu,jam jau mano papas reikalingas tik kaip apsiraminimas.Na manau dar savaite mums reikes pasikankinti.
Atsakyti
QUOTE(ievalota @ 2005 02 25, 11:00)
Palaipsniskas nutraukimas ir mamai geriau - nesprogsta krutine, nereikia vartoti vaistu, mazinanciu pieno gamyba, nereikia nusitraukineti.

Del sios priezasties tikrai gali buti sunku nutraukti is karto. As ir pradejau mazinti maitinimu skaiciu, bet maniske nuo 8 menesiu pasidare labai reikli (zinojo, kur pienukas). Neprasydavo tik mums isejus. Todel tas dienas stengdavausi dienos metu vaziuoti i parduotuves ir t.t., ir taip savaime liko tik rytinis ir vakarinis maitinimai. Nera lengva patarti, nes (mano atveju) vaikui butu lengviau nutraukti iskart, o vat mamai del tokio nutraukimo gali skaudeti krutis. Idealu, jei eini i darba ir vaikas kuri laika gali taves nematyti, nes mano atveju as istisai buvau namie ir jai visai susipainiojo, uz ka kartais mama duoda atsigert, o kada nusprendzia nuduoti.
Atsakyti
Nustojau maitinti tiesiog del to, nes jauciau, kad tam esu pasiruosusi ir as ir mano vaikas. Maitinau iki 1m.10men.
Atsakyti
Nežinau kas atsitiko, bet mano mazgė pati atsisakė šito gėrio. Vieną vakarą kaip visada atsisėdau maitinti, ir prasidėjo baisiausios isterijos: raukėsi, vaipėsi, žiaugčiojo, klykė kaip nesava nežinojau ką daryti, dar tokio bajavyko nebuvo. Nutraukiau pieną ir maniau duosiu iš buteliuko. Aha neapgausi, leido pro šoną arba su liežuviu stūmė soskę lauk, taip ir baigėsi mūsų artimas bendravimas. Nemačiau reikalo traukt pieno ir pilt jį lauk, nes per prievartą sugirdydavau keliasdešimt ml.
Atsakyti
ar gali staiga dingt pienukas blink.gif g.gif

Abi pirmąsias pati palaipsniui atpratinėjau, nes jau ilgokai maitinau, o dabar, vakar l. išsigandau, nusivyliau savim, pasidarė pikta ant namiškių ir t.t., kai 2 maitinimus nuo nuovargių ir stresų, matyt, nebuvo pienuko blink.gif , bet dabar tam kartui atsistatė viskas...
O kaip jūs išgyvenot, neskausmingai,ar apniko kokia depresija ar pan.?
Atsakyti