QUOTE(hobo @ 2007 07 27, 12:43)
nia, nieko negaunu. po baliaus aprasysiu kaip sekes, baisiai aciu uz patarimus. o tiesa, su kuo reikia makaronu -kumpio misraine sumaisyt?
Aš maišau su majonezu
su majonezu
o darzoves ty pigiausia ko gero kopusto su morka pritarkuot
o darzoves ty pigiausia ko gero kopusto su morka pritarkuot

juoda kepta supjaustyta kubeliais, maisyti su majonezu, deti cesnako , ismirkytu razinu ir kubeliais surio fermentinio. dar kai kurie i ja deda obuoliu, bet man ty kazkaip nelabai..
Gana pigus ir skanus patiekalas - kibinai (receptų yra forume). Įdarą aš darau su minimaliai mėsos ir daugiau daržovių - kopūsto, morkos, svogūno. Dar super skanu, paprasta ir pigu Glacee "Čudu" pyragėliai - irgi galima daryt su mėsa, kopūstais ir t.t.
Dar darau tokį užkandį - supjaustau griežinėliais cukiniją, apkepu su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių, barstau pipirais , druska ir atšalusius valgom su grietinės, majonezo, česnako ir tarkuoto agurko padažu. Neįprasta ir labai skanu
Dar darau tokį užkandį - supjaustau griežinėliais cukiniją, apkepu su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių, barstau pipirais , druska ir atšalusius valgom su grietinės, majonezo, česnako ir tarkuoto agurko padažu. Neįprasta ir labai skanu

QUOTE(mamushka @ 2007 07 27, 12:02)
juoda kepta supjaustyta kubeliais, maisyti su majonezu, deti cesnako , ismirkytu razinu ir kubeliais surio fermentinio. dar kai kurie i ja deda obuoliu, bet man ty kazkaip nelabai..
as tai dedu tik kepta duona ir pupeles,dar analogiskas darom tik jos brangesnes-keptas batonas,kumpis,suris ir ananasai


QUOTE(mamushka @ 2007 07 27, 11:02)
juoda kepta supjaustyta kubeliais, maisyti su majonezu, deti cesnako , ismirkytu razinu ir kubeliais surio fermentinio. dar kai kurie i ja deda obuoliu, bet man ty kazkaip nelabai..
Ir jei nori, kad duona būtų traški, tai reiktu sumaišyti su majonezu prieš patiekiant. Ilgiau pastovėjusi suminkštėja...
Dar kažkas minėjo vištų sparnelius, tai aš juos per sanariukus padalinu į tris dalis. Galiukus palieku sultiniui, o likusius "pagaliukus" sudedu į celofaninį maišelį, įberiu šaukštą kitą krakmolo, prieskonių, gerai supurtau. Taip jie visi apsivolioja prieskoniaisi ir krakmolų, nereik po vieną makaluot. O tada jau į keptuvę ir iškepu. Pigu, greita ir visai skanu tiek šaltam, tiek karštam užkandžiui

Desertui galima pasidaryti pyragėlių su obuoliais. Tešlą maišome iš miltu ir vandens, įdaras obuoliai (tinka bet kokie) ir cukraus šiek tiek, kad rūgštu nebūtų. Tešlą išminkome ir iškočiokame, darome, kaip koldūnus, tik didesnius, o į vidų obuoliai. Juos galima valgyti ir šiltus, bet šalti skanesni, gali būti ruošti ir anksčiau nebūtinai šventės diena. Mes visad juos darom, ypač Kučioms, bet tinka ir kitoms šventėms. Manau visai nebrangus patiekalas.
QUOTE(hobo @ 2007 07 27, 11:56)
o duonos-surio misraine tik is keptos duonos darosi ar gali buti nebutinai kepta?
ir man tokia mintis kilo....kaži ar orkaitėje pakepus tiktų?

Aš kai tingiu darau su paruoštais į vairų skonių sucharikais ju Norfoje yra.Bet jei čia taupantiems tai gal netiks nežinau.
QUOTE(Lorella @ 2007 07 27, 13:49)
Desertui galima pasidaryti pyragėlių su obuoliais. Tešlą maišome iš miltu ir vandens, įdaras obuoliai (tinka bet kokie) ir cukraus šiek tiek, kad rūgštu nebūtų. Tešlą išminkome ir iškočiokame, darome, kaip koldūnus, tik didesnius, o į vidų obuoliai. Juos galima valgyti ir šiltus, bet šalti skanesni, gali būti ruošti ir anksčiau nebūtinai šventės diena. Mes visad juos darom, ypač Kučioms, bet tinka ir kitoms šventėms. Manau visai nebrangus patiekalas.
Pamiršau parašyti, kog juos reiktu kepti, aš kepu keptuveje.