tik actas...ir pigu ir efektyvu
mano virdulio instrukcijoje parašyta kaip prižiūrėti. reikia įpilti 2 šaukštus druskos ir 100 ml acto arba 50 g. citrunos rugšties. ištirpinti vandenyje ir virdulį pripildyti 3/4 vandens. užvirinti vandenį, baigus virti palaikyti 10 min jei kalkių daug procedūrą pakartoti. paskui virdulį praskalauti vandeniu ir sausai iššluostyti

QUOTE(Cellina @ 2007 07 27, 18:14)
Merginos, gal galit patarti neišmanėlei šeimininkei, kaip iš elektrinio virdulio pašalinti kalkių nuosėdas. Virdulys pas mane metalinis pats. Šiandien parduotuvėj mačiau tų spec. miltelių pirkti, bet baisiai nenoriu tos chemijos! Žinau, kad yra kažkoks liaudiškas būdas. Lyg naudojant actą, bet tiksliai nežinau. Tad pasidalinkit patirtim
...

Labas, žinai visgi geriausia yra citrinos rūgštis, nes lengvai atsiplauna ir po virdulio plovimo gali ir vonioje santechniką nuplauti, labai gerai šalina kalkių apnašas nuo kranų (kol karštas). o kad virdulys neužkalkėtų yra tokie vandens valymai. Mes turime ir labai džiaugiamės. virdulys visai nekalkėja.

Papildyta:
QUOTE(Cellina @ 2007 07 27, 18:14)
Merginos, gal galit patarti neišmanėlei šeimininkei, kaip iš elektrinio virdulio pašalinti kalkių nuosėdas. Virdulys pas mane metalinis pats. Šiandien parduotuvėj mačiau tų spec. miltelių pirkti, bet baisiai nenoriu tos chemijos! Žinau, kad yra kažkoks liaudiškas būdas. Lyg naudojant actą, bet tiksliai nežinau. Tad pasidalinkit patirtim
...
Labas, žinai visgi geriausia yra citrinos rūgštis, nes lengvai atsiplauna ir po virdulio plovimo gali ir vonioje santechniką nuplauti, labai gerai šalina kalkių apnašas nuo kranų (kol karštas). o kad virdulys neužkalkėtų yra tokie vandens valymai. Mes turime ir labai džiaugiamės. virdulys visai nekalkėja. 

as pavirinau vandeni su actu, tikrai puikiai issivale

reikia i arbatini ipilti acto ir vandens iki max. na o tada uzvirti, jei dar gerai neissiplove procedura pakartoti
po to virduli perplauti siltu vandeniu ir
kol kas geresnio budo neradau

kol kas geresnio budo neradau

Virinu su citrinos rūgštim,nes actas virdamas stipriai smirdi.
Eisiu plaut savo virduliuka. Gerai, kad radau toki gera buda

Su citrinos rugštimi, actas bent jau man smirda.

QUOTE(cudo @ 2007 08 17, 20:01)

Su astu pagalba isvalou lygentuva ir skalbenka

Papildyta:
Tai kad su Astum,ko puikeusi issivalo.Mano maciute visa savo gyvenima taip daro ir su virdulem ir su predegusem puodais

mociutes sakydavo: juodos duonos pluteles gerai nuima kalkes. i arbatini arba puoda su vandeniu imeti dziovintos juodoe duonos ir pavirini, pigu ir sveika
pritariu tu mergaiciu nuomonei, kurios valo tik su citrinos rugstimi
Tik uzvirini viena karta vandenuka - tereikia nupilti

Tik uzvirini viena karta vandenuka - tereikia nupilti