Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(IDA2 @ 2005 04 14, 12:46)
Kai turėsi vaiką, pati pamatysi kas kam svarbiau  mirksiukas.gif . Jei nori, gali ir save suspėti prižiūrėti. Be to mama neturi sirgti. Ne tik todel kad toks įsitikinimas, bet taip ir gaunasi  thumbup.gif

turi du vaikus.. na ir kas is to g.gif
kvailas tavo isitikinimas, kad mam neturi sirgti. Gal ir neturi, bet serga.
As po gimdymo praejus 2 savaitems patekau i ligonine su gimdos uzdegimu ir temperatura 40.
Mam yra toks pats zmogus kaip ir bet kuris kitas, taip jinai del savo vaiku gali pakelti daugiau nei kiti, bet viskam yra ribos.

Panele baigiau maitinti, kai jai buvo 3 men. Paprasciausiai jau buvau pavargusi ir tikrai patapo gaila saves. Tikrai idomus vaizdelis - kai nutraukinejau piena, tai pirma nutraukdavau doze kraujo, nes speneliai jau buvo iki tiek suskile. gydytoja dar bande patarti, kad gal reiketu dar maitinti, bet kai jau krutys pradejo guzais sokti, tai pati israse vaistu, kad pienas greiciau uzsibaigtu.
Atsakyti
vyriausiaja nustojau maitinti, kai jai buvo 6 menesiai, nes tada kaip tik suzhinojau kad esu jau 3 men neshchia biggrin.gif... neishkart nutraukiau maitinima, per kokias 2 sav, maitinau mazhiau daviau mishineli taip ir baiges pienukas.

O abi jauneles nujunkiau kai buvo apie metus laiko. Tiesiog pakeisdavau maitinima koshe, kol liko tik naktiniai ir priesh nakti maitinimai. O kai sukako metukai, ir priesh nakti daviau karves pieno, taip ir nujunko.

As esu pries ilga maitinima, ilgesni nei metai ar pusantru. Kai vaikas supranta, ko nori, kai jam yra didele trauma nebegauti mamos pieno. Prasideda visokie gudravimai - speneliu pipirais tepimai, gedinimai(is aplinkiniu puses), visokie kitokie "nedavimai" ivairiausiais budais. Tikrai nemanau kad tai i gera tiek vaikui tiek jo santykiui su mama.
Atsakyti
Sunu maitinau 14 men., o nutraukiau del antro nestumo, dukra maitinau 16 men., nutraukiau del to, kad ir taip ilgai jau maitinau. Toks ilgas maitinimas manes visiskai nevargino, buvo labai patogu-pvz. ryte pakisai kruti ir nereikia begti sildyti misineliu, galiu ilgiau pasivartyti lovoje. thumbup.gif
Atsakyti
Vyresnėlę maitinau 1m ir 9mėn. Oiiiiiiiiiiiii kaip abi verkėm cry.gif , kai teko baigti , nes buvau 3 mėn nėščia. Kol maitinau, jaučiausi labai puikiai, svoris nukrito iki "mokyklinio". O kai nustojau - nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif ,atrodžiau nėščia iš visų 4 pusių doh.gif
Atsakyti
Pirmą dukrą maitinau iki 1,5 metų-bet manau, kad per ilgai..bet ji buvo alergiška, mišiniai netiko, tai teko maitinti ilgai..
Antrą vaiką neplanuoju taip ilgai maitint-tikiuosi užteks ir iki 1 m, o gal ir trumpiau rolleyes.gif

Šiaip jau maitinimas yra sunkus psichologinis ir fizinis krūvis mamai, ypač pradžioj, kai esi nepatyręs ir sunkiai sekasi..
Tik knygutėse viskas gražiai aprašyta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 15 balandžio 2005 - 07:51
QUOTE(Silvute @ 2005 04 14, 13:13)
Mam yra toks pats zmogus kaip ir bet kuris kitas, taip jinai del savo vaiku gali pakelti daugiau nei kiti, bet viskam yra ribos.

Visos, be abejo, smarkiai mylim savo mažylius soske.gif . Ir mama, maitinusi krūtimi vos kelis mėnesius vaikiuką, tikrai nėra blogesnė už maitinusias metus ar ilgiau schmoll.gif . Jei maitinimas, ypač naktinis, išvargina mamą, tai būtinai reikia kažką daryti - ar tai duoti vyrui, kad pamaitintų iš buteliuko, arba, jei vaikiukas didesnis, iš vakaro duoti kokio sotesnio maistelio, kad naktį ilgiau neprašytų valgyti.
Pavargusi ir nervinga mama bus-toks bus ir vaikiukas sad.gif . Juk kiekvienas vaikiukas nori matyti linksmą mamą? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigitulka: 15 balandžio 2005 - 07:55
QUOTE(liute @ 2005 04 14, 16:09)
As esu pries ilga maitinima, ilgesni nei metai ar pusantru. Kai vaikas supranta, ko nori, kai jam yra didele trauma nebegauti mamos pieno. Prasideda visokie gudravimai - speneliu pipirais tepimai, gedinimai(is aplinkiniu puses), visokie kitokie "nedavimai" ivairiausiais budais. Tikrai nemanau kad tai i gera tiek vaikui tiek jo santykiui su mama.

Nebūtinai norint nujunkyti vyresnį vaiką reikia tepti spenelius pipirais ar gėdinti blink.gif Jei taip nujunkomas vaikas, tai tikrai ne į gera nei vaikui nei santykiams su mama. Čia arba vaikas per anksti nujunkomas arba mama nemoka švelniai jo nujunkyti. Daugybė mamų sugeba gražiai ir be jokių problemų nujunkyti, kai pajaučia, kad jau galima tai padaryti, ir vaikui nebus jokios traumos. O aplinkinių gėdinimai, tai yra tik kai kurių žmonių kultūros, žinių stoka arba pavydas, tai kodėl dėl to turėtų kenteti vaikas?
Atsakyti
Kai buvau nescia visa gerkle rekiau,kad maitinsiu maziausiai metus.Bet realybe kitokia,maitinau 2 men.,nes jau nebenorejau,buvau pervargusi.Beto ,neaisku ar naudos labai daug is tokio pieno,jis buvobeveik permatomas ir leliukas valgydavo kas1,5 val. mazdaug diena ir nakti.Kiek galima taip kankintis mamai ?Pradejus duot misinius,pati atsigavau ir vaikas nakti valgydavo tik karta arba visa nakti ismiegodavo.
Atsakyti
Aš iki šio esu skeptiškai nusiteikusi prieš sakymus, kad pienas riebus arba ne g.gif . Juk kiekvieną maitinimą iš pradžių pienas bega tik atsigėrimui, o po to gaminasi (būtent! vaikui valgant gaminasi!) riebesnis pienas. Tai kaip galima nustatyti ar riebus ar ne? blink.gif
Dėl to kad pienas turi begti fontanais - ir gi keista nuomonė. Sūnų maitinau iki 1,7 metų ir nė karto man nepavyko pieno nusitraukti, net gi vaistams blink.gif . Nors iki 7 mėn maitinau TIK savo pienu ir priaugdavo po 1 - 1,7 kg ax.gif
O nujunkymas būtinai turi būti tik švelnus 4u.gif . ~ 8 mėn bandėm atpratinti valgyti naktį. Per ašaras ir riksmus cry.gif . Nieko nepavyko schmoll.gif . Viskas įvyko tik palaipsniui mažinant maitinimų skaičių, surandant kitokios veiklos (aišku jei vaikas pakankamai didelis ir gali suprasti), nukreipiant vaiko dėmesį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 04 15, 08:02)
Nebūtinai norint nujunkyti vyresnį vaiką reikia tepti spenelius pipirais ar gėdinti blink.gif Jei taip nujunkomas vaikas, tai tikrai ne į gera nei vaikui nei santykiams su mama. Čia arba vaikas per anksti nujunkomas arba mama nemoka švelniai jo nujunkyti. Daugybė mamų sugeba gražiai ir be jokių problemų nujunkyti, kai pajaučia, kad jau galima tai padaryti, ir vaikui nebus jokios traumos. O aplinkinių gėdinimai, tai yra  tik kai kurių žmonių kultūros, žinių stoka arba pavydas, tai kodėl dėl to turėtų kenteti vaikas?

Zhinoma, kad ne i gera vaikui, i bloga sakychiau... bet ne vieni gi gyvenam, ir nuo visu bobuchiu ir giminaichiu reakciju deja vaiko neapginsi. Kalbu apie 1,5m, 2m ir didesni zhindanti vaikiuka, kuris ir ne namie pats prasho pieno. Todel tokio amzhiaus vaikas ir kenchia nujunkomas. Machiau 3 draugiu vaikus, kuriuos nujunke vyresnius, jau beveik dvimechius o viena - keturmeti.... Vaikui tikrai trauma ir mamai skausmas o ir visai sheimai stresas.

Ash uzh zhindyma, ilga zhindyma, tik ne per ilga.
Atsakyti
Aš dukrytę maitinau iki1m 3mėn. ir tuo labai džiaugiuosi. Manęs visiškai nevargino maitinimas, tai daug patogiau už mišinukus. Maistas visada šalia ir šiltas. Naktiniai prabudimai taip pat nebuvo kančia. Iš pradžių tikrai nėra lengva, bet paskui viskas labai šauniai susitvarko mirksiukas.gif Nesvarbu,kad vaikelis valgo kas 1val ar kas 3. Valgo kiek nori ir kiek jam reikia. Nesmerkiu tų mamyčių, kurios dėl sveikatos problemų negali maitinti. Bet nesuprantu tų kurios nemaitina, kad krūtys išliktų gražios ar šiaip tik savim rūpiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netaa: 15 balandžio 2005 - 12:54
Vyresnėlis 9 mėn. atsisakė, tai ir nesistanginau, nes studentė buvau, labai jau skaudėdavo krūtis iki paskaitų galo doh.gif Mažėlį 16 mėn. maitinau, nes alergiškas daug kam, tai abu dietinomės ir labai liuks buvo, bet dantukų gaila, nes naktį baisiai valgė. Va jau kelios savaitės jis nujunkytas ir man lengviau, ir jis ramiau miega biggrin.gif
Atsakyti