Įkraunama...
Įkraunama...

Asmens tapatybės kortelė/pasas keliaujant

Gal žinote, ar su asmens tapatybės kortelėmis galima važiuoti į latviją, ar reikalingas dar ir tas užsienio pasas?Gal kuri važiavote/žinote?Pasakykit prašau g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Barskuole @ 2005 02 04, 14:44)
Gal žinote, ar su asmens tapatybės kortelėmis galima važiuoti į latviją, ar reikalingas dar ir tas užsienio pasas?Gal kuri važiavote/žinote?Pasakykit prašau g.gif  smile.gif

Galima vaziuoti su asmens tapatybes kortele.
Atsakyti
Valstybės, kurios yra atsiuntusios pranešimą apie Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelių pripažinimą galiojančiomis kelionėms

1. Austrijos Respublika
2. Belgijos Karalystė;
3. Čekijos Respublika;
4. Danijos Karalystė;
5. Estijos Respublika;
6. Ispanijos Karalystė;
7. Italijos Respublika;
8. Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė;
9. Juodkalnijos Respublika;
10. Kipro Respublika;
11. Kroatijos Respublika;
12. Latvijos Respublika;
13. Lenkijos Respublika;
14. Liuksemburgo Didžioji Hercogystė;
15. Maltos Respublika;
16. Nyderlandų Karalystė;
17. Prancūzijos Respublika;
18. San Marino Respublika
19. Slovakijos Respublika;
20. Slovėnijos Respublika;
21. Suomijos Respublika;
22. Vengrijos Respublika;
23. Vokietijos Federacinė Respublika.

Valstybės, kurių asmens tapatybės korteles Lietuva pripažįsta galiojančiomis kelionėms

1. Airijos Respublika;
2. Austrijos Respublika;
3. Belgijos Karalystė;
4. Danijos Karalystė;
5. Estijos Respublika;
6. Graikijos Respublika;
7. Ispanijos Karalystė;
8. Italijos Respublika;
9. Jungtinė Karalystė;
10. Liuksemburgo Didžioji Karalystė;
11. Nyderlandų Karalystė;
12. Portugalijos Respublika;
13. Prancūzijos Respublika;
14. Suomijos Respublika;
15. Švedijos Karalystė;
16. Vokietijos Federacinė Respublika;
17. Čekijos Respublika;
18. Kipro Respublika;
19. Lenkijos Respublika;
20. Maltos Respublika;
21. Slovakijos Respublika;
22. Slovėnijos Respublika;
23. Vengrijos Respublika;
24. Islandijos Respublika;
25. Norvegijos Karalystė;
26. Šveicarijos Konfederacija;
27. Lichtenšteino Kunigaikštystė;
28. San Marinas;
29. Kroatijos Respublika

Atsakyti
QUOTE(Barskuole @ 2005 02 04, 14:44)
Gal žinote, ar su asmens tapatybės kortelėmis galima važiuoti į latviją, ar reikalingas dar ir tas užsienio pasas?Gal kuri važiavote/žinote?Pasakykit prašau g.gif  smile.gif

Info rasi siuo adresu:
http://www.migracija...formac/atkr.htm
Atsakyti
Ac paneles! bet vat sakinukas toks: "bet patariama tureti ir pasa.." ale jo neturiu...nedariausi tik kortelele..
Atsakyti
Va va su rom tapatybes kortelem - tinka Austrijoje, Italijoje. O mes dar iki Italijos pvz. kertame Sveicarijos siena - ten korteliu nepripazysta ir sia vasara /jau praeita/ mano naujo modelio pasa taip tyrinejo biggrin.gif , kad net auto pastate i salikele. Varte varte ir gal daejo kad jau ES, tai b stampu taip ir atidave. As tai nezinau - patariu tureti pasa vaziuojant toliau negu Lenkija, o tai po to aiskinkis su visokiais ............. ir dar ne tik nuotaika, bet ir kelione galima susigadinti !!! biggrin.gif
Atsakyti
Korteles kuo puikiausiai galioja visoje europos sajungoje. Mano vyras kiekviena savaite pravaziuoja puse europos ir tik su kortele. I korteles ziuri net daug palankiau nei i pasus. Visi europieciai vazineja tik su kortelesis. Pries men. vaziavome i Prancuzija, tai vok. korteliu net i rankas neima. pasiziri per atstuma ir vaziuoji toliau.
Atsakyti
as pries savaite grizau is keliones.pervaziavau apie 8 salis,uzteko tik kortekes ir jokiu problemu neturejau.taip kad drasiai pirmyn smile.gif
vaziavau ir per latviu lietuviu siena,praleido is karto biggrin.gif
Atsakyti
Pries pora savaiciu su draugais skridome is Rygos i Frankfurta. Vienas musiskiu, nors visi turejom ir pasus, ir korteles, nusprende, kad jis juk jau europietis ir eis per pasienio kontrole su kortele. Perejo, bet pries tai turejo tris kartus pasirasyti ant paprasto lapo, kad pasienieciai galetu sutikrinti jo parasa ant korteles. Juokemes iki nukritimo clap_1.gif Nezinau, gal cia zirgu ismislas, bet skrendant rekomenduociau tureti ir pasa. Del visa ko cool.gif
Atsakyti
Laba diena, perskaičiau daug jūsų patarimų apie keliones ir esu labai dėkinga, tik neradau man vieno rūpimo klausimo. Skambinausi į kelionių agentūrą, tai įsivaizduojate - atsake nei seip nei taip (o man reikia tiksliai). Gal kam teko kada neseniai važiuoti i Lenkija?
Taigi nusprendėm su vyru ilgajį joninių savaitgalį nulėkti i Zakopanę, dar gal kur užsukti, tik va iškilo klausimas ar per sieną pravažiuosiu su asmens kortele, nes kažkaip paso nesidarysi dėl kelių dienelių ir tokios keliones smile.gif
Taigi kaip minėjau, paskambinau paklausti į kelionių agentūrą tai mergina man atsakė kad "visaip būna". Kaip suprasti visaip? Arba reikia paso arba praleidžia tik su kortele.
Prašau pagalbos, nes visai nesinori susigadinti kelionės
Atsakyti
O kaip su gyvenamos vietos deklaracija? Turint naują pasą, ten nėra štampo apie gyvenamą vietą (kaip ir tapatybės kortelėj), tačiau girdėjau, kad į užsienį be to lapo, kur esi registruotas, negalima važiuoti. Bent jau apie Vokietiją man taip pasakojo. ar tai tiesa?
Atsakyti
As su nauju pasu vaziavau i UK, Sveicarija ir nieko nesikabinejo, kad nera gyvenamosios vietos antspaudo.
Atsakyti