Įkraunama...
Įkraunama...

Kalkių šalinimas iš elektrinio virdulio

Pagaliau ir aš sužinojau kuo tą mūsų virduliuką išvalyti smile.gif
Ačiū už patarimus drinks_cheers.gif
Atsakyti
su citrinos rugstimi galima valyti thumbup.gif
Atsakyti
aksciau pirkdavau chemikalus. o dabar jau senai su actu isvirinu. paprasciausiai ipilu vandens, slakeli acto ir uzvirinu. kai uzverda dar palaikau ir viskas
Atsakyti
QUOTE(gatu @ 2012 01 02, 21:11)
Merginos, as tik ka isvaliau super duper savo elektrini virduli su milteliais HIGEJA is Maximos uz gal 2lt (jie tinka emaliuotiems, metaliniams indams ir elektriniams virduliams ). anksciau virinau acta, bet taip nesigavo, o be to ir actas, ir citrinos rugstis - irgi CHEMIJA, tad kam idomu yra labai lengvas budas. naudojimas paprastas - suberiau 1/3 - 1/2 maiselio i virduli ir pripyliau 1,9litro vandens, tada paspaudziau kad uzvirtu, palaukiau, kad pravestu, uzvirima ir pravesima pakartojau dar pora kartu, o po to isploviau kempinele likucius, perskalavau, uzviriau nauja vandeni ant ispylimo ir viskas  clap.gif
sekmes ir blizgesio jusu namukuose  4u.gif

Chemija, bet ar tokius miltukus dėtumėte į maistą, aš ne. Tad ir virdulio tokia chemija plauti nerekomenduoju.
Atsakyti
valyti kalkes galima ir su actu...bet tikriausiai tai zinote smile.gif
Atsakyti
gerai valo kalkes citrinos rūgštis. Vakare užverdi ir palieki per naktį
Atsakyti
Pigiausias būdas yra su actu. Įpili 0,5 l acto, užverdi ir palieki keliom val.
Atsakyti
QUOTE(ripse @ 2012 02 28, 22:08)
su citrinos rugstimi  galima valyti thumbup.gif

Mes irgi taip valome thumbup.gif
Atsakyti
valau tik su citrinos rūgštimi. užvirinu ir viskas. žinoma, tik nereikia apleisti labai kalkėmis. Bet man tai prieinamiausias būdas, ir kvapo nelieka, ne taip, kaip su actu.
Atsakyti
QUOTE(ežė @ 2012 06 03, 15:09)
valau tik su citrinos rūgštimi. užvirinu ir viskas. žinoma, tik nereikia apleisti labai kalkėmis. Bet man tai prieinamiausias būdas, ir kvapo nelieka, ne taip, kaip su actu.

Kokiom proporcijom pilate... nes man nuosėdų vistiek lieka unsure.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi, kad ir skalbimo mašinas kartais su actu ar citrinos rugštimi reiketų išplauti - užstatyti ant virinimo.
Atsakyti
visada valydavau su citrinos rugstim,jokiu chemikalu niekad nepyliau smile.gif
Atsakyti